חלולים

R h o n e

New member
חלולים

האלבום חלולים לדעתי לא קרוי על השיר "חלולים" יש לזה כמה רמזים באלבום קודם כל השיר הוא לא ראשון או אחרון כמו מה שאביב נוהג לעשות- אבל זה סתם האלבום הוא עצמו על קור, חושך, ריקנות, כל האלבום הזה חלול. בשירים "המלחמה הבאה" ו "בוקר טוב איראן" חוזר על עצמו המשפט "האם אתם זוכרים, זה היה לנו ביד" - כך או כך "הרחובות ריקים מהחלומות שלנו" "כאן נחיה בפחד" "כאן נמות ביחד" ואז פתאום מופיע השיר החלול "חלולים" עם טקסט מועט.. וריקני שהייתה אווירה של מלחמה ואנשים פוחדים ואנשים שמתבודדים ואולי גם הם חלולים ואז בא השיר חלולים שאחרי כמה רמזים בא בצורה אחידה והשיר בום בום שמביע כעס על ההורים "נצעק, נמות, והם לא יקשיבו לנו" ואז בא השיר תבלע את הכדור וממשיך את הדיכאון השרוי באלבום ומתאר התאבדות מתוך תוצאה של ריקנות, הוא חלול. ועליסה החלולה מחייה והשיר "חלומות גדולים" .. היו לו פעם חלומות כ"כ גדולים שלא יכלו להתגשם עקב הריקנות.. הוא הפך לחלול. "קרעתי עור מהידיים" "נושם כמו דג מת במים" הוא מפרפר, מכין את עצמו למוות "זה כל כך קל כשאתה בודד" ושוב, בא הסימן החלול לבדידות והשיר המרגש "לילה" המרגיע את האווירה הרוקסיטית בעצבות של בדידות "ופה מתחיל הגשם, גם קר לי בלעדיו" ולאחר מכן מגיע השיר המדהים "מתים משעמום" המתאר את דרכו של עולם ואיך שמסתכלים על זה מדרך מסויימת מבינים שפשוט משעמם לחיות ופה קצת מתרחק הקטע של הריקנות והסמל חלולים. ואז מגיע השיר "תצא מהמחשב" המחזיר אותנו אל הבדידות "אני מתגעגע, מתי אתה חוזר?" "אתה טובע בחוטים, מתרחק מאנשים" ושוב הבדידות השרויה בדיכאון שמסמלת את שם האלבום וסופרסטאר המחזיר אותנו אל אווירת הרוק הכבד האדירה והכעסנית "אני בכותרת, אני עושה צרות, אני הילד הרע, אני הבן זונה, אני סופרטאר" מעשים אלו נוסעים מבדידות וריקנות.. שזה מסמל שוב על הסמל "חלולים" והשיר המסכם את האלבום "חדר קטן" שבו הוא שם קץ להכל, אומר שלום לכולם והולך לדרכו אל המוות כבר נמאס לו מכל הבדידות והריקנות השרויה בחדר הקר, בחדר הקטן שבו היה מקום המפלט שלו "תשכח מכל מה שתכננו" הוא אומר וככה מסתיים האלבום החלול והבדידותי ביותר ולא סתם קוראים לאלבום חלולים.. לא רק בגלל השיר חלולים שהוא שיר קטן לעומת שירים חלולים גדולים. ולא סתם אביב אמר "את האלבום לא יבינו בישראל, זה מיותר להוציאו" כנראה שבאמת האלבום לא זכה להערכה וקיבל את האלבום המזוהה כ "נו חלולים השיר הזה.. יש גם אלבום שקרוי על השיר" זוהי רק דעתי.

התעוט

New member
השיר בום בום זה לא על ההורים אלא

אלא על הממשלה,``כבר מזמן זו לא אותה המדינה``,ותצא מהמחשב זה לא על בדידות אלא על האלה כמו סבלימינל...הוא כאילו אומר לו מרוב שאתה במחשב כל הזמן אתה טובע שם וכאילו הוא מתגעגע אליו שיצא מהמחשב...ככה נראה לי.

התעוט

New member
כי הוא זה שמחבר מילים

ושם מנגינה במחשב וזהו,לא?אני לא בטוח שזה הוא, אביב תמיד יורד עליו.

moriboy666

New member
סאבלימינל לא היה מוכר אם בכלל ב97

ומי יודע מתי באמת נכתב השיר..אז בכלל.. (אבל זה חייב להיות בתקופה של מחשב לכל בית) מוינדוס 95... **ולדעתי השיר הזה עליי והוא כלכך נכון לחיים שלי הכלכך וירטואלים
**

Eden054

New member
אלבום מעולה../images/Emo9.gif

אולי עשיתי טעות שרציתי שהוא יצא מההתחלה במשחק של האלבום הטוב ביותר... זה כנראה נעשה מחוסר מחשבה. חח אבל עדיין עכשיו מעונן, ואור הירח זאת קלאסיקה ויצירת מופת נדירה! כל אלבום הוא שונה ומיוחד! זה מה שיפה באביב... ניתוח מעניין עשית לאלבום!

galush29

New member
וואו,אהבתי את הדעה שלך.

נתן לי צורה קצת אחרת להתסכל על האלבום. אני מסכימה עם הדעה שלך,ממש יפה איך שכתבת את זה.

יש לי חידה קטנה בשבילך:

מה משותף בין :שומקום,עכשיו מעונן,לילות לבנים,ממנטו מורי,חלולים,יומן מסע,זה רק אור הירח והמכתב? אלו כולם שמות של אלבומים שאביב הוציא ובמקרה שיר הנושא של הדיסק הוא גם שם האלבום. וזה לא נוגד את המסר של האלבום. ואם הוא קרוי על שם השיר חלולים? אז כל מה שרשמת עכשיו (ורשמת מאוד יפה ) הופך ללא נכון? לא,הוא נשאר נכון ... פשוט תהיתי...נו ואם הוא על שם השיר? הרי זה לא משנה כלום זה לא מוריד מהמסר או משהו...

TairAtias

New member
אני עצבני מהשורה שלך

" ואז פתאום מופיע השיר החלול "חלולים" עם טקסט מועט.. וריקני " לא מסכים איתה בכלל בכלל.

Hosh17

New member
כנראה שמעריץ של נינט אף פעם לא יבין טקסט שכזה

לא נורא, פעם הבאה

למעלה