חלום העבודה מהבית נעשה רחוק

missB

New member
זה לא מתאים לכולם

רבים האנשים שלא רוצים לעבוד מהבית מכל מיני סיבות. הצורך לפגוש עוד אנשים, חוסר הגבולות בין הבית לעבודה, הצורך במשמעת עצמית מאוד חזקה ועוד. אני לא חושבת שיבוא יום והעבודה מהבית תהווה אחוז ניכר מעבודה בכלל. אבל זה לא אומר שאין אנשים ו/או מקצועות שזה מאוד מתאים להם.

SHAHAF UZI

New member
יעל,תודה על הלינק

אני קראתי אותו,ואני חושב שהוא מפרגן לך,ולתפיסה שלך את הנושא.הכל תלוי בטיב המילוי,תלוי מה את הולכת למכור.................דווקא לך המאמר הזה מפרגן

motyka

New member
הפן הנוסף של עבודה מהבית

רובינו, הנמצאים כאן, עצמאים בתחום בו אנחנו עובדים מהבית. חלק מאיתנו עובדים רק כעצמאים, וחלק, משלבים עבודה כשכיר, במקום עבודה, עם עבודה מהבית. ישנה אוכלוסיה נוספת, שלמיטב הבנתי לא מיוצגת בפורום - של שכירים, שרוב עבודתם מתבצעת מהבית. ישנן כאלו בתחום מתן שירות, תיכנות, תיאומי פגישות לטכנאים, סוכני ביטוח וכו'. זו האוכלוסיה אליה מתייחס המאמר, וזו האוכלוסיה שחסרה לי כאן, לשם דיון מהותי על נושאי העבודה מהבית.

י יעל י

New member
לדעתי האוכלוסיה הזאת מאוד קטנה

וזאת הסיבה שלא רואים ייצוג שלה כאן. בעידן ההיי-טק הרחוק, אנשים בתעשיה עבדו מהבית חלק מהזמן, אבל ה"חגיגה" נגמרה כשחברות החלו להיסגר בזו אחר זו. מלבדם, קיימים גם מעט שכירים מתחומים אחרים שעובדים בבית כגון טלפנים וסוכנים למיניהם, אבל לדעתי אם יעשו מחקר יגלו שמספרם ממש זניח. עבודה מהבית לשכירים נתפסת כפינוק, ויכולה להתאפשר רק כשיש אמון מלא בין המעסיק לבין העובד, או כשמדובר בשכר לפי תפוקה. (ואז יש צורך במדדים ברורים לבדיקת התפוקה). יש צורך בשוק עבודה בוגר ויציב כדי לאפשר סוג כזה של עבודה לעובדים, ולאור מצב השוק המאוד לא יציב שלנו - הדבר נשאר בגדר חלום רחוק מבחינת העובדים השכירים בישראל. אגב, מאיסוף מידע שערכתי באינטרנט גיליתי שבארה"ב למשל המצב הרבה יותר מעודד מאשר אצלנו, אצלהם גם התפתחו ממש מקצועות מהבית כגון עזרה וירטואלית, (Virtual Assisting), ויש להם אוניברסיטה מיוחדת למקצועות האלו, מקצועות שאצלנו אפילו עוד לא שמעו עליהם. יעל נ.ב. - טכנית אני בעצמי נחשבת עובדת שכירה מהבית, משום שאני מקבלת תלוש משכורת עבור העבודה שלי כיום.

motyka

New member
יש בארץ - אבל חלקי מאוד

יש בארץ עובדי פיתוח בתחומי התוכנה, שמידי פעם, על בסיס לא קבוע נשארים לעבוד מהבית. לשם פיתוח רוטיני או לשפ פתרון בעיה. הם נשארים בבית יום-יומיים וחוזרים לעבודה הרגילה עד הפעם הבאה בה יעבדו מהבית. בררתי בשתי חברות - והסתבר שהחברה מוכנה ליותר עבודה מהבית מאשר העובדים רוצים. בארץ, רוב העובדים מעדיפים לתחום את הגבול הברור - וללכת לעבודה במקום לעבוד מהבית. מעניין מה יהיה בדור הבא

למעלה