חלום או דבר בר ביצוע?

חלום או דבר בר ביצוע?

אני בת 18, כמובן בלי ילדים... תמיד כשאני רואה ילדים הולכים עם הוריהם וצורחים ובוכים מכל מיני סיבות אני חושבת לעצמי שאני רוצה, כשאהיה אימא, לנסות לדבר בהגיון לילדים הקטנים שלי ואולי כך לגרום להם להפסיק לבכות. למשל, אם ילדתי הקטנה לעתיד תבכה כי לא הסכמתי לקנות לה מה שרצתה, פשוט אתכופף אליה ואומר משהו כמו: ``לאימא אין כסף עכשיו``, ``לפעמים יש דברים בחיים שאי אפשר לקבל`` או ``אני אפצה אותך כשנגיע הבייתה``, ומיני קלישאות כאלה. אני בכלל בחורה מאוד הגיונית ואני נוטה לברבר שעות ובאופן מאוד מפורט ומשכנע על כל מה שמפריע לי אצל אנשים הקרובים לי, ושאני חושבת שאולי אוכל לשנות במילים. הייתי רוצה לדבר ככה אל הילדים שלי בתקווה שיגדלו להיות אנשים נבונים, רגועים ו...הגיוניים. בקיצור- השאלה שלי היא: האם ילדים קטנים וצורחים בגלל שלא קיבלו דבר זה או אחר מקשיבים להגיון או שהם פשוט ימשיכו לבכות ולצרוח ולא להבין מה אני רוצה מהם?

גרא.

New member
יש מיליון סבות לפעוט לצרוח...

פעוטים בוכים כשהם זקוקים למשהוא,כיוון שהם עדיין לא מסוגלים לבטא את רצונם במילים,או לטפל בעצמם,הם זקוקים לאמא,אבא או מי שמטפל בהם,כדי לספק את מבוקשם.פעוטים רוצים תמיד ספוק מיידי,כיוון שעדיין לא יודעים להתאפק. אם מבוקשם לא מתמלא מייד,הם מגיבים בבכי,שעלול להתגבר,עד שמבוקשם ינתן להם.פעוטים לומדים מהר מאד שעל ידי בכי הם יכולים לקבל,כמעט כל מה שהם רוצים,כולל מה שהורים לא רוצים לתת להם עכשיו.והלמידה מתחזקת ככל שהם מבינים שבעזרת הבכי,קל וחומר הצריחה,יזכו במבוקשם,ומיד. פעוטים בוכים/ צורחים שמשהוא מציק להם,כשכואב להם.פעוטים זקוקים להמון תשומת לב,חום ואהבה,כשזו אינה ניתנת להם,הם בוכים,כדי להשיגה. פעוטים בוכים בעת פרידה מהוריהם,לעיתים כדי צרחות אימים.פעוטים בוכים אם מתעללים בהם.אכן זה נורא,אבל לצערי די שכיח. ובכלל,``הצד שכנגד``,אם תרפרפי בקצרה על פניות של הורים,תמצאי המון דוגמאות למה שציינתי,ויותר מזה.כי יש עוד המון הזדמנויות לפעוט לבכות או לצרוח. לגבי הגישה הקוגנטיבית שלך לחנוך ילדתך העתידית,בהחלט גישה נכונה,דברי אליה כמה שיותר.לא בטוח שתבין ותבצע,אבל לפחות תרחיב את אוצר המילים, והידע שלה.

lmerav

New member
את כלכך מזכירה לי את עצמי בגילך

היום אני בת 24. עם ילד מקסים בן שנה ושלוש חוד. כשאנו ביחד בחוץ אז לרוב הוא נחמד ועושה רושם. אך גם לו יש לפעמים מצבי רוח שעכשיו הוא רוצה וזהו. אז אני משתדלת לשנות נושא שיחה ולעניין אותו במשהו אחר, אבל עכשיו הוא פיצי אז זה עוזר .אמרו לי שעוד מעט הוא יגדל - וזה כבר לא יעזור. כשהייתי בגילך תמיד אמרתי אוף האמהות האלה בכלל לא מתיחסות לילד .מה זה? אני לא יעשה לילדיי כך. הגלגל מסתובב, חמודה. מירב

דניס11

New member
ההגיון שלהם שונה משלנו

מניסיוני (אב לילד בן שנתיים וחצי), זה לא עובד. ילד קטן חי את הרגע, והוא רוצה פיתרון למה שמפריע לו עכשיו... דיבור הגיוני כמו, ``אבל אין לי כאן ארטיק לתת לך`` או ``ניתן לך בבית`` , פשוט לא תופס. דוגמא אמיתית - הילד חולה על מטוסים בשמיים, האוירון חלף ונעלם והוא דורש בתוקף ``עוד פעם אוירון``. אז תאמיני לי שהסברתי בהגיון, והילד הוא ילד פיקח, אבל ההסבר ההגיוני ש``אבא לא יכול להביא לך אוירון`` פשוט לא מתקבל. אבל הסבר כמו ``האוירון הלך לישון`` יותר מובן לו. אז נראה אותך בבוא הזמן :), בהצלחה

linet1

New member
סליחה, כן?

אבל אני חושבת שזה זלזול באינטלגנציה של הילד לאמר לו שהאווירון הלך לישון.... אני חושבת שהסבר הגיוני ואמיתי לא גורם לילד לפתח פנטזיות סביב המושג ``עצם`` הרי דומם לא הולך לישון - דומם הוא דומם. מאידך - אצלי זה תמיד היה - אני לא יכולה להשיג את האווירון (או כל דבר אחר...) ואם יש התעקשות - אז לאמר: אולי אתה תביא אותו? כמובן ששאלה כזו תגרור תשובה מפי הילד: ``אני לא יכול`` ולכן התשובה שלי תהיה: ``גם אמא לא יכולה - כמוך`` מעולם לא תמכתי בהסברים לא הגיוניים. המטוס טס בשמיים, הוא עבר ועכשיו הוא רחוק ואנחנו לא יכולים לראותו. אולי מאוחר יותר יעבור עוד מטוס. או כל הסבר אחר הגיוני גם מקובל עלי...

דניס11

New member
אני לא מזלזל באינטילגנציה של הילד

והרבה פעמים אני מסביר לו דברים כלמבוגר, מתוך ידיעה שהוא פעמים רבות מבין יותר ממה שאנחנו חושבים (וכשהוא חושף את זה אנחנו מתרגשים...) אבל כשהילד בוכה שהוא רוצה שהאוירון יחזור, וכל ההסברים ההגיוניים (כולל זה שלך) לא מפסיקים את הבכי, ואילו ``האוירון הלך לישון`` עובד, מה היית עושה ? ןבכל זאת הוא רק בן שנתיים וחצי...

למעלה