חלום על ארוחה משפחתית, בכי ועל אחותי

אור_30

Active member
היי יקירה,
בוקר טוב ושבוע טוב 🙏

החלום:
היינו בארוחה בבית של סבתא ז"ל, אחותי הובילה את האירוח (סבתא לא הייתה, רק הבית שלה)
דוד שלי אכל לי מהטופו למרות שהוא אוכל בשר, הקוסקוס נגמר ורציתי. היה לי אורז ולא רציתי.
היה אצל אחותי קוסקוס בצלחת, לא יודעת אם ציפיתי שתציע לי
האוכל שרציתי נגמר. שגם ככה יש אנשים שאוכל מהכל, ואני רק דברים ספציפיים, חוויתי התעלמות / חוסר התחשבות / חוסר עניין / חוסר איכפתיות
ובכיתי ממש ממש מלא לאחותי "לא איכפת לך ממני!!"
בתוכי גם אם ניסיתי לשמור על פאסון פשוט לא יכולתי, התפרצתי, הרגשות פשוט שטפו אותי
נראלי שאמא באה להגן עליי אבל בסוף לא, נראלי שהייתה פשוט חסרת אונים
הלכתי באיזשהו שלב לסלון,
כעסתי על אחותי, אמרתי שאלך לאכול מקדונלדס, ואז התחרטתי כי הייתי עייפה, נראלי שהלכתי לחדר.
בהמשך בערב משום מה הייתי צריכה לעשות פיפי על העגלה של תינוק, טיולון
נכנסתי לחדר (של דוד שלי לשעבר שגר אצל סבתא) בלי מכנסיים ותחתונים והתיישבתי בעגלה
גיסי היה בחדר ראה טלויזיה, שאל למה אני יושבת בעגלה, עניתי שלא הצלחתי לעשות פיפי חייכתי ויצאתי
באמת התעוררתי לעשות פיפי

רקע:
אין לי המון מה להוסיף ממה שכבר ידוע.
גיסי יותר רך מאחותי ונמאס לי להתיימר, בתהליך ויתור על הישן, "האחות שחלמתי" ויותר מתחברת לעוד אנשים אחרים בקבוצות שאני נמצאת בהן.
בקרוב אמא שלי ואחותי יעברו דרומה לגור אחת ליד השנייה כהמשך לכספי הירושה מסבתא.
יותר קל לי מול ההורים כיום, מרגישה שיותר אוהבת ומקבלת אותם. השאלות הקיומיות יותר מופנות לאלוהים. מטופלת כרגע גם תרופתית לדיכאון ויש שיפור.
כרגע בעיקר משתדלת להיות בקבלה למה שעולה מתוכי, למה שהחיים מציעים וקורים, פחות מאבק. יותר התמודדות והתבוננות בהיות "גוש של פחד" זהיה מאז ומתמיד אי שם מתחת לכעס (כיסוי) שהסתובבתי איתו שנים.
מייחלת שאחותי תרצה קשר, או שפשוט לא יזיז לי.
כן תהיות על מה יהיה כשיעברו לגור שם...
כרגע מניחה להורים ולילדות, יש מיצוי ותודה עליו.
מנסה להתבונן באישיות הזו שהתהוותה, בנשמה וכו'... הבנתי שיש משהו עמוק יותר מהילדות.

תודה מראש

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

הפרוש שלי לחלומך

לחלום יש שני חלקים שאין קשר עלילתי ביניהם הם כמעט חלומות נפרדים:

חלק א – הארוחה המאכזבת שהסתיימה בבכי מר

ברקע כתבת שאת מרגישה יותר טוב נפשית מקבלת את עצמך, פחות נאבקת בחיים ויותר מתמודדת עם העבר הקשה "גוש הפחד" שאת נושאת בתוכך והכעסים. קל לך יותר מול ההורים ואפילו – אוהבת אותם ומקבלת אותם כפי שהם. את מתחברת לאנשים אחרים בסביבתך, ומוותרת על המשאלה שאינה יכולה להתממש והיא – "האחות שחלמתי שתהיה לי".

זה אולי הרקע הכי טוב לדעתי, שכתבת עד היום, את בתהליך של ריפוי עצמי וגם את רואה תוצאות בתוכך ועם הסביבה! אבל... החלום אינו משקף את ההווה. החלום עדיין נטוע בעבר. העבר שאת רוצה להתמודד איתו ואכן את כבר עושה זאת בהצלחה, עולה בחלום בכל עוזו כאילו לא עברת תהליכים חשובים (ביותר!) במהלך הזמן האחרון. העבר רודף אחרייך בחלום הלילה ומזכיר לך שהוא עדיין בועט שלא תשלי את עצמך. כאילו אור מן העבר רודפת את אור של ההווה ומקניטה אותו ואומרת לך, שלא תחשבי שהכל נגמר!

בבית סבתא המסמל את העבר, הזה אתם ( אימך, אחותך ובעלה ואת כמובן), מתכנסים לארוחה משפחתית אבל בחלום הדמויות הן רק את, אחותך וגיסך. כולם אוכלים מכל המנות ללא בחירה קוסקוס, אורז בשר, גיסך אפילו אוכל טופו למרות שאינו צמחוני. ואת שאוכלת רק מאכלים מסויימים נאלצת להסתפק באורז בלבד ולא הצלחת לקבל או לקחת מה שרצית והכל נגמר ואפילו לא מהקוסקוס שנשאר ממנו קצת כי אחותך לא הציעה לך. כולם שבעים ואת נשארת רעבה ובעיקר -ופגועה. בחלום האכילה והשובע הם ביטוי לרווחה נפשית, האוכל המשביע והטעים משרה תמיד מצב רוח טוב ושביעות רצון נפשית ואילו בארוחה זו – נשארת רעבה גם באופן פיזי וגם באופן נפשי. איש לא התייחס למצוקתך. כולם שבעים ומרוצים ואיש לא מעלה בדעתו שאת נשארת רעבה כמקודם. באת לארוחה משפחתית ונפגעת קשות מההתעלמות של אחותך שהיא הגישה את המנות וארחה את כולם. לפתע פרצת בבכי מר כמו שיטפון עצום, בגלל ההתעלמות המעליבה. אימא ניסתה לסייע ( להגן עלייך!) אבל גם היא היתה חסרת אונים. הודעת שתלכי לאכול במקדונלדס , אבל מרוב עייפות עזבת את שולחן האוכל והלכת לסלון או לאחד החדרים.

החלק הזה של החלום, הוא סמל למועקות העבר. לא זכית בארוחה ונשארת רעבה, כפי שהיית רעבה כל ילדותך ליחס אמפטי, מבין ומכיל מאימך ומאחותך. גם בארוחה כמעט כולם מתעלמים ממך ומכך שאת יכולה לאכול רק מאכלים מסויימים. בחלום הזה את בוכה את בכי העבר, שעדיין נמצא ולופת אותך אבל יש גם נקודת אור קטנה. כאן אימא ניסתה להתערב לטובתך! זה כבר מתאים יותר להווה. עם זאת, גם אימא לא יכלה לעזור מול אחותך או בנוכחותה. אימא כיום בעצמה לפי רקע קודם, זקוקה לעזרה. בחלום את מאבדת כוח ושליטה ומתפרצת, כמו בילדות – הפעם מול אחותך האדישה. לדעתי החלום משקף את המאבק שלך להיפרד מהעבר האפל, שהרס את ילדותך, לקבל חמלה מאימא שזה אולי כבר קורה בהווה, אבל אחותך עדיין היא אחות כמו בעבר. אז היא שיתפה פעולה עם אימא, היום אימא לא נחשבת עבורה. את חשה רעב בחלום, שוקלת ללכת לסעוד בחוץ, אבל העייפות ( ממאבק, מבכי, מחוסר אונים), הכריעה אותך ונשארת בבית. בחלום – את עדיין אינך יכולה לעזור לעצמך באופן מעשי ולקבל את מבוקשך בחוץ, אבל מחליטה להישאר במקום, למרות הכל – אולי יש כאן סוג של התמודדות פסיבית. את לא עוזבת, את נשארת ובעצם... כך את משלימה איך שהוא עם המצב ומקבלת את המציאות, ללא מרד ושבירת כלים. למרות הכל את חלק מהמשפחה הזאת. לפחות אימא גילתה רצון טוב.

חלק ב' - פיפי בעגלה - כן או לא?

נכנסת לחדר של הדוד שהוא אח של אימא בבית של סבתא. [חבל שלא כתבת מה יחסך לדוד הזה, וגם מי התינוק שהעגלה שלו, יש למוטיבים הללו אולי משמעות לפרוש ולכן לא התייחסתי]. את חייבת לעשות פיפי, דווקא בעגלת התינוק. את מורידה הכל וגיסך מרגיש במעשייך, אבל הוא לא מוחה על רצונך זה ברקע - כתבת שהוא רך מאחותך. הוא סובלני אלייך גם בחלום, אין ביניכם משקעי עבר כמו עם אחותך.

החלק הזה אומר לך – להיפטר מרגשות שליליים! להשתין הכל החוצה! עגלת התינוק מסמלת אותך כתינוקת או כילדה שהרטיבה במיטה וספגה ביזיונות מאימא. אלא שכאן זה לא קורה בעצם, מדוע? מצד אחד את צריכה להוציא החוצה רעלים מצד שני – את שולטת בעצמך ולא עושה משהו שיכול להביך אותך ואת הסובבים אותך. החלום הופך לימון ללימונדה. היית צריכה להשתין "על כולם", לנקום, להראות להם "מאיפה משתין הדג", להוציא אותם מאדישותם! אבל זה לא קרה. את לא חמומת מוח, לא שוחרת נקמות ולא מבזה אחרים גם אם זה "מגיע להם". היום את יודעת להתאפק! את יודעת להתמודד עם המצב וגם עם רגשות סותרים ( להוציא החוצה או להתאפק).
החלום משקף את העבר, עם זאת המסר הוא בהווה. היום את יכולה להוציא את הרעלים ( תרתי משמע) במקום הראוי להם ובאופן מכובד ומקובל! אינך חסרת אונים כמו בעבר! למדת גם איפוק ושליטה עצמית וגם להעיר את עצמך ולנקוט בפעולה להפטר כיאה מן הרגשות השליליים, הזעם, הצער, העלבונות וכל מה שהצטבר בך!

[אין ספק שבקטע הזה – השלפוחית המלאה אותתה לך להרטיב עכשו כמו בעבר החלום ניסה לשמר את השינה עוד קצת כמעט עד סכנה שזה יקרה! בסוף התעוררת והלכת לשרותים כמו שצריך להיות]

אשמח כרגיל לחוות דעת א. מה התאים ב. מה לא התאים
ג. אם יש לך פרוש משלך או השלמות , תוכלי להוסיף.

אור_30

Active member
תודה רבה יקירה

אני מודה למערכת שלי/ילדה פנימית שמיידעת אותי על הפצעים ועוזרת לי לשמור על ענווה ולזכור מאיפה באתי, כדי להמשיך לטפל בזה.
מי שאוכל טופו ולא צמחוני הוא דוד שלי (אח של אמא).
נכון לא ציינתי רקע בזה, שכחתי.
הדוד - אגואיסט, מגעיל, הילדים שלו מנותקים ממנו שנים.
הגיס להפך - מאוד מרצה אחרים ואיכפתי לסביבתו.
מתחברת לרעב הרגשי (לצערי)
התחיברתי לגבי אמא שניסתה להגן אבל חסרת אונים
ולגבי העייפות שלי אפילו ללכת לאכול בחוץ
שמחה על שלפחות מראה פגיעות ופורקת רגשית במקום להתיימר להיות משהו אחר. זה גם קורה במציאות. אין לי כוח לחשחק אותה חזקה אם אני לא, או לשחק אותה בכלל. החוזק האמיתי עבורי הוא פשוט להיות אני! חופש קיום! זה הפצע האמיתי מתחת להכל, "גנבו ממני את הקיום" היה אסור להתקיין, זה היה מסוכן!!!! אפילו לפחד מאמא היה מסוכן.
אני חושבת שהכי חזק פה זה פשוט עניין של פורקן, כי היה אסור לבכות ואסור להרגיש ואסור לדבר בשום פנים ואופן! להיחנק לבד עם הכל.
יש צורך (צרחה) פשוט להוציא, להתנקות מהאנרגיה הזו. (היה לי גם חלום לפני כמה ימים ששוב אני עושה הרבה פיפי, באוויר)
אז אמן לעוד ועוד ניקיון פנימי וחיצוני לקראת פסח ובכלל.

תודה על הכל וסליחה על הדיליי

למעלה