חלום על אבי

חלמתי על אבי (שנפטר לפני הרבה שנים)שהוא שוכר חדר אצל משפחה ,והוא בודד,ובחלום אני לא בקשר איתו,אבל נודע לי שהוא שם,והשכנה אומרת לי הוא ישן עם פוך,מה קר לו?כנראה היה קיץ בחלום,זהו מעבר לזה לא זוכרת ,רק זוכרת שהשכנה ביקשה שאשמור על הילדה הקטנה שלה ,ונרתעתי ואמרתי לא לא על ילדים קטנים אני לא שומרת.הקשר שלי איתו היה טוב.
לאחרונה אני מנסה למצוא פרטים על אמא שלו שנפטרה כשהיתה צעירה,אולי זה קשור?

אלישבע777

Well-known member
חלמתי על אבי (שנפטר לפני הרבה שנים)שהוא שוכר חדר אצל משפחה ,והוא בודד,ובחלום אני לא בקשר איתו,אבל נודע לי שהוא שם,והשכנה אומרת לי הוא ישן עם פוך,מה קר לו?כנראה היה קיץ בחלום,זהו מעבר לזה לא זוכרת ,רק זוכרת שהשכנה ביקשה שאשמור על הילדה הקטנה שלה ,ונרתעתי ואמרתי לא לא על ילדים קטנים אני לא שומרת.הקשר שלי איתו היה טוב.
לאחרונה אני מנסה למצוא פרטים על אמא שלו שנפטרה כשהיתה צעירה,אולי זה קשור?
הי סינדרלה,
ברוך בואך לפורום!
חסר לי ברקע שלך מה מצבך המשפחתי והחברתי. האם יש לך ילדים או נכדים ואם כן מה טיבם של הקשרים שלך איתם. מה היו היחסים שלך עם אימך ז"ל ? האם את גרה לבד או עם בן זוג או בנפרד. לאחרונה את נזכרת בהורייך שנפטרו לפני שנים רבות ואני מניחה שגם אביך נפטר, לפני גילך כיום. מה קרה לאחרונה שנזכרת בהם? מה הם הארועים שקדמו לחלום הזה או עוררו אותו. קראי גם את הכללים של כתיבת רקע לחלום בפתח הפורום. ש לי רעיונות, אבל חסרים לי פרטים אלו כדי להתבסס עליהם ואיני רוצה לבנות בניין ללא יסודות מוצקים. ככל שתתני יותר מידע, יהיה לי קל לפרש.

אני נשואה,ארבעה ילדים,שלושה נשואים עם ילדים משלהם,קשר טוב עם כולם,היחסים עם אימי,לא היו חמים במיוחד,לא היה לה סבלנות כלפי,אבי נפטר בגיל 53 כשהייתי בת 14.5,לאחרונה חמותי נפטרה בגיל 89.5,היה קשר טוב,גרה עם בעלי,לאחרונה מנסה לדלות פרטים מאמא של אבי שלא הכרתי ונפטרה בחול כשהיתה צעירה,מין עצבות שאפפת אותי עקב כך.

אני נשואה,ארבעה ילדים,שלושה נשואים עם ילדים משלהם,קשר טוב עם כולם,היחסים עם אימי,לא היו חמים במיוחד,לא היה לה סבלנות כלפי,אבי נפטר בגיל 53 כשהייתי בת 14.5,לאחרונה חמותי נפטרה בגיל 89.5,היה קשר טוב,גרה עם בעלי,לאחרונה מנסה לדלות פרטים מאמא של אבי שלא הכרתי ונפטרה בחול כשהיתה צעירה,מין עצבות שאפפת אותי עקב כך.

אלישבע777

Well-known member
הי סינדרלה,
תודה על הפרטים, אני אעבוד על חלומך מחר. יש לי רק שאלת הבהרה קטנה להלן -
את מנסה לדלות פרטים על אימא של אביך שנפטרה בצעירותה (כלומר על סבתא שלך), נכון? כי כאן כתבת שונה ממכתבך הקודם.

הי סינדרלה,
תודה על הפרטים, אני אעבוד על חלומך מחר. יש לי רק שאלת הבהרה קטנה להלן -
את מנסה לדלות פרטים על אימא של אביך שנפטרה בצעירותה (כלומר על סבתא שלך), נכון? כי כאן כתבת שונה ממכתבך הקודם.
כן ,מנסה לדלות פרטים דרך פורום שורשים,אך אף אחד לא עונה שם,מין רצון לדעת מה קרה איתה מתי נפטרה איפה קבורה,לא היכרתי אותה.

אלישבע777

Well-known member
שלום הרשי

הפרוש לחלום על אבא ז"ל

את חלמת על אביך ז"ל (שנפטר כשהיית נערה), בעקבות התעניינותך בקורותיה של סבתא שלך שהיא אימו. אימא של אביך נפטרה בחו"ל בגיל צעיר (כשהיא היתה ילדה או נערה) והתעניינות בה משרה עלייך עצבות. לאחרונה נפטרה בשיבה טובה חמותך, ואני מניחה שזה השרה עליך ועל בעלך וילדיכם צער רב.

החלום שלך מאוד קצר- אביך (חי עדיין אבל אין לך קשר איתו), שכר חדר אצל משפחה אך הוא בודד שם. השכנה אמרה לך שהוא ישן עם שמיכת פוך בעונת הקיץ ואת תוהה אם קר לו. לדעתי החלום משוחח עם המציאות או משקף את הקשר בין כל האירועים המעצבים, בעבר ובהווה:

*אביך התייתם בגיל צעיר מאוד מאימו (שהיא סבתך שהיתה אישה צעירה בעצמה ) את התייתמת מאביך בגיל צעיר והוא נפטר בטרם עת.

*לאחרונה, בעלך התייתם מאימו וילדייך איבדו סבתא. לפחות היא זכתה לחיות במחיצתכם שנים רבות ולזכות לנכדים.
*יש בחלום רקע של מוות, בדידות וקור. בחלום אין הרבה אירועים. ואין כמעט רגשות.

החלם הוא על אביך ( שהיה עדיין בחיים) ובשם זה קראת לחלום אבל... אביך אינו ממש מופיע בחלום. הוא רק נזכר בו. את לא ראית אותו ולא היית בקשר איתוף, אבל את יודעת שהוא שכר בודד. בחלום הוא שכר חדר אצל משפחה. השכנה שיודעת שהוא אביך ( אולי בעלת הבית בחלום או השכנה שלך היום? לא ברור אם היא מוכרת לך ואם כן מה יחסיכן, אם תוכלי להוסיף אולי זה יעזור) – מדווחת לך שהוא ישן עם שמיכת פוך בקיץ. והיא מתפלאה שקר לו.

אביך בודד, ללא משפחה משלו וגר אצל משפחה זרה וקר לו. את והשכנה יודעות על כך ואינן עושות עם המידע הזה דבר. הבדידות והקור ושכירת החדר הזר, מציינים את נטישתו של אביך וגם את נטישתה של אימו. אביך נפטר בנעורייך והוא עזב כליל את הבית למקום ידוע ולא ידוע גם יחד. בית העלמין הנקרא גם בית החיים, הוא מקום המנוחה (שנת עולמים) האחרון שלאחר החיים. הקבר נחשב למקום קר וזר גם כשחם ונעים בעולם הזה. השכנה היא אולי את עצמך, כפי שבוודאי חשבת בגיל 14, על אביך שנפטר בדמי ימין - כמה קר לו שם והוא כה בודד . משפחות של מתים מסביב וכולם זרים. בחלום הוא רק שכר חדר במקום אחר, כלומר מקום משכנו בחלום הוא רק זמני. זו בוודאי היתה ציפייתך אז שהוא נעדר זמנית והוא יחזור. תחושת העצב הזאת מלווה אותך כבר חמישים שנה! תחושת העצב הזה, מדרבנת אותך לחקור פרטים על אימו שלא הכרת ואינך מוצאת מידע. הילדים שלך זכו לסבתא מן הסתם אוהבת ונעימה. את לא זכית לכך וזה אובדן של דמות שהיית צריכה להכיר והפסדת את ההכרות איתה. הפסד שאינו מרפה - רוב חייך.

בחלום את מסרבת לשמור על הילדה של השכנה. ועונה לה שאינך שומרת על ילדים! למה? הרי במציאות שמרת על ילדייך! הילדה היא את. ועלייך אביך וסבתך לא שמרו. הם עזבו לבית עולמם ( "חדר שכור", קר גם בקיץ) אבל הוא היה מקום משכנם לעולם, והשאירו חלל עמוק בנפשך. את מקום משכנה של סבתך וקורות חייה ומותה – אפילו אינך יודעת!

העצבות אינה בולטת בחלום, היא מודחקת. אילו לא היית מציינת, לא הייתי מנחשת. היתמות שלך ושל אביך היו לפני שנים. ילדייך ונכדייך זכו לאימא ולסבתות אבל לא לסבא. אם אביך היה זוכה לנכדים, הוא לא היה "צריך ללכת לשכור חדר אצל משפחה אחרת ולסבול מקור" היה פחות עצוב ויותר חמים. מותם של היקרים לנו, אינו גז מחיינו ואינו חולף עם הזמן. הוא רק נדחק מתחת לפני השטח של חיינו, כמו שהם נדחקו מתחת לפני האדמה ולא תמיד השאירו זכר או מזכרת! ( סבתך וגם אביך במידה מסויימת כי נפטר בדמי ימיו).

אשמח לחוות דעת על הפרוש. מה מתאים לך ומה לא מתאים. זה יעזור גם לפרושים של החלומות הבאים. ואם לא מתאים, נסי למצוא פרוש משלך .
הפרוש של החולם עצמו – הוא תמיד הפרוש המתאים ביותר.

לגבי השכנה,לא ברור לי מי היא,בחלום כזה לא כל כך איכפת לי,מה קורה איתו,מישום מה,ואכן אני לא רואה אותו בחלום,רק יודעת שהוא שם.וכעת (לא בחלום)יש בי עצבות ואני חושבת על החלום שהוא בודד,לכן נסענו היום לבית הקברות,(לא ההיתי שם שנים)הקבר ישן ומלוכלך,וחשבתי כמה עצוב שהוא שם לבד בודד,ממש עצוב לי.הפרוש כן מתאים לי.תודה רבה.

אלישבע777

Well-known member
לגבי השכנה,לא ברור לי מי היא,בחלום כזה לא כל כך איכפת לי,מה קורה איתו,מישום מה,ואכן אני לא רואה אותו בחלום,רק יודעת שהוא שם.וכעת (לא בחלום)יש בי עצבות ואני חושבת על החלום שהוא בודד,לכן נסענו היום לבית הקברות,(לא ההיתי שם שנים)הקבר ישן ומלוכלך,וחשבתי כמה עצוב שהוא שם לבד בודד,ממש עצוב לי.הפרוש כן מתאים לי.תודה רבה.
תודה על התגובה!

למעלה