חלום על אימי שנפטרה

אולה ב

New member
שלום,
אימי נפטרה לפני כשנתיים באופן פתאומי לאחר גילוי של מחלת הסרטן (גידול בריאות ובראש). אתמול היא הופיעה לי בחלום בו היא נמצאת חולה וסובלת עם מטפחת כלשהי על הראש שנהגה לשים כשכאב לה הראש . בחלום לקראת הסוף היא מביטה בי בעיניים אדומות וכועסות ואז היא מנסה לקפוץ מקומה שנייה ואז לבסוף היא נעמדה מהמיטה והיא מתגלגלת במדרגות. החלום השפיע עלי מאוד קשה. זו הפעם הראשונה שבו היא הופיעה בחלומי ומסתכלת לי בעיניים. בפעמים הקודמות היא תמיד הייתה בצד רגועה.
אודה לפירוש אפשרי.

רקע- אני בשנות ה30 לחיי נשואה + 2 בנות קטנות.

אלישבע777

Well-known member
שלום,
אימי נפטרה לפני כשנתיים באופן פתאומי לאחר גילוי של מחלת הסרטן (גידול בריאות ובראש). אתמול היא הופיעה לי בחלום בו היא נמצאת חולה וסובלת עם מטפחת כלשהי על הראש שנהגה לשים כשכאב לה הראש . בחלום לקראת הסוף היא מביטה בי בעיניים אדומות וכועסות ואז היא מנסה לקפוץ מקומה שנייה ואז לבסוף היא נעמדה מהמיטה והיא מתגלגלת במדרגות. החלום השפיע עלי מאוד קשה. זו הפעם הראשונה שבו היא הופיעה בחלומי ומסתכלת לי בעיניים. בפעמים הקודמות היא תמיד הייתה בצד רגועה.
אודה לפירוש אפשרי.

רקע- אני בשנות ה30 לחיי נשואה + 2 בנות קטנות.
שלום אולה, ברוך בואך לפורום!
כדי לפרש מתאים עלייך להוסיף רקע, כפי שכתוב בכניסה לפורום. חסר במיוחד - מערכת היחסים עם אימך ואיך קיבלת את מותה. אני מבינה שלאור מחלתה הקשה- מותה לא היה פתאומי כפי שכתבת, אלא צפוי, לא כן? הבהירי עניין זה.
כמו כן חסר לי הארועים( או מחשבות )שקדמו לחלום ועוררו את החלום הזה. חסר לי הסבר במה החלום השפיע עלייך קשה? אם אינך מעוניינת לפרסם את הרקע החסר בפורום, את יכולה לכתוב בפרטי. הפרוש שלי ( בפורום ) יתייחס לדברים שתכתבי, רק אם הם יעזרו לי בפרוש.
אין צורך לקחת חלומות ברצינות רבה מדי. הם משקפים את המחשבות שלנו עצמנו בלבד ולא פעם יש להם מסר לעצמנו ( שצריך לתרגמו לשפת אנוש).
כל טוב!

אולה ב

New member
אוסיף וארשום אם יעזור. הייתי בקשר מאוד טוב עם אמא שלי. דעתה היתה מאוד חשובה לי ורק לפי מבטה הייתי יודעת מה מצב רוחה, בגלל זה המבט בחלום מאוד השפיע עליי. לחמי לפני כשבועיים היה שבץ קטן חולף ושוחרר אחרי יום כי לא מצאו מה הסיבה. מזה כחודש לא ביקרתי אותה בבית העלמין. גם ביום הולדתה שחל בתחילת החודש לא הצלחתי להגיע לבקרה. אבא שלי מתגורר לבד בביתם. בקשר יומיומי איתו. לא מצליחה לחשוב על סיבות לחלום.

אולה ב

New member
שלום, הייתי מאוד קשורה לאמא שלי, אני בת 35 נשואה עם משפחה ועדיין כל דעה שלה היתה חשובה לי. ותמיד הייתי הילדה הקטנה שלה. מצבי רוח שלה תמיד היו משפיעים עלי, היא הייתה נוהגת להיעלב והיתי לוקחת את זה קשה. גילינו את המחלה חודש לפני שהיא נפטרה. היא התאשפזה בבית חולים בפתאומיות ולאחר חודש לא יצאה משם. הייתה לנו תקווה עד שבועיים לפני שזה קרה. היה לי מאוד קשה בכל אותו הזמן אך אחרי הפטירה הייתה בי סוג של "הקלה" כי היא לא סבלה מאוד מה שהיא לא רצתה שיקרה. במהלך השבועיים שנכנסה לתרדמת היה לי קשה להישאר איתה לבד לא הסתכלתי על הפנים שלה כשהייתה מחוברת לצינורות, מאוד מלחיץ אותי המראה הזה והקולות שהיא הייתה עושה. בחלום חשוב לי לציין לפני שהיא התגלגלה מהמדרגות היא עשתה קולות של הקאה ובמציאות כשהיא הייתה עושה את זה בבית החולים היתי מאוד נבהלת כי היא התקשתה כבר לבלוע. לא ביקרתי את אימי בבית העלמין מזה כחודש. כפי שכתבתי גם, היה אירוע קטן של שבץ לחמי ששוחרר הביתה לפני כשבוע ללא ממצאים. אנחנו מחפשים בית לקניה ויום לפני מצאנו משהו שאנחנו אוהבים (שלא הסתדר לצערי). אני בכללי אמא מאוד חרדתית (אם זה קשור). המבט שהיה לאמא שלי כשהיא הסתכלה עלי בחלום נורא הבהיל אותי וגם זה שהיא ניסתה להתאבד והתגלגלה במדרגות אחרי שהשמיעה הרבה קולות נורא השפיעו עלי. ומאוד מעניין אותי אם יש לזה משמעות. תודה

אלישבע777

Well-known member
שלום אולה,

הפרוש שלי לחלום על אימא ז"ל

החלום שלך הוא אומנם קצר אבל הוא נשמע מאוד קשה! אימך האהובה, החולה על ערש דווי, שהקשר ביניכן היה חזק ביותר, מנסה להתאבד הן בקפיצה מגובה והן בנפילה במדרגות תוך כדי קולות מזעזעים. החלום הזה באמת מחריד מאוד.

אין ספק שהדאגה לבריאותו של חמיך ועצם היותך אימא צעירה בעצמך וחרדתית וגם הפרידה המוקדמת והפתאומית מאימך (שמן הסתם לא היגעה לגיל שיבה) הציפו את זכרונה הטרי ועוררו גם את החרדות שלך עצמך (שגם את עלולה למות מוקדם ולהשאיר את משפחתך שבורת לב ? שהחיים כה שבריריים ויכולים להסתיים בפתאומיות אכזרית? שחמיך כבר לא יהיה במיטב כוחו? וגם רגשות אשם על כך שאימך נהגה להיעלב בגללך או בגלל אחרים - ) המבט המצמית שלה, מראה זאת)

אבל אני רואה בו חלום שבא איך שהוא, דווקא לנחם אותך! הפוך על הפוך!

החלום מראה לך סצנה מצמררת, מה עלול היה לקרות אילו אימך היתה ממשיכה לחיות עם המחלה הקשה, בבית חולים או בהוספיס – סובלת עד מוות בלי יכולת לגאול את עצמה מייסוריה. היא היתה רוצה לעשות מעשה קיצוני כמו בחלום - ולהתאבד בכל דרך אפשרית איומה ככל שתהיה, בשארית כוחה הדל. היא היתה נועצת בך מבט אחרון נוקב ומלא תוכחה והקולות שהיא השמיעה בחלום ( קולות של סבל אבל גם כעס עלייך!) – על כך שאת אשמה בטיפול הייתר שאת אחראית לו ( בעקיפין), טיפול שאין בו שום תועלת רק סבל מיותר, שהמוות עדיף ממנו!!

עכשו את יכולה להיות שלמה יותר עם מותה והתנחם שסבלה היה קצר ורוב הזמן כלל לא היתה בהכרה. ובעצם היא מתה – "מיתת נשיקה". כשאנו רואות מסביבנו ממה אנשים מתים ועד שהם מתים וכמה סבל הם סובלים בכלל וגם מטיפול יתר, אנו מבינות שהמוות הוא קץ לסבל האדם ויש בכך גם גאולה ואפילו ברכה.

אין אנו יכולים לבחור את יום המוות המתאים לנו ביותר, אסור וכמעט בלתי אפשרי – לבצע זאת לבד. בחלום אימך עשתה זאת! אילו ידעת מראש שאימך תנסה לקטול את חייה – את כמובן היית חיה ברגשי אשמה קשים ביותר, שלא הצלחת למנוע זאת ממנה ואם היית מצליחה למנוע ממנה התאבדות הרי שהיית דנה אותה לחיים-לא חיים של סבל רב - לה ולך ולכל משפחתך. עכשו את יודעת מה היה קורה אילו היא לא היתה הולכת לעולמה בזמן שזה קרה! עכשו את יודעת שאילו היו נותנים לך ולה לבחור את היום האחרון שלה, שתיכן הייתן בוחרות ביום שזה קרה!!! הרופאים לא הצליחו להציל אותה ולמרות הצער, אם כבר נגזר עליה למות בגיל יחסית צעיר – זאת היתה האפשרות הטובה ביותר – עבורה! והנה יש לך אפשרות להתנחם על האובדן בידיעה שהיא היתה מוקפת בבני משפחה, את יושבת על ידה, היא זכתה לנכדים, היא מטופלת במסירות והעיקר - וללא סבל מיותר. כמה מעט אנשים בעולם, זוכים להגיע כך ליום האחרון כזה בחייהם !

בקרוב תמשיכו לחפש גם בית חדש שזה פרוייקט גדול בחיים, והחיים נמשכים! יש לך ילדים משלך ועתה את צריכה לטפל בהם ובעצמך כמובן. אסור להתמכר לאבל ולרגשות אשם ( הילדים עלולים לחוש בהם!). תעלי לבית העלמין בזמן המתאים לך, תרגעי מן השקט והשלווה ששוררים שם, תיזכרי במסר החלום הזה ותוכלי להמשיך בלב קל יותר. גם אימך היקרה, היתה רוצה בכך!

אשמח לקבל חוות דעת על הפרוש הזה, מה התאים לך ומה לא. ואם לא- אולי יש לך מה להוסיף, אשמח אם תשתפי אותנו בפורום.

למעלה