חלום על אמא ז"ל

הרקע
אני סובלת בחודשיים האחרונים כל פעם משהו אחר. דלקת אזנים חזקה מאוד שעברה. כ דורבן כבר חודשים.הכתף
אני מטופלת.ומאוד מבואסת.

החלום
אמא מגיעה אלי ואומרת לי הגעתי עכשיו מקופת חולים. ואני אומרת למה הלכת לבד?והיא אומרת הסתדרתי. (תמיד לקחנו אותה בחייה(.והיא עומדת ומסתכלת אלי. ואז היא הולכת. לא היה רגש או התרגשות מיוחדת.
תודה

אלישבע777

Well-known member
פרוש החלום על אימא

הי יערונת,

החלום אינו על אימא ז"ל, אלא לדעתי הוא עלייך. אימך שמופיעה בחלומות שלך פה ושם, לא היתה דמות מופת אימהית בילדותך הקשה ובלשונך "לא הייתן חברות כי את היית מרדנית" ואימא לא הגנה עלייך מידו הקשה של אחיך. אולי החלומות עליה- מתקנים את העבר הפחות נעים לזכירה.

לדעתי אימא בחלום זו את. ואת הלכת לבד לקופת חולים בניגוד לאימך, שתמיד הלכה איתכם, אבל את – מסתדרת לבד ואינך מבקשת עזרה מאחרים ( מהילדים), כי אינך רוצה להכביד עליהם, כל עוד את מסתדרת בכוחות עצמך. החלום הוא כאילו דיאלוג בינך לבין בתך או בנך. אילו אחד מהם היה שואל אותך "למה הלכת לבד?" תשובתך היתה: "הסתדרתי" – מה שנכון נכון.

בחלום המחלות הקשות שלך אינן משתקפות באופן ישיר, אבל הוא חלום אופטימי או מלוי משאלה. הלכת לבד וחזרת לבד, את עצמאית, את יכולה ללכת בכוחות עצמך, אין רגשות בחלום, אין כאבים, ואין סבל. החלום קצר ונקודתי. נראה שהחלום רומז על כך שהמחלות יסתדרו איך שהוא בעתיד. החלום משקף את ביטחונך בילדייך - שאם וכאשר באמת תצטרכי את עזרת הילדים הם יעזרו ולא ישאירו אותך לבד, כשם שאת/אתם, עזרתם לאימך.

אשמח לחוות דעתך – מה בפרוש התאים לך ומה לא.

ממש כך. חחחחח. תמיד אני אומרת את זה. אמא שלי תמיד הייתה חייבת אותנו ...ואילו אני לא אעשה את זה. לא מטרידה את הילדים
ועוד יותר הבן שלי כל כך דואג לי. שאני לפעמים כועסת עליו חחחח.תודה

למעלה