חלום מוזר שחוזר על עצמו

liron50

New member
חלום מוזר שחוזר על עצמו

היי, יש לי חלום\מצב די מפחיד שחוזר על עצמו די הרבה פעמים, ורציתי לשתף.
בחלום אני מרגיש שאני ישן בדיוק במקום שנרדמתי, כביכול העיניים פקוחות ואני רואה את החדר בדיוק
כפי שהוא, אך בלי יכולת לזוז כי הגוף ישן. התחושה היא סופר אמיתית- כאילו הראש ער, המודעות מאד
גבוהה, רק הגוף רדום.

בד"כ אני עושה מאמצים להתעורר מהמצב הזה כי זה מפחיד, מפחיד שמישהו עלול להופיע כשאני די מרותק.
אני מנסה להזיז רגליים, ידיים, אפילו לצבוט את עצמי, ומצליח ממש בכבדות ובמאמצים.
בסוף שכשאני מתעורר התחושה היא שכל זה היה רק חלום. לא באמת הייתי וראיתי את אותו חדר עם עיניים פקוחות,
אלא הכל היה בדימיון.

אני חושב אולי לנסות (אם אני אצליח) לא לעשות מאמצים כדי להעיר את עצמי מהמצב הזה, ולראות לאן החלום
זורם. אבל שוב למרות שלא קורה כלום -הכל סטטי בחלום הסיטואציה מאד מפחידה.

וולפהרט

New member
תהליך של שיתוק חלום

לפי מה שזה נשמע זה מה שזה. האמת שאני לא לגמרי יודעת להסביר את התופעה, מעולם לא חוויתי אותה. אל על ישמח להסביר לך מה זה בדיוק;)

liron50

New member
מצאתי קישור

http://yeda.eip.co.il/?key=542221229
&nbsp
קשה לומר שמה שכתוב שם מרגיע...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
מה מרגישים בעת שיתוק שינה?
&nbsp
במצב של מודעות לשיתוק, בנוסף לפחד מעצם השיתוק וההזיות המתלוות אליו, יש אנשים המדווחים על נוכחות של ישות בחדר השינה, המלווה בתחושת כובד באזור החזה. הפחד המשתק וההזיות גורמים לאנשים במצב זה לדמיין את הגרוע מכל - במקרים רבים דיווחו אנשים על ישות שיושבת על בית החזה ומונעת מהם לנשום. פחות נפוצים הם קולות (דיבור, צעדים) ומראות (בעיקר דמויות אנוש), ונדירות יותר תחושות ציפה ויציאה מן הגוף. במקרים נדירים ביותר דווח על ויברציות האוחזות בגוף ותחושת נפילה.

אל על2

New member
שיתוק שינה

זה נשמע שאכן היה לך שיתוק שינה..אולי זה חוויה מפחידה אבל תזכור שהשיתוק קורה כל לילה בשביל להגן עליך שלא תעשה את הפעולות שאתה עושה בחלום במציאות
ובקשר למצב..אם תרצה תנסה להפסיק את השיתוק כשהוא מתחיל ואם הוא כבר התחיל אז תתהפך במיטה ותנסה להירדם עוד פעם.. ודרך אגב לא לכל האנשים יש את כל התחושות האלה..למשל כשלי היה שיתוק אני רק הרגשתי תחושת כובד בחזה ושיתוק... אני דווקא אהבתי את החוויה.. (חח אין לי מושג למה..)
&nbsp
טיפ חשוב: תנסה לא לפחד..גם אם החוויה מפחידה תנסה להישאר רגוע כי אין ממה לפחד כל הסיטואציה מתרחשת בדימיון שלך
(וגם אם תהיה רגוע יהיה לך יותר נוח אם תרצה להתעורר מהשיתוק..)
ואולי גם תנסה לדמיין דברים חיוביים ותהפוך את החוויה לנעימה ואפילו תוכל גם להפוך את המצב לחלום צלול

TsofeLA

New member
הדבר היחיד מהתיאור שלך שאפשר להציע

הוא לשחרר את הפחד שבוודאי מפריע לך להתקדם לאן שהוא מהנקודה בה אתה מתאר.
&nbsp
אתה אומר "מפחיד שמישהו עלול להופיע כשאני די מרותק." אולי תוכל לפרט (אם לא לפה אז לעצמך), למה מפחיד שמישהו יופיע.
גם זה עניין בשתי צורות:
1. למה שמישהו בכלל יופיע.
2. אם מופיע מישהו, למה זה מפחיד? מי יכול להופיע? אתה ישן במקום שאתה מרגיש לא בטוח במי שנמצא שם? או שזה לא פחד, אלא אתה חושב שזה יהיה מביש אם מי שיכול להופיע יראה אותך?
&nbsp
ובנוסף לכל זה, אם יש בך פחד מהמצב שאליו ייתכן שתגיע אח"כ, גם על זה צריך להתגבר. תנסה אומץ במקום החשש. תחשוב על משהו אמיץ שעשית בחיים ושאתה מתגאה בו, או דמות שאתה מעריץ בנושא אומץ, תפילה אם אתה מאמין, וכדומה.
אם קודם תרגיע את תחושת הפחד, תוכל להמשיך בביטחון מהמצב הזה שהגעת אליו למצב הבא. ושם דווקא יכול להיות מקום מרתק.
&nbsp
בהצלחה.

liron50

New member
צודק, בהחלט נקודה חשובה

המישהו שעלול להופיע- אני מניח פרדי קרוגר.
מאז הילדות היו לי סיוטים עליו. כנראה בגלל שראיתי את הסרטים בגיל צעיר.
הרבה פעמים היו לי חלומות שמתחילים יפה, ואז אני חושב שזה עלול להתהפך ומישהו רע עומד להופיע- זה בד"כ הוא.
&nbsp
אחרי שגיליתי את הנושא של מודעות בחלום, וכשהצלחתי להגיע למודעות גבוהה כבר פחות פחדתי בחלומות.
ברוב המקרים אפילו התעמתי פיזית עם פרדי בחלום, במקום לברוח. כי הבנתי שזה חלום וממילא לא יקרה לי כלום.
&nbsp
אז כנראה שהמקרה הזה מפחיד מהחשש שהוא יופיע, ואין לי יכולת להתגונן כי אני מרותק. ובנוסף-
זה לא מרגיש כמו חלום. התחושה שאני ער ונמצא באותו מקום, רק הגוף ישן.

אל על2

New member
פרדי קרוגר..
....

שונא סרטי אימה..
אצלי זה היה הסרט הטינה שגרם לי לסיוטים כשהייתי קטן (השלט התקלקל על הערוץ ששידר את הסרט..X_X)
&nbsp

TsofeLA

New member
כמעט שכחתי את קיומו של קרוגר

מה שכן, בכל אחד מהסרטים הוא הובס בסוף בדרך זו או אחרת, עד להופעתו הבאה.
וגם אחרי הסרט האחרון, עשו לפני כמה שנים סרט איתו ביחד עם ג'ייסון עם המסור.
&nbsp
היום כשאני חושב על הסרטים האלה, אני יותר צוחק מהשטויות ההוליוודיות שפעם היו מפחידים אותי.
כנראה גם הבגרות הטבעית עם השנים, וגם שנים של חיים באמריקה.

liron50

New member
גם אותי זה מצחיק היום

אבל בחלום דברים נראים ומרגישים קצת אחרת
&nbsp

liron50

New member
עוד אחד קצר

שוב חלמתי\הרגשתי שאני נמצא במקום בו אני באמת ישן.
הפעם העיניים היו סגורות כך שלא יכולתי לראות שזה אכן החדר, אבל הרגשתי את עצמי ישן.
בשלב מסוים חלמתי שמישהו נמצא מאחורי ומצמיד לי סכין לגרון.
ניסיתי להחזיק את הסכין עם היד שלי כדי להגן על עצמי, ואני זוכר שאז התחלתי לנסות לחשוב האם זה אמיתי
או חלום, מיששתי עם היד את הצוואר (לא יודע אם באמת עשיתי זאת או שזה רק בחלום) כדי לנסות להרגיש
אם באמת יש שם משהו חוץ מהיד שלי, ולא הצלחתי להגיע להחלטה מיידית.
&nbsp
זה נמשך מעט מאד זמן, וככל שהתקדמו השניות הרגשתי יותר בבטחון שזהו רק חלום.
לא ברור לי למה, אבל זה היה פחות מפחיד ממקרים אחרים. אולי בגלל שהעיניים היו עצומות בחלום ולא ראיתי הרבה.

למעלה