חלום לגבי עבודה

אור_30

Active member
בוקר טוב יקירה, ושבוע טוב

חלום שזכור לי במעורפל:
אני זוכרת מבנה/בניין עם דלת בתוך דלת, זה מגורים. כלומר, הייתה עוד כניסה לפני הדלת הראשית, כמו עוד מסדרון קטן מרובע. אמרתי לעצמי שאיזה יופי, זה מוגן מבחינתי בטחונית.
למרות שאני גם זוכרת שהדלתות חלקן היו מעץ, וחשבתי לעצמי שאפשר לפרוץ אותן בימינו די בקלות.
בהמשך החלום נפגשתי עם האישה שאצלה הייתי אמורה לעבוד, הייתה לה כלבה. אני זוכרת את השם נלי שבסוף הפך לנולי. לא זוכרת אם זו האישה עצמה, או האישה השנייה. אני זוכרת שהתחברתי למי שתעבוד איתי, למרות שהחלום התבטא רק בפגישה "השנייה".
עם האישה הנוכחית, בעלת הכלבה, סיכמתי שאעבוד אצלה בשיתוף פעולה עם מישהי אחרת. אני זוכרת שזה נתן לי תקווה שאני מסתדרת סופסוף עם עבודה.
בסוף התברר שהכלבה שלה היא פיטבולית שחורה. אמרתי לה שלא זכרתי כזה דבר ושלא אוכל, כי אני מפחדת מהגזע הזה. אמרתי לה שזכרתי שיש לה גזע זאב, אבל לא הייתי סוגרת איתה אם זה היה פיטבול
הכלבה באה להתקרב אליי ואמרתי לאישה "תקחי אותה/תחזיקי אותה" בפחד, היא לא לקחה אותה. היה לה קולר תכלת
אח"כ אני זוכרת שהכלבה הייתה מתוקה, ניסתה להתחבב עליי והביאה לי משהו, זה היה בגובה, על שיש. דברתי עם הכלבה ואמרתי לה שהיא חמודה וזה לא קשור אליה אלא אליי, אמרתי לה "אני מפחדת מהיכולות שלך" (הכוונה לנעילת הלסת של פיטבול)
אני לא זוכרת מה הרגשתי לגבי זה מבחינת עבודה, לא זוכרת באסה רצינית, אבל כן הייתה תקווה שנעלמה

רקע:
הרעיון של עבודה הפך לי מוזר. הרעיון הזה שהולכים לעבודה, כל יום, הרבה שעות, משהו בזה לא מסתדר לי. איך לא מתעסקים רגשית/רוחנית? עם זאת, יש כזה התבוססות שם, ערבוב, ותכלס גם זה לא טוב.. אני לא מוצאת את עצמי בשום מקום, מרגישה לא מתאימה לעולם הזה אבל בקטע רציני.
יש גם פחד מאזעקות/טילים..
אני גם לא רואה אותי שכירה כמו שהייתי, ועדיין לא רואה אותי העצמאית שאני רוצה להיות, זה מרגיש לי פער גדול. כאילו נהייתי חתיכה בפאזל, שאין אותו כבר. מרגישה תלושה.
נעתי מעשיית יתר בצורה מאוד יוצאת דופן עם יכולות מטורפות כל החיים, עכשיו מרגישה קפואה כבר שנה, בלי הרבה יכולות. הרגשתי כזו מיוחדת בעבר, ומרגישה הכי רגילה שיש, "עוד אחת בינונית"
החיים נראים לי מאוד מוזרים, משהו שאף פעם לא חוויתי. עד כדי כך, שכשאני ממיינת עדיין חפצים, כי עברנו לדירה קטנה ואין מקום להכל, צריך לוותר על דברים... זה נראה לי כ"כ מוזר, כמו, מי חי במקומי עד עכשיו? מי זה האדם הזה? מי זו הנשמה הזו?
לגבי הגזע פיטבול - אני בהחלט ממש מפחדת ממנו ספציפית וזה התבטא בחלום.
מבררת כרגע לגבי משרת שילוב של ילד בביה"ס.

שאלה נוספת (אם תרצי):
אני לאחרונה שמה לב... מה דעתך על זה שהמטפלת הנוקשה כבר לא מגיעה בחלומות? זהו, תת המודע שחרר?

תודה מראש, ובכלל על הכל.
המשך יום טוב

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

הראשון הוא חלום נפרד על הבית. החלום השני הוא "על העבודה" כמו שם החלום שאת נתת הוא מתחלק לשני חלקים שרק אחד מהם הוא - "על העבודה". נתתי לחלומות כותרות משלי, לפי הבנתי.

החלום על בית מוגן

החלק הזה הוא חלום נפרד מהשאר. אבל היו סתירות בחלק זה, ואי אפשר היה ליישב אותן. לכן שיניתי נוסח כהבנתי, להלן:

את עומדת בחזית בית מגורים, שבו יש כניסה ראשית עם דלת ומבואה קטנה מאחוריה, לפני הדלת של הדירה [ כמו בדירות בצפון אמריקה וקנדה, ששם חולצים נעליים או מגפים לפני הכניסה לדירה ונועלים נעלי בית].

למרות שהדלתות היו עשויות עץ, הן נראו לך חזקות ומגנות על הבית ואי אפשר לפרוץ אותן כל כך בקלות

הפרוש לחלום

את עומדת להיכנס לבית ובעצם את רק מציצה לתוך המבואה. בחלום לא נכנסת אליו. הבית הזה מוגן כי הדלתות שלו חזקות ועמידות לפריצה, או לחבלה אחרת. החלום הזה משקף אולי את המעבר לבית אחר בשכירות שהוא קטן יותר מקודמו ( ולכן לאחרונה את נאלצת להיפטר מחפצים מיותרים, כי אין מקום ואת צריכה לחשוב היטב, מה להשאיר ומה לא)

משקף את רצונך בביטחון ויציבות במקום אחד גם מבחינת מגורים , (לא לעבור דירה באופן תכוף) וגם ביטחון פנימי וחרדות מאזעקות וטילים. (בחלום הבא תחווי פחד מהכלבה ובעצם החלום הבא מתכתב עם החלום הזה), בית עם שתי דלתות כניסה בזו אחר זו, יכול היה לתת לך הרגשת ביטחון טובה יותר מאשר עכשו בדירה הקטנה, שבה אין מרחב בכלל ומרחב מוגן בפרט להסתתר מפני האזעקות המצמררות שהן מפחידות כמו הטילים ואולי יותר...

בחלום את רואה שתי דלות כניסה, את פותחת רק את החיצונית ומציצה פנימה. הדלת שאת פותחת היא הדלת שאת רוצה להציץ לנישמתך שלך ושל אחרים. הצצה לתת ההכרה שלך מתאפשרת לך באמצעות החלומות, אבל רק מעט, כי את החלום את יכולה לפתוח וגם לרשום, אבל כדי להבין אותו לעומק את צריכה לפתוח עוד דלת והיא סגורה עדיין, עד שאת, אני או המטפלת שלך, יפרשו אותו עבורך ואז תגלי מה יש מאחוריה. את רוצה להציץ לתוך הראש או הנשמה של האחרים, להבין אותם, איך הם מתנהלים, איך הם מסתדרים ואיך את מרגישה לעומת אחרים, הנה הציטוט מהרקע לחלום:

"הרעיון הזה ש [כולם] הולכים לעבודה, כל יום, הרבה שעות, משהו בזה לא מסתדר לי. איך לא מתעסקים רגשית/רוחנית? עם זאת, יש כזה התבוססות שם, ערבוב, ותכלס גם זה לא טוב.. אני לא מוצאת את עצמי בשום מקום, מרגישה לא מתאימה לעולם הזה"

החלום אינו נותן לך תשובה כי את עדיין מחפשת אותה. לאחרונה את חושבת הרבה על החיים ועל מהותם וחווה דיכדוך. את מרגישה שונה מכל האחרים ולכן בחלום הזה את לבד, אין איש על ידך, ואת רוצה להיכנס הביתה – אל עצמך, להבין מה עובר עלייך. את האחרים שאינם בכלל בחלום את לא יכולה להבין ולכן הם לא קיימים בחלום.

אפשרות נוספת: את מציצה לבית של אחרים, לא שלך – כדי להציץ לעולמם ואולי להבין אותם. בבחינת "הראה לי את ביתך ואדע מי אתה"... (היה לך פעם חלום על הבית של המטפלת שממנו רצית להבין ולהתחבר לעולמה. לצערי לא מצאתי אותו). למען האמת בחלום – לא קרה כלום. פרט למבואה, לא נכנסת לבית ולא המשכת לחפש, החלום אומר לך, שאת צריכה להחליט אם להמשיך לחפש או לא. החלום אומר המחשבות על אחרים ועל עצמך הן מחשבות שאולי אינן טובות לך. הן גורמות לך רק ריק קיומי, רק שאלות ללא תשובות ועוגמת נפש שאת שונה מאחרים ואינה מתחברת אליהם,

החלום אומר גם להפך... את שונה מאחרים ואת מיוחדת בדרך שלך, יכולה גם להיות לבד, מנסה להבין אחרים ואת עצמך, מציצה לתוך הנפש שלך ושל אחרים. אם הפרוש הזה נכון אז אולי החלום אומר לך – להמשיך. החלום הסתיים די מהר ללא תובנות

החלום על הגברת שאצלה את אמורה לעבוד וכלבת הפיטבול

חלק א של חלום ב'
- הפגישה עם המעסיקה לעתיד , הסכמה וחרטה

במציאות את צריכה למצוא מקור פרנסה אמין ויציב. אכן העניין מציק לך והחלום מגשים לך את המשאלה. בחיים יש לך יכולות מטורפות מחד ורצון להיות עצמאית ואת כבויה וחסרת אנרגיות מאידך ונאלצת להיות שכירה "חתיכה בפאזל" ועל כן תלושה גם מכאן וגם מכאן.

"אני גם לא רואה אותי שכירה כמו שהייתי, ועדיין לא רואה אותי העצמאית שאני רוצה להיות, זה מרגיש לי פער גדול. כאילו נהייתי חתיכה בפאזל, שאין אותו כבר. מרגישה תלוש".

בחלום את נפגשת עם גברת אחת כדי לסגור את העסקה לעבוד אצלה, אבל בחלום אין שום פרט על העסקה, על העבודה, על הגברת שהיא תהיה המעסיקה שלך, על מקום העבודה בבית שלה, על התפקיד. כמו כן יש גברת נוספת "השניה" שעליה את אינך יודעת כלום (וגם לא היה מנוסח ברור, אנא הקפידי על ניסוחים) ולא ברור אם היא באמת שם או אולי מדובר על פגישה שניה... אפשרות נוספת היא להבנתי : אולי את תעבדי עם עוד מישהי בשיתוף. גם בגלל אי הבהירות וגם בגלל שאין רגשות בקטע הזה ולכן לא אוכל להגיד מה מסמלת הגברת השניה. אולי תגלי בעצמך.

מאחר שהיה לך חיבור עם הגברת שקיבלה אותך – הסכמת. עד כאן הכל בסדר. אולי מילוי משאלה לקבל עבודה טובה (אם כי היא החלום מקבל תפנית ואת מוותרת על הגשמת משאלה הזאת) לא יותר מזה. אבל בעצם רוב החלום הזה אינו על "ראיון עבודה" או "הסכמה לעבודה". רוב החלום הוא... על הכלבה של הגברת. כלבת פיטבול שחורה. את מבחינה בה די מהר ולמרות שאת במציאות וגם בחלום ( בהמשך) מפחדת מאוד מכלבים כאלה, את מסכימה לעבוד אצלה ללא היסוס!

האם החלום אומר לך שאת פזיזה? שאת לא מבררת פרטים עד הסוף? אולי את כל כך לחוצה לעבוד שאת מסכימה לעבוד במקום שלא יהיה לך ביטחון?! בחלום הקודם על הבית עם שתי הדלתות, הדלתות נסכו בך ביטחון! אפשר לסגור אותן גם מפני גנבים, גם מפני טילים וגם בפני כלבים שחורים ומסוכנים!! וכאן את מסכימה ישר!! לפתע את מבינה את גודל הטעות! זה גזע כלבים מסוכן יותר מכלב זאב! ואת נסוגה מייד ומבטלת את הסכמתך!!
החלום אומר לך – לבדוק היטב חוזים והצעות, עד הפרטים הקטנים, או "האותיות הקטנות", יש בהם מלכודת והיא יכולה להיות גם מלכודת דבש ("הגברת נחמדה"). לא להסכים מייד, לחשוב טוב עד ה-"פגישה השניה". לפעמים החרטה יקרה מדי, לכן להיות זהירה.

לכאן אני מכניסה את המשפט האחרון שלך, הוא אינו חלק מהחלום, אבל מציין הרגשה כללית לגבי העסקה שהתבטלה, התקווה נעלמה! הרגש שהחלום השאיר לך הוא רגש של החמצה, אבל גם שוויון נפש! רצית עבודה, הסכמת ( בתחייבת?) ופתאום הבנת שאין לך ביטחון אישי בעבודה הזאת, אפילו שהיא בבית ואולי העבודה היא בבית, מחלום א הבית שהקנה לך ביטחון (?) היא עלולה להיות מסוכנת לך, או בעייתית.

"אני לא זוכרת מה הרגשתי לגבי זה מבחינת עבודה, לא זוכרת באסה רצינית, אבל כן הייתה תקווה שנעלמה"

הרגשות מעורבים כי אולי ניצלת מבעיה ואולי איבדת מקום עבודה מעולה. בקיצור – סוף מעשה מחשבה תחיל
ה!

חלק ב' של חלום ב' - הכלבה מפתיעה אותך לטובה

בחלק הזה, קורה דבר מפתיע אחרי שהבנת שלא תוכלי לעבוד במקום שיש בו פיטבול. והנה הכלבה נולי הכלבה מתקרבת אליך באופן ידידותי ומביאה לך משהו מהשיש ( ?) היא מנסה להתחבב עליך והיא הצליחה ! היא "היתה מתוקה" (!) אמרת לה שהיא חמודה (!) ובעצם היא לא אשמה, אלא את שפחדת ממה שהיא יכולה לעשות אילו תקפה אותך. הפחד הוא שלך והוא היה לשווא.

בחלק זה יש עוד חרטה! "היא לא אשמה" זה לא היא זה את ... הכלבה ידידותית לגמרי וממש אינה מפחידה אפילו שהיא שחורה. שמה של הכלבה אומר "נו נו נו לי" כלומר לך... נו נו נו נו - למי שפוחד מכלבים מסויימים בלי לברר מראש, אולי היה חלום העבודה מסתיים בקבלת עבודה והרבה שמחה.

חלק ב אומר לך, אולי היתה לך סיבה לחשוש, אבל היא היתה בראש שלך. החלום מראה לך שחלק מהחרדות שלך הן חרדות שווא! חרדות שווא אין בהן שום תועלת, רק הפסד ( בחלום הפסדת עבודה). אכן בזמן האחרון עוברת עלייך תקופה קשה, וגם חרדות מפני אי ביטחון אישי או כלכלי.

אשמח לחוות דעת מה התאים ומה לא רצוי ברשימה. אם רוצה, את יכולה לתקן את ניסוח החלום במקומות שלא הבנתי ואם כן תוסיפי את הפרוש שלך לתיקון.

תשובה לשאלה נוספת ששאלת, להלן
אני לאחרונה שמה לב... מה דעתך על זה שהמטפלת הנוקשה כבר לא מגיעה בחלומות? זהו, תת המודע שחרר?

אכן זה מצויין שאת לא חולמת יותר ולא על המטפלת הנוקשה! את עוברת תהליך של החלמה ממנה וזה מצויין. החלמה מתבטאת כשלא חולמים!!! ( אני יודעת שאינך מסכימה להשקפתי, אבל היא מגובה במחקרים ) כמו שעברת החלמה טוטאלית מהאקס המיתולוגית שהופיעה המון בחלומותייך ועינתה את נפשך קשות. את בעצם חולמת בגלל שאת בפוסט טראומה מילדות קשה מאוד ובגלל שיש לך נפש סוערת ורגישה ואת נלחמת על החיים על החיים ועל הדרך בחיים. עם השנים, אני מאחלת לך לחלום פחות ולהחלים!

אור_30

Active member
היי אלישבע,

תודה רבה על הפירוש.

לא חושבת שהדלתות בחלום משקפות את המעבר לבית החדש.
אולי זה כן משקף רצון בביטחון.
בחלום כן חשבתי על שטוב לעבוד שם, מוגן.
כן מפחדת מכל המצב הבטחוני. בדירה החדשה בהחלט יש ממד.
האמת שבחלום אני זוכרת שהייתי בכיוון יציאה מאשר כניסה.
כן מתחברת לרצון להציץ לנשמתי + של אחרים.
אכן מחפשת תשובה, ומהרהרת על מהות החיים וחווה דכדוך. מרגישה שונה, לא חושבת שזה קשור לחלום הזה.
אבל החלום נטו עסק בזה שיהיה לי מוגן לעבוד שם.
לא חושבת שהחקירה גורמת לריק, להפך. הריק קיים, זה ניסיון לצאת משם, להבין. בעיקר חסרה לי הבנה ובהירות.

לגבי חלק ב:
מעניין שאכן אים שום פרטים בכלל על המשרה חחח לא שמתי לב לזה.
החיבור היה עם הגברת שאיתה אשתף פעולה (שתינו עובדות אצל מישהי), בחלום זה כבר קרה, אני זוכרת שהיה כיף איתה והיה חיבור, אני חושבת שנפגשנו באיזו גינה ציבורית.
ההסכמה לעבוד שם הייתה בידיעה על כלבת זאב ולא פיטבול. ברגע שהבנתי את זה, לא העזתי.
לא חושבת שאני פזיזה, להפך, תקועה כבר שנה. חושבת, מתלבטת
לרוב אין לי הרבה חוזים, אבל תמיד בודקת המון פעמים במעט שיש
נולי היה שם האישה.
הכלבה הביאה אליי משהו אל השיש (כמו אי כזה באמצע) שנראלי נשענתי עליו.
לגבי חרדות שווא - יכול להיות, מקווה לבהירות בהמשך

נערך לאחרונה ב:
למעלה