חלום על אמא שלי, סבתא קצת ברקע

אור_30

Active member
בוקר טוב,
זה ממש בסדר שתעני בקצב שלך, גם אני עמוסה :)

חלמתי שהייתי עם אמא וסבתא (ז"ל) ולקחנו דברים, הרמנו, לא יודעת לאן ואיפה.
אני חושבת שמהאוטו לכיוון בית של מישהי שאני לא מכירה, יש מצב שאלו היו קניות של סופר.
אמא שלי כמובן לא התאים לה להרים כמו כולם אלא רק פחות מכולם
ולא ויתרתי לה, התייחסתי אליה כאדם רגיל, חושבת שהערתי לה להרים, היא חשבה שאוותר לה.
ואז היא אמרה לי משהו כמו "מטומטמתת ואהבלה" אמרתי לה "את מטומטמת ואהבלה" כי היא חשבה שאפחד ממנה שתרביץ לי, כמו שגרנו יחד
קצת פחדתי בחלום אבל התגברתי
ואז אמרתי לה "נראה אותך נוגעת בי"
אמרה לי לעמוד מולה
ופשוט דווקא התחלתי לצעוק ליידה "כולם לדעת אמא שלי מטומטמת ואהבלה" אולי כדאי להוכיח לה ולי שאני כבר ממש לא מפחדת ממנה, שאני מנהלת את העניינים
לא היינו לבד, היא לא יכלה להרביץ (ברור הרי זה תמיד קרה בחדרי חדרים, מול אנשים היא "מדהימה")
הויכוח בחלום אולי היה מחוץ לבית, לא בטוחה.. ליד האוטו אולי
ואז איכשהו היה זכור לי שבאותו בית שבו היינו היה שמן רותח מהסיר במטבח, אולי ביעבע, אולי היו כמה סירים כאלה
אני זוכרת רק סיר קטן
כשהלכנו משם לא השתמשו בזה, נראלי אמרתי לאישה (זו שגרה איפה שהיינו) שתכבה את זה
סבתא שלי לדעתי הייתה פאסיבית

רקע:
אמא לא רצתה להרים- כי היא לא הוגנת, לא רואה אף אחד ואין לה שום אמפתיה, אגואיזם ברמה דוחה, היא מגעילה אותי, יש לה אופי ממש מגעיל. בילדות תמיד שנאתי אותה, לא הבנתי שאיך ילדים אוהבים את הוריהם, הרי אמא שלי מתנהגת מזעזע ובגסות חריפה
ביום שישי ראיתי ברחוב אבא וילדה קטנה, הוא סחב לה את הקורקינט ואמרתי לעצמי איזה חמוד. פתאום עלה פלאשבק שגם שהייתי ממש קטנה אמא שלי הייתה מכריחה אותי לסחוב "זה שלך בעיה שלך" כל הזמן הייתה אומרת לי "בעיה שלך" ובאמת לא ידעתי מה לעשות והייתי צריכה אותה. זה היה סיוט, גילאים ממש ממש קטנים, 3-5
כשגרנו יחד (ברוך שפטרנו) היא יכלה לדבר אליי איך שהיא רוצה, לקלל, להשפיל, וידעה שלי אסור לענות. לה מותר הכל ולי אסור הכל. יש מצב שזה טיפה אפילו מרוע, וטיפה הייתה נהנית מזה. היא הייתה מקללת ומשפילה ואומרת לי "את צריכה לכבד!! את לא תדברי אליי ככה, ילדים מכבדים את ההורים שלהם" וזה לא בגדר המלצה, בילדות אם הייתי מדברת "לא יפה" הייתה מרביצה לי, מזה מרביצה.. קורעת אותי מכות
היא משפילה ועליי לשתוק
פחדתי ממנה כל השנים פחד מוות עד גיל 27 כולל, עד לפני שגרתי לבד שעשיתי עבודה רגשית אינטנסיבית (בטיפול) להסיר את הפחד הפיזי ממנה, שאני כבר לא בת 4, זה היה מגיע אליי בחלומות.. שאני מחזירה לה. תמיד הייתי משתתקת, קופאת במקום. לאחרונה התחלתי ללמוד גם הגנה עצמית וזה ממש מחזק, כי אני עוברת מפריז לפייט (מלקפוא, ללהילחם). פריז/קיפאון זה מנגנון הגנה הכי גרוע שיש. עדיף לברוח או להילחם. היא הייתה מרביצה לי והייתי משתתקת, קפואה במקום. פעם אחת ברח לי פיפי
היום היא כמובן יודעת שאין כזה דבר. בפסח שעבר השלמנו לאחר 5 חודשים שלא דברתי איתה, היא השתגעה מזה והתגעגעה אליי מאוד
התנתקתי ממנה כי היא קיללה אותי כשגרתי כבר לבד, וקיללתי אותה בחזרה פעם ראשונה בחיים, פתאום קלטתי שהיא לא יכולה לעשות לי כלום, אני גרה לבד, בלעדיה.. אחרי 5 חודשים של נתק (תמיד זכרתי אותה מעיניי טראומה כמפלצת ענקית) פתאום כשראיתי אותה אחרי הפסקה ממש ארוכה היא הייתה ככ קטנה ונמוכה ממש ממש שפיזית, הייתי בהלם.. ואז הבנתי שעברתי תהליך מדהים. זה ממש להרחיב תודעה. זכרתי אותה ענקית ממש!! כיום אני רואה אותה בגודלה הטבעי נראלי, נמוכה.
סבתא שלי תמיד אמרה לי להבליג, לוותר.. אז (עד 2016) עוד הייתי מאוד עקשנית ונלחמת בכל דבר. בחלמות היא ממש פאסיבית. מוזר שאני חולמת עליה "רגיל" כמו שהייתה בחיים. כל החלומות עליה מאז המוות, אני ידעתי שהיא כבר מתה וזה היה נראה כמו תקשור.. פתאום חלמות "בנאליים" עליה

תודה מראש ויום מקסים

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

הפרוש שלי לחלומך על אימא ועל סבתא

החלום הופך את התפקידים. פתאום את מתחילה להיות אימא של אימך ולא הבת הקטנה המוכה והכנועה. וגם את לוקחת אחריות על חוסר האונים של סבתא ודואגת שיכבו את האש.

בחלום את מנסה לתקן את העבר עם הכוחות והתובנות שיש לך היום. בחלום – את מצליחה לתקן את העבר. החלום אומר לך שהתבגרת ואת יכולה לקחת אחריות על עצמך וגם על אחרים שנכשלים בכך. את חזקה, אסרטיבית ואחראית – או כלשונך – את מנהלת את העניינים. אבל היא אינה מוחה, כי בחוץ היא תמיד רצתה להיות בסדר. בכך שהיא לא הכתה אותך בחלום – לא תיקנת את העבר עד הסוף, כי לא חשפת את קלונה בציבור ולא הראית לכולם מי היא באמת. מצב המזמין אולי חלום נוסף באותו נושא ( ר' בהמשך)

המסר הנוסף של החלום וכל החלומות על אימא וגם סבתא הוא – שעם ההתבגרות שלך וההתפתחות המהירה שלך שחלה לאחרונה – את עדיין מאוד שקועה בעבר!! ויש עדיין משקעים שצפים דווקא היום – בתקופה הטובה ביותר שלך – שהם צורבים וגם מכרסמים בך. למה?

הייתי מעזה לומר ברשותך ( ותחשבי על רעיון זה) - שאת כל כך רגילה לתקופות רעות, השפלות, מאבקים, צער ומה לא – ולכן את בעצם ממשיכה את הצרות הקודמות - מתוך הרגל. אינך נותנת לעצמך להנות עד הסוף! כאילו שזה לא מגיעה לך שהקוסמוס מחייך אלייך במציאות. כאילו שאת נשארת "ילדה רעה של אימא"!

עצם הופעת החלום הזה (והדומים לו) אומר - שהבעיות עם אימא עדיין אינן פתורות והמשקעים עדיין בוערים כגחלים. כשאת תפסיקי לחלום עליה – תחלימי. או להפך – כשתחלימי עם הזמן) – תפסיקי לחלום עליה. לדעתי החלומות הללו בתכיפות הזאת, אינם עושים לך טוב בחיים האמיתיים. נסי אפשרות שתנטרל אותם. אולי תנסי לפני השינה לבקש חלומות מסוג אחר? אולי תנסי להשכיח מייד עם היקיצה, את החלומות מהסוג הזה? אולי תדוני בכך עם חברתך או מישהו שמכיר אותך היטב? לפעמים החלומות דווקא מעצימים תחושות שליליות ופספוסים, וגם החלום הזה שהוא מעצים אותך ומצביע על התבגרות והעצמה, בכל זאת הוא שייך לקבוצת החלומות שהם גם שליליים לנפש, בגלל צפיפותם.

מקווה שנתתי לך חומר למחשבה. אשמח לשמוע חוות דעת!

אור_30

Active member
סבתא לא קשורה לאש, הבית הוא של אישה, אנחנו היינו אורחות
אני לא חושבת שזו התקעות בעבר, זה שחרור של עוד חלקים שקבורים. דיסוציאציה=ניתוק במהלך טראומה ממש הולך וקטן
באסירות תודה עלזה
להיזכר ולעבוד את עבודת האבל זו לא התקעות בעבר, אני נמצאת בתכנית רוחנית שעוסקת בזה, אני מביאה משם יהלומים ועוזרת לאחרים. זה ההפך מלהתקע בעבר
הזיכרון הויזואלי חוזר ואני מרגישה שלמה יותר ויותר, עם כל החלקים שלי
בעבודה עם טראומות כאשר הזיכרונות חוזרים זה אומר שהנפש כבר מסוגלת להכיל את כל מה שהודחק.
אלו יהלומים
לגבי זה שאני לא נהנית, לפעמים. אבל פחות ופחות עם הזמן
החלמה אמיתית היא של כל החלקים, זה לא להעלים חלקים. זה לחבק אותם ולאהוב אותם. גם היום מורכב מאור וחושך, ככה זה השלם. רק אור זה רק חצי.
החלומות לדעתי מבטאים חלק בתוכי שרוצה להגיד לי משהו
אם המערכת מאותת לי, אין לי סיבה להעלים את זה ולהתנהג לחלקים בתוכי בשיוק כפי שאימי התנהגה אליי, אם זה מגיע זה מדויק. להעלים, לדחות לדחוק לרצות להעיף= נטישה עצמית. אני מקבלת אותי על כל חלקיי, כל חלק וחלק בתוכי- יש לו מקום. המתנותשמגיעות ממקום כזה הן אדירות, זכיתי
אני לא חושבת שזה שלילי, זה קודם כל פשוט "משהו". להגיד עליו "שלילי" זה להלביש עליו פרשנות ביקורתית. אנחנו חיים עם החושך והחלק השני של היום בשלום.
אני בעצם אולי שואלת מה המסר
אני יודעת שעברתי עומס אדיר, בדברים חיוביים גם. המערכת צריכה להירגע לנוח לעבד לעכל להכיל כרגע. אני יחסית מוצפת כבר כמה ימים עד אתמול לא הייתי מוסגלת להכניס ידע חדש, נחתי בסופש יחסית.. לאט לאט הדברים יתיישבו
תודה רבה

למעלה