חלום מעניין על אחותי

אור_30

Active member
היי אלישבע היקרה, חמישי שמח!

חלמתי שאחותי הייתה בהיריון
באה עם בעלה לבית שלי ושל בת הזוג לבקר אותי (בית אחר מהנוכחי)
שילמה לנו 65 שח
כי שמרנו על הילד
שהיה בבטן!
אמרתי לה "את רצינית? קחי את הכסף"

רקע:
לפני ההירדמות היה לי סשן עם המטפלת שלי, דברנו על אחותי, היא עוזרת לי לפרק, לעבד.

בחג הייתה סיטואציה מאוד מוזרה.
היה מאוד מטרגר עבורי. לא ויתרתי!!!!!
אמא (שחושבת שאני חייבת לה - לא שואלת/מבקשת רשות)
כמובן מצפה שאהיה משרתת שלה, אסחוב ואעשה. ואם לא אוי ואבוי לי!!!!!!!!!
אין שאלה אם באלי. אני חייבת!
לא עוד!
אחותי כמובן התערבה שאמא לא באה בגללי (שיא החוצפה) ושיחקתי אותה ברמות. נחישות גמישה ולטובתי במקום התבצרות ילדותית לרעתי. גאה בי!!
בלי לבקש ממנה אישור! החלטתי וזהו
היא כבר לא הסמכות שחשבתי שהיא!

אמא הגיעה לבד בסוף, מצאתי תירוץ מדהים כדי לא לקחת אותה. אני ובת הזוג הגענו יחד בנפרד מאמא, לא מתאים לי שכופים עליי
לא מתאים שמלחיצים אותי, לא מתאים לי שמקיאים רעל ומלחמות נסיעה שלמה.
אני גאה בי על זה מאוד.
לא ישנו שם, גם לזה מצאתי תירוץ מדהים.
לצמצם איתם את הזמן/ביקורים - תהליך עבורי להבין שהם "שיכורים" רגשית. בהדחקה, בהכחשה

הגדילה המשמעותית היא שאני כנות בפרצוף, ולהבין שאיתם זה לא עובד.. אז יותר בשלום ופחות במלחמה למצוא דרכים לשמור על האינטרסים שלי וליצור שיתוף פעולה עם הצד השני
יש התעוררות גדולה לגבי אחותי, לא פשוט לי, היא לא מי שחשבתי שהיא.
הרגשתי את הפחד שלהם כשבאתי (במקום היצור השנוא הכי נוראי שנברא) סופסוף הרגשתי את העוצמה שלי, פעם ראשונה.
התמקדתי בי, בבת הזוג ובתינוק - זה הנחה אותי.
בהומור, באור, ביוזמה נראה שהם אפילו למדו ממני מהצד
היה שקט סופר מוזר! פעם ראשונה!! כבר לא מעריצה את גיסי... התעוררתי, גם צמצתי תקשורת.
כי פשוט אין טעם... :(

לא התערבתי כשהיו צעקות וכו' אפילו במקום "הילדה המפוחדת"שהייתי, תחת הצעקות של אחותי על ילדיה הגדולים - שמעתי אבל/עצב/סבל שלה, הייתי בשוק:oops:
היא שאלה אותי אם התגעגעתי לתינוק שלה (סופר מוזר) חשפה את הבטן הרכה (היא תמיד תחת שריון).
מאוד הייתה עסוקה בלהרשים אותי, בחיים לא קרה. אפילו הערתי לה על משהו בהומור והיא נקרעה מצחוק!!! במקום "נראה אותך שיהיו לך ילדים"
הרגשתי את השקט שלהם יחסית בחג, כאילו פחדו ממני!!!!:oops::oops::oops::oops::oops:
מהפה שלי, כנות שלי
הם הרגישו בושה נראה לי.. (מצאתי תירוץ אחד הטובים כדי לבטל את הכפייה מאמא)
הלםםם
הצעתי לאחותי שתביא לנו את התינוק אם היא צריכה גם לשמור שישי שבת, היא הייתה בשוק.
אחותי אפעם לא באה אליי (מלבד פעם אחת לשיחה יזומה אחרי שיצאתי מבית אמא) תמיד קשה לה, תמיד נפגשים אצלה, נמאס לי מזה. אין לי ככ מה לחפש שם
גדלתי!!
היא חולת ניקיון וביקרתית ברמות וסטרילית ולא שותה/אוכלת מאפחד משהו ממש מוגזם וחולה.

בעבר כשגרתי עם אמא לא הסכמתי - כי ידעתי שאם יקרה משהו יאשימו אותי. והיא אישה מאוד חולה. כואב לי להבין כמה היא חולה...
עם בת הזוג אני מוכנה באהבה לשמור על התינוק.
הילדה שאני גדלה!!!

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

הלכתי לאיבוד ברקע הרחב שנתת פה. לא בטוחה שהבנתי אותו לגמרי. מקווה שקישרתי נכון את הפרוש לרקע. (קשה לי עם צורת כתיבה של "זרם התודעה" וחיבורי מילים). מכל מקום, גם חלומך הראה שיש שינוי לטובה אצל אחותך (בחלום היא באה לבקר אותך עם בעלה, מה שלא קרה ולא יקרה לעולם).

במציאות אחותך חשה איך שהוא בביטחון העצמי שלך, בגדילה שלך, בהצבת גבולות בעמידה על עקרונות ועל כן היא מתחילה לכבד אותך. את רוצה לשמור על אחיינך, שהוא חלק ממנה אבל גם חלק ממך! בחלום את שומרת עליו כבר כשהוא ברחם אימו... המוטיב הזה אולי רומז, שאת לא בטוחה שהיא תוכל לגדל אותו כמו שצריך, בגלל הבעיות שלה ולכן החלום אומר לך – להיות מעורבת (כדודה) בחיי התינוק הזה. יתכן החלום אומר לך לתרום את חלקך לאחיינך, ובכך לעזור לאחותך (וגם לו) וזה ישפר את הקשר ביניכן.

הסוף מראה שאחותך ובעלה, רצו לשלם לך "דמי שמירה"... זה אכן נשמע נורא (את דודה לא ביבי סיטר), אבל בעצם לא בהכרח הפרוש החיובי לחלק הזה בחלום אומר - שהם מעריכים את העבודה שלך ורוצים לגמול לך וכסף הוא גם סוג של תגמול. הפרוש הפחות חיובי, אומר שהם לא רוצים להיות חייבים לך ולכן מעוניינים לשלם ולסגור חשבונות, כאילו זו עסקה מסחרית. והחלום מראה שגם את ( עדיין) לא יודעת מה זה באמת ויש לך רגשות מעורבים.

הם מעריכים, אבל במקום להבין שגם לך היה כיף לשמור על התינוק להגיד תודה וללכת – הם עושים משהו מאוד לא מנומס – משלמים, כאילו את סתם ביבי סיטר. את נעלבת ודחית את התשלום. הקטע אומר לך, שהם לא יודעים מה את חושבת, מה את רוצה ואיך להתנהג איתך. השינויים שאת עברת בשנים האחרונות, מהירים עבורם והם עדיין לא הסתגלו.

החלום מראה שיש קצר בתקשורת מצידם ( וכאן אינך יכולה לפעול) וגם מצידך ( וכאן את כן יכולה לפעול). במציאות – נהגת יפה שהצעת לשמור את אחיינך, אחותך נדהמה. היא לא ציפתה לעזרה כזו, כי עדיין היא אינה מסוגלת להבין את הגדילה שלך ואת ההתבגרות שלך, את כבר לא האחות הקטנה, שק החבטות של אימא ושלה.

העובר ברחם אחותך, הוא אולי גם מסמל את התקופה הקודמת שלך - העוברית. פעם גם את היית בשפל המדרגה, קטנה ( זה היה הכינוי הקודם שלך בפורום!!), זקוקה להגנה ולשמירה, ולא היה מי שיעזור לך. היום את בעצמך, גדולה, אחראית, מבוגרת, בטוחה בעצמך. אחותך מתחילה לקלוט שינוי זה, אימך לא. אף כי אין לך ניסיון בגידול תינוקות – את יכולה להיות דודה טובה ולשמור על אחיינך התינוק למשך יומיים תמימים – שישי ושבת. את לא רק יכולה – את אפילו רוצה! וזה לא יהיה עול בשבילך, אלא כיף.

החלום אומר לך, לעזור להם גם להבין אותך. רק את יכולה לגרום לאחותך להיות אחות של ממש ולהעריך אותך. היא קצת נעולה באובססיות שלה, ובזיכרונות העבר, אבל את עוברת שינויים ואת יכולה לשנות לטובה גם אחרים!

אשמח לקבל חוות דעת על הפרוש, מה התאים ומה לא.

אור_30

Active member
תודה על הפירוש.
אחדד למען הסר ספק - בחלום היא באה אלינו בהיריון, ושילמה כסף על ששמרנו עליו, כשהיא נמצאת איתנו, בהיריון! לא נולד בכלל.
הייתי בהלם בחלום על ה"שכרות הרגשית" שלה, עזבי כסף.. אחותי לפעמים אוהבת לפנק, ויש לה את העניין הזה של "מספיקות עצמית" "מסתדרת" לא צריכה אחרים"
מילא זה..
מה שהכי זה מוזר זה שהיא חשבה ששמרנו עליו ורצתה לגמול לנו, כשהוא בכלל בתוכה, בבטן שלה ולא נולד זה מה שהפתיע אותי בחלום.
נראלי שזה משקף את ההלם שלי על השכרות הרגשית שלה, אני מתחילה להתעורר
לראות אותה כאדם, לא רק כאחות הגדולה שחשבתי שהיא.

תודה רבה על הפירוש, תודה על כל מיני נקודות למחשבה, תודה על מגוון של זוויות – אהבתי 😊

מסכימה מאוד לגבי השינוי לטובה אצל אחותי
אני שנתיים וחצי מחוץ לבית, הייתה אצלי פעם אחת לשיחה רשמית שיזמתי לגבי הילדות. לא יודעת אם לא תבוא "לעולם"

הלוואי שהיא אכן חשה בשינוי שלי, אני לומדת להתמקד בי ולא לבקש אישור מאנשי הכחשה ושכרות רגשית.
נגמר חוסר הכבוד הזה, כל החד צדדיות הזו והחוקים הפרסונליים שלהם מותר הכל ולי אסור הכל. זה מטרגר אותי מאוד ולא אתן לזה לקרות
גדלתי, נגמר הסיפור!

אני חושבת שאחותי טובה יותר מאמא שלי, אבל בהחלט יש לה לאן להשתפר, הלוואי שאצליח להגיע לתינוק הזה רגשית, להעביר אליו גם ריפוי. הלוואי שייפגע מהם כמה שפחות..
אשמח שאחותי וגיסי "יירצו לסגור חשבונות" איתי אחרי ששנים הייתי שקופה, והמשפחה הרעילה הענישה אותי כי אני "ילדה" והם "מבוגרים"
חוקיות שלא אבין לעולם. למבוגר מותר הכל, לילדה אסור הכל. זה ממש שימוש לרעה בשם הגיל, אפליה.
בחיים לא אמרתי לילד "תכבד אותי כי אני מבוגרת ממך" אני פשוט מכבדת אותו מעצם היותו, אדם כמוני, והוא מכבד חזרה, טבעי!!! לא בכפייה!
מה גם שיש ענייני ירושה מסבתא ללא חוזה, ואני חוששת (אמא אחותי וגיסי). כשביקשתי חוזה "אין לך אמון" אין הם פשוט הזיה מהלכת ואני בשוק מזה.
המשפחה שלי להרגשתי בהחלט חייבת לי. על הנזק שנעשה לי. שהם!!! עשו לי

מסכימה לגבי הרגשות המעורבים שלי לגביהם. אני בהתהוות לגבי הסקת המסקנות ומה שאני מגלה, מה שלא היתי מסוגלת לראות מעיניים של ילדה.

לא נעלבתי מהתשלום בכלל! דחיתי את התשלום כי זה נראלי מוזר שמשלמים על שמירה כשהוא טרם נולד
חחחח ככה שיכורים מתנהגים, זה מחדד לי ומחזק לי את התפיסה המעוותת שלהם. סליחה לנערה שבי שניסיתי לשכנע אותם והכל בכלל "חולים" בעצמם.
רדומים בתרדמת עמוקה, מצדיקים התנהגות של הורה מתעלל בגישה של "ככה מתנהגים אצל כולם" זה הזוי! הם ככה. מעבירים את הזל הראנרגטי הלא פתור לילדיםף לדור הבא, בציפייה שככה הילדים יעשו לילדיהם וכן הלאה (אמאלה!!!!!).

מסכימה עם זה מאוד
"שהם לא יודעים מה את חושבת, מה את רוצה ואיך להתנהג איתך. השינויים שאת עברת בשנים האחרונות, מהירים עבורם והם עדיין לא הסתגלו."
אני אפילו מקווה לזה (חלום שלי להפוך להם את התפיסה, שירא אותי, שיתעוררו, שיעשו לעצמם טוב, שניפגש באמת, שיהיה כיף)

מסכימה עם זה מאוד
קצר בתקשורת מצידם ( וכאן אינך יכולה לפעול) וגם מצידך ( וכאן את כן יכולה לפעול). במציאות – נהגת יפה שהצעת לשמור את אחיינך, אחותך נדהמה. היא לא ציפתה לעזרה כזו, כי עדיין היא אינה מסוגלת להבין את הגדילה שלך ואת ההתבגרות שלך, את כבר לא האחות הקטנה, שק החבטות של אימא ושלה.

מעניין
העובר ברחם אחותך, הוא אולי גם מסמל את התקופה הקודמת שלך - העוברית. פעם גם את היית בשפל המדרגה, קטנה ( זה היה הכינוי הקודם שלך בפורום!!), זקוקה להגנה ולשמירה, ולא היה מי שיעזור לך. היום את בעצמך, גדולה, אחראית, מבוגרת, בטוחה בעצמך.

אחותך מתחילה לקלוט שינוי זה, אימך לא.
להפך.
אמא שלי לדעתי מתחילה לפחד ממני, מהפה שלי, מההתעוררות שלי. היא פתאום מבינה שהילדה הקטנה שיכלה לעשות בה כרצונה, גדלה ויש לה פה!!! והיא מתעוררת, נראלי שזה מאוד מפחיד בעיניה. היא עשתה מעשים שהיא צריכה לשבת עליהם בכלא ואני לא צוחקת בכלל!!!!
עצוב לי שניסיתי לשכנע את הרדומים ביותר.
אחותי עוד בחיתולים בקטע הזה. עדיין רואה אותי קטנה, משהו משתנה אצלה לגביי מאוד לאט, ואצלי לגביי ולגביה.

יש לי ניסיון רב בגידול תינוקות וילדים 😊 לגמרי רוצה לשמור עליו. קודם כל עבורי, זה כיף!!!! הוא מתוק ברמות.
וגם עבור התינוק, עבור אחותי.

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
תודה על הפירוש.
אחדד למען הסר ספק - בחלום היא באה אלינו בהיריון, ושילמה כסף על ששמרנו עליו, כשהיא נמצאת איתנו, בהיריון! לא נולד בכלל.
הייתי בהלם בחלום על ה"שכרות הרגשית" שלה, עזבי כסף.. אחותי לפעמים אוהבת לפנק, ויש לה את העניין הזה של "מספיקות עצמית" "מסתדרת" לא צריכה אחרים"
מילא זה..
מה שהכי זה מוזר זה שהיא חשבה ששמרנו עליו ורצתה לגמול לנו, כשהוא בכלל בתוכה, בבטן שלה ולא נולד זה מה שהפתיע אותי בחלום.
הי אור,

תוספות לחלום שלא נכתבו בזמן, אינן רלבנטיות עכשו. הפרוש הוא תמיד על מה שאת מתארת ושולחת.
אבקש תמיד רק חוות דעת ממך - מה התאים לך ומה לא. אני לומדת מזה וגם חוות הדעת משמשת גם כרקע לחלומות הבאים. אז אנא ממך - כתבי לי מה בפרוש שלי התאים או לא. זה יעזור לי יותר בפרוש חלומותיך. ובקשר לכך ששמרת על עובר, בבטן אימו - התייחסתי קצת בפרוש.

אלישבע777

Well-known member
תודה על הפירוש.
מילא זה..

תודה רבה על הפירוש, תודה על כל מיני נקודות למחשבה, תודה על מגוון של זוויות – אהבתי 😊

אני שנתיים וחצי מחוץ לבית, הייתה אצלי פעם אחת לשיחה רשמית שיזמתי לגבי הילדות. לא יודעת אם לא תבוא "לעולם"

הלוואי שהיא אכן חשה בשינוי שלי, אני לומדת להתמקד בי ולא לבקש אישור מאנשי הכחשה ושכרות רגשית.
נגמר חוסר הכבוד הזה, כל החד צדדיות הזו והחוקים הפרסונליים שלהם מותר הכל ולי אסור הכל. זה מטרגר אותי מאוד ולא אתן לזה לקרות
גדלתי, נגמר הסיפור!

אני חושבת שאחותי טובה יותר מאמא שלי, אבל בהחלט יש לה לאן להשתפר, הלוואי שאצליח להגיע לתינוק הזה רגשית, להעביר אליו גם ריפוי. הלוואי שייפגע מהם כמה שפחות..
אשמח שאחותי וגיסי "יירצו לסגור חשבונות" איתי אחרי ששנים הייתי שקופה, והמשפחה הרעילה הענישה אותי כי אני "ילדה" והם "מבוגרים"
חוקיות שלא אבין לעולם. למבוגר מותר הכל, לילדה אסור הכל. זה ממש שימוש לרעה בשם הגיל, אפליה.
בחיים לא אמרתי לילד "תכבד אותי כי אני מבוגרת ממך" אני פשוט מכבדת אותו מעצם היותו, אדם כמוני, והוא מכבד חזרה, טבעי!!! לא בכפייה!
מה גם שיש ענייני ירושה מסבתא ללא חוזה, ואני חוששת (אמא אחותי וגיסי). כשביקשתי חוזה "אין לך אמון" אין הם פשוט הזיה מהלכת ואני בשוק מזה.

מסכימה לגבי הרגשות המעורבים שלי לגביהם. אני בהתהוות לגבי הסקת המסקנות ומה שאני מגלה, מה שלא היתי מסוגלת לראות מעיניים של ילדה.

לא נעלבתי מהתשלום בכלל! דחיתי את התשלום כי זה נראלי מוזר שמשלמים על שמירה כשהוא טרם נולד
חחחח ככה שיכורים מתנהגים, זה מחדד לי ומחזק לי את התפיסה המעוותת שלהם. סליחה לנערה שבי שניסיתי לשכנע אותם והכל בכלל "חולים" בעצמם.
רדומים בתרדמת עמוקה, מצדיקים התנהגות של הורה מתעלל בגישה של "ככה מתנהגים אצל כולם" זה הזוי! הם ככה. מעבירים את הזל הראנרגטי הלא פתור לילדיםף לדור הבא, בציפייה שככה הילדים יעשו לילדיהם וכן הלאה (אמאלה!!!!!).

מסכימה עם זה מאוד
"שהם לא יודעים מה את חושבת, מה את רוצה ואיך להתנהג איתך. השינויים שאת עברת בשנים האחרונות, מהירים עבורם והם עדיין לא הסתגלו."
אני אפילו מקווה לזה (חלום שלי להפוך להם את התפיסה, שירא אותי, שיתעוררו, שיעשו לעצמם טוב, שניפגש באמת, שיהיה כיף)

מסכימה עם זה מאוד
קצר בתקשורת מצידם ( וכאן אינך יכולה לפעול) וגם מצידך ( וכאן את כן יכולה לפעול). במציאות – נהגת יפה שהצעת לשמור את אחיינך, אחותך נדהמה. היא לא ציפתה לעזרה כזו, כי עדיין היא אינה מסוגלת להבין את הגדילה שלך ואת ההתבגרות שלך, את כבר לא האחות הקטנה, שק החבטות של אימא ושלה.

מעניין
העובר ברחם אחותך, הוא אולי גם מסמל את התקופה הקודמת שלך - העוברית. פעם גם את היית בשפל המדרגה, קטנה ( זה היה הכינוי הקודם שלך בפורום!!), זקוקה להגנה ולשמירה, ולא היה מי שיעזור לך. היום את בעצמך, גדולה, אחראית, מבוגרת, בטוחה בעצמך.

להפך.
אמא שלי לדעתי מתחילה לפחד ממני, מהפה שלי, מההתעוררות שלי. היא פתאום מבינה שהילדה הקטנה שיכלה לעשות בה כרצונה, גדלה ויש לה פה!!! והיא מתעוררת, נראלי שזה מאוד מפחיד בעיניה. היא עשתה מעשים שהיא צריכה לשבת עליהם בכלא ואני לא צוחקת בכלל!!!!
אחותי עוד בחיתולים בקטע הזה. עדיין רואה אותי קטנה, משהו משתנה אצלה לגביי מאוד לאט, ואצלי לגביי ולגביה.

יש לי ניסיון רב בגידול תינוקות וילדים 😊 לגמרי רוצה לשמור עליו. קודם כל עבורי, זה כיף!!!! הוא מתוק ברמות.
יופי! קראתי עכשו את תגובתך המפורטת ושמחתי עליה! היא תעזור לי בעתיד. לגבי החלום - החלום הוא על אחותך ולא על אימך. והוא מציין על השינוי המסויים של הקשרים ביניכם. שינוי שהוא עדיין בהתהוות והוא שינוי לטובה! אומנם הוא שינוי קטן ואיטי, אבל הוא מספיק ברור לך - באופן שהוא מחלחל לחלום. החלום מאוד קצר ובכל זאת מראה רמז של שינוי חיובי אצלה וגם נתת לי לפני החלום רקע שעזר. אולי השינוי אצל אחותך הוא יותר חיובי ורצוי (וגם מעורב בו תינוק שגם את יכולה לגדל ולא רק לגדול בעצמך!) ולכן חלמת עליה.[כמובן שהחלום מראה גם קצר בתקשורת ולא רק שינוי חיובי מלא, וזה המסר שלו - לשפר את הקשר, זו רק ההתחלה]

[החלום אינו מזכיר את אימך והשינויים העוברים עליה ביחס אליך. כנראה שהשינויים הללו, עדין לא חלחלו לחלומות שלך ולכן חשבתי מהרקע - שאימך נשארה כפי שהיא] .

בחלום אכן את דחית את התשלום. ואני ראיתי זאת כהבעה של עלבון. אבל זה לא היה כך. לכן מאוד חשוב לציין רגשות בחלום, או רגשות אחרי החלום. הרגשות בחלום - הם אחד המפתחות החשובים לפרוש. אני צריכה פתח שממנו יעלו לי רעיונות לפרוש והפתח הוא - הרגשות. עלבון, או להפך - אי עלבון, כעס, אהבה, רחמים, שמחה, פליאה, אמון או אי אמון וכד' לא תמיד יש רגשות בחלום, אבל אם כן - חשוב לציין בתיאור החלום או לחוד.

אור_30

Active member
זו לא תוספת, זה חידוד, לפי הפירוש נראה שזה לא הובן
פירטתי הכל למעלה, ענית לפני שסיימתי
תודה

אלישבע777

Well-known member
זו לא תוספת, זה חידוד, לפי הפירוש נראה שזה לא הובן
פירטתי הכל למעלה, ענית לפני שסיימתי
תודה
הי אור,

אנא ממך, תכתבי לי חוות דעת בלבד על הפרוש שכבר היה.
חידודים והסברים , הערות ותוספות ומה שלא הבנתי - את יכולה לכתוב בפרטי (ואפילו כאן), אבל כל זה לא שייך לפרוש שלי שכבר כתבתי אותו וגם זה לא יעזור עכשו. כדי לשנות את הפרוש שלי, או להוסיף משהו בגלל שלא הבנתי - אני צריכה חוות דעת מפורטת - מה היה נכון ומה לא נכון . ( עדיף לכתוב גם וגם זה הכי עוזר לי)
איני יכולה לענות לפני שסיימת לכתוב, כמובן רק אם לחצת שליחה [פרסם תגובה].

אור_30

Active member
שלחתי ופירטתי בתגובה כפי שכבר אמרתי.
התגובה שמתחילה בסגול.

אור_30

Active member
מוסיפה שוב למקרה שלא ראית

תודה על הפירוש.
מילא זה..

גדלתי, נגמר הסיפור!

מסכימה עם זה מאוד

מסכימה עם זה מאוד

מעניין

להפך.
אחותי גם רחוקה גאוגרפית, מתראות אחת לכמה חודשים.. עם אמא יכול להיות גם שבועי והמון שיחות

למעלה