חלום חוזר על בעלי הדירה הקודמים

אור_30

Active member
היי אהובה,

רקע על החלום:
אני גרה עם בת הזוג שלי בדירה הנוכחית כבר כ-5 חודשים. עדיין אחת ל.. אני חולמת על בעלי הדירה הקודמים, ההרגשה החוזרת היא חוסר הוגנות, אין עם מי לדבר והם ראש בקיר, אני תמיד לא בסדר והם תמיד בסדר, דורשים דברים לא הגיוניים ולא מציאותיים. לא מבינה למה החלומות על בעלי הדירה הקודמים לא מניחים לי, כל פעם חולמת עליהם בגרסה אחרת, כאילו שהם רודפים אותי. ההרגשה כשאני מתעוררת מהחלום היא לא נעימה. בחלומות קודמים אני מנסה לקחת מהם, להשתמש בדירה בלי רשות.. אולי ההרגשה שרימו אותי ואני צריכה להחזיר?
הייתי ילדה מפוחדת, אז עוד היו סגרים.. אבא שלי המדומיין סגר איתם כנראה דברים הזויים כדי שישכירו לי את הדירה, עם תנאים לא תנאים. נראלי שלהם סיפר סיפור אחד, ולי סיפר סיפור אחר, כדי שזה יעבוד.
לי אמר שיעשה לי מטבח שם (נגר) כדי להשתיק אותי. להם אמר שיעשה מטבח כדי להשתיק אותם. אח"כ אמר לי שלא שילמו לו מספיק ושהוא הפסיד כסף (לא מציב גבולות)
למשל אולי אמר להם: כל בעיה אני אפתור לה, בפועל לא אמר לי.. ובאתי בגישה הגיונית שבעל דירה מקבל כסף, חובתו לסדר דברים בדירה., הוא תמיד היה עונה לי "תגידי לאבא שלך" בהתחלה לא דברתי בכלל עם אבא שלי, זה היה סיוט. הייתי תקועה עם התקלות בדירה. התייחסו אליי כאל "ילדה שלא מתנהגת יפה", לא היינו שווי ערך, הסכם הוגן בין 2 צדדים, עסקה לכל דבר.
להם היה מותר הכל. הם רצו גם כסף וגם להחליט על הכל בדירה. לא מכבדים, מגבילים.
אבא שלי היה אומר לי "דברתי איתם" וסיכם כל מיני דברים גם בשמי, היו המון סתירות ואי סדר. אבא שלי ובעל הדירה "חברים". אבא שלי המדומיין אמר לי שהוא "אדם טוב" כשבפועל גיליתי שבעל הדירה אדם חרדתי, חרדי, פרימטיבי, לא גמיש, עושה עניין מהכל, לא יודע להתמודד, ילד קטן וחשוך, לא מציאותי והרשימה ארוכה.
בדירה הזו הבנתי כמה אי אפשר לסמוך על אבא שלי, וכמה הוא אדם הזוי, לא מציאותי, רואה עקום ומעוות, לכן למדתי אחרי הרבה דמעות - בדירה הנוכחית הכל ישיר ביני לבת זוגתי ובעל הדירה.
הדירה הקודמת הייתה לא ראויה בכלל למגורים, כמו "פנימיה" אבל עם תנאים ממש גרועים, הם הרשו לעצמם דברים הזויים (כנראה אבא שלי אמר להם אל תדאגו).
במציאות החשבונות בכלל היה כלולים בשכירות, לא הבנתי למה הם דרשו את זה בחלום. בחלום שילמתי עד אוקטובר ולא הייתי מוכנה לשלם להם את נובמבר, למרות שבכלל עזבתי ב1.9 במציאות
במציאות בעל הדירה הנוכחי טרם שלח לנו חשבון מים וחשמל של 12/22.. אולי בגלל זה?

החלום:
אני זוכרת שבעלת הדירה חיפשה אותי שאשלם מים וחשמל בגין חודש 11/22
בחלום לא הייתי מוכנה כי שילמתי עד אוקטובר ואני כבר לא שם בכלל.
הרגשה כזו כאילו שאני לא בסדר ואשמה, מה הם רוצים הפעם, מה עשיתי הפעם

תודה מראש.

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

הפרוש שלי לחלומך החוזר על בעלי הדירה הקודמת.

עכשו את בתקופה הכי טובה של חייך! עם ניסיון חיים שצברת בכל חייך כולל בתקופה האחרונה בזמן הקורונה ( תקופה קשה לכולם ולך באופן מיוחד). אבל העבר הטראומטי, רודף אחרייך בחלומות. את בתת ההכרה שלך, עדיין לא הפנמת את ההתפתחות שלך, את הגדילה ואת המצב החדש. במעמקי הנפש את עדיין עמוק בעבר. העבר שהוא לא עבר כה רחוק, עדיין חי. זה מאפיין של הרבה מאוד חלומות!

החלום לדעתי מייצג תחושות עלבון גדול בגלל האשמה בלתי מוצדקת וגם תחושת אשמה מאז הילדות :"מה הם רוצים הפעם מה עשיתי הפעם". את עדיין ילדה מוכה על ידי הגדולים החשוכים – אם לא ההורים והאחות אז בעלי הבית.

אין לי הסבר בטוח למה החלומות הרעים צפים בתקופה טובה, אלא הסבר משלי. לדעתי – החלומות הללו באים להראות לך, כמה העולם, הביטחון בקיים, הביטחון העצמי הנרכש והחיים בכלל – כל כך שבריריים. די במילה אחת, בהאשמה אחת והכל מתהפך!! החלום הוא חלום של חרדה. למרות שאת כבר אינך חרדה מבעלי הבית ומהורייך – החרדות עולות, כי בחלום אין צנזורה ואין הסחת הדעת. אני מניחה שחלומות טובים יותר, אינם עושים רושם רב ולכן אותם אנו נוטים לשכוח. אנו זוכרים את החלומות הטראומטיים, שמהם אני מתעוררים בבהלה או בהרגשה איומה.

החלום אומר לך, לא לחיות את החלום... לחיות את המציאות. החלום משקף לך באיזה מקום נמוך היית ובאיזה מקום את עכשו. לכן עלייך להפעיל את יכולותייך הרבים ואת תבונתך – לשמור על הקיים ולשמוח במה שיש. אצלך, ככל שאת מתבגרת את עולה ופורחת! בדרך כלל, אנשים חוששים מהתקדמות הגיל ורוצים לחזור לילדות הנפלאה שעברה. אנשים חוששים מהזקנה. אבל אצלך – את נעשית אולי יותר מבוגרת בגיל, אבל בנפש את עכשו בגיל הנעורים. מה שנגזל ממך כל השנים, מגיע היום. עבדת קשה בשביל זה ואת לא מאמינה שזה קורה לך. אבל זהירות! אם לא תפנימי שאת במקום טוב, את תשקעי לעבר!! לכן כדי לא לשקוע, עלייך להשקיע!! להשקיע בזוגיות, בעבודה, לחסוך בהוצאות ( להשקיע בתכנון כלכלי לעתיד, לפנסיה!) להשקיע בטיפוח עצמי, ביחסים עם אנשים, להגדיל מעגל חברתי, לבלות, ללמוד, לעזור לאנשים פגועים, וכל מה שעולה בדעתך. אולי כשתשקיעי את זמנך בתבונה, עם הזמן – תצברי היסטוריה חדשה והחלומות הללו, יפסיקו להטריד אותך. אם כי אין ביטחון בזה, הפחדים העמוקים מתעוררים מדי פעם וטוב שאנו מתמודדים איתם בחלום – ולא במציאות!! אולי החלום מלמד אותנו דרכי התמודדות חדשים עם מצבים מוכרים וגם הסקת מסקנות איך היינו צריכים להתנהג.

אשמח לחוות דעתך על הפרוש
.

אור_30

Active member
תודה רבה|לב|
אכן המון שינויים שקרו מהר! וקשה לי לעכל, זה לא נתפס איפה הייתי לפני שניה!
הלוואי שתת המודע יפנים יותר ויותר
אכן עלבון מלווה אותי, משתדלת לנקות את הערך שלי מכל מיני דברים שלא רלוונטיים
ממש מתחברת לזה שאני מתבגרת אבל הנפש בגיל הנעורים, עוברת תהליך בגרות רגשית גדול, זה דורש כ"כ הרבה סבלנות.. יותר סמכות פנימית
כאילו ששיקרו לי לגבי החיים, אני לומדת מה זה לחיות, מה זה להיות בנאדם, מה זה אנשים..
לגמרי לגבי כל מה שנגזל ממני כל השנים.. חייתי חיי הישרדות, אני לומדת לחיות חיים מעבר להישרדות
הלוואי שאהיה יותר גזע יציב ולא ענף מתנדנד🙏

אלישבע777

Well-known member
תודה רבה|לב|
אכן המון שינויים שקרו מהר! וקשה לי לעכל, זה לא נתפס איפה הייתי לפני שניה!
הלוואי שתת המודע יפנים יותר ויותר
אכן עלבון מלווה אותי, משתדלת לנקות את הערך שלי מכל מיני דברים שלא רלוונטיים
ממש מתחברת לזה שאני מתבגרת אבל הנפש בגיל הנעורים, עוברת תהליך בגרות רגשית גדול, זה דורש כ"כ הרבה סבלנות.. יותר סמכות פנימית
כאילו ששיקרו לי לגבי החיים, אני לומדת מה זה לחיות, מה זה להיות בנאדם, מה זה אנשים..
לגמרי לגבי כל מה שנגזל ממני כל השנים.. חייתי חיי הישרדות, אני לומדת לחיות חיים מעבר להישרדות
הלוואי שאהיה יותר גזע יציב ולא ענף מתנדנד🙏
כל החיים הם אימון לחיים! בתנאי שלומדים מה טוב לנו ולאחרים.

גם יציבות היא עניין של אימון. עד עכשו התאמנת יפה, אבל בדרך הקשה. עתה תתחילי להתאמן בדרך הקלה יותר. לדעתי דבר ראשון, לנסות לשכוח את הדברים הרעים, לנסות להבליג על מה שנגזל ממך, לתת לזמן לעשות את שלו לרפא פצעים. את במקום טוב עכשו, תהני.

יתכן שהחלומות מהסוג הזה יצוצו עוד שנים. ישנם אנשים החולמים על כישלונות במבחני בית הספר שאותם הם עברו בהצלחה, ניצולי שואה חולמים שנים על אירועים איומים שהם יצאו מהם בחיים, חיילים לשעבר חולמים על אירועים קשים מהצבא שלא היו להם כאלה, קל וחומר אם האירועים הללו כן התרחשו. לכן לא צריך לתת לחלומות מקום יותר מדי חשוב בחיי יום יום. לדעתי - הכי טוב לנפגעי פוסט טראומה, לא לזכור חלומות בכלל... הם לפעמים גורמים לנו גם חיטוט יתר בפצעים.

למעלה