חלום הבית של זוגות צעירים

חלום הבית של זוגות צעירים

הימים עוברים מצוקת הנדל"ן במדינה רק הולכת ומכבידה
מחירי בקרקעות ליזמים עולה ולכן גם מחירי הדירות אם וכאשר תהיינה...

המדינה "משדרת" רצון לעזור ועושה את ההפך הגמור

חלום השגת הדירה של צעירים שגדלו כאן, שרתו, למדו ועובדים הופך להיות לחלום שאינו בר השגה.

האם אתם מכירים את הקושי מקרוב?
היש לכם דרך להתמודד?
מה אתם רוצים לומר לממשלה שלנו?

ismeralda100

New member
זו ממש בעייה....אני שמעתי בעיר הנדל"ן

כמה הרצאות בנושא הזה ואני לא יכולה לומר שממש מרגישים שיש שינוי או ששינוי מתקרב....

דירה איננה דבר זול,

ואף פעם לא היתה.
הדרך להתמודד היא לחנך את הילדים מגיל קטן לחשיבה כלכלית בונה,
לחסוך, לא להוציא מעל ומעבר, לדחות סיפוקים.

לשלב עבודה ולימודים, תמיד לחסוך כמה שניתן, לבלות ולקנות פינוקים - במידה,
יש כל כך הרבה אנשיחם שיכלו בכיף לקנות דירה.

היה אחד ממנהיגי המחאה החברתית, שהוא במאי. סיפר באיזה ראיון שיכל להרוויח מאות אלפי שקלים אם היה נענה להצעת בימוי של איזו טלנובלה, והוא סירב לה. סירב לה, ועכשיו אין לו דירה. יושרה מקצועית זה אחלה, אבל יש לה מחיר ואדם כזה, לטעמי, לא יכול לבוא בטענות לממשלה.

אני לא אומרת שאין מצוקה, אבל הרבה פעמים מצוקת דיור או הכנסה נגרמת מסגנון חיים בו עושים רק מה שטוב ונעים, ואם אין עבודה בקרימנולוגיה אז למה ללמוד את זה? ואם למדת קרימנולוגיה, למה לשבת מובטל ולא לעשות עבודה אחרת?
ישבתי פעם עם מנכ"ל של חברה שחיפשתי שם עבודה, והוא סיפר איך אחרי לימודי הכלכלה שלו עבר כשליח על טוסטוס, עד שהשיג עבודה במקצוע שלו.

אני לא חושבת שהדור הוא דור של מפונקים, אני חושבת שגידל את הדור הזה הורים שלא רצו שהילדים יעבדו קשה מדי, דרשו מהם פחות מדי - וזו התוצאה. יש הרבה אנשים שעוטשים את המקסימום ואכן יש להם קשיים,
ויש מיעוט שעושים את המינימום וחושבים שצריך לעזור להם.

הכל נכון

עם הרוב אני מסכימה.

אני לא מסכימה שאין קושי בכל שקשור להתנהלות המדינה בנושא הקרקעות.
מספיק כתבות נראו לאחרונה בתקשורת והלב שלי נצבט...

לא אמרתי שאין קושי כזה

וכבר כתבו רבות על האינטרס הגלוי של המדינה להרוויח מהקרקעות, ועל כך שהמדינה היא הגורם מספר אחת לעליה האסטרונומית במחירי הדירה - היא זו שמסחררת את השוק,
בשביל ההכנסות שהיא מקבלת ממכירת הקרקעות.

למעלה