חלום הלילה - פרטי מול ציבורי

ga26

Member
הלילה היה לי צוואר תפוס אז התעוררתי כמה פעמים במהלך הלילה וכך זכיתי לזכור כמה חלומות. אחד החלומות הוא החלום הבא:
הייתי בבית שלנו היה שם בבית אגף שאנחנו לא באים אליו (זה כמובן נכון רק לחלום) וכשבאתי ראיתי שיש שם ארון עם כל מיני דברים שאנחנו צריכים. ראיתי שם בעיקר שמיכות וכריות ושמחתי שנזכרתי שזה קיים. מהאגף הזה שהוא חלק מהבית שלנו יש יציאה למקום שהוא ציבורי, אין הפרדה ברורה בין המרחב הפרטי לציבורי ובמציאות של החלום ידענו על זה כבר כשרכשנו את הדירה. זה בהתחלה קצת הטריד אותי. ראיתי שם במרחב הציבורי אנשים, לאט לאט הכרתי אנשים מהעבר. ראיתי כמה שהיו איתי בכיתה. בהמשך נזכרתי שהילדים בבית ורציתי לראות אם הכל בסדר. חזרתי ובדרך ראיתי את בני יושב בשולחן עם עוד הרבה אנשים בעוד בת דודתי מגישה לכולם שם מאכל או קינוח בצורת ספיידרמן.

רקע:
לאחי נולדה תינוקת מפונדקאות והוא צפוי לחזור לארץ בעוד מספר שבועות/חודשים. חוץ מזה אין חדש בחיים שלי.
החברים שראיתי אינם החברים הטובים שהיו לי אלא ילדים שלפעמים הייתי נפגש או משחק איתם אבל לרוב לא ממש.
המרחב הציבורי היו גם אנשים זרים.

פיתרון החלום:
לא לגמרי ברור לי אבל אם הייתי מקבל חלום כזה מאדם זר והייתי צריך לפרשו הייתי אומר שזה קשור למתח בין השמירה על המרחב הפרטי שלך לבין המשפחה/חברים/אנשים שנכנסים לשם, שאולי מתערבים בחיים. הם עוד בחוץ אז ככל הנראה זה עדיין בגדר חשש עתידי. לא ברור לי מה מסמלות השמיכות והכריות - אולי להתכסות ולהגן על עצמך מה"חוץ".

תודה אלישבע

אלישבע777

Well-known member
שלום ga

קראתי את הפרוש שלך והוא נראה לי מתאים! ובכלל הפרוש המתאים הוא הפרוש של החולם עצמו, אם כי יכולים להיות כמה פרושים לאותו חלום וכולם מתאימים, גם אם הם סותרים (!) השתדלתי לא להיות מושפעת מהפרוש שלך, אלא לפרש בעצמי כהבנתי ובכך - להשלים את הפרוש שלך, או לתת לך חומר למחשבה. להלן הפרוש שלי לחלום בלי להיעזר בפרושך.

הפרוש שלי לחלק א (שהוא בעצם חלום נפרד) - באגף הפרטי

בחלום יש בבית אגף שאתם לא נכנסים אליו בדרך כלל אבל הפעם – אתה נכנס לשם פתאום, "ללא סיבה". באגף יש ארון עם כל מיני דברים שאתם צריכים אבל הם היו עד כה נסתרים מהעין ומהלב ועל כן לא היו בשימוש. אתה שמח לגלות שם כלי מיטה, מצעים ושמחת על הגילוי הזה!

הפרוש שלי – האגף הפרטי - מאוד פרטי! לא נכנסים אליו סתם ולא כל יום. הוא נסתר וצופן בתוכו גילוי חדש! הארון מכיל כריות שירפאו לך את כאבי הצוואר ושמיכות לחורף הקר והכי כיף יהיה להתכרבל במיטה מתחת לשמיכה, עם רעייתך לפתוח (או אולי דווקא להיכנס אליו יחד, מקום עוד יותר פרטי??) את הארון שלכם (המלא ודברים שאתם צריכים! ושכחתם בתוכו) ולגלות הפתעות מלהיבות נוספות!

הפרוש שלי לחלק ב - החלום על המרחב הציבורי

אתה יוצא מהבית החוצה למקום שהוא חצר פרטית ספק מרחב ציבורי והספק הזה מטריד אותך. אתה אדם מאוד פרטי וזקוק לגבולות בין המרחבים הפרטיים לציבוריים. במקום אליו אתה יוצא, ישנם אנשים זרים שאמורים להפריע לך, כי הם נמצאים קרוב מדי למרחב הפרטי, אבל לא!! לא זו בלבד שהם אינם מפריעים לך, אתה אפילו נפתח אליהם ומגלה ... שאתה מכיר אותם מבית הספר! הקטע אומר לך – לפתח קשרים עם אנשים חדשים ותזכה בחברים ותגלה שהם אפילו בעצם טובים לך ( כאילו אתה כבר מכיר אותם מילדותך). הקטע אומר להיפתח למרחב הציבורי, ללא חשש. החשש אינו מוצדק.

החלק האחרון של החלום גם הוא חלום נפרד

אתה נזכר בילדים בבית ורוצה לראות שהכל בסדר. המשפט הזה מצביע, שאתה אדם מאוד אחראי ונאמן למשפחתו. אפילו בחלום אתה דואג לשלומם. הם קושרים אותך לבית, למרחב הפרטי. יתכן שהמשפחה היא גם קצת אבן שואבת (או משקולת) שאינה מאפשרת (או מעכבת) לך לצאת החוצה ולהכיר ידידים חדשים, להיחשף למרחב הציבורי ולקחת חלק בפעילויות ציבוריות שהיו יכולות לעניין אותך.

בבית אתה מגלה שדווקא נחמד מאוד שם! בנך יושב ליד שולחן הסעודה עם עוד אנשים, בת דודתך מגישה קינוח בצורת גיבור על ידוע מעולם הקומיקס והקולנוע- ספיידרמן. אדם שבעבר ננשך ע"י עכביש מהונדס גנטית (רמז עקיף לקשר הגנטי של בני המשפחה בחלום) והפך לאדם אחר בעל כוחות גוף ונפש בלתי רגילים מעולמות הדימיון. למרות שמו המאיים ( איש העכביש), האיש הפלאי הזה עושה מעשים מופלאים, מגן על עירו ונלחם באויבים. זה אולי החלום הנסתר שלך? להיות קצת ספיידרמן במרחב הציבורי או הפרטי? לקבל כוחות על ולפעול למען האנשים שאתה אוהב?

אשמח לחוות דעתך מה התאים ומה לא.

ga26

Member
תודה אלישבע,
אין לי המון קשרים, בטח לא חדשים. זה כבר קורה פחות.
בסך הכל נראה פירוש מתאים.

תודה רבה.

למעלה