"חלום הבריאה הפאגאני"

nazgulheir

New member
צודק

יש הבדל משמעותי בין לזלזל במשהו לבין להגיד שהוא לא מתאים להגדרה של ספר. אתה אומר שהרעיון להכניס סיפור בריאה מספר פנטזיה לתוך ספר שמכיל סיפורי בריאה אמיתיים הוא הטיפשי. סיפור בריאה אמתיים בעיני מי? אתה, בתור אדם שמאמין בדת הקלטית לא מאמין בסיפור בריאה מאפריקה כמו שטולקינאי מאמין לא מאמין בסיפור הבריאה של הוויקה. אז מה ההגדרה ל-"סיפור בריאה אמיתי"?

Justin Angel

New member
הוויכוח עקר.

אל תתחכם. מחר אני יכול לבוא ולטעון שלאקי מרצדס שיצרה את ממלכת וולדאמר גם דיברה על העבר וזה עבר באמצעים אלו ואחרים, בשבילי זה ספר פנטזיה וזהו. ניסינו, לא הלך, המשכנו הלאה. אגב, דמיין מה שקורה עכשיו - הוויכוח הקטן שלי איתך, עם עוד 50 טולקינאים על למה העזתי לתרגם מילים כמו שתרגמתי, ותבין בדיוק למה אני מסרב לתרגם את הסיפור הבריאה הפטנזי של טולקין.

nazgulheir

New member
ואני זה עוד כלום ../images/Emo13.gif

אין ספק שיהיו אנשים שירצו לתלות אותך (ע"ע מה שאנחנו עושים ללוטם) אם תשכח לשים איזה צ'ופצ'יק מסכן. זה האופי של הטולקינאים. וזאת אכן סיבה מוצדקת לא לשים את סיפור הבריאה (בנוסף לסיבות שהצגת בהודעה הראשונה על מה לשים ומה לא לשים. אגב, אתה זוכר את שמות האנשים שאיתם דיברת?)

Dia Leoghann

New member
אנשים אנשים אנשים אנשים אנשים !!!!!

נסחפתם לגמרי!!! הוויכוח הזה כבר עבר את הגבול, אתם מתווכחים לשם הוויכוח. אתם לא מקשיבים אחד לשני, ומתווכחים על כלום. היחס שהבחורצ'יק מטולקין קיבל פה ממש לא מתאים - בעיקר ממך ג'סטין אז הוויכוח הילדותי והמטופש הזה נגמר פה, ושאף אחד לא יענה לי ולא ימשיך את הוויכוח הזה. אם תהיה תגובה להודעה שלי אני ימחק את העץ כולו. אני ישתדל עוד הלילה לפתוח עץ חדש שבו סיכום של מה שנאמר בעץ הזה, בו יופיעו רק הדברים החשובים שנאמרו בצורה נאותה. לעץ החדש תוכלו להגיב בצורה נאותה ונורמלית. וכן, אני עצבני!!!

Justin Angel

New member
זה כבר באמת מוגזם...

זה לא שאני תומך בטולקינאי, אלא אני חושב שאת קצת מגזימה. דבר ראשון, אולי כדי שניידע אותך במשהו, אבל חלק מאוד גדול מכל מה שאנחנו יודעים היום על מיתולוגיות בעולם (יווניו-רומאיות, קלטיות, אשוריות, בבליות וכך הלאה) בא מסיפורים, אז לא הייתי מזלזל כל-כך ממהר באגדות ומיתוסים. למען האמת בשבוע האחרון קיבלתי הערכה חדשה לטולקין אחרי שקראתי את תרגום לבנית שלי (לא... זה לא יכול להיות קשור לטבעת 24k שלי...). אגב, אני הייתי איתך באותו פאנאל, בצורה שהם סידרו אותו אפילו אני, שמאוד ייצוגי, הייתי נראה מגוחך. אפילו אופל (כיום "מעיין") שהיא אחת מהשמאנים המגניבים שהייתה בפנאל נראתה בצורה פחות מאיכותית. הקלטי הקטן באמת נראה כמו מטורף, והטולקינאי היה סביר. המארגנים של האירוע הזה הם נעליים, חד וחלק. ברכות זוהרות

nazgulheir

New member
התירגום של רות לבנית ז"ל זה משהו

מיוחד ויוצא דופן. נכתבו עליו מאמרים מאוד מעניינים. אחד התירגומים הכי יפים שנעשו בארץ.

suki da yo

New member
תראה, תשמע,

אני יודעת שאחרי שיצאתי מהפאנל הזה , אני וכמה מידידי בילינו חודשים בלהמציא צומות וחגים מטופשים ככל שיכולנו. כן, זה לא פוליטיקלי קורקט, אבל אני יכולה לצחוק על וויקה הרבה יותר ... אני לא חושבת שהטולקינאי היה סביר. אני חושבת שכמו כולם, הוא בא להסביר את הדת שלו, ועשה את זה בדיוק כמו כולם, אבל כל הפאנל הזה היה בנוי כמו קרקס ( בואו תראו, יש פה עובדי אלילים, בוא נלך לזרוק להם בוטנים...)

למעלה