חלום על אמא של בת הזוג

אור_30

Active member
בוקר טוב יקירה,

החלום:
חלמתי שאמא של בת הזוג שלי הגיעה אלינו הביתה, הייתי באמצע לקפל כביסה בחדר השינה.
לא נגשתי אליה ישר לדלת, היא זו שבאה אליי לחדר להגיד שלום
האמא אמרה משהו מוזר ועניתי לה "מה שעושה לך טוב".
ואז קלטתי שעל החלון בחדר השינה יש מדבקה אחת של תחנת רדיו, ומדבקה נוספת בכפילות של איש מצוייר
הורדתי את המדבקות האלה (והן נקרעו) כי בת הזוג לא שאלה אותי אם היא יכולה להדביק במרחב המשותף
אמרתי לעצמי "זה לא היה, היא הדביקה לכבוד אמא שלה"
אז הורדתי כדי ללמד אותה לשאול אותי
כשהאמא חזרה לבת הזוג במטבח אמרתי לעצמי "לא ייאמן כמה היא צבועה ושזה נראה ממש אמיתי"
והזכרתי לעצמי שאם לא בא לי לחייך, אז אני לא חייבת
והייתי פשוט בשלי

רקע:
איזה קטע, בת הזוג סיפרה לי שחלמה על אמא שלה באותו לילה. היא חלמה שעמדה על שלה מול אמא שלה.

רקע לגבי החלום-
בבית אני זו שמקפלת את הכביסה.
לגבי המדבקות- בת הזוג שלי חובבת סגנון מסוים של הרדיו, יש לה כל מיני חולצות שלהם.. לגבי האיש המצוייר שעל המדבקה שהופיעה כמה פעמים, אין לי מושג מה זה..
את המדבקות הורדתי בחלום כשהייתי לבד בחדרר, לא זוכרת אם לפני או אחרי
עם אמא שלה תמיד צריך להיות בנחמדות טיפשית כזאת ולא הגיונית. די, זה צבוע! הרגשתי שהייתי חייבת לחייך גם כשאני לא רוצה, בפגישות איתה, ממש עד הפעם האחרונה לפני כמה שבועות.
בחלום הייתי ממש בשלי, הייתה ידיעה שלי בחלום, שאחרי שנכוויתי כבר הסקתי מסקנה ואין ימינה שמאלה.אין דיון, החלטתי.
אני כ"כ שמחה על זה, קמתי בתחושת סיפוק כזו, כי ההססנות מול אנשים רעילים מזיקה לי. אני יכולה לנסות להיות טובה איתם ומתאכזבת.
זה מתיישב על התווית ה"בעייתית" בבית הילדות. לא אהבו את העקשנות והנחישות שלי, רצו אותי צייתנית.

וגרמו לי להרגיש על זה אשמה שנים, אז לפעמים יוצא לי להיות בריצוי.. אני לומדת להגיע בחקירה וסקרנות, לבדוק, לבוא לא יודעת – בהתחלה כשאני לא מכירה
אבל אם זיהיתי, אז זהו, להסיק מסקנות בלי לאפשר לאדם הרעיל לעשות מניפולציות
לגבי האמא- (ובכלל עם הסביבה של בת הזוג) פחדתי "לא להתנהג יפה" והיא תנטוש אותי, לא תרצה להיות איתי. הודות למטפלת שלי למדתי שאני צריכה לפחד לאבד את עצמי, לא אותה. שאני צריכה להיות מי שאני. לא להיות בשליטה/דריכות כדי לנהל את מה שלא קשור אליי, בשם פחד הנטישה.
אמא שלה אובר מכילה כאילו. לא באמת התנתקה מהילדים שלה (חרדת נטישה של עצמה) היא מתנהגת לילדים שלה כמו לתינוקות (מעל גיל 34!). כאילו שאני איזה משהו שבא להשתלט על התינוקת שלה, היא מפחדת על ה"תינוקת" שלה כי בעבר נפלה בזה.
המטפלת שלי הסבירה לי שהורה טוב מכין את הילד לחיים, מלמד אותו ללכת לבד, בעצמו, להיו עצמאי. לא כל הזמן מגונן עליו כמו תינוק, בגרות היא לנתק את חבל הטבור.
לבת הזוג יש רקע של אחת שהשתלטו עליה. לאמא שלה יש תפיסת עולם של מליון % חמלה (מחלה!!! לא סתם משחק מילים) איך לא?
"לאפשר לאדם להיות הוא" זה טיפשי בעיניי. האדם צריך להיות הוא בכוחות עצמו, זה פשוט להיות. אין לי יכולת לתת את זה (צניעות!) זה לא משהו שנותנים (=שליטה, להתערב בביזנס של אלוהים, במה שבכלל לא תלוי בי) האחר יהיה הוא בזכותי? מי אני בכלל? האחר יהיה הוא בזכות עצמו. לא בזכותי ולא בזכותה.
אמא שלה פעם זרקה לה בטלפון "אני שמחה שיש גם דברים שלך בבית" כאילו שלא השתלטתי.. כי פעם השתלטו עליה
היא גם הסתירה מאמא שלה שאני מעשנת (בקושי 2 ביום וגם זה טבק טבעי) כאילו שאני איזו עבריינית. זה היה כאילו היא נסיכת הנילוס ואני איזה משהו מלוכלך שעוד רגע חוזר לכלא

לפני כחודש היא עשתה לאמא שלה שיחה ואמרה לה הכל. זה עבד מבחינת הזוגיות. אני מפרידה בין מה שקורה בינינו לבין מה שקורה לה עם האנשים שלה.

רקע ישן יותר:
בת הזוג שלי הייתה בריצוי מלא מול הסביבה שלה, מפגשים איתה ועם האנשים שלה היו לי ממש בלתי נסבלים. שיחזר לי את הנטישה ברמות של שוב הפצע המדמם.
זה להיות "בת זוג של"
ולא להיות מי שאני. זה היה להיבלע בסיטואציה, הרגשתי שקופה, "להתנהג יפה", ללטף שדים של אחרים... הרבה מהקרובים שלה בכלל לא חברים, הם "מטופלים" שלה. יש לה סבלנות רוך וחמלה ברמה יתרה בעיניי (היא יודעת ומודעת, אני מודה לה על זה, על האומץ, להסכים לעשות עבודה עצמית). היא יודעת שהיא צריכה ללמוד מתי להשתמש בזה ועם מי. אנשים מנצלים את זה!!!
יש לה חברה למשל (שהתרחקו חברית אבל חייבות להישאר בקשר עקב פרויקט שלהן)
החברה הזו בשם המצוקה שלה, יש לה רישיון "להרוג" אחרים.
זה אומר שהיא תמיד מסכנה וצריך לרחם עליה. אסור לענות לה, רק חמלה. ואם אתה שם אותה במקום (מאוד מניפולטיבית ומשוגעת), אם אתה מציב גבולות בריאים (כי היא מזיקה לאחרים בשם הפגיעה שלה, קורבן נצחי) אז אתה לא רגיש. כמה מגוחך
לא מתאים לה שאני מחלימה מטראומה. אני צריכה להיות מסכנה כמוהה ולהעצים אותה
סליחה לי שהרגשתי על זה טיפת אשמה (ממש ממש בהתחלה, כשעוד רק הכרנו ולא ידעתי).
בת הזוג שלי ממש בהתחלה שלנו קנתה את ההצגות שלה, גם מתוך הפחד על הפרויקט שלהן, ואמרה לה שאני קצת ביקורתית, אחרי יותר היכרות היא התעוררה והבינה. למרות האשמה שהרגשתי, לא ויתרתי
זו דוגמה סופר קיצונית, אני לא מאבחנת, אבל אני בטוחה שיש לבחורה הזו הפרעת אישיות. הילדה שבי מזהה את זה בקלות. התפרצויות זעם, היעדר ויסות רגשי, קורבנות, אלימות ברמה מסוימת.
וזו רק דוגמה קטנה.

בת הזוג שלי מדהימה, כולם רוצים "נתח" ממנה. חתיכה לעצמם. מה"עוגה" של הרוך והחמלה.

לפני כחודש אחרי שכמה פעמים התאכזבתי במפגשים איתה ועם האנשים שלה.. אני ציפיתי ממנה (ממקום ילדי ופגוע, "נרדמתי" רוחנית לרגע) שתראה גם אותי. לא כשאנחנו לבד. כשאנחנו עם אנשים. חח כאילו שהיא באיזה תפקיד של הצופה החומלת או משהו, ותחרות למי תהיה תשומת הלב, באיזשהו מקום.
תכלס לא היו פגישות של אנשים בוגרים. רק על מי היא חומלת

הייתה לה נטייה אוטומטית כזו שאני עוצמתית ואסתדר תמידדד, והאחרים תמיד לא יסתדרו. גם במצבים שהייתי אורחת/חדשה, או כל סיטואציה, אני זו שצריכה להכיל גם אם הצד השני משקר!!!! (היא לא זיהתה את זה, בשם החלמה ולתת לאחר להיות הוא = טיפשי בעיניי)
לכן המפגש הוא תכלס נטו הכלה שלהם ואם לא, אז אני לא רגישה. הרגשתי לבד שם. הרגשתי שהיא נוטשת אותי, התכווצתי כדי לא להרגיש את החריגות וחוסר השייכות. או איזו "אגרסיבית" חלילה

לפני כחודש בזמן השבר הגדול.. היה שם שיעור גדול, גדלתי מאוד לעוד עצמאות, לעוד הזדמנות להיות אני. יש לי פחד גדול מהשפלה וביקורת, אני עובדת על זה.
למזלי צלחנו את זה. זה כמעט נגמר בינינו.. כבר הייתי בציפייה של פיצוי ממנה באותה מידה, מול אנשים! לא לבד. שתחמול עליי, שתראה אותי כמו שהיא רואה את האחרים. ואז גיליתי כמה כוחות יש לנו יחד ולבד.
המטפלת המדהימה שלי הסבירה לי שאני צריכה להיות איתי ולא לנטוש את הילדה שבי. זה לא התפקיד שלה..
שהיא נוטשת עצמה מול האנשים שלה, ולכן נוטשת גם אותי (כי קרובה אליה) היא נוטשת עצמה, הזוגיות של שייכת אליה ולכן נוטשת גם אותה מול אנשים.
כיום כבר כמה שבועות שהיא בתהליך התעוררות חזק מול משפחה והאנשים שלה. מציבה להם גבולות סופסוף. בחרתי ממקום בוגר קודם כל להיות איתי, וגם לאפשר לה להיפגש איתם לבד ולבדוק את היחסים שלהה עם האחרים מבלי שאני מעורבבת בסיטואציה.
בינתיים זה עובד

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

הפרוש שלי לחלום על האימא של החברה ועל המדבקות בחדר השינה

אם חברתך מופיעה פעמיים נפרדות בחלום הזה ומעט מאוד. החלום נפתח בכך שהיא מגיעה להגיד לך שלום בשעה שקיפלת כביסה בחדר השינה ( זה התפקיד שלך בבית) עד כאן הכל בסדר. מה שכן מוזר, שאת חולמת על כך - שאת אינך מקבלת את פני האורחת! היא האורחת, היא אם חברתך וגם מבוגרת ממך. את נשארת במקומך, והיא באה אלייך, במציאות זו התנהגות לא מאוד מנומסת.

אחר כך היא אומרת משהו מוזר ואת אומרת לה אמירה מרגיעה – "מה שעושה לך טוב". בעצם את אומרת לה – שהכל בסדר, אין מה לדאוג ואת בסדר איתה ( על כך שאת לא אמרת לה שלום ראשונה וגם על כך שהיא – נכנסה לחדר השינה שלכן, ישר)

אימא של חברתך מופיעה בסוף החלום שנית. לא היה לכם מגע נוסף קודם. האימא נכנסת למטבח שלכן כדי לבקר את ביתה שנמצאת שם. הן אינן משוחחות ובעצם אין ביניהן קשר. אבל את חושבת לעצמך: א. שהאימא צבועה (ואצלה זו לא תחפושת אלא נראה כחלק מהאישיות)

ב. שאינך חייבת להיות נחמדה אליה ( לחייך) אם לא בא לך

אין בחלום שום רמז לצביעות שלה. אבל יש רמז - שאת לא קיבלת אותה כאורחת בביתכן (בהתחלת החלום) ולא ברור למה זה היה כך. בקטע הזה - מסתבר שזה היה בגלל שהיא צבועה - לכן לא מגיע לה קבלת פנים חמה אם את עצמך תשתפי פעולה עם הצביעות שלה שאת כה מתעבת. את אדם ישיר ומה שאת עושה, זה בגלל שכך את מרגישה שנכון לעשות. בחלום וגם אחרי החלום ( קמת בסיפוק!) - היית מרוצה מהעניין. את אינך אדם מתרפס וכנוע למוסכמות. את כיום אדם עם ביטחון עצמי והכרת ערך עצמו ולכן את יכולה להתנהג לכל אחד בהתאם למגיע לו ממך. בעבר, בגלל פחד הנטישה, היית את - חייבת להתנהג בצביעות מסויימת כלומר – להסוות את יחסך האמיתי לאנשים מסביבך וגם לאימא של חברך ו- "להתנהג יפה" כמו שאימא שלך תבעה ממך כל החיים. לא עוד! את אינך אינך מגלה הססנות או הייתי אומרת חששנות או ריצוי – מול אנשים רעילים. לא אכפת לך שהיא תדע שאת מעשנת לפעמים, לא אכפת לך שהיא חוששת שתחטפי לה את הילדה ותנתקי את חבל הטבור הקושר אותה לאימא שלה. לא אכפת לך מה היא תחשוב. את בטוחה בדרכך בחיים ובטוחה שחברתך צריכה ללמוד משהו מזה. ועל כך – בפרוש של אמצע החלום.

באמצע החלום יש קטע שאינו אחר שאינו שייך לאימא אלא לחברה ואולי זה החלק העיקרי בחלום ולא האימא ( תחשבי על זה ) . את מגלה מדבקות שחברתך הדביקה בחלון חדר השינה שלכן, ללא הודעה מוקדמת וללא בקשת רשות. את מורידה את המדבקות שלה שהיא הדביקה לכבוד הביקור של אימא שלה. בכך את מפגינה את חשיבותך. אתן זוג ולכן היא צריכה לשתף אותך בכל שינוי במרחב המשותף. היא לא שאלה אותך אם מותר לה לקשט את החלון במדבקות ( שחלקן לא מוכרות לך) וכך את לא תשאלי אם מותר לך להסיר אותן! את מראה לה, שיש כללי התנהגות בבית, שצריך לכבד. מי שלא מכבדים אותו – לא יכבד אחרים. היא לא תרצה את אימא שלה על חשבונך! היא חברתך כבר ברשות עצמה והיא צריכה להתחשב תחילה – בבת הזוג שלה בחיים! ואת מציבה גבולות.

אשמח לשמוע את תגובתך – מה התאים ומה לא.

אור_30

Active member
מדויק מאוד, המון תודה.|לב|

מעניין שאת אומרת שהחלק העיקרי הוא דווקא לגבי החברה. זה גורם לי לחשוב תכלס לגביה. הרי לא הציבה גבולות לאחרים, וזה היה על חשבוני..
מצד שני, התקפלתי מפחד וריציתי (ריצוי). מה שמעניין הוא כשהפנמתי והחלטתי שמפסיקה לרצות, שמתבוננת לאמת בעיניים במקום הכחשה (אחרי 3 פעמים שהספיק לי לפגוש את אמא שלה), היא התחילה להציב לה גבולות.
כרגע היא יודעת שאני לא מוכנה לפגוש את אמא שלה. שייפגשו לבד.
הבהרתי לחברה שאני לא מוכנה לזה יותר. שהיא תשבור את הראש מול אמא שלה.
עבדתי קשה להיות אני מול המשפחה שלי, וכך זה יהיה מול העולם. אני לא אהיה אני מול המשפחה שלי ומול המשפחה שלה אנהל הצגה.

בעבר לחברה הייתה אקסית שנעלבה מאמא שלה. גם האח של החברה, בת הזוג שלו, לא מדברת עם האמא שניםםםםם - מעניין מאוד.
יש את החלק שלהן, ברור. אבל גם לאמא לא חסר.
לא יכולה לסבול את ההתנהגות שלה לילדים שלה. תינוקות! היא מעכבת אותם מלהתפתח! מחפשת מי יטפל בהם במקום שילמדו ללכת לבד. בעיניי זה מעיד על היעדר אמונה שלה ביכולות שלהם. זו עליונות שנובעת מפחד
והכללל בכזו נחמדותתתתת
אובר נחמדות
זה רעיל

שוב לא שמתי לב שאין ביניהן דו שיח בחלום, זה מעניין
אולי זה כי החלום הוא עליי.
בעיניי העיקר הוא זה שלקחתי החלטה וזהו. די להססנות הזו. סמכות פנימית! שהתעלמתי (אני כל הזמן מבקשת שאבליג ואתעלם בקלות מול סיטואציות, במקום הרגישות שלי והעלבון)
בעבר התגמדתי מולה, כ"כ פחדתי שלא תאהב אותי ותשפיע על החברה להיפרד ממני. מהפחד עליה. כן אני דומיננטית, אני לא אמורה להתנצל על זה! אני מלמדת את הבת שלה לפתח מרפקים בחיים, להסתדר בכוחות עצמה. לא חסר לה כלום ויש לה יכולות מדהימות
וכ"כ כעסתי על עצמי ועל החברה, שהיא נטשה אותי מולה, שכאילו שהיא איזו סמכות שמחליטה על הבת שלה. מי היא בכלל? יש לה המון מה ללמוד!!! (כמו כולם, היא פשוט מתיימרת לשלמות)
זה ממש שימח אותי שאפילו לא ניגשתי אליה בחלום, כ"כ שמחתי שהתת מודע מתחיל להפנים
בתחילת הקשר החברה סיפרה לי כמה אמא שלה מדהימה, מתקשרת (תקשור ישויות) מורה אינדיאנית וכו'.. וזה נכון. רק שפצע הנטישה והתלות השיתופית מהדהד. זה דברים שלא הרבה רואים (לצערי) הלוואי שאראה את זה כיתרון, עד היום החויה שלי הייתה בודדה, כי אני היחידה שרואה ואחרים לא מסכימים איתי.
זה צועק לי, אני ממש רואה את זה. את התחפושת
למזלי היא הפנימה, אני ממש שמחה על הקשר שלנו.
לא קשר מהאגדות
לא קשר שמתיימר
יש קשיים, לא הכל ורוד. אבל זה ממש ניתן לגישור
יש תקשורת. זה ממש לימד אותי לרדת מהעץ. לתקשר את הנטישה, מבלי להיכנס למלחמה. להסכים להיות פגיעה ולשחרר שליטה.
זה כי מאוד חומלת, רכה, סלחנית - זה מאוד עוזר לי לרדת מהעץ.
להגיע לזה ממקום בוגר ולא ילדי
אני ממש שמחה על ההחלטה שלי לתת לה לחוות את האנשים שלה בלעדיי, ככה היא שמה לב ועובדת על זה.
שאני מאפשרת לה מרחב, שאני מאפשרת לי מרחב, בלי הפחד המתמיד הזה שיברחו לי, שאפסיד. הוא לפעמים שם, אני לא מחכה שייעלם, אני פועלת למרות.
והחיים מהדהדים לי בחזרה בחיוב.
וזה פרדוקס, ככל שאני יותר משחררת, זה יותר מגיע. ככל שיותר נאחזת זה מרגיש שזה בורח ומפחיד כפליים

למעלה