שלום לילי,
לחלום שלושה חלקים:
חלק א – אביך ז"ל ישן בשלווה בבית של אימך ( שהוא מן הסתם גם הבית שלו!), על הספה בסלון. הפתיחה מצביעה על שלווה. הכל בסדר! לא קרה כלום, אבל את בליבך חושבת שאולי קר לו. וזה מתקשר לאזכרה של אביך והדלקת נר נשמה לכבודו. הנר מחמם לבבות ומפיץ אור, כדי לגרש באופן סמלי את הקור והחושך של הקבר. בחלום את מכסה את אביך בשמיכה, שלא יהיה לו קר בעולם הזה, וימשיך לישון בשלווה. יש נחמה בחלק הזה של החלום, כי אביך נגלה לך אומנם ישן , אבל חי. אכן אביך חי בליבך חיי נצח. אחרי המוות הסופי – יש נחמה בזיכרון שהשאירו לנו היקרים לנו.
חלק ב' הוא בעצם חלום בפני עצמו.
הפתיחה של חלק ב' לעומת השלווה של חלק א - היא מייד מסעירה. זרם מים פורץ אל החדר של אימך ואת ניגשת לשם ורואה חדר מואר. גם מים וגם אור מן הסתם חזק. זרם מים בתוך הבית הוא סמל למשהו רע שעלול להתרחש, ולסחוף איתו הכל והאור החזק מסמל שאת אינך יכולה להתעלם ממנו, אינך יכולה להגיד – לא ראיתי! אומנם אין רגשות בחלום זה, אבל הם מתוארים היטב אחרי החלום, כשהתעוררת שטופת זיעה וחרדה.
חלק ג' שהוא המשך של חלק ב', גם הוא חלום בפני עצמו.
אימך החולה מתלוננת בבכי שהחיתול שלה רטוב. המצב שלה מבייש אותה ולא נוח לה. אבל את מנחמת אותה בשקט ונותנת לה תמיכה ומרגיעה אותה שהמצב לא נורא. בעצם, המצב אינו טוב אבל את ממלאה את התפקיד שלך היטב – לעזור לאימך לחיות את שארית חייה, בכבוד וללא חרדת נטישה. נראה לי שחלום משקף היטב את העזרה לאימך ואת החמלה שאת רוחשת לה וגם את הכוחות שלך, להתגבר על החרדות שלך עצמך ( =זרם המים הסוחף הכל) ולפקד במצבי לחץ. אז יש בחלום בחלק א ובחלק ג - גם קצת נחמה, למרות החרדה העזה שחשת כשהתעוררת.
הייתי אומרת, שהחלום אינו כל כך גרוע בעצם והחרדה שלך אחרי ההתעוררות, היתה ממש מוגזמת לעומת מה שחלמת. על פי רוב – רוב החולמים אינם מתעוררים בחרדה כזאת כפי שאת מתארת, גם מחלומות ממש מפחידים! אין לי הסבר לזה. יתכן שהחלום ניסה להרגיע אותך מחרדות אחרות או נוספות בתחומים אחרים ( עליהם אין לי רקע) וניסה לשמר את השינה שלך - על ידי חלקים שקטים, אבל משום מה, החלום לא הצליח והתעוררת.
לגבי הכוס ששברה, אין לי פרוש – כי זה לא חלק מהחלום. גם אם היית מתעוררת בשלווה בצמא מטורף, הידיים אחרי היקיצה קצת חלשות ואינן תמיד יציבות, וכוס המים יכולה להישבר, בלי קשר לחלום. עדיף כוס בלתי שבירה ועדיף יותר בקבוק פלסטיק קטן לא מלא, שאם יפול לא יישבר וגם לא יישפכו הרבה מים. וכמובן שתמיד את יכולה לקרוא לי אלישבע!
אשמח לחוות דעתך על החלום, מה התאים ומה לא התאים.