חלום בזמן הרדמה כללית (בניתוח):

ליטן א

New member
חלום בזמן הרדמה כללית (בניתוח):

היי כולם! תשמעו, היום היה סיפור...... אחותי בת ה 10 נסעה עם חברים על הקורקינט שלה - עד שהוא נפל.. והיא ביחד איתו..... אל תשאלו מה קרה........פצע גדול בברך, פצע קטן בסנטר - והכי חשוב, שבר באגודל של היד הימנית. בקיצור, נסענו כל הדרך עד לבי"ח (נסענו דרך הכפרים הערביים, בשביל שלא יזרקו עלינו אבנים/שקיות צואה/מכל הבא ליד, וזה האריך לנו את הנסיעה לחצי שעה, במקום רבע שעה), ובבי"ח אמרו שצריך לעשות ניתוח.... אל תשאלו אותי על מה, איך, כמה ולמה. בשביל לעשות את הניתוח, צריך לעשות לה הרדמה מלאה (כי הרדמה חלקית יעשו רק למבוגרים, כי הקטנים עדיין בוכים/מפריעים וכן הלאה..), והיא שאלה אותי כמה זמן יקח הניתוח, אז שאלתי אותה כמה זמן היא מרגישה שהיא ישנה בד"כ, והיא אמרה 5 דקות. אז אמרתי לה שהיא תרגיש שזה יקח בערך 5 דקות. היא שאלה אותי מה יקרה אם יהיה לה סיוט בזמן החלום, אז אמרתי לה שהיא לא יכולה להתעורר..... אז מאוד מעניין אותי - מה היא תרגיש (לדעתכם, למיטב ידיעתכם או מניסיון אישי) בזמן ההרדמה?? האם היא תישן בכלל??? אגב, להמשך הסיפור שלנו - הניתוח מחר בבוקר.. תאחלו בהצלחה !!
ליטן, שמאוד מעניין אותו מתי הבר-מצווה של אלון, אבל זה להודעה אחרת..

חלמן

New member
איזה מסכנה..

בהצלחה בניתוח!!! לי בעיקרון לא עשו אף ניתוח.. טפו טפו טפו.. אבל לאבא שלי עשו משהו והוא לא הרגיש כלום.. אל תשאלי למה... נראה לי כשאשר אתה ישן ומישהו נוגע בך אתה לא מרגיש.. או שאולי ההרדמה יותר חזקה מסתם שינה אז לא יודע... רציתי רק להגיד שיהיה לה בהצלחה...

The Piper

New member
כלום

לא מרגישים כלום. זריקה חמש עד עשר שניות ואתה ישן בלי חלומות אני אישית ישנתי כ10 שעות שעברו כמו שניה אחת וכשהתעוררתי היה לי כאב ראש וגרן(מקום הניתוח)

deep ocean

New member
מיכל מחייכת....

אני עברתי ניתוח בהרדמה מלאה לא חלמתי כלום!!!!!!!!! זה מוזר מה בניתוח לא חולמים? שאלה מעניינת..... ואני זוכרת חלומות שלי אבל לא זכרתי שחלמתי משהו בכלל!! פשוט אתה מורדם יכול להיות שאתה חולם גם בניתוח-אבל לא מסוגל לזכור לא יודעת-זאת עוד שאלה מעניית זה בטוח לא נראה לי שהיא תחלום אתה נרדם תוך כמה שניות ואני הייתי בהרדמה כמה שעות טובות וכשקמתי מההרדמה הייתי לי תחושה חזקה שביליתי הרבה זמן בפנים (הניתוח עצמו היה בהפתעה, הייתי אמורה להיות מורדמת כחצי שעה-שעה) שיהיה לה בהצלחה בניתוח! שהיא תרגיש טוב תעודדו אותה :) מיכל

כן חולמים בזמן ניתוח

הנה הודעה שמישהו רשם אצלי בפורום - נושא: הייתי בניתוח ויצא לי חלום צלול לפני יומיים הייתי בניתוח להוצאת אפנדציט ולפני שהרופאה המרדימה הזריקה לי את הכלורופורם היא שאלה אותי אם אני רוצה לחלום על משהו. פתאום הבנתי שאם אני נרדם בכח ואני יודע שאני ישן זה יפתור את הבעיה, וכך יצא לי חלום צלול ארוך מאוד (הכי ארוך שהיה לי עד הלום), מה שכן ההרדמה משפיעה על הגוף בכל מיני דרכים מוזרות ככה שזה לא שווה את זה... אבל בכל מקרה חשבתי שזה ראוי לציון .... בקשר למה שאמרת מקודם, הייתה לי דווקא תחושה שהרופאה המרדימה ידעה בקשר לחלומות צלולים כי היא אמרה לי "אנשים עושים אצלי הזמנה של חלומות" ודרך זה אני הבנתי. בנוסף הרמת צלילות שלי הייתה מאוד גבוהה כי אני כבר מאוד מנוסה בחלומות צלולים, לגבי לפרט-> אני לא מספר על החלומות שלי לאנשים- זה נשאר ביני ליומן מצטער. אני רק אציין שלא עברתי בדיקת מציאות בחלום מייד נכנסתי לסטיאוצייה שביקשתי והבנתי שזה חלום.

deep ocean

New member
ואוו זה מדהים!!!!!!

כן אפשר לחלום בזמן הניתוח הקטע הוא כזה יכול להיות שחלמתי באמת ואני לא זוכרת כי התעוררתי מהניתוח עם כאבי תופת (פתחו לי את כל הבטן) וקיבלתי זריקות הרגעה, אז אולי בגלל זה לא זכרתי אם חלמתי משהו. מעניין מה חולמים בניתוח כאשר פותחים לך את הבטן?!?! אולי זה גם תלוי בכמות חומר ההרדמה ששמים?! ומי שמקבל יותר חומר-יותר מתקשה לחלום או יותר נכון לזכור את החלום שלו? טוב זה מעניין :) מיכל

BladeRaider

New member
חשבתי על משהו מחריד...

אולי אתה מרגיש את כל כאבי הניתוח, לא יכול לעשות כלום ופשוט מתעורר ולא זוכר את זה....

BladeRaider

New member
ניתוח????

על פצעים אפידורליים? (בשכבת העור) כשאני קרעתי את העור בברך בנפילת אופניים תפרו לי את זה בהרדמה מקומית. זה כאב קצת, הזריקות כאבו: 2 מסביב לפצע ואחת לתוכו! (כן, לתוך האזור שבו נקרע העור...) וגם כשהוא חתך את החלק שהוא לא תפר, (מניחים עור על עור ותופרים אז יש בליטה קטנה שלא תפורה אז הוא חתך אותה)

חשבתי על משהו עוד יותר מחריד !

בזמן הניתוח לא מרגישים כאבים, ראה את הדוגמה שהעתקתי לכאן על זה שחלם חלום צלול בזמן ניתוח ועובדה שהוא לא הרגיש כאבים. אך מה דעתך על הסיטואציה הבאה - אתה בזמן ניתוח, חולם לך חלום צלול, ופתאום ( כמו שקורה בהרבה חלומות צלולים ) אתה מחליט שנמאס לך ואתה רוצה להתעורר ... ופתאום אתה מתעורר באמצע הניתוח ! כשהבטן שלך עוד פתוחה והרופאים עובדים עליה עם כל מיני מכשירים ופינצטות ... סתם, במחשבה שניה שלישית ורביעית לא נראה לי שזה אפשרי
אלון

BladeRaider

New member
אאאאאאאאהההההההההההה!!!!!!!!!!!

ובכן, אני באמת לא חושב שזה יכול לקרות, אבל מה באמת קורה אם הזריקו לך מעט מדיי כלורופורם? בכל אופן אם אתה מראה סימני התעוררות מיד יוסיפו לך עוד כלורופורם.

deep ocean

New member
לאלון ולבלייד....

פפפפפפ זה נשמע לי באמת מפחיד לחלום חלום צלול בניתוח כי אז אולי יש סיכוי להרגיש משהו?!?! לא יודעת ונניח לא להרגיש כאב אבל לדעת שכואב לך או משהו כזה או לחלום על זה לא יודעת מפחיד!!

The Piper

New member
איך?

לי היו רק שניים (תודה לאל) ושנייהם עברו כמו שנייה, שום מראות שום צלילם נרדמתי בשמונה קמתי באחד וזה נראה כמו שישנתי ב1 והתעוררתי ב1 ודקה. אולי זה קשור לחומרים שמזריקים ולכמות ויכול להיות שאם אתה מצפה לחלום הוא יהיה.

Variety

New member
תגובה

אני חושב שזה באמת קשור לוחמרים שמזריקים, אני יודע שקיימים חומרי הרדמה שעושים שינה בלי חלומות. כשאני עברתי ניתוח פעם, אני לא זכרתי כלום, ההורים שלי אמרו שהייתי חצי ער, אבל אני לא זוכר כלום, אני לא זוכר שהייתי מודע בכלל. וגם כל הניתוח היה נראה לי מיידי, אני נרדמתי --> התעוררתי. חלומות פז, Variety-

shabaz

New member
אמממממ

ליטן....תשאל אותה איך הייתה ההרגשה שהרדימו אותה...מעניין אם זאת הייתה ההרגשה כמו שהייתה לי בחלום עם הרופאה שהרדימה אותי\חייזר שהרדים אותי. זאת הרגשה כזאת מגניב...אני מת שיהיה לי עוד חלום כזה שבז

deep ocean

New member
ומה לא הרגשת ששכבת שם כמה שעות?

זנ מעניין כי אני לא ציפיתי לשכב שם יותר מחצי שעה-שעה וכשהתעוררתי ידעתי בוודאות שהייתי מורדמת כמה שעות טובות. פשוט מרגישים..... ממש מרגישים את זה.

עוד משהו .....

כשהייתי בן 7 עברתי איזה ניתוח קטן, אחרי ששמו לי את המסכה על הפנים עם הגז המרדים ( כי ביקשתי שלא ירדימו אותי עם זריקה כי פחדתי ) אז אמרתי לעצמי לנסות להשאר ער ולהתנגד להרדמה סתם בשביל לראות מה יקרה ואם אני אהיה מסוגל לא להרדם למרות הגז, אבל אז התחלתי לפחד ואמרתי לעצמי מה יקרה אם אני לא ארדם והם יתחילו לחתוך אותי כי הם יחשבו שכבר נירדמתי ? ... ואז פשוט הפסקתי להתנגד ומיד נירדמתי.
אלון

חלמן

New member
בוא נתערב שלא!!!

אני יכול להתנגד ואני יצליח!!! עשו לי לפני שנה ניתוח בפה.. כי היו לי 4 שינים עודפות.. משהו מפחיד.. אז שמו לי גז צחוק.. ואמרתי שאני לא רוצה להירדם.. אז נשארתי ער.. פשוט מעוד.. הזזתי כל הזמן את האצבעות ברגלים... עד שהם ראו שאני לא נרדם אז הם החליטו לעשות לי הרדמה מלאה..

BladeRaider

New member
כי גז צחוק לא מרדים אותך!!!!!!!

הוא רק מסמם אותך, מעלה את סף הכאב, מטשטש את החושים ומכניס אותך לאופוריה

למעלה