קורה שהתעוררנו- ויש תפקיד,אבל -
יש והתשובה לשאלה זו או אחרת שהיתה ללא פתרון אמש - יש לי "פתרון מן החוכן". בתשובה לחלום עליכם מאת נועה128 . לפני שנים למדתי כי החלומות, באים על ה"תת מודע שלנו", כתוצאה של בעיה בלתי פתורה. אז התחלתי "משאיר בלי מאמץ" בעיות "קשות" ללילה - ומתעורר עם ידיעה של פתרון. החלום היה מריץ במוחי - 2-3 "סרטוני וידיאו" ואז זוכר אחת מהאפשויות בהתעוררותי. עברו שנים מספר, ולמדתי כי ישנם כמה סוגי חלומות, ובכיקר - שמי שקם בבוקר ולא זוכר חלום בכלל , זה אדם - שחלם כמה וכמה חלומות שונים, כל אחד מהם אחר ולא דומה או מסביב לאותה הבעיה המדאיגה מאמש. טלעומת זה - מי שזוכר חלום אחד ויודע לספר אותו, זה ראה בשנתו כמה וכמה "וריאציות על אותה הבעיה(כלומר פתרונות אפשריים) בסרט וידיאו על מירקע המוח". ויש חלומות- שמישהי קואת לך באמצע הלילה(בת זוג או בת דמות דימיונית, ואתה חולם עליה ושוכר בבוקר. לפעמים, אתה מתעורר בגלל צורך בסיסי של צרכים, והחלום בא באותו זמן שלפני היקיצה והקימה לשרותים, ואחרי כן חוזרים לישון מיד. יש לי גם "מצבי כמו חלום" שאני עוסק במדיטציה - תוך כדי תנועה". בכמו- חלום, אני לעיתים "משוחח" עם מישהי או מישהו, ודברי הדמות השניב אינם אלו שדברנו קודם, ואני שומע וזוכר בעיקר את מה שאני עונה או שואל. המוזר שבכל הדבר- קורה שתוך שניות משישבתי ואני נינוח, מצלצל הטלפוך ואותה דמות מציאותית בטלפון מתחילה לדבר - ואני, מבלי קשר ובלי לזכור שכך הוא אמר במדיטציה - עונה לדבריו בדיוק כמו במדיטציה שעשיתי, והדמות עונה או שואלת כל מה אני מדבר ואני ממשיך במשפט נוסף מהמדיטציה, והדמות שואלת "איך ידכת שני עומד לספר לך על ך וככה? עוד לא סיפרתי לך!!! ואז אני פולט ש"משהו בטון שלך" הביא אותי לניחוש הזה... לפעמים זה אחי הצעיר מהחוף המזרחי שמדבר ושואל - ממש כמו בחלום מהמדיטציה.... הדברים האלו קורים לי - עוד מהתקופה שמלפני התאונה שעברתי לפני כעשר שנים. קל מאוד ונוח להתרגל לכך שמניחים למוח התת מודע, שילבן ויפתור בעיות... כי ה"מחשב הכי משוכלל בעולם" שלנו - על פי רוב אינו טועה מעולם, ואם ה"הוציא תוצאה לא נכונה ולא הגיונית" = זה בגלל שהכנסנו "לו" נתונים שגויים. כך קורה לי מאז תאונה, ועוד שנים קודם - שאני מתעורר ערני ובמלוא החיוביות (קוגניטיביות) מיד ללא שבריר שניה של מעבר בנמנום. לדעתי זה בא בגלל שבמשך שנים רבות טרם התאונה, נהגתי לעבוד או לבלות לילות שלמים ואחר כך לישון בשעות היום. הייתי מתעורר ביום וצריך למהר כי רציתי "גם חיים בשעות היום וחבת בני אדם ביומיום". כך שלחלומות שלי - יש תפקיד - עבורי. החלום שלי - עושה תפיד בשבילי. חוסך מאמץ, ומבוצע בלי השפעה חיצונית, והוא כולו ממני ושלי... כדאי לכם חברי/ות הפורום הזה , לנקוט בשיטת "הרפיית המתח על המוח" - כמצליחה לי כבר שנתיים ויותר: עולה על מיטתי בלילה - ורואה סרט, או משחק ספורט או קומדיה או תוכנית מנשיונל גיאוגרפיק, עד שחש "עיניים עייפות" סוגר ויושן - והבוקר מגיע עם ערנות מלאה ופתרונות כבר יש בתוכי - ואשלפם בשימוש בשעות היום, בלי שמישהו אחר יוכל לפעיל עלי לחץ.