חלום מעניין על אחותי

אור_30

Active member
היי אהובה
חלמתי שהיינו סביב השולחן בבית של סבתא שלי ז"ל
אמרו עליי משהו שלילי, בעיקר אחותי
ואז עניתי "מה היא מבינה? היא מבינה רק בציפורניים"
קלטתי שהיא נעלבה ונשארה ללא מילים, בהלם. אז הוספתי שהיא מבינה גם בניקיון ואוכל
ושאבא שלי מבין רק בקרשים
אמא שלי סיכמה עם אחותי שתעדכן אותה לפני
כשאני מתכננת משהו להגיד כדי שהיא תיערך לענות לי, כי אין לה מילים
ואז הבנתי שאם היא צריכה להיערך מראש זה כי אני עוצמתית
אחכ אני וגיסי היינו במרפסת. אני חושבת שהייתי ערומה עם מגבת, או שהסתרתי את הגוף
הוא רצה שאעזור לו, ידעתי שאעשה רק כשאסיים עם עצמי, אמרתי "יש פה הרבה ידע" וצחקנו
הייתה הרגשה מדהימה של הומור וקלילות

רקע:
אבא שלי נגר לכן הקרשים
אחותי קוסמטיקאית לכן הציפורניים
תודה שהקול בתוכי עונה גם בחלומות, תודה על שיפור וריפוי (רק להיום)
אמא שלי מתעוררת בקצב שלה. היא מאוד רוצה שנעיר את אחותי ומנסה לעודד אותה בטיפין טיפין. המטפלת שלי המליצה לי לא להקים את ה"קואליציה" הזו ושחבל על האנרגיה שלי. כי אם אדם רדום ונעול- שלו ושל אלוהים

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
היי אהובה
חלמתי שהיינו סביב השולחן בבית של סבתא שלי ז"ל
אמרו עליי משהו שלילי, בעיקר אחותי
ואז עניתי "מה היא מבינה? היא מבינה רק בציפורניים"
קלטתי שהיא נעלבה ונשארה ללא מילים, בהלם. אז הוספתי שהיא מבינה גם בניקיון ואוכל
ושאבא שלי מבין רק בקרשים
אמא שלי סיכמה עם אחותי שתעדכן אותה לפני
כשאני מתכננת משהו להגיד כדי שהיא תיערך לענות לי, כי אין לה מילים
ואז הבנתי שאם היא צריכה להיערך מראש זה כי אני עוצמתית
אחכ אני וגיסי היינו במרפסת. אני חושבת שהייתי ערומה עם מגבת, או שהסתרתי את הגוף
הוא רצה שאעזור לו, ידעתי שאעשה רק כשאסיים עם עצמי, אמרתי "יש פה הרבה ידע" וצחקנו
הייתה הרגשה מדהימה של הומור וקלילות

רקע:
אבא שלי נגר לכן הקרשים
אחותי קוסמטיקאית לכן הציפורניים
תודה שהקול בתוכי עונה גם בחלומות, תודה על שיפור וריפוי (רק להיום)
אמא שלי מתעוררת בקצב שלה. היא מאוד רוצה שנעיר את אחותי ומנסה לעודד אותה בטיפין טיפין. המטפלת שלי הצליצה לי לא להקים את ה"קואליציה" הזו ושחבל על האנרגיה שלי. כי אם אדם רדום ונעול- שלו ושל אלוהים
הי אור,

חסר לי רקע על הקשר שלך עם גיסך.
למה הכוונה שאימא שלך מנסה להעיר את אחותך ולעודד אותה טיפין טיפין.
לא הבנתי את המשפט ברקע - כי אם אדם רגום ונעול- שלו ושל אלוהים

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

הפרוש שלי לחלום על אחותך (וגם אימך וגיסך)

פרשתי את החלום גם ללא רקע מלא, כפי שביקשתי. (אם כי היו לי גם ספקות לגבי הפרוש, בגלל זה ראי בהמשך )

בחלום כמו בילדות משפחתך ובעיקר אחותך – משפילה אותך בפומבי סביב השולחן בבית סבתא (כלומר מזמן) את כאילו בגיל צעיר יותר, אבל למעשה את בוגרת ונחושה. לא אותה ילדה קפואה שאסור לה למחות, לבקש לבקר ולעמוד על זכויותיה ואפילו לא לבכות. בחלום את שותלת את אחותך במקום וגורמת לה לשתוק בתדהמה מהביטחון העצמי שלך ומהדעה שלך עליה והרי היא אחותך הגדולה ממך בעשר שנים. היא נשואה עם ילדים! איך את בכלל מעזה! אבל את מעזה! את מראה שאת כבר אדם בוגר, שיודע לפגוע בנקודות רגישות במי שמעליב אותו. את מראה לה שהיא בכלל לא מבינה כמעט בשום עניין וכמו שתיארת אותה בעבר – "היא נשארה פרימיטיבית ובלתי מפותחת בעליל, כמו דודה זקנה בת תשעים" אחותך דומה לאביך שהוא חדל אישים וטוב עד ביטול עצמי לאחרים וגם אותו תיארת בעבר כ- פרימיטיבי. גם אחותך הגדולה שיכלה להיות לך דמות מופת וגם אביך הרך עד לזרא שנטש אותך עם אם מתעללת, ביודעין – גם הוא לא היה דמות מופת – שניהם עלבו בך תמיד וניהלו אותך ועכשו התחולל מהפך! בחלום את מתקנת את עברך הקפוא והשותק מפחד. את שולחת חיצים מדוייקים וחושפת אותם במערומיהם. בחלק השני של החלום את ערומה אבל מכוסה במגבת מסתירה וכאן את חושפת את דעתך עליהם, והם יודעים שזה נכון!

אימא שלך, שלאחרונה החלה להתעורר ולהבין מעט מה שקורה מסביב ומתחילה לתפוס איך היא התעללה בך, הבינה שאת לא אותה ילדה. את עוצמתית ויש לך מענה לשון! לכן היא מבקשת מאחותך להודיע לך מתי את עלולה לירות חץ מכוון היטב, כי היא ( אימך) שתמיד ידעה לשתול אותך במקום במילים קשות ובמכות – כבר אינה יכולה להגן על אחותך מפנייך!! והרי אחותך מעולם לא היתה צריכה את הגנת אימכן! הוא הלכה בדרכה של אימכן והוסיפה משלה עלבונות ותוכחות! אבל לא היום! היום את במקום אחר. את ערה לעניין הזה – אבל הן לא . הן חשות בשינוי שחל בך אבל חושבות שזו עוד קריזה שלך. אם כי אימך – מתחילה לתפוס שהשינוי בך הוא שינוי מהותי וכי התבגרת כבר.

בחלק האחרון שאת עם גיסך במרפסת. איני יודעת מה מערכת היחסים עם גיסך, אבל לפחות אני מתארת לעצמי שהוא לא התעלל בך כמו שאר בני המשפחה. הוא ( לפחות בחלום) תופס שאת בעלת יכולות! הוא אינו פונה לאישתו לעזרה! הוא פונה אליך, אחותה הצעירה, "הרווקה, הלסבית הכבשה השחורה והמושפלת"! הוא מבין שאת חזקה מכולם ומבינה עניין ויש לה יכולות גבוהות לעזור. את מוכנה לעזור אבל קודם כל את מחוייבת לעצמך. את אינך מתבטלת מול אחרים! לכן הוא מעריך אותך ( לפחות בחלום, או אולי זה מילוי משאלה. חסר לי רקע לקשר ביניכם). במרפסת ביחד איתו, את מרגישה שלמה, מוערכת, חשובה וזה גורם לך לשחרור ולהרגשת עליצות, הומור וקלילות – כפי שלא הרגשת בעבר. החלום הזה מתקן את הילדות ונותן לך ביטחון שהדרך בה את הולכת היא הדרך הנכונה.

אשמח לחוות דעתך על הפרוש – מה התאים ומה לא.

אור_30

Active member
בוקר טוב אהובה, סליחה על הדיליי
הקשר עם גיסי מעולה ביחס למצב שהם רדומים/פרימטיביים וכו'.. הוא מרכך את אחותי לרוב, הוא איש שלום. לו ולאחותי יש קשר די טוב, הם מאוד אוהבים אחד את השני, הם מאוד מתאימים בעיניי. הוא פרימטיבי ולא חסר לו, אבל יש בו המון אהבה והוא תמיד קורע אותי מצחוק. הוא רוצה שיהיה סה"כ בסדר לכולם.
למרות הפרימטיביות הוא אור גדול. תמיד נותן הרגשה טובה

להעיר את אחותי = להבין את ההשפעות של גדילה בבית לא מתפקד, שאחותי תבין שעדיין תקועה בתפקיד הנערה המצילה, העצבנית, הביקורתית וכו'. אבל יש מצב שאמא שלי קצת מעורבבת עם הזהות שלה עדיין ורוצה להציל משם את עצמה. זה קצת מסובך :)
אמא שלי רואה את התהליך שלי ולומדת ממני הרבה, היא רוצה שגם אחותי "תצטרף" לאור, כי אחותי על העץ גבוה גבוה, צריך ללכת לייידה על ביצים. היא לא מגיעה דף חלק

כוונת המשפט היא שאם אחותי לא מסכימה להתעורר, אני לא יכולה להכריח אותה. זה צריך לבוא לה מבפנים. המטפלת שלי אמרה לי שאני יכולה לעשות מאמצים רבים ממקום של תלות (להציל, להושיע, לקבל אישור חיצוני ולנטוש עצמי ואת האמת שלי) ובסוף היא בכלל לא תסכים להתעורר. היא מאוד פרימטיבית
כבר אגיב על הפירוש

נערך לאחרונה ב:

אור_30

Active member
תודה על הפירוש.
ההשפלה בפומבי זה סופר נכון, ש"כולי בושה". אני ממש עובדת על פחד מהשפלה.
אני חושבת שזה בבית סבתא כי זה משהו רוחני. רוב החלומות שלי על סבתא/דברים שקשורים אליה בד"כ ככה. אחותי וסבתא היו מאוד קרובות, סבתא שלי גידלה אותה.
תמיד אמא ואחותי לא הבינו איך סבתא שלי אחרי המוות מגיעה לרוב רק אליי בחלומות ולא אליהן, כי אני והיא היינו יחסית רחוקות.
החלום קרה בבית סבתא לדעתי רק בתור מרחב. אבל הוא היה לגמרי לגמרי בהווה, כולנו בהווה במקום ישן
וואו לגבי השינוי שלי בתגובה, בתדמית/בתפיסת העצמי - סופר נכון ומדויק.
וואו לגבי החשיפה גם ממש נכון

המענה לשון ממש נכון! בתקופה האחרונה, ממש מאז הפרידה שהייתי מרוסקת, הכרתי עצמי יותר וגיליתי יכולת ורבלית מטורפת
הכוונה שאמא שלי רצתה שאודיע לה, כדי שאחותי תיערך להגיב לי.
לגבי שאחותי לא צריכה הגנה מאמא שלה - זה נכון ועצוב. כי היא משחקת תפקיד. הרי כל ילד צריך את אמא שלו. היא פשוט העמידה פנים והמשיכה (מלאכותי). במקום להתאבל ואז להתחזק (= תהליך טבעי)

גם ממש כנון לגבי גיסי - שאגב מאוד מרצה. דפוס הריצוי במשפ' לא מתפקדת הוא חזק. הכעס וה"עונש" (בעיקר מאחותי, כמובן מסר נסתר) הוא על זה שאני לא מוכנה להיות בריצוי כמוהם.
לגבי המעריך אותי - מאוד מעניין. יש מצב שבגלל זה. מניחה שאני נתפסת חזקה בעיניו. זו שהלכה לעשות תואר וכו' (הרי הוא ואחותי מאוד דומים בריצוי וטוב לב וקצת קורבנות)

הפירוש שלך עוזר לי להבין את עוצמת החלום
המון המון תודה! את מדויקת מאוד|פרפר|

אלישבע777

Well-known member
תודה על הפירוש.
ההשפלה בפומבי זה סופר נכון, ש"כולי בושה". אני ממש עובדת על פחד מהשפלה.
אני חושבת שזה בבית סבתא כי זה משהו רוחני. רוב החלומות שלי על סבתא/דברים שקשורים אליה בד"כ ככה. אחותי וסבתא היו מאוד קרובות, סבתא שלי גידלה אותה.
תמיד אמא ואחותי לא הבינו איך סבתא שלי אחרי המוות מגיעה לרוב רק אליי בחלומות ולא אליהן, כי אני והיא היינו יחסית רחוקות.
החלום קרה בבית סבתא לדעתי רק בתור מרחב. אבל הוא היה לגמרי לגמרי בהווה, כולנו בהווה במקום ישן
וואו לגבי השינוי שלי בתגובה, בתדמית/בתפיסת העצמי - סופר נכון ומדויק.
וואו לגבי החשיפה גם ממש נכון

המענה לשון ממש נכון! בתקופה האחרונה, ממש מאז הפרידה שהייתי מרוסקת, הכרתי עצמי יותר וגיליתי יכולת ורבלית מטורפת
הכוונה שאמא שלי רצתה שאודיע לה, כדי שאחותי תיערך להגיב לי.
לגבי שאחותי לא צריכה הגנה מאמא שלה - זה נכון ועצוב. כי היא משחקת תפקיד. הרי כל ילד צריך את אמא שלו. היא פשוט העמידה פנים והמשיכה (מלאכותי). במקום להתאבל ואז להתחזק (= תהליך טבעי)

גם ממש כנון לגבי גיסי - שאגב מאוד מרצה. דפוס הריצוי במשפ' לא מתפקדת הוא חזק. הכעס וה"עונש" (בעיקר מאחותי, כמובן מסר נסתר) הוא על זה שאני לא מוכנה להיות בריצוי כמוהם.
לגבי המעריך אותי - מאוד מעניין. יש מצב שבגלל זה. מניחה שאני נתפסת חזקה בעיניו. זו שהלכה לעשות תואר וכו' (הרי הוא ואחותי מאוד דומים בריצוי וטוב לב וקצת קורבנות)

הפירוש שלך עוזר לי להבין את עוצמת החלום
המון המון תודה! את מדויקת מאוד|פרפר|
אכתוב לך בפרטי

למעלה