חלום על אבא

אור_30

Active member
היוש פעם שלישית :)

רקע:
במוצ"אש הייתי אצל אמא שלי יחד עם בת הזוג שלי.
אבא שלי הגיע להביא לה משהו.. נפגשו בהפתעה כביכול
סיפר על הבן הבכור שלו (מתוך שלישייה מהאישה השנייה לו) כמה הוא עוזר לו, הוא עובד (הוא נער) "מסתדר לבד"
הם ישנים באותו חדר, משהו הזוי ולא ברור אפעם עם אבא שלי, האישה (הוא גרוש תכלס, בלעדיה ישן באוטו שנתיים) ישנה בחדר נפרד, היא ממש ילדה קטנה.
אבא שלי ממש הזוי
כשהוא דיבר ממש ראיתי את הבושה שלו, בקושי אמר לבת הזוג שלי שלום, הוא בעולם משלו, דמיוני, מפוחד, ביישן
הוא דתי ומתכחש כנראה למצב
הוא סיפר שקיבל מהרווחה דירה קטנה שתעלה לו מאוד זול בחודש, בשנים האחרונות הפך למסכן, קבצן, נעשה מאוד עצלן.
הוא סיפר לי בעבר שעבר על הרשויות שלא מרגיש טוב כדי להשיג תור (הוא חולה לב, אי אפשר לדעת מתי אמת ומתי לא)
יש לו ילד נכה ממש

במוצא"ש סיפר לנו שהבן ה"בכור" (ב20 דק', הם מאותה לידה) ממש מטפל באח שלו הנכה, מקלח אותו, עכשיו גם יעשה את זה כשאבא שלי לא יגור שם
האישה כמובן בעולמה, היא לא בריאה נפשית..
הוא תמיד מציע לי שנשב איפשהו,א בל תכלס אין לו מילה, מדומיין, חוזר על אותם סיפורים, מנותק, שקרן, אח"כ מתמסכן לאחותי, סמרטוט שלא מציב גבולות, מאחר בשעות!!!! לא דקות, אין לי סבלנות, נגמרה לי. בעיקר אחרי סיפור הארון שהיה
התבוננתי למציאות בעיניים וכאב לגלות ולהבין מי זה אבא שלי באמת. ילד קטן! נכון לא היה אלים, אבל לא חסר לו בכלל
לא באמת מאמינה לו שיגור לבד ויהיה לו שקט, כן מקווה בשבילו.. צחקתי עליו "סופסוף גדלת"

החלום:

חלמתי שקבעתי עם אבא ללכת לבד כמו בילדות (אחת לשבוע).
חיכיתי לו שעה וחצי! זוכרת את הבאסה..
ראיתי את ההתעקשות שלי שיבוא ולא איכפת לי מה המחיר שישלם, הבטיח שיקיים. הוא סבל ממשהו
בסוף בא עם הבכור שלו שישב מאחורה, והנכה חלק איתי כיסא מקדימה
אמרתי לו שקבענו לבד, לא הבנתי למה הם איתו.
הבכור ענה לי במקומו (כיסה עליו) משהו שריחם עליו, למה האו מסכן הפעם..
אמרתי שלא נוח לי לחלוק עם הקטן כיסא מקדימה, שיעבור אחורה
והבכור ענה לי, הגן עלו ונתן סיבה למה הוא מקדימה
אמרתי שזו לא סיבה

בילדות אחרי הגירושים אבא לקח אותי ואת אחותי פעם בשבוע זמן איכות. תמיד איחר, אישתו תמיד עקבה אחרינו, הייתה מקנאה, לא נתנה לו לצאת, זה היה סיוט, הרגשתי חטא מהלך. תמיד הייתה מתקשרת כל 5 דק' שהיא צריכה אותו, כל פעם "אסון אחר" הילד נפל, כל מיני דברים שהמציאה..
הוא היה מסתיר ממנה כי לא היה לו כוח, היה משקר לה..
היה סיוט, הורים סיוט! הורים טמבלים כאלה לא ראיתי מעולם.
תודה ששרדתי, תודה שגדלתי, תודה שאני ברשות עצמי.

החלום על האקסית + אבא נחלמו בלילה הקודם.
תודה מראשש

אלישבע777

Well-known member
היוש פעם שלישית :)

רקע:
במוצ"אש הייתי אצל אמא שלי יחד עם בת הזוג שלי.
אבא שלי הגיע להביא לה משהו.. נפגשו בהפתעה כביכול
סיפר על הבן הבכור שלו (מתוך שלישייה מהאישה השנייה לו) כמה הוא עוזר לו, הוא עובד (הוא נער) "מסתדר לבד"
הם ישנים באותו חדר, משהו הזוי ולא ברור אפעם עם אבא שלי, האישה (הוא גרוש תכלס, בלעדיה ישן באוטו שנתיים) ישנה בחדר נפרד, היא ממש ילדה קטנה.
אבא שלי ממש הזוי
כשהוא דיבר ממש ראיתי את הבושה שלו, בקושי אמר לבת הזוג שלי שלום, הוא בעולם משלו, דמיוני, מפוחד, ביישן
הוא דתי ומתכחש כנראה למצב
הוא סיפר שקיבל מהרווחה דירה קטנה שתעלה לו מאוד זול בחודש, בשנים האחרונות הפך למסכן, קבצן, נעשה מאוד עצלן.
הוא סיפר לי בעבר שעבר על הרשויות שלא מרגיש טוב כדי להשיג תור (הוא חולה לב, אי אפשר לדעת מתי אמת ומתי לא)
יש לו ילד נכה ממש

במוצא"ש סיפר לנו שהבן ה"בכור" (ב20 דק', הם מאותה לידה) ממש מטפל באח שלו הנכה, מקלח אותו, עכשיו גם יעשה את זה כשאבא שלי לא יגור שם
האישה כמובן בעולמה, היא לא בריאה נפשית..
הוא תמיד מציע לי שנשב איפשהו,א בל תכלס אין לו מילה, מדומיין, חוזר על אותם סיפורים, מנותק, שקרן, אח"כ מתמסכן לאחותי, סמרטוט שלא מציב גבולות, מאחר בשעות!!!! לא דקות, אין לי סבלנות, נגמרה לי. בעיקר אחרי סיפור הארון שהיה
התבוננתי למציאות בעיניים וכאב לגלות ולהבין מי זה אבא שלי באמת. ילד קטן! נכון לא היה אלים, אבל לא חסר לו בכלל
לא באמת מאמינה לו שיגור לבד ויהיה לו שקט, כן מקווה בשבילו.. צחקתי עליו "סופסוף גדלת"

החלום:
חלמתי שקבעתי עם אבא ללכת לבד כמו בילדות (אחת לשבוע).
חיכיתי לו שעה וחצי! זוכרת את הבאסה..
ראיתי את ההתעקשות שלי שיבוא ולא איכפת לי מה המחיר שישלם, הבטיח שיקיים. הוא סבל ממשהו
בסוף בא עם הבכור שלו שישב מאחורה, והנכה חלק איתי כיסא מקדימה
אמרתי לו שקבענו לבד, לא הבנתי למה הם איתו.
הבכור ענה לי במקומו (כיסה עליו) משהו שריחם עליו, למה האו מסכן הפעם..
אמרתי שלא נוח לי לחלוק עם הקטן כיסא מקדימה, שיעבור אחורה
והבכור ענה לי, הגן עלו ונתן סיבה למה הוא מקדימה
אמרתי שזו לא סיבה

בילדות אחרי הגירושים אבא לקח אותי ואת אחותי פעם בשבוע זמן איכות. תמיד איחר, אישתו תמיד עקבה אחרינו, הייתה מקנאה, לא נתנה לו לצאת, זה היה סיוט, הרגשתי חטא מהלך. תמיד הייתה מתקשרת כל 5 דק' שהיא צריכה אותו, כל פעם "אסון אחר" הילד נפל, כל מיני דברים שהמציאה..
הוא היה מסתיר ממנה כי לא היה לו כוח, היה משקר לה..
היה סיוט, הורים סיוט! הורים טמבלים כאלה לא ראיתי מעולם.
תודה ששרדתי, תודה שגדלתי, תודה שאני ברשות עצמי.

החלום על האקסית + אבא נחלמו בלילה הקודם.
תודה מראשש
לא בטוחה שהבנתי:

א. החלק האחרון של החלום הוא רקע גם כן נכון? בעצם יש רקע לפני החלום ואחרי החלום??
ב. מה זה "מאחורה" ו- "כיסא"? הכוונה כנראה למושב במכונית?
את חייבת לערוך את דברייך לפני השליחה. אנא!

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

הפרוש שלי לחלום על אבא ובניו מנישואין שניים

גם ברקע וגם בחלום אבא שלך – הוא הוא סוג של תולעת, מאחר כרוני לפגישה איתך (אינו מכבד אותך) ולמרות זאת, בחלום את מתעקשת שהוא יבוא. בחלום אינך מוותרת עליו וגם אינו מוותרת לו! חשוב לך שהוא יקיים הבטחות וחשוב לך שיישא באחריות. בעצם באופן עקיף את מתפקדת כמו אימא מחנכת או אולי בת זוג! זה תפקיד מאוד קשה לבת, לחנך את אביה שהוא במידה רבה – אב בוגדני, שלא ניתן לסמוך עליו! אילו היית קובעת פגישה עם חברה, את היית מוותרת עליה (לא היית מוכנה לתנאים שלה) אבל כאן מדובר באבא. אינך יכולה ואינך רוצה לוותר על אבא אבל את אינך מוותרת לו ובכך את עומדת על זכויותייך לביקור. את לא מוותרת על... עצמך!! ואת מנסה לתפוס את המקל ( או התולעת...) בשני הקצוות. לא פשוט בכלל, אבל התבגרת מאז ילדותך ואת כופה את רצונותייך הלגיטימיים הללו. היום את כבר יכולה! את דורשת ממנו בעקיפין, ללמוד ממך ולהתבגר גם! לא רק שלא איכפת לך אם ישלם מחיר, אלא דווקא טוב שישלם מחיר...אולי ככה הוא ילמד סוף סוף. בסוף הוא הגיע באיחור כאמור, אבל ... לא לבד! היו איתו שני בניו מאשתו השניה. הנה אבא שלך הוא לא רק שלך! הוא הגיע עם ילדיו. בחלום הם הבנים שלו בלבד ואפילו פחותי ערך – יש להם כינויים בחלום "הבן הבכור" או "הבכור", "הבן הנכה" או " הקטן" ( והם הרי תאומים!). הבנים הם שלו, והם בחלום מיותרים, זרים ומכבידים. הם "אינם" האחים שלך מאב. והאב הוא אב של שלושתם ובעצם... אינו מתפקד כאב לאף אחד משלושת ילדיו!! אבא מגיע עם שני הבנים שלו, בניגוד להבטחה שיגיע לבד ואז... הוא נעלם מהחלום. החלום נקרא – חלום על אבא, אבל אבא, נוכח נפקד. מאחר, מגיע עם בניו וזהו, נעלם! רוב תאור החלום הוא על הבנים!! החלום עצמו מראה אירוע מאוד מינימלי עליהם. הבן הנכה "חלק איתך מושב קדמי" ( אני מבינה שאת הנהגת והוא יושבת במושב הימני לצידך) בחלום את אומרת "חלק איתך מושב" במציאות כידוע, אי אפשר לחלק מושב עם הנהג. את חשה אי נוחות לנוכחותו של הבן הנכה על ידיך. ואכן את מבקשת שהוא יועבר למושב האחורי. אין מקום לבעלי מום על ידך. למה?? כי הם לעולם לא יתבגרו או ישתנו. נוכחותם מזכירה לך את עצמך כילדה. כל ילד קטן הוא כמו נכה! זקוק לעזרת ההורים. את לא זכית לכך! ואילו הוא – זוכה לעזרת אחיו ולהגנתו!! אחיו הוא המבוגר האחראי היחיד בעולם לאחיו!!! לא שני הוריו ולא את אחותו למחצה. האח הבכור, יושב מאחור, כדי להשגיח על אחיו. אחיו הנכה הוא במושב נפרד ושם נוח יותר להשגחה. את בילדותך לא זכית שאחותך הבכורה תגלה כלפייך חמלה ותעזור לך! היא בעצם היתה סוג של יריבה אולי גם משתפת פעולה עם אימך מרשעת! הבן הבכור שהוא בעצם אחיך למחצה, אינו מתייחס אליך ואל בקשתך. אתם בחלום אינכן אחים את סוג של יריבים, אפילו בטריטוריה שלך! ( במכונית שלך!) הוא עומד על זכותו וחובתו להגן על אחיו החלש, הנכה - שלעולם נגזר עליו להיגרר איתו לכל מקום ולעולם יישאר ילד קטן זקוק לעזרה.

ואיפה אבא שלכם?? נעלם מהחלום! הוא לא מדבר בשום שלב ואפילו אין תיאור של הפגישה עם אבא או אם הוא בכלל נכנס למכונית שלך.

החלום לכאורה בא לתקן את הקשר עם אבא שלך. לזכות בפגישה איתו כמו שאת ראויה לה. אבל החלום מקבל תפנית כבר בהתחלה. אבא אולי מגיע בסוף לפגישה אבל אין הוא בכלל לא מופיע בסצנה. רק שני בניו. הם אחייך למחצה, אבל אבא בא איתם. הם מיותרים לחלוטין, הם לא היו צריכים להגיע, אבל אבא הביא אותם ונעלם מהחלום.

החלום, משקף לך שהקשר איתו יישאר כפי שהוא היה עד כה. אביך תמיד יילך צעד קדימה ושניים לאחור. לא לצפות ממנו שום דבר. רק הבן הנכה, יכול לצפות, שאחיו יהיה אביו. הוא בגלל הנכות לעולם יישאר סוג של אסיר. וגם אחיו הבכור הבריא, יישאר אסיר לאחיו. אבל את... לך יש מכונית, את עצמאית, את התבגרת, את חופשיה לנוע בדרכים, את במקום אחר מכולם. לא לא תהיי אסירה של אף אחד! עם זאת החלום משקף לך, שאת לא מספיק אמפטית לבעיות של אחרים. אינך מגלה טיפת חמלה לאחיך הנכה. הוא - גזל ממך, שלא באשמתו, את קשרי המשפחה: גם את אבא שלך וגם את הקשר הטוב עם אחיך למחצה הבריא ( ואתם מתעמתים בגללו).

אשמח לחוות דעתך על הפרוש.

אור_30

Active member
היי אהובה,

תודה רבה על הפירוש.
אדייק משהו - הרכב הוא של אבא שלי, הוא זה שנהג והגיע עם 2 הילדים, שהנכה יושב ליידו והבכור מאחורה.
באתי להיכנס לרכב כדי לשבת מקדימה, ליד אבא שלי, בכל זאת גדולה מהם בכ-13 שנים
ושהם יישבו מאחורה.
אבל בחלום הם נתנו תירוץ מפגר. לא באמת הייתה סיבה!
רציתי כיסא משלי! שהגיוני שה"קטנים" (הם) יישבו מאחורה. למה שכמבוגרת אשב עם ילד שאבא שלו לא מציב לו גבולות? האמת שזה ממש עצוב לי להפנים..

רקע מהמציאות:
כשהייתי קטנה יותר (ועדיין גדולה מהם) הבת שלו כשהייתה בת 4, כמובן שאין לאבא שלי גבולות
הייתי בת כ17 והיא חלקה איתי את אותו כיסא ליד הנהג, ליד אבא שלי
"כי היא בוכה ואין לו כוח לשמוע אותה." זו הסיבה שענה לי, הוא מפחד מכולם, מבכי/חוסר הסכמה/חוסר נוחות/כעס. רועד מפחד מאישתו
עצוב להבין שגם כשהייתי "גדולה" לא באמת הייתי נחשבת, הייתי שקופה תמיד.
אני ישבתי מאחורה ואחותי הגדולה הייתה מקדימה אם היינו לבד..
אבל עם הבת שלו הקטנה היא חלקה איתי את הכיסא חצי חצי! מקדימה.
פתאום עולה לי שאחותי זו ששמה לי את הגבול נראלי, לא הוא.
הנכה יושב במציאות מאחורה, אין סיבה לזה שישב מקדימה.
זה הרגיש כאילו זה אישית נגדי. כקטנה ישבתי מאחורה והגדולה ישבה לבד, אבל כשהייתי הגדולה מול הילדים שלו, לא זכיתי ל"כבוד" הזה

כך קרה בחלום, הנכה חלק איתי כיסא חצי חצי
לאבא שלי אין סיבות אמיתיות. (עצוב לי כמה הוא חולה רוחנית וחסר עמוד שדרה, סמרטוט)
הוא רק נמנע מעימותים. לא משנה גם אם זה מול תינוק. העיקר שלא יבכה.
גבולות? אין.
אני לא מצליחה לתפוס את זה כמה הוא דביל, האמת שזה ממש מפחיד אותי... באסה, אני מרגישה שפספסתי
כ"כ התעקשתי להיות הילדה של האבא הזה, שבכלל לא ראיתי מי זה האבא הזה..

החלום והפרשנות חידדו לי, זה כואב מאוד להבין בעוד שכבה.. זה מעלה לי דמעות
מאוד התחברתי לשאר: מתפקדת כמו אמא שלו, רוצה שיתבגר גם אם ישלם מחיר
היחס שלי לילדיו באמת כמיותרים. הם מאישה שהכי שנאתי, שהרביצה לאבא שלי, שלקחה לי את אבא שלי שאפעם תכלס לא היה.. אחותי לא מכירה בהם כ"כ, אני מנסה לפעמים..
אבל כל ההתנהלות שם גרועה וחולה
צודקת שהוא נפקד. כל החלום הוא נהג ושתק. הבכור שישב מאחורה דיבר במקומו
"החלום, משקף לך שהקשר איתו יישאר כפי שהוא היה עד כה. אביך תמיד יילך צעד קדימה ושניים לאחור. לא לצפות ממנו שום דבר." התחברתי גם לזה.
מאוד התחברתי לזה שלא זכיתי להגנה מאחותי כמו הנכה מאחיו (מלבד שברח לי פיפי מהמכות של אמא, כל השאר "מותרות". אני הקטנה והקטנה והקטנה שצריכה להתנהג יפה ולהיות בובת ראווה)
זה הזוי להבין שלא באמת היה לי מקום, לא אצל אבא שלי ולא אצל אמא שלי, ולא אצל אחותי.. ועכשיו גם לא באמת מול ילדים אחרים, שההורים שלהם מכתירים אותם.
כאילו פספסתי את ההזדמנות של להיות ילדה אהובה.
כשהייתי קטנה אז הייתי שקופה נחותה פגומה
ועכשיו אני גם לא מהגדולים כי אני לא מקטינה אחרים..

אלישבע777

Well-known member
היי אהובה,

תודה רבה על הפירוש.
אדייק משהו - הרכב הוא של אבא שלי, הוא זה שנהג והגיע עם 2 הילדים, שהנכה יושב ליידו והבכור מאחורה.
באתי להיכנס לרכב כדי לשבת מקדימה, ליד אבא שלי, בכל זאת גדולה מהם בכ-13 שנים
ושהם יישבו מאחורה.
אבל בחלום הם נתנו תירוץ מפגר. לא באמת הייתה סיבה!
רציתי כיסא משלי! שהגיוני שה"קטנים" (הם) יישבו מאחורה. למה שכמבוגרת אשב עם ילד שאבא שלו לא מציב לו גבולות? האמת שזה ממש עצוב לי להפנים..

רקע מהמציאות:
כשהייתי קטנה יותר (ועדיין גדולה מהם) הבת שלו כשהייתה בת 4, כמובן שאין לאבא שלי גבולות
הייתי בת כ17 והיא חלקה איתי את אותו כיסא ליד הנהג, ליד אבא שלי
"כי היא בוכה ואין לו כוח לשמוע אותה." זו הסיבה שענה לי, הוא מפחד מכולם, מבכי/חוסר הסכמה/חוסר נוחות/כעס. רועד מפחד מאישתו
עצוב להבין שגם כשהייתי "גדולה" לא באמת הייתי נחשבת, הייתי שקופה תמיד.
אני ישבתי מאחורה ואחותי הגדולה הייתה מקדימה אם היינו לבד..
אבל עם הבת שלו הקטנה היא חלקה איתי את הכיסא חצי חצי! מקדימה.
פתאום עולה לי שאחותי זו ששמה לי את הגבול נראלי, לא הוא.
הנכה יושב במציאות מאחורה, אין סיבה לזה שישב מקדימה.
זה הרגיש כאילו זה אישית נגדי. כקטנה ישבתי מאחורה והגדולה ישבה לבד, אבל כשהייתי הגדולה מול הילדים שלו, לא זכיתי ל"כבוד" הזה

כך קרה בחלום, הנכה חלק איתי כיסא חצי חצי
לאבא שלי אין סיבות אמיתיות. (עצוב לי כמה הוא חולה רוחנית וחסר עמוד שדרה, סמרטוט)
הוא רק נמנע מעימותים. לא משנה גם אם זה מול תינוק. העיקר שלא יבכה.
גבולות? אין.
אני לא מצליחה לתפוס את זה כמה הוא דביל, האמת שזה ממש מפחיד אותי... באסה, אני מרגישה שפספסתי
כ"כ התעקשתי להיות הילדה של האבא הזה, שבכלל לא ראיתי מי זה האבא הזה..

החלום והפרשנות חידדו לי, זה כואב מאוד להבין בעוד שכבה.. זה מעלה לי דמעות
מאוד התחברתי לשאר: מתפקדת כמו אמא שלו, רוצה שיתבגר גם אם ישלם מחיר
היחס שלי לילדיו באמת כמיותרים. הם מאישה שהכי שנאתי, שהרביצה לאבא שלי, שלקחה לי את אבא שלי שאפעם תכלס לא היה.. אחותי לא מכירה בהם כ"כ, אני מנסה לפעמים..
אבל כל ההתנהלות שם גרועה וחולה
צודקת שהוא נפקד. כל החלום הוא נהג ושתק. הבכור שישב מאחורה דיבר במקומו
"החלום, משקף לך שהקשר איתו יישאר כפי שהוא היה עד כה. אביך תמיד יילך צעד קדימה ושניים לאחור. לא לצפות ממנו שום דבר." התחברתי גם לזה.
מאוד התחברתי לזה שלא זכיתי להגנה מאחותי כמו הנכה מאחיו (מלבד שברח לי פיפי מהמכות של אמא, כל השאר "מותרות". אני הקטנה והקטנה והקטנה שצריכה להתנהג יפה ולהיות בובת ראווה)
זה הזוי להבין שלא באמת היה לי מקום, לא אצל אבא שלי ולא אצל אמא שלי, ולא אצל אחותי.. ועכשיו גם לא באמת מול ילדים אחרים, שההורים שלהם מכתירים אותם.
כאילו פספסתי את ההזדמנות של להיות ילדה אהובה.
כשהייתי קטנה אז הייתי שקופה נחותה פגומה
ועכשיו אני גם לא מהגדולים כי אני לא מקטינה אחרים..
מי שלקח את אבא שלך זה הוא בעצמו. הוא לא תפקד כאב שהורייך היו נשואים ולא אחרי הגרושין וגם היום לא. שתי נשותיו לא היו טובות עבורו. הוא מסכן וסמרטוט אז קיבלת מלכות דומיננטיות. שילוב שהולך ביחד וגם גורם סבל.
ילדיו הם אחייך. הם נולדו להורים בעייתיים בדיוק כמו שאת נולדת להורים כאלה. את אינך חייבת לאהוב אותך, אבל לדעתי החלום מראה שאת מתעבת אותך, על עצם לידתם כאילו שהם אשמים במשהו. נראה לי שאת שלא זכית להורים טובים והילדות שלך היה רווית אלימות ומאבקים , עד היום אפשר לומר. את נחלצת בעור שינייך. הם עוברים את התהליך ואת דנה אותם לכף חובה. את אינך מגלה שום הבנה למצבם או אמפטיה. הכל סובב סביבך ואיני רואה את הצד האחר הסובל ואת היחס אליו. נראה לי שהחלום משקף לך נוקשות ביחס כולם רעים או רעים מאד. ככה שפטו אותך בעבר. את הראשונה שצריכה להרגיש כלפי הילדים יחס מבין גם את את מתעבת אותם. נראה לי שזה אחד ממסרי החלום הזה. עם ההורים שלך את איך שהוא למדת להסתדר. הם לעולם לא יהיו הורים כלבבך, אבל תוכלו להיפגש מדי פעם וזה לא עשוי להיות בסדר בעתיד. הם לומדים ממך המון, גם בדרך הקשה...
ולגבי תאור החלום- לכל פרט יש חשיבות. אם אינך מסבירה ואני מבינה אחרת, יתכן שיש פספוס בפרוש. אבל איני אוהבת לתקן חלומות בדיעבד. גם לניסוח שלך יש חשיבות לפרוש. אם כך ניסחת זה הפרוש.

אור_30

Active member
יש טעויות הקלדה בהודעה האחרונה שלך, מקווה שהבנתי
תודה

אלישבע777

Well-known member
יש טעויות הקלדה בהודעה האחרונה שלך, מקווה שהבנתי
תודה
את צודקת בהחלט! הניסוח היה מבולבל וגם היו שגיאות הקלדה שמשנות את המשמעות!! עברתי על הכתוב וניסיתי לשחזר את קו המחשבה שלי מאמש. מקווה שהצלחתי. הנה התיקון שלי שהוא תוספת לפרוש. זה חומר למחשבה, שנובע מהמסר הסמוי של החלום, או תוספת לפרוש הקודם ( בעקבות התגובות שלך לפרוש). את יכולה לקבל או לדחות כמובן, כמו תמיד.

מי שלקח את אבא שלך ממך- זה הוא בעצמו. הוא לא תפקד כאב שהורייך היו נשואים ולא אחרי הגירושין וגם היום לא. שתי נשותיו לא היו טובות עבורו. הוא מסכן וסמרטוט שהתחתן עם רעיות שהיו מלכות דומיננטיות. זה שילוב שהולך הרבה פעמים ביחד ( אחד מספק את צרכי השני – השולט והנשלט) אבל גם גורם סבל.
ילדיו הם אחייך. הם נולדו להורים בעייתיים בדיוק כמו שאת נולדת להורים כאלה. את אינך חייבת לאהוב אותך, אבל לדעתי החלום מראה שאת מתעבת אותך, על עצם לידתם כאילו שהם אשמים במשהו. את לא זכית להורים טובים והילדות שלך היה רווית אלימות ומאבקים, עד היום אפשר לומר. את נחלצת בעור שינייך ומרגישה שהתקדמת. הם, הצעירים ממך, עוברים את התהליך הזה שאת עברת ( בעיקר הבכור) ואת דנה אותם לכף חובה. את אינך מגלה שום הבנה למצבם או אמפטיה. הכל סובב סביבך ואינך רואה את הצד האחר, הסובל ואת היחס אליו.
נראה לי שהחלום משקף לך נוקשות ביחסך אל האחר: כולם רעים או רעים מאד - כפי ששפטו אותך בעבר. את הראשונה -שצריכה להרגיש כלפי הילדים (של אביך) יחס מבין, גם אם את מתעבת אותם בגלל אימא שלהם. אני מסתמכת על תגובתך הקודמת שאת מנסה לפעמים להכיר בהם ( אחותך לא). נראה לי שזה אחד ממסרי החלום הזה.

עם ההורים שלך את איך שהוא למדת להסתדר. הם לעולם לא יהיו הורים כלבבך, אבל קשר ביניכם נמצא בתהליך של שיפור מסויים, לאור הרקע שאת כותבת בכל חלום, ולא הורע. הורייך לומדים ממך המון, גם בדרך הקשה... עכשו תורם של האחים שלך, להתמודד עם מצבם. החלום משקף לך את הפן הזה של מצבם בחלום את יודעת את זה, אבל את נוקשה איתם. המסר הסמוי של החלום הוא לשקף לך את המצב שלם: אח עם נכות ואח שלוקח אחריות על אחיו. זה לא מצב פשוט לאף אחד! והוא עושה את זה יפה מאוד - בניגוד לאחותך הגדולה שהיתה ועודנה פוגענית.

אור_30

Active member
למרות הקושי, את צודקת בהרוב.
יש לי קושי גדול שלקחו לי אותו, הוא בעצם אפעם לא היה.. ואני כועסת עליהם
עם השנים זה פוחת, מי יודע מה יהיה.
בעבר אחותי הייתה בהלם שבכלל הסכמתי, כי היא לא מסכימה להיפתח אליהם, כאילו שהם מצורעים (ממנה למדתי את זה, עד שהחלטתי להפסיק ולהפיתח כל פעם קצת)
זה נראה שזה קל לו, הוא מאוד נחמד, אדיב ומתחשב, הוא מאוד אוהב לעזור (והוא קטן ממני!) אבל אולי אני לא באמת יודעת, אולי הוא גם לא מודע.. וכאילו שהקושי רק אצלי, אז שוב הבעיה היא אצלי כפי שנאמר לי בלי סוף בילדות.
חלום ופירוש לא ככ פשוטים
אבל מודה על גדילה.
לא מובן מאליו. תודה רבה לך יקירה!

אלישבע777

Well-known member
בעבר אחותי הייתה בהלם שבכלל הסכמתי, כי היא לא מסכימה להיפתח אליהם, כאילו שהם מצורעים (ממנה למדתי את זה, עד שהחלטתי להפסיק ולהפיתח כל פעם קצת)
זה נראה שזה קל לו, הוא מאוד נחמד, אדיב ומתחשב, הוא מאוד אוהב לעזור (והוא קטן ממני!) אבל אולי אני לא באמת יודעת, אולי הוא גם לא מודע.. וכאילו שהקושי רק אצלי, אז שוב הבעיה היא אצלי כפי שנאמר לי בלי סוף בילדות.
חלום ופירוש לא ככ פשוטים
אבל מודה על גדילה.

חלום ופירוש לא ככ פשוטים
אבל מודה על גדילה.
רוב החלומות מצביעים על הקשיים שלנו, גם אם אנחנו חולמים רק על אחרים. החלומות נובעים בעיקר מהקשיים שלנו, ורק לעיתים רחוקות מהדברים הטובים שבחיינו. אם אמרו לך בלי סוף שהקושי הוא רק אצלך, יתכן שאת אכן התנהגת או עדיין מתנהגת כאילו זה נכון. סוג של שטיפת מוח, אבל זה לא משנה כלל לעניין פרוש החלום. החלום מדבר רק עלייך ועל הקשיים שלך עם אחרים ועם עצמך. החלום משקף לך את עצמך כי משהו בך - לא שבע רצון מהיחס שלך לאחים שלך למחצה. אני מפרשת שזו התחלת הפתיחות והקבלה שלך כלפי האחים שלך. הכל תלוי בך - תרצי תיפתחי ואם לא תרצי, אז לא. לכל דרך עלולים להיות קשיים ובעיות. אם לא יהיו - אולי לא תחלמי על כך בכלל...

למעלה