חלום הלילה...

נעמה283

Active member
בוקר טוב
חלמתי בלילה שאני מגיעה לבית אימי ז''ל
אני רואה שהיא שוכבת ויש לה מזגן , מה שלא היה בבית שלה ... היא נפטרה לפני 12 שנה.
היא שוכבת רגועה נהנית מהמזגן.
פתאום התחלתי להתלונן שיש לי כאבים פה ושם...
וראיתי שיש לה כל מיני משחות טבעיות ...
היא לא דיברה ...
רק הקשיבה.
זה מה שאני זוכרת....
חלום מוזר
רקע
אני נמצאת בבדיקות ...
כבר כמה חודשים לא חלמתי עליה ,פעם אחרונה שחלמתי היא היתה לא רגועה כל כך ועצובה

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
שלום נעמה,

הפרוש לחלום על אימא ז"ל

לפי הרקע על אימך ואביך שנתת בעבר, אף אחד מהם לא היה הורה למופת, בלשון המעטה. אימך נפטרה בגיל מוקדם בהרבה מהממוצע. כאן בחלום – את מגיעה אליה! והיא שוכבת רגועה ונהנית מקרירות המזגן.

חלק א את מגיעה אל אימא

פרוש א הקטע הזה, מפיג את חרדת המוות שלך שאולי תלכי לעולמך גם כן בגיל יחסית צעיר. הנה אימך שוכבת בביתה ושם היא רגועה , קריר ונעים לה. השאול הוא מקום לוהט ובלתי נעים בעליל, אבל אימך נמצאת במקום טוב. לא תמיד המוות הוא רע ואין מה לפחד ממנו. ואכן את מגיעה לבקר אותה ללא חשש.

פרוש ב' – קטע של פיוס ותיקון העבר ומערכת היחסים עם אימך. את מגיעה לבקר אותה והיא מרגישה טוב וכיף לה לשכב בחדרה הממוזג, הקריר. [ראי בהמשך, עוד]

פרוש ג' – את ציינת בעבר שיחסה היה קר אלייך. יתכן שיש קשר – היא התנהגה אליך בקרירות, כי כך היא שלטה בך וכך היה לה טוב. את לעומת זאת כיבדת אותה ובאת לבקר אותה, אולי זה מצביע גם על כך שסלחת לה אחרי מותה, או לפחות – אין עכשו על מי לכעוס. מה שהיה היה, אי אפשר לשנות את העבר.

חלק ב

אימך הקשיבה לתלונות שלך על כאבים ( מה שכנראה לא היה יתכן בימי חייה), אבל לא אמרה שיש לה כל מיני משחות מרפאות ( מתאים לה!) את גילית אותן!. כאן היא שותקת ואינה אומרת דבר (בניגוד לחלום הראשון על אימך, בו היא כעסה על קשרייך עם הידיד ובגללו ניתקת את הקשרים איתו. ).

הקטע הזה משקף את הקרירות של אימך למכאובייך בעיקר כפי שהיה בעבר. כאבייך אינם מעניינים אותה אולי מגיע לך? כי את לא שומעת בקול אימא? אימא נמצאת במקום טוב – קריר ונעים, אבל את – לא!

בחלום את משתפת אותה במכאובייך ומקבלת- שתיקה.

בילדותך לא שיתפת אותה כדי ... לזכות בשתיקה ולא נזיפה!

אימא לא השתנתה. השתנה היחס שלך. את באת לבקר אותה ואת משתפת אותה. למה?

• את מנסה לתקן את העבר, שתיקתה של אימא ( ולא נזיפה או דרישה) היא כאילו התקדמות בקשר ביניכן
  • את מבקשת עזרה מאימא אבל נתקלת בשתיקה – החלום אומר לך שרק את יכולה לרפא את מכאובייך. את מגלה כל מיני משחות טבעיות, ולכן יש לך אפשרות לרפא את מכאובייך, ללא עזרת אימא או אחרים – אלא בעזרה טבעית, כלומר את עצמך, או אולי זה רמז לתוספי תזונה שיעזרו לך, לא תרופות אמיתיות שהן גם לפעמים מזיקות או ממכרות.
  • עוד תיקון העבר – המשך סעיף ב בחלק א – לא זו בלבד שאימך נמצאת במקום טוב, היא מקשיבה לך!! התקדמות בקשר ביניכן, סוג של התחלת פיוס.
אשמח לחוות דעתך כרגיל.

נעמה283

Active member
תודה זה נשמע מתאים .
לא הבנתי רק את הנושא של חרדת המוות אם אפשר להרחיב קצת .
עוד דבר. אם היא שותקת למכאוביי אז למה אני אמורה להקשיב לה , אני יכולה לעשות את מה שהלב שלי רוצה וזו אהבה מהידיד ,גם אם זה חד פעמי זה לא אכפת לי אני רוצה להרגיש את התחושה הזו .. אני כבר ילדה גדולה .ואולי גם זה ריפוי עבורי ... אהבה זה דבר מרפא... אשמח לתגובותך בנושא הזה גם.

אלישבע777

Well-known member
תודה זה נשמע מתאים .
לא הבנתי רק את הנושא של חרדת המוות אם אפשר להרחיב קצת .
עוד דבר. אם היא שותקת למכאוביי אז למה אני אמורה להקשיב לה , אני יכולה לעשות את מה שהלב שלי רוצה וזו אהבה מהידיד ,גם אם זה חד פעמי זה לא אכפת לי אני רוצה להרגיש את התחושה הזו .. אני כבר ילדה גדולה .ואולי גם זה ריפוי עבורי ... אהבה זה דבר מרפא... אשמח לתגובותך בנושא הזה גם.
א.חרדת המוות שלך קיימת אצל רבים אבל רוב האנשים חיים עם זה ומתעלמים מהחרדה הזאת, את לא - כי אימך נפטרה צעירה יחסית, לפני שחל שיפור ביחסים ביניכן, לא היה מספיק זמן לכך. והנה... את פוגשת אותה בחלום במצב טוב! בחיים לא היה לה כל כך טוב כמו בחלום הזה! אז החלום אומר לך - אימך נפטרה צעירה אבל היא נפטרה לפני שהספיקה לסבול מהייסורים של אריכות ימים והזיקנה. אריכות ימים - לא תמיד היא ברכה... ואם היא סבלה לפני מותה ממחלה, היא כבר אינה סובלת יותר. אז נגאלה מייסוריה וגם זו סיבה לא לחשוש מהמוות, החלום הוא סוג של דיבור פנימי, את מייעצת לעצמך (אני רק מתרגמת את הדיאלוג הזה, כהבנתי).
ב. החלום אינו אומר לך אם להקשיב לה או לא !! בחלום היא בכלל לא דיברה!! החלום אינו מדבר על הידיד. החלום מדבר על סוג של התחלת פיוס שלך עם אימא. אימא שותקת - וזו התקדמות לעומת מה שהיה במציאות.
ג. אהבה דו צדדית היא אכן מרפאה. אהבה חד צדדית היא עינוי, אובססיה. לא סתם כתוב במגילת שיר השירים על אהבה שהיא כמו מחלה: הִשְׁבַּעְתִּי אֶתְכֶם בְּנוֹת יְרוּשָׁלָ‍ִם אִם תִּמְצְאוּ אֶת דּוֹדִי מַה תַּגִּידוּ לוֹ שֶׁחוֹלַת אַהֲבָה אָנִי. . ואין כאן קשר לידיד. החלום הוא על אימך ועל הקשרים ביניכן. ואין לי פרוש אחד יש כמה אופציות. יכול להיות שכולן טובות למרות שהן אינן זהות. את צריכה למצוא את האופציות המתאימות לך או למצוא פרוש אחר.

למעלה