חלום על אחותי

אור_30

Active member
צהריים טובים אלישבע, מקווה שהחגים עברו בשלום.

מצרפת 3 חלומות בנפרד:

1. אני ובת הזוג ישנו במיטה שזה נראה החדר שלנו, אבל מסתבר שזה היה הבית של אחותי. היא נכנסה ואמרה עלינו: "זה נראה מזויף". בת הזוג לא שמעה , אז אמרתי לה את מה שאחותי אמרה, ובדיוק אחותי באה שוב ושמעה שאני אומרת לבת הזוג.
קמתי ואמרתי לאחותי, אפילו תפסתי אותה החולצה שלה, גופיה ארוכה לבנה - "את תקשיבי לי ותקשיבי לי טוב"
"את לא יכולה להמשיך לדבר אליי ככה" והיא קצת פחדה ונרתעה.
המשכתי ואמרתי "את לא תכבדי אותי, אני לא אכבד אותך"
עד כה זה היה בחדר השינה.
עברנו איכשהו לסלון של אחותי בבית: אמרתי לה "כמה חיפשתי שתראי את היכולות שלי, אבל בחרת לראות רק את החרא" היו קצת דמעות והמשכתי, והתגברתי. ראיתי שזה נגע בה והייתה בהלם
המשכתי ואמרתי לה: "הדופי בעיניי המתבונן". אמא שלי הייתה בסלון ברקע הסתכלה ושתקה, אולי קצת פחדה
באתי להגיד לה בחלום בהמשך לסלון, אבל התעוררתי
"רציתי ששתיכן תראו שהשתנתי, אבל זה לא עזר"
"עכשיו באמת אהיה לוחמנית"
אני זוכרת שאמרתי את זה משום מה, או שחשבתי את זה בתוך החלום.

רקע כללי (אולי יהיה תקף גם לשאר):
הייתה שיחה עם אחותי לפני כיפור. הייתי בהלם כמה היא מחפשת אותי. דיברתי איתה על גיסתה ומה שהיה אז בחג לפני חצי שנה והיא תירצה "היא רצתה בטובתך" "אני לא מתווכחת" "לא לזה התקשרתי". אני מרגישה היא מחפשת לנקום בי, ההתנהגות שלה לא חברית, זה לא נתפס לי. היא רק מחפשת איך להוריד אותי.
שאלתי אותה "אמא הרביצה לך רק פעם אחת? אולי לא התעללה בך כמו שבי" ענתה לי "טוב את כולם מתעללים בך" הייתי בהלם.
אני לא יודעת איך להתנהג איתה ועם אמא שלי עדיין. היא אמרה לי "אמא מכינה לך ארוחות ומזמינה אתכן, את זו שמדברת אליה לא יפה" כאילו התעלמות מוחלטת מהעבר!

עכשיו חדש- אמא שלי כבר לא הדמות האלימה, עכשיו האסטרטגיה שלה היא שהיא הקורבן המסכן. אין לה מושג למה התרחקתי ודברתי לא יפה. אני גם מרגישה צבועה. בשנים האחרונות אני ואמא היינו "החברות הכי טובות" אבל התעוררתי שוב, לא רוצה להיות בתפקידים. אני בדילמה מול אמא שלי, אני באמת מרחמת עליה. אבל היא משחקת אותה מסכנה, אז אני כבר לא יודעת למה להאמין.
אני עדיין בהלם מהלוחמנות של אחותי, אפילו ההורים שלי בנפרד אומרים לי כמה היא תוקפנית (אמא בעבר, ואבא כיום), אבא שלי התרחק ממנה. אני לא מבינה למה היא מגנה עליהם מפניי.
נשברת לי שוב הדמות של אחותי. אני לא מרגישה אדם מבוגר בפני עצמי, אלא רק המשך של הילדות. אני מלאת בושה ואשמה, לצערי אני רואה אותי מהעיניים של אחותי. "כמו דלקת עיניים"
יש לי דילמה כזו ואני חושבת שזה משתקף בחלום.
כל החיים הייתי "בעיייתית/לוחמנית" שיניתי אסטרטגיה למען שלום, ניסיתי להתרכך. מה גיליתי? שהן ניצלו את זה. לא רוצה להיות לא "בעייתית" ולא "ילדה טובה" אלא פשוט אני. אני לא מצליחה לבטא את זה. אני תמיד אשמה, גם מול גיסתה ומה שהיה בחג. אני כרגע לא אוכל לעשות שם חגים. אני לא מוכנה להמשיך להיות בתפקיד האשמה, הפח אשפה של כולם. אין קשר לילדות, זה מתקיים גם עכשיו, זה התפקיד שלי במשפחה.
אני לא רוצה לשחק את התפקיד של הילדה שאחותה "מצילה אותה" יש לזה מחיר כבד. לבטל את קיומי כשהם יכולים לעשות מה שבא להם. החוקים חלים רק עליי.

תודה מראש

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

החלום על אחותך הוא בעצם שני חלומות נפרדים עם קשר ביניהם.

חלום א – הנזיפה שהשיגה את מטרתה בחדר השינה

אחותך נכנסת לחדר השינה שבה את וחברתך ישנות ( חדר השינה נמצא בחלום בבית אחותך). אחותך אומרת שזה זיוף. יש כאן כמה אלמנטים שקשה לי לפרש, אולי את תמצאי פרוש טוב מזה.

את ישנה עם חברתך אצל אחותך. מכאן שאתן אורחות אצלה, אבל בהמשך לא היה שום אלמנט של ארוח, להפך...

היא רואה שאתן ישנות בשלווה, ואינה יכולה לקבל את הזוגיות שלכן ואת השלווה שלכן, (אולי מקנאה? אין לי הסבר אחר ) ואומרת שזה ... זיוף. את שמעת את ההערה הנבזית שלה ואמרת לחברתך שגם היא תדע, עם מי יש לך ואולי גם לה – עסק. אחותך מקנאה בך , וגם אמרה משהו מיותר, אבל זה העלה את חמתך לגבהים! את לא תתני להעליב אותך בפומבי, גם לא בהערות קצרות, טיפשיות ולא יותר מדי מעליבות. את שבעת מספיק עלבונות והיום את כבר יכולה להרשות לעצמך, לעמוד על כבודך ולהילחם עליו. גדלת מאז שהיית תחת מגפי אימך ואחותך הגדולה והחזקה. את מודיעה לה בלשון שאינה משתמעת לשתי פנים: לכבד אותך, אם לא גם את לא תכבדי אותה ואפילו את מחזיקה אותה בחולצה! החלום הוא מילוי משאלה, להרתיע את אחותך ולגרום לה קצת ייראה ממך! שהיא תיזהר ממה שהיא אומרת, בקול רם! זה מצליח לך. היא נכנסה ללחץ

חלום ב – הנזיפה באחותך בסלון, לעיני אימך

גם החלום הזה, הוא מילוי משאלה. את מעמידה את אחותך במקומה ומצליפה בה היטב, אפילו אימך נבהלה.

אחותך אינה רואה אותך כאישה בוגרת ובעלת יכולות הראויה להתייחסות הוגנת. היא עדיין תקועה בעבר, וגם התייחסותה מזכירה יותר את ההתייחסות שלה או של אימא שלך בעבר. היא גדלה עם אימך שהיתה עויינת לך וגם סחפה אותה – להיות כזאת. מאז התבגרת והתחזקת, אבל היא לא הפנימה. היא בוחרת לראותך באור שלילי כפי שתמיד עשתה. את אומרת דברים נוקבים, בלשון גסה משהו כדי שיחדרו כסיכה אל ליבה ויהממו אותה: "את בוחרת לראות רק את החרא" ובלשון נקיה – "הדופי בעיני המתבונן", על משקל "היופי בעיני המתבונן". היא בוחרת בדופי ולא ביופי. אחותך, היא גם אויב. אין פלא שאת כועסת עד דמעות! אבל גם מתאוששת תוך כדי מהלומה מילולית! את משיגה שתי מטרות מיידות – גם היא וגם אימך... שותקות מפחד ומהפתעה. את מוכיחה להם היטב שאת עכשו שונה ממה שהן זוכורת. היום כאישה בניגוד לילדה שהן זוכרות, את השתנית. את היום לוחמת! וכך תנהגי בעתיד באופן מתאים לך כבוגרת באופן לוחמני. אולי כך הן יפנימו את השינויים שחלו בך ויכבדו אותך ויתייחסו בהגינות ( ואפילו בייראה! מה טוב!). בחלום את מגשימה חלום... להפוך להן את הלב... כלומר שיפנימו את ההבנה, שאת השתנית ואת אינך פוחדת מהן ואם הן יפגעו בך , הן יקבלו בחזרה! אם הן רואות חרא, זה מה שהן יקבלו!

אשמח לחוות דעת על כל חלום. מה התאים ומה לא התאים, (כרגיל בקצר
ה ללא רקע נוסף)

אור_30

Active member
תודה רבה יקירה.
זה מאוד מדויק, הכל.
כן, אני רוצה באמת, כמו בחלום, שהן יפחדו ממני.

סליחה אם זה רקע - הפירוש שלך מחדד לי אצלי את הרצון שלי:
אני מנסה לבטל את האיסורים הרוחניים מבפנים, או להוכיח שאני "ילדה טובה" והן טעו.
שיהיו צודקות, שאהיה "ילדה רעה" העיקר שיפחדו ויניחו לי, שלא יתעסקו איתי. קשה לי לעשות את המעבר הזה, אני חושבת שבחלום כבר זה גלש בבום. הזעם שלי
זה כבר מעבר לכעס

למעלה