חלום על אבא שלי

אור_30

Active member
צהריים טובים,

תהיתי אם פשוט להתעלם מהחלום, אבל מנסה..

חלמתי שהיינו אני ואבא שלי למטה מתחת לבניין של סבתא שלי ז"ל (מצד אמא). הוא סיים עבודה, שיחק אותה שהכל טוב מבחינה בריאותית ושהוא חזק.
פתאום הוא התחיל להרגיש לא טוב, אני חושבת שהופתעתי שדובר אמת, ואז הוא התמוטט. באתי לקחת אותו לביה"ח. הוא אמר לי פשוט להזמין אמבולנס. שאלתי אותו: אתה בטוח שאתה רוצה לשלם על אמבולנס? אמר שכן, שזה מוצדק, אולי זה היה כלול במחיר בהתאם למקרה שלו.
באתי להתקשר לאמבולנס, המתנתי על הקו, פחדתי, ומהלחץ בכלל במקום לחייג 102 יצאו אותיות נראה לי של "כאן". פתאום הגיע כבר אמבולנס אחר שלא אני הזמנתי. שאלתי איך זה יכול להיות, ואני לא זוכרת מה ענו לי.
הוא היה צריך לעבור צינתור ועבר אותו.
בסוף הוא היה ממש רענן ומלא חיים. אני חושבת שגם אחותי הייתה ברקע שם מתחת לבניין בסוף החלום, יחסית פאסיבית ולא הפריעה לי ולאבא שלנו. אולי גם הייתה גאווה שלי שאני "טיפלתי/דאגתי" לו.

סליחה, תוספת לחלום שנזכרתי עכשיו (כבר לא זוכרת באיזה חלק) אמרתי לאבא שלי בחלום: "די כבר, איזה עקשן אתה להמשיך לעבוד פיזית כשאתה לא יכול, תעבוד במשהו אחר" משהו כזה. לא הייתה כבדות, אלא יחסית קלילות

רקע:
לא זוכרת אם היו חלומות על אבא שלי וכמה נתתי רקע עליו.
במציאות הוא מעופף, בעולם משלו, לפעמים מעט דמיוני. אדם מאוד מרצה ומפוחד.
בתחילת החודש היה לו יומולדת והתקשרתי לברך אותו, אמר שעסוק ויחזור אליי, ולא חזר אליי עד היום.
בכללי נוטש עצמו כל הזמן, כולם יותר חשובים ממנו, מזניח את עצמו. כמו בחלום, לא משלים עם גילו (קצת מעל 70) ועובד פיזית, ואז לא מרגיש טוב. צריך כל הזמן צנתורים.
לפני כחודש התקשרתי להודות לו, ושהיה לי חשוב לומר לו שכן עשה תהליך, כנ"ל אמא שלי, לעומת אחותי שנשארה די אותו דבר.
אמרתי לו שחשוב לי לפרגן לו שראיתי שאיכפת לו שאם אני איתו, שיפסיק לשקר לאישתו. להפתעתי הוא הודה שפחד ממנה, כי כל החיים שיחק אותה גיבור, כשהוא רועד מפחד.
כלומר ראיתי שהפסיק לשקר באמת (ממעט פעמים שנפגשנו) שהוא איתי. כאילו שהייתי משהו "אסור". למרות הפחד שלו הוא התמודד כי ראה שחשוב לי.
יש לי תהיות אם יסבך אותי (בעבר עיקלו לי חשבון בנק עם רכב שהיה על שמי, שהא נהג עליו), דוחות חנייה וכו'.
כן יש לי חשש אם ישיאיר חובות אחריו ומה יהיה.. וגם החשש שיילך לעולמו.. בילדות בסה"כ דאג והיה עם המון חמלה, לא היו לו גבולות אף פעם. היה כמו עוד ילד, או אח גדול.
אחותי תמיד האשימה אותי שהרבצתי לו, כילדה בעטתי בו, כנראה שהוצאתי עליו תסכולים. היה "אומר אותי" לאמא. זוכרת את הויכוחים ביניהם שהיא שוטר רע והוא שוטר טוב.
מאוד נמנע מעימותים בקטע לא בריא, זה גורר עוד יותר דרמה.
תמיד אחותי האשימה אותי שאני מבקשת ממנו שיקנה לי דברים ושאני הבעיה. הוא כמובן היה מושלם. לא ברור לי למה היא כ"כ מגנה על ההורים מפניי.
וכמובן ההרהורים :)
האגואיסטיות שלי מולם, האם מוצדק, האם לא.. ביחס למה שעשו ולא עשו.. מי אני באמת, מי הטראומה... מי אני בלי סיפור הילדות.. טינות... מוצדקת או לא.. אמן לבהירות.

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

אכן חלמת על אבא כמה פעמים בעבר וגם כתבת עליו רקע רחב מאוד. בחלומות הקודמים גם בחלום וגם ברקע, אבא אינו דמות חיובית כשלעצמה ואינו דמות לחיקוי עבורך בלשון המעטה, אעפ"י שהוא היה לאין ערוך טוב ורחמן מאימא, זה לא ממש עזר לך מולה. תוכלי לקרוא מה כתבת עליו בחלומות 22.1.23 בחלום על בעלי הדירה הקודמת, 4.10.22 החלום על אבא שהתמוטט, 10.11.22 על אבא שכתב הודעה לפני ערב שבת, 29.11.22 על אבא ובנו הנכה.

החלום הכי קרוב לחלום זה - הוא החלום על אבא שהתמוטט מלפני שנתיים 4.10.22. אני מעתיקה אותו לכאן בשינויים קלים לשם הקיצור:

"היינו אצל אחותי (אני והמשפ') אבא שלי התמוטט, היה מאוד חלש, רעד כזה והתמוטט, נפל. הוא התכחש למצב שלו. ראיתי אותו כאילו מרחוק אולי מפתח החדר, הייתי בהלם שהרשה לעצמו להתמוטט. *האם זה אומר שהדמות שלו אצלי התמוטטה?"

בחלום זה - עצם השאלה שאת שאלת בסוף, אומרת דרשני. ויש הבדלים נוספים, בין שני החלומות הללו. להלן (ויש קשר גם לחלום של אתמול על ניתוח שקדים, שכבר פרשתי בפורום ועדיין לא הגבת, להלן)

ערכתי מחדש את החלום שלך בכך שבחלום הכנסתי את התוספת המאוחרת ( הנזיפה הקלה) די בהחתלה , למקום ההגיוני. הנה:

החלום נפתח בכך שאביך עובד קשה מכפי שרצוי לו, או מעל יכולתו משחק כאילו הוא חזק ובריא ומתעלם מהסכנה שטמונה בעבודה קשה מדי. את יודעת שהוא מתאמץ באופן שמסכן אותו ואכן את נוזפת בו קלות: "די כבר, איזה עקשן אתה להמשיך לעבוד פיזית כשאתה לא יכול, תעבוד במשהו אחר" בהמשך נראה שלא סתם דאגת!

בחלום הקודם על אבא שהתמוטט מלפני שנתיים – את נכנסת להלם ממה שקרה. איך הוא הרשה לעצמו להגיע למצב של התמוטטות! בחלום הזה – את כבר יודעת שהוא יכול להתמוטט מרוב מאמץ ואת מביעה את דאגתך. למרות כל מה שכתבת ברקע של כל החלומות על אבא - את חרדה לו. אם בגלל הגיל המבוגר שלו ואם בגלל העובדה שאת עצמך כבר לא ילדה, את התבגרת ( הגיל שלך!). כיום ממרחק של זמן, ואת יכולה להשקיף עליו באיזו שהיא חמלה, למרות המטענים שיש לך בגללו והטענות נגדו. אבא הוא עדיין אבא ויש לו זכויות אצלך! אינך רוצה שהוא יסבול או ילך לעולמו חלילה, בגלל הבחירות ( המוטעות) שלו. את הבת הצעירה מבין בנותיו (אבל היום בוגרת יותר) – נותנת לו עצה לבחור אחרת.

מה שקורה אחרי אזהרתך ( לפי העריכה שלי) - שהוא החל להתמוטט! את מופתעת מכך שהוא "דובר אמת" אבל בחלום לא כתוב שהוא דיבר בכלל. לא התלונן על עייפות או מכאובים. אני מסיקה שאת היית מופתעת מכך – שאת ראית את הנולד! את ראית מה שיקרה באמת, מייד, אפשרות נוספת - מתבססת על החלום מלפני שנתיים שבו אבא התמוטט לנגד עינייך והוא הכחיש את מצבו ( שקר לבן). את "היית בהלם. בחלום הזה - את מופתעת מכך שהוא לא הכחיש ( לא הצליח "לשחק אותה" בריא) את מצבו ולא שיקר שקר לבן . כלומר נתן לך להבין את מצבו האמיתי.

בהמשך את מזמינה אמבולנס המספר שחייגת ( 102) לא היה נכון ( המספר הוא 101 כמובן) ולכן הופיעה הודעה משונה "כאן" המראה אולי על טעות במספר הזה (= כאן). משהו התבלבל לך והיה חשש לעיכוב והרי כל עיכוב עלול להיות קריטי! הפלא ופלא – הכל הסתדר ואמבולנס אחר הגיע בזמן, כאילו נס משמים ואולי המסר הוא - כוונות טובות גורמות לשינויים טובים וגם לתיקון טעויות "באופן פלאי" (ואת הרי מאמינה בעניינים פלאיים, או מופלאים).

החלום מדלג על זמן ואירועים שוליים ומסכם בקיצור – שהוא עבר צינתור. הצינתור הפך אותו באורח פלא, לאדם אחר ממש "רענן ומלא חיים" ! כפי שלא היה מעולם, גם לא בצעירותו . פתאום, הוא התגלה לך כאדם לא רק בריא אלא גם שמח וגם "בעל עמוד שדרה" ולא רופס וחלש פזית ונפשית כמו בכל החלומות והרקע שצרפת הנס הוא לא רק משמים, אלא בזכותך. את חוללת את הנס הזה, בזכות טיפולך ודאגתך לו. נס נוסף שאחותך היתה ברקע והיא לא הפריעה לך ולאביכן.

החלום הזה מתקשר גם לחלום האחרון על ניתוח שקדים, שהיית צריכה לעבור, אלא ששם הרופא לה עזר לך ובסוף הניתוח לא ארע - לכן נשארת ללא פתרון למחנק בגרון, בחלום כאן הניתוח כן התקיים - בזכותך. אומנם הרופאים ( שאינם מוזכרים בחלום) הצילו אותו אבל גם את! את היית סוג של רופאה של אביך! אם החלום הקודם ( ניתוח השקדים), אמר לך בעקיפין – היי הרופאה של עצמך, כאן החלום אומר לך – היי הרופאה אבא בפרט ושל אחרים בכלל. אם תגשימי את מסר החלום, תהיי גאה מאוד!

מסר נוסף -בתחילת החלום את התבלבלת קצת במספר של מד"א, אבל הכל הסתדר למרות הבלבול. החלום אופטימי ואומר לך – תעשי דברים בכוונות טובות והעניינים יסתדרו מאליהם!

אשמח לחוות דעת מה התאים ומה לא
.

אור_30

Active member
ואוו אלישבע תודה רבה על הפירוש וההשקעה הרבה והמורגשת!
מאוד מעניין הקשר בין ניתוח השקדים לצינתור שלו. לא חשבתי על זה.
ממש מסכימה לגבי הדאגה והחמלה למרות המטענים. מסתבר שאכן יש לו זכויות אצלי ולא רוצה שיסבול, ואולי משתדלת לפעמים גם לייעץ מעט.

אני חושבת שה"נזיפה" הייתה אחרי ההתמוטטות בקטע של "תראה מה קורה לך עם הגישה הזו"
זה מגניב שאת שמה לב בחלום מי מדבר ומי לא.
אולי באמת יש התקדמות אצלי לגביו.
אכן היה לי לחץ כי כל שנייה קריטית, ובאמת הסתדר איכשהו.

לא יודעת לגבי הדברים המופלאים ושאני חוללתי נס.. אכן נס שאחותי לא הפריעה.

לגבי הכוונות ושזה יסתדר - מאוד מעניין.
אתמול היה אירוע משפחתי קטן שחששתי ממנו אחרי מה שהיה.. והיה ממש בסדר להפתעתי. יכול להיות שהחלומות נחלמו "בדרך לאירוע" כלומר ראשון עד רביעי (האירוע היה בחמישי, אתמול).
כלומר היה כן נס מבחינתי שאבא שלי הגיע עם ילדיו לאירוע שקשור באחותי (שלא הסכימה להכיר בהם, ואני כן מתחילה) ואפילו ציינו את יום ההולדת שלהם שם, כבר לא כאלה קטנים.
הפתיע אותי שהוא העז להביא אותם, אחרי שחודש אחורה אמרתי לו שהבנתי שהם לא אשמים.

אלישבע777

Well-known member
ואוו אלישבע תודה רבה על הפירוש וההשקעה הרבה והמורגשת!
מאוד מעניין הקשר בין ניתוח השקדים לצינתור שלו. לא חשבתי על זה.
ממש מסכימה לגבי הדאגה והחמלה למרות המטענים. מסתבר שאכן יש לו זכויות אצלי ולא רוצה שיסבול, ואולי משתדלת לפעמים גם לייעץ מעט.

אני חושבת שה"נזיפה" הייתה אחרי ההתמוטטות בקטע של "תראה מה קורה לך עם הגישה הזו"
זה מגניב שאת שמה לב בחלום מי מדבר ומי לא.
אולי באמת יש התקדמות אצלי לגביו.
אכן היה לי לחץ כי כל שנייה קריטית, ובאמת הסתדר איכשהו.

לא יודעת לגבי הדברים המופלאים ושאני חוללתי נס.. אכן נס שאחותי לא הפריעה.

לגבי הכוונות ושזה יסתדר - מאוד מעניין.
אתמול היה אירוע משפחתי קטן שחששתי ממנו אחרי מה שהיה.. והיה ממש בסדר להפתעתי. יכול להיות שהחלומות נחלמו "בדרך לאירוע" כלומר ראשון עד רביעי (האירוע היה בחמישי, אתמול).
כלומר היה כן נס מבחינתי שאבא שלי הגיע עם ילדיו לאירוע שקשור באחותי (שלא הסכימה להכיר בהם, ואני כן מתחילה) ואפילו ציינו את יום ההולדת שלהם שם, כבר לא כאלה קטנים.
הפתיע אותי שהוא העז להביא אותם, אחרי שחודש אחורה אמרתי לו שהבנתי שהם לא אשמים.
אני חושבת שהמסר של החלום הוא היי הרופאה של אחרים וגם של עצמך. את בחלום הצלת את אבא והיית גאה. יש בחלום מסר לעתיד, שהוא מסר ( או עצה) מעצמך, לא משמים! מניסיונך העשיר, את יכולה להבין אחרים שסובלים וגם לטפל בהם או לפחות לתמוך בהם ולהציל אותם מעצמם!

למעלה