חלום הלילה ...

נעמה283

Active member
בוקר טוב חלמתי הלילה שאני שולחת הודעה לידיד ... כתבתי סוג של בדיחה כדי להתחיל שיחה והוא לא ענה וראיתי שהוא קרא את ההודעה
חשבתי לעצמי בחלום אני ממש טיפשה איך שלחתי לו הודעה איך לא חשבתי ...

אלישבע777

Well-known member
שלום נעמה,

הפרוש שלי לחלומך על המכתב לידיד

ההתחלה כאילו טובה – שלחת בדיחה לידיד הוותיק , או בעצם "השלכת לו כפפה" , הוא יהנה ואז יענה לך וכך תתפתח שיחה. במציאות אכן דברים כאלה קורים מדי פעם בין ידידים וחברים. אבל החלום אינו משקף מציאות הוא משקף את הדילמות ואת העולם הפנימי שלנו.

הידיד שלך, קרא את הבדיחה ולא צחק! הוא שתק! וההתעלמות לפעמים גרועה מביקורת רעה. המטרה שלך – לפתח שיחה קלילה ומהנה ביניכם, לא צלחה. אילו היה כותב אפילו משהו כמו " איזו בדיחה גרועה" (שזה קצת מעליב), היתה לך אפשרות להמשיך לשוחח, או לשלוח בדיחה אחרת. אבל התעלמות מכוונת, אינה מאפשרת המשכיות. אין פלא שבחלום את מתחרטת על כל העניין. החלום משקף את ההשתעבדות שלך לכמיהה אליו, שעלולה לגרום לך להיות פזיזה מדי ולעשות דברים שבסוף התוצאה שלהם – עלבון.

אפשרות נוספת: החלום אומר שאי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה וכדאי לרדת מהעניין כדי לא להיפגע עוד יותר. החלום בעצם פותר לך את הבעיה – את רוצה [ לחזור לקשר ואת כאשת משפחה, יודעת שזה רעיון רע] אבל הוא לא רוצה ואם הוא לא רוצה, אינך יכולה לעשות כלום ולכן הבעיה נפתרה... הדרך חסומה ולכן אין מה לחשוב עליו יותר, אין לך דילמה במי או במה לבחור.

אם אני זוכרת נכון, במציאות הוא כנראה רצה (או אולי עדין רוצה) לחזור לקשר אבל - בתנאים שלו וכך גם הוא חסם (או חוסם) לך את הדרך, וטוב שכך. לכן אין לך דילמה שיכלה להיות , אילו הוא היה מסכים לתנאים שלך.

אודה לך על חוות דעתך על הפרושים

למעלה