חלום על אנשים מתים

רחי2

Member
חוגגת יום הולדת היום.... בת 37 נשואה+3. המנהלת שלי עוזבת בסוף השנה. ואני בעקבות כך במחשבות אם להישאר או לחפש משרד אחרת בארגון. בקיץ האחרון עברנו דירה.
החלום- אני נמצאת בסביבה של משפחת צביקה פיק. הבנות שלו היו וגם טרנטינו. לא זכור לי מה עשינו ביחד, אבל זכור לי שהייתי חלק מהמשפחה. רצנו ביחד, כחלק ממשחק, אבל בסוף מישהו קרא לנו והתאכזבנו. כאילו מישהו אומר לנו להפסיק את מה שעושים, והבאנו לו את הדרכונים שלנו. זכור לי גם שישבתי על הספה, והתחלתי ממש לבכות. אולי מתוך הבנה כי צביקה מת. (אני חובבת מוזיקה, אבל לא מעריצה שלו)
בשלב מסוים נסעתי על כביש, ועצרתי במעבר חצייה כדי לתת לאנשים לעבור. פתאום עובר שם רוני דניאל, מחזיק יד לילד קטן. נראה כאילו זה הנכד שלו. וכל הזמן שהוא חוצה את הכביש, לא מוריד ממני את העיניים.

אין לי שום קשר לאנשים האלו, חוץ מאשר שהייתי רואה אותם בתקשורת.
מה זה אומר לחלום על אנשים מוכרים שמתים. ובמיוחד שאחד מהם ממש נועץ בי מבט.

אלישבע777

Well-known member
חוגגת יום הולדת היום.... בת 37 נשואה+3. המנהלת שלי עוזבת בסוף השנה. ואני בעקבות כך במחשבות אם להישאר או לחפש משרד אחרת בארגון. בקיץ האחרון עברנו דירה.
החלום- אני נמצאת בסביבה של משפחת צביקה פיק. הבנות שלו היו וגם טרנטינו. לא זכור לי מה עשינו ביחד, אבל זכור לי שהייתי חלק מהמשפחה. רצנו ביחד, כחלק ממשחק, אבל בסוף מישהו קרא לנו והתאכזבנו. כאילו מישהו אומר לנו להפסיק את מה שעושים, והבאנו לו את הדרכונים שלנו. זכור לי גם שישבתי על הספה, והתחלתי ממש לבכות. אולי מתוך הבנה כי צביקה מת. (אני חובבת מוזיקה, אבל לא מעריצה שלו)
בשלב מסוים נסעתי על כביש, ועצרתי במעבר חצייה כדי לתת לאנשים לעבור. פתאום עובר שם רוני דניאל, מחזיק יד לילד קטן. נראה כאילו זה הנכד שלו. וכל הזמן שהוא חוצה את הכביש, לא מוריד ממני את העיניים.

אין לי שום קשר לאנשים האלו, חוץ מאשר שהייתי רואה אותם בתקשורת.
מה זה אומר לחלום על אנשים מוכרים שמתים. ובמיוחד שאחד מהם ממש נועץ בי מבט.
הי רחי בפרוש שלי טעיתי בכינוי שלך ובדברים נוספים. שלחתי לך הודעה בפרטי בעניין זה.

אלישבע777

Well-known member
שלום נעמה החלום הוא שני חלומות ברצף

חלק א - הפרוש לי לקטע על צביקה פיק ומשפחתו

בחלום את מבלה בחיקה של משפחה מאוד מפורסמת שיש לה מעריצים רבים ואת מאד נהנית מהבילוי הספורטיבי שלכם. התחלת החלום היא כמו התחלה של אגדה יפה, את אחת מהשורה, לא מעריצה של אף אחד, לא מסתופפת בין אנשים מפורסמים (ועד בקנה מידה בין לאומי!), משחקת איתם בחצר. את סינדרלה בבית המלך מוקפת נסיכות ונסיך! יש לך כמה רגעי נחת בעולם הזה!

אבל עד מהרה, התהפך הגלגל או הגורל. מישהו קרא לכם והפסיק את המשחק ואפילו החזירו לכם את הדרכונים! הכל נגמר בשניה. צביקה פיק מת המשחק נגמר והאבל של המשפחה - הופך גם לאבל שלך.

היום יום הולדתך וזה יום של חשבון נפש. הזמן עובר וזה מצב מעיק לנשים רבות, שרובן מודעות לתחושת הזמן ואיתו העלומים, היופי והתקוות שעוד לא הגשמנו. בחלום את הגשמת את משאלת. לרגע הפכת לסינדרלה! אחרי ילדות לא קלה בבית אימך, ואיסור להתחתן עם מי שאהבת באמת – התחתנת וילדת ילדים שהם משאת נפשך והעוגן בחיים. אבל בחיים יש אירועים כאילו מלמעלה, ממקור לא ידוע – שמשביתים שמחה בעיצומה. משהו משתבש ותוך דקה, הצחוק הופך לבכי והשמחה לאבל. הדרכון לאושר הוחזר, לא נותנים לך להיכנס לארץ המובטחת, בלי הסבר. אבל את מבינה שהמלך מת ואיתו גם השמחה.

אני מניחה שהחלום משקף אכזבות מרות עד כדי בכי, בזמנים הכי טובים שלך. רק את יכולה לדעת מה הם ואולי שכחת אותם, אבל הנפש לא שכחה. צביקה פיק – פיק זה גם פסגה, קצה ההר. המקום הגבוה שאליו היגעת. צביקה הוא בעל החיים היפה צבי שהוא גם מסמל את הארץ המובטחת וגם זריזות וקלות רגליים. מוזכר לא אחת בתנך.

באפוס האהבה הנודע שיר השירים, שם יש שירים על אהבה שהתגשמה וגם על אהבה נכזבת. שירים שנאמרים על ידי אישה צעירה ואוהבת לאהובה (ושניהם רודפים זה אחרי זו) : כאן מוטיב השמחה, האהבה, הנעורים בחלום זה שעת המשחק עם הזמר ומשפחתו המפורסמים:

דּוֹמֶה דוֹדִי לִצְבִי, אוֹ לְעֹפֶר הָאַיָּלִים ( פרק ב 9) בְּרַח דּוֹדִי, וּדְמֵה-לְךָ לִצְבִי אוֹ לְעֹפֶר הָאַיָּלִים--עַל, הָרֵי בְשָׂמִים ( פרק ח 14)

בקינת דוד על שאול ויונתן :

כאן מוטיב המוות בחלום הוא משתקף בסיום פתאומי של המשחק ובחזרתם הדרכון. המוות של צביקה פיק בחלום שהוא סמל לאובדנים שאת חווית בחיים. ואולי האובדן של המשרה שלך בעבודה ( המנהלת עזבה ואולי גם את צריכה לעזוב). או אולי האכזבה (?) שיש לך ממעבר הדירה שאולי לא עונה על ציפיותייך ואיך חשה בה כמקום נעים למשפחה (?). מעבר דירה הוא פרט חשוב שלא ציינת בחלומות קודמים ברקע.

הַצְּבִי, יִשְׂרָאֵל, עַל-בָּמוֹתֶיךָ, חָלָל (שמואל ב א' 19 )

חלק ב' - הפרוש שלי לחלום על רוני דניאל

את נוהגת במכונית לתומך, נותנת לאנשים לעבור במעבר חציה. את נוהגת לבד, אישה עצמאית וחופשיה אבל... במכונית את לבד ואין יעד לנסיעה. מה שאת עושה בקטע הזה הוא לא נסיעה אל החופש או הביתה או למקום טוב. את נוסעת ומייד עוצרת במעבר החצייה. את עוצרת וזה סמל לאיזו שהיא עצירה בנסיעה שלך בחיים. היום יום הולדתך ואת חשה שאת בעצם עוצרת את מסע החיים שלך בשעה שאחרים ממשיכים במסע שלהם! את עוצרת ואנשים זרים עוברים וממשיכים במסע חייהם.

מצד אחד את ממלאה חובות! מצד שני – אין לך עצמך שום תועלת או שמחה או רווח או רווחה ממילוי החובה שלך, לפני מעבר חצייה! את משרתת (או עוזרת ל-) זרים גמורים. ואת ממשיכה לעמוד שם, עד סוף החלום. אינך ממשיכה בנסיעה! החלום אומר לך, שאת חייבת לעצור אבל לזכור שצריך גם להמשיך בנסיעה. היום הוא יום הולדתך ולא עצירה הסופית חלילה.

בזמן שאת עוצרת לפני מעבר החציה, ואנשים עוברים את מזהה את הכתב לעניינים צבאיים רוני דניאל, מחזיק ביד ילד קטן ( אולי נכד), חוצה את הכביש ונועץ בך מבט.

הקטע הזה , מסמל אולי את הידיד שלך. שנים עצרך את החיים שלך בגלל האהבה אליו וחשת כמה שפיספסת. הוא – בוודאי התקדם (חוצה את הכביש, ממשיך במסע החיים שלו) יש לו כבר נכד. הוא איש שמח ( רוני) אולי אפילו מפורסם ( כמו הכתב מהטלוויזיה) ומבלה במקומות מיוחדים. הוא אולי נועץ בך מבט אבל ממשיך בדרכו. המבט הזה נוקב אבל הוא אינו פונה אליך ואת אינך יודעת מה הוא באמת רוצה, אם הוא רוצה. אולי המבט הוא מבט של ערגה, אולי של נקמה (כאילו אומר לך – את רואה!), אולי מבט של מישהו שלא בטוח שהוא מזהה אותך. זו פגישה חצי פגיעה.

דניאל הנביא –

דניאל הנביא הוגלה כילד (עם עוד ילדים ממשפחות מכובדות בממלכת יהודה), לבבל ( עירק של היום, גם רוני דניאל נולד בעירק). זוהי הגלות שלפני חורבן בית המקדש. גלות כפויה, עקירה מהמולדת מחד אבל בתנאים מצויינים. גלות "לאמריקה" המעטירה, למקום הטוב בעולם...
הוא גדל בבית מלך בבל – כנסיך יחד עם ( ארבעה) ילדים של האצולה של ממלכת יהודה. מצד אחד גלות בארץ זרה ומצד שני – הילדים שהוגלו, חיו חיי מותרות. הם זכו לחינוך מעולה ופיתוח כישרונות:

”וְהַיְלָדִים הָאֵלֶּה אַרְבַּעְתָּם, נָתַן לָהֶם הָאֱלֹהִים מַדָּע וְהַשְׂכֵּל בְּכָל סֵפֶר וְחָכְמה ( דניאל א 17)

ודניאל התגלה כילד וכאיש רב כישרונות ולא סתם אלא כ.... פותר חלומות וחוזה עתידות !!

דָנִיֵּאל הֵבִין בְּכָל חָזוֹן וַחֲלֹמוֹת.

בהמשך, מלך בבל מבקש ממנו לפתור ( ולנבא עתידות) את החלום המוזר שהוא חלם...ודניאל פותר את חלום המלך.

אולי רוני דניאל מסמל באיזו שהיא דרך נעלמה אותי, אלישבע... המפרשת לך חלומות (אבל החלומות שאני מפרשת אינם נבואיים... כמו בסיפור דניאל או בסיפור יוסף) . המבט הזה הוא גם איזה שהוא מבט לתוך הנפש. אני (רוני דניאל בחלום), מביטה לנפשך ומנסה לפרש את הסמלים בחלום ולמצוא לא נבואה, אלא מסר מעצמך לעצמך. אני סוג של מתווכת בין התת מודע למודע. או מתורגמנית.

הילד האוחז בידו של רוני דניאל

הוא אולי נכדו. היום יום הולדתך ואת מודעת לזמן שעובר. היום את צעירה, אבל גם את כמו כולנו ( וגם המפורסמים) צועדים לעבר הזקנה ( והמוות הבלתי נמנע). יבוא יום ואת תהיי סבתא. מצד אחד זה יהיה יום נפלא ומרגש מאד. מצד שני, כולנו רוצים להישאר צעירים! המבט שרוני דניאל שולח בך הוא גם המבט שאת שולחת לעצמך בראי כשאת מתבוננת בעצמך ורואה: פה ושם שערה לבנה או קמט או עפעפיים נפוחים מחוסר שינה... מבט חודר שמסמל את מה שאת אומרת לעצמך שצריך לתחזק את הגוף והפנים וכמובן את הבריאות.

אשמח לחוות דעתך על החלום הזה.

רחי2

Member
לפי הפירושים שלך, אולי אני מצאת בתקופה של חשבון נפש. הזמן יגיד...

אלישבע777

Well-known member
הי רחי
אנא כתבי לי חוות דעת על הפרוש. בעבר ( בחודש מרץ השנה) כבר ביקשתי ממך שתכתבי לי תגובה מה התאים ומה לא התאים (ורצוי לתקן ולתת רעיון משלך למה שלא התאים) . את כתבת כאן רק שורה אחת שהיא שאינה אומרת משהו בטוח, ( רק אם הזמן יגיד, כלומר לא בטוח שאת נמצאת בחשבון נפש!!!)
על מה חשבון הנפש? במה הוא קשור לחלום? במה זה קשור לפרוש שלי?

אני לומדת לפרש מהתגובות של החולמים ולכן זה חשוב לי, (אני מתנדבת בפורום לא מנהלת אותו). והתגובות משמשות גם כרקע לחלומות הבאים, כי אני שומרת אותן ומעיינת לפני הפרוש הבא. את רואה שאני מקדישה הרבה זמן ומחשבה בפרוש החלומות כי יש לי רקע, וחלומות קודמים ובעיקר - תגובות.

את עוזרת לי לעזור לך לחלום הבא שכבר שלחת אותת כתבת כאן על כן אמתין לחוות דעתך על החלום הקודם. חלומות קרובים יכולים להיות קשורים זה לזה לפעמים גם אם הם אינם דומים.

למעלה