חלום על אמא והרכב

אור_30

Active member
בוקר טוב יקירה |חיבוק|

חלמתי שבאתי להחליף עם אמא משמרת על הרכב, כלומר לקחת אותו ממנה. היה שני ערב, בחלום היינו צריכות להחליף משמרות פעמיים בשבוע - שני + סופ"ש. חשבתי לעצמי בחלום שאין לי צורך בתחילת השבוע ברכב כי גם ככה יש לי את שלנו עם בת הזוג, ולאט לאט להפריד, כי אני עושה את זה בשבילה, אני לא צריכה אותו. אבל אם אנחנו שותפות ואני כבר משלמת - אז אשתמש.
רציתי להפריד כוחות, אבל היה לי חשש שהיא תשלם יותר, ללא שותפות איתי, על הרכב.
הייתי כ2 רחובות ממנה ברגל. בדרך אליה הייתי מאוד עייפה פיזית והיה לי ממש קשה ללכת, ביקשתי מהגוף/אלוהים לעוף- והצלחתי, היו אנשים ברחוב והם ראו, אבל זה היה במתינות, מעט מעל הקרקע, לא בשמיים. נראה כמעט רגיל, אז לא ממש הגיבו.
קצת עפתי בדרך וקצת הגוף הלך לבד, לי לא היה כוח. בהליכה/תעופה היה אור יום.
חיכיתי לבת הזוג שהגיעה עם הרכב שלנו, לא רציתי להתקל באמא לפני, אבל ניתקלתי. אמרתי שלום. היה די ניטרלי. היה כבר חשוך מחוץ לבית של אמא שלי.
הצעתי לה את פירוד השותפות של הרכב במעט חשש. אני לא ממש זוכרת מה הגיבה, אבל לא הייתה ממש התנגדות.
כשהתעוררתי הופתעתי מהחלום שהיה נראה כזה מציאותי, כי בפועל כבר הפרדנו את השותפות על הרכב

רקע:
בניגוד לחלום, במציאות בעבר המשמרות על הרכב היו ראשון עד רביעי אצלה, חמישי עד שבת אצלי. תמיד כעסתי שזה לא הוגן. שאין ברירה.. היא הייתה שותפה ממש גרועה ולא מתחשבת. הכל היה עליי, עד שהייתה מחזירה לי כסף על דלק.. על תיקונים.. לפעמים גם שנה +
היה לי קשה אם הייתי צריכה את האוטו לפעמים באמצע שבוע כשגרתי לבד, והיא גם ככה לא הייתה צריכה בערב, היא לא הייתה באה לאסוף ואחזיר אותה, הייתי צריכה ללכת ברגל "בעיה שלי". אם זה הפוך כמובן - לא הייתה הולכת ברגל, הייתי צריכה לאסוף אותה. הכל תחת הפחדים שלי שתתפרץ

מעט חדש הוא שכן שלחתי לאמא שלי שבת שלום ומה שלומה כי הרגשתי צורך. השתדלתי בקלילות
האמת שניקינו את הבית אז נזכרתי בה (תמיד הייתה מכריחה אותי לנקות) אז עשיתי מרד בשנים הראשונות לא לנקות. עכשיו אני לומדת להיות אדם בפני עצמי, חוקרת את עצמי, את החיים. וכן נעים שנקי ומסודר. בלי קשר לאמא/ילדות.

במוצאש אחותי שלחה הודעה והופתעתי, תהיתי מה היא רוצה, שאלה אם אני יכולה לדבר. ישר המיינד הלך ל"שוב היא רוצה לנזוף בי? מה הפעם?"
עלה פחד. מעט צחקתי, כמה עבודה אני עושה, משננת משפטים חיוביים על שינוי יחסי הכוחות בינינו, על הפנמת הגדילה שלי בכאן ועכשיו, והופ במציאות עדיין פחד מולה.
היא הזמינה אותנו ברגע האחרון לבר מצווה של האחיין בגינה שלהם, שזה היה מוזר בפני עצמו, 5 ימים הודעה לפני? אמרה שלא מתעסקת בזה ובעלה מארגן, ושהוא אמר לה שלגביי היא צריכה לדבר ולהזמין. שמעתי חששות בקול שלה
ניסיתי להקליל (כי אני מבינה שהמשפחה סתומה, בטח אחרי השיחה בכיפור) ולהגיד לה "תקשיבי לו הוא חכם" היא צחקה, אמרה "הינה אני מתקשרת"
תוהה אם לקחת את אמא או לא, אם להציע, אם היא תשאל.. בינתיים יש שקט, לא היה על זה דיבור.

מתפללת לשינוי מהותי מולן ולהפנים את הגדילה שלי, ובכללי שחוסר האונים בחיי יהפוך לעוצמה בכל התחומים🙏

תודה מראש ויום טוב.

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

החלום אומנם מדבר על השותפות שלך ועם אימא על אותה מכונית ( שהיתה בעייתית במציאות) אבל הוא הרבה יותר מזה. המסר שלו אלייך חשוב וחבוי בחלום, ויתגלה בסוף ואני חושבת שהשם שלו צריך להיות בכלל חלום על ריחוף. כי זה החלק המשמעותי ביותר בחלום.

רוב החלום הוא הבעיה בחלוקת משמרת על האוטו המשותף. האוטו עמד לרשותך בתחילת השבוע והיית צריכה ללכת ברגל כברת דרך, לקחת אותו, למרות שיש לחברתך מכונית ואינך צריכה את המכונית המשותפת בתחילת השבוע. כל השותפות על האוטו היתה בעייתית ומעיקה עם טרחה גדול ותשלום. האוטו שהוא כלי שנותן חופש, שמאפשר להגיע לכל מקום בזמן וחוסך זמן, לא מילא את תפקידו, כי הוא לא היה זמין לך מתי שנוח לך, אלא מתי שנוח לה. האוטו לא שחרר אותך אלא כבל אותך אליה, ועל כך שילמת לא רק בממון אלא גם בלבטים ובאי נעימות! עד כאן – זה די דומה למציאות שהיתה בעבר. גם אז רצית להפריד את הקשר הגורדי והיו לך לבטים. ואכן בסוף זה קרה במציאות. החלום הגלוי חוזר לעבר של ההתלבטות. רוב התאור בהתחלה הוא טכני, או מבוא לחלק האחרון והחשוב ביותר שהוא גם מסר החלום, ראי להלן.

בדרך הרגלית ברחוב לכיוון הבית של אימא לקחת את המכונית, חשת עייפות גדולה ולא יכולת ללכת! התפללת לאלוהים או לגוף שלך – לעוף ! ו... זה קרה! התחלת להתרומם מהקרקע "במתינות מעט מעל הקרקע, לא בשמיים. נראה כמעט רגיל". זה היה ביום והיו עוברים ושבים ברחוב שראו אבל לא הגיבו בפליאה, כי הם לא שמו לב שאת מרחפת קרוב לפני הקרקע, את ספק הולכת ספק מרחפת! או אולי זה היה לסרוגין – הליכה וריחוף ועדיין הרגשת שאין לך כוח, שאת בעצם עייפה.

הקטע של הריחוף הוא חשוב מאוד. החלום מראה לך מה שקרה במציאות אבל באופן סמלי. ההתלבטות מה לעשות כדי להסיר את הכבלים של אימא - (השותפות במכונית) היתה קשה ומעייפת וכילה את כוחותיך שכמעט לא יכולת ללכת. בחלום וגם במציאות מאחר שאין לך מכונית שהיא רק ברשותך ... את חייבת ללכת ברגל... לקחת אותה. וגם כשהמכונית ברשותך, היית חייבת להביא את אימא לכל מקום, על חשבון זמנך ותקציבך. כשאת החלטת להפריד – אולי הייתי עייפה מאוד והתקשית ללכת ואז... קרה נס! השתחררת מכוח המשיכה ( הכבלים) ו...התחלת לרחף! העוברים והשבים ברחוב, בעיצומו של יום, לא הרגיש בזה, אפילו אם הסתכלו ! מי הם העוברים ושבים שלא שמים לב אליך? אולי אימך, אחותך וכל שאר האנשים שאת בקשר איתם.

הריחוף הזה – הוא השינוי שחל בתוכך, ההתבגרות, הצבת הגבולות, העצמאות (הפרדה מהמגורים עם אימא ולא רק מהמכונית המשותפת), בחירת בת זוג, העבודה. את השתנית לנגד העינים של כולם, אבל הם לא שמו לב.

בסוף החלום, חברתך היגיעה עם מכוניתה בערב, וזה לא סתם - היא הדמות החיובית בחייך, העוזרת והאיכפתית, היא ולא אימא מביאה אותך ומחזירה אותך לכל מקום, כשצריך. למגינת ליבך - נתקלת באקראי באימא. אבל לא נבהלת אפילו אמרת לה שלום! למה פנית אליה?
כי הכל בסדר עכשו! את עומדת לבצע את ההחלטה שלך להשתחרר סוף סוף מכל הכבלים. "ה
צעתי לה את פירוד השותפות של הרכב במעט חשש. אני לא ממש זוכרת מה הגיבה, אבל לא הייתה ממש התנגדות." אימא הבינה שאין לה ברירה.

אימא בסוף קיבלה את השינוי בך - מילדה קטנה לאישה בוגרת דעתנית שעומדת על שלה. אימא כבר די מבוגרת ומי שבאמת חסר כוח זו היא! אולי בחלום חשת קצת עייפה, אבל כשהודעת על פרוק השותפות ביניכן – היתה לך כבר עוצמה וכוח ולא חשבת עייפות. ואימא הבינה שאין לה אפשרות לסרב. שלא כמו בילדות שהיא יכלה לאלף אותך באלימות, את - מאלפת אותה בדרכי נועם: אמרת לה שלום בשוויון נפש, לא נבהלת ממנה כמו בילדות כשניתקלת בה, הודעת לה על פרוק שותפות על האוטו, קבעת עובדה שאין להתווכח עליה, גם אם היא לא היתה רוצה בכך. ההודעה על פרוק השותפות על האוטו בחלום היא סמל שאכן קרה גם במציאות - פרוק כל השותפות שהיתה ביניכן: בחירתך לא לדבר איתה לא בטלפון ולא פנים אל פנים, לא להסיע אותה במכונית, לא לדאוג לה ( אם כי לפי הרקע בחרת לאחרונה לשלוח לה הודעת "שבת שלום").

הגיע הזמן לדאוג לעצמך ולקיים את עצמך. את עדיין מתפללת, התהליך לא ממש נגמר אצלך- הוא ממשיך גם מול אחותך (שאינה מוזכרת בחלום), כמו שכתבת ברקע: "
מתפללת לשינוי מהותי מולן ולהפנים את הגדילה שלי, ובכללי שחוסר האונים בחיי יהפוך לעוצמה בכל התחומים" ואני אומרת - כאשר תגשימי את המשימה – תוכלי לרחף לגבהים ולעשות את אשר ליבך חפץ, אפילו לטוס להודו!... אולי זה מסר החלום! חלום שהתחיל באפיסת כוחות, הסתיים בריחוף בלתי מורגש הוא יתגשם עם הזמן - והשמים הם הגבול!

אשמח לחוות דעת רצוי ברשימה - מה התאים וגם מה לא התאים.

למעלה