חלום האנדרואיד - ג'ון סקלאזי

MonicaF

New member
חלום האנדרואיד - ג'ון סקלאזי

שבוע שעבר יצא לאור הספר "חלום האנדרואיד" מאת ג'ון סקאלזי, עליו כבר סיפרתי כאן בשרשור השבועי.
משעשע ועתידני, עם רפרנס ברור לפיליפ ק. דיק אבל בלי שום קשר לסיפור המפורסם ההוא, כתוב נהדר ולפני ששמים לב, כבר סיימתם לקרוא אותו עם חיוך על הפנים.
אז מה יש בו? חייזרים, צבעים, ריחות, מתחים בין מינים, מלחמות לשעבר ומלחמות בפוטנציה, וכמה גיבורים שקל מאד לאהוב, אשר מוצאים עצמם בתפקידים בעלי חשיבות גדולה עבור האנושות.

תהנו!

מיכאל ג

New member
אהבתי את האזהרה :)

פחות אהבתי את הספר, אבל נו, אחרי לא מעט נסיונות התברר לי שאני פשוט לא אוהב סקאלזי.

MonicaF

New member
מה אתה לא אוהב אצל סקלאזי?

קראתי רק 3 ספרים שלו, ומאד נהניתי.
"חלום האנדרואיד" יותר קליל מ"מלחמת האדם הזקן" ומ"בריגדות הרפאים", וזה הדבר היחיד שפחות אהבתי אצלו. "חלום האנדרואיד" היה גם קצת צפוי מבחינתי, אם כי רק ברובו, אבל אני לא חושבת שהוא מתיימר להיות מפתיע או להשאיר אותך נאלם.

מיכאל ג

New member
כמה דברים

דבר ראשון, הוא נמנע בכוונה מתאורים. אני בן אדם מאוד ויזואלי ואני צריך תאורים, זה מה שיוצר את הסרט אצלי בראש.
אבל יותר מזה אני פשוט לא נהנה מהעלילות שלו. אני חושב שהכתיבה שלו קלילה אבל לא מתאימה לספרים ובגדול הוא טוב רק בדיאלוגים. הוא אחלה בלוגר וכותב סיפורים קצרים נהדרים וסיפורים בעלי אורך בינוני חביבים אבל בספר באורך מלא הוא פשוט לא כוס התה שלי, ולפעמים הוא אפילו ממש מרגיז אותי.

MonicaF

New member
לגבי התאורים ב"חלום האנדרואיד"

הם באמת מעטים אבל הרגשתי שזה תורם לסיפור ואפילו דמיינתי איך היו מסריטים את הסיפור הזה. כל פעם מראים את החלק בגוף החיזר, החלק שסקאלזי טרח לתאר. וכך להגביר את הסקרנות אצל הצופה, עד שפוגשים את החיזרים במלוא גודלם ומראם.
לגבי העלילות - מקבלים פיצוי הוגן על ידי הדמיון הצבעוני.
בכל מקרה, הבנתי למה אתה מתכוון, יש צדק בדבריך, אבל אני בכל זאת נהניתי מהספרים שלו עד כה.

avivs

New member
חיבבתי את מלחמת

האדם הזקן, אבל לא קראתי שום דבר אחר שלו.
&nbsp
יש המלצה מה כדאי לנסות שלו?

ניימן3

New member
חולצות אדומות! חולצות אדומות! חולצות אדומות!

<נרגע>

תנסה את חולצות אדומות. זה יופי של ספר.

משאר סדרת האדם הזקן: אני לא אהבתי את בריגדות הרפאים (השני) ואת סיפורה של זואי (הרביעי). מאד אהבתי את ההתיישבות האחרונה (השלישי). את החמישי טרם קראתי.

annefan

New member
לא, הוא לא

זאת אומרת, הוא נשמע מגניב, אבל הוא ממש לא.
אוסף קלישאות, שאפילו כאוסף מודע לעצמו, לא עובד.
עוד ספר של סופר שחושב שהוא מתת הא-ל לעולם בכלל, ולעולם הספרות בפרט.
חבל על הזמן ועל הכסף.
&nbsp
סדרת האדם הזקון (1,2,3) טובה הרבה יותר.
&nbsp
(סליחה ניימן3, זו לא פעם ראשונה שאנחנו לא מסכימים על הספר הזה
)

למעלה