חלום על בייביסיטר מהעבר

אור_30

Active member
בוקר טוב אהובה,
חלום מעניין שחלמתי, נראלי שהתת מודע מתחיל להפנים.
התעוררתי עם תחושת סקרנות כזו, אולי מעט ריפוי

רקע:
מדובר על משפחה שעבדתי אצלם בבייביסיטר כ-4 שנים באופן קבוע במהלך התואר כשגרתי עם אמא (כמובן שילמתי חלק משכירות). אז עבדתי בגן ילדים, שילבתי את זה כדי להתפרנס/לחסוך/לשלם את הלימודים.
האישה הזו (האמא של הילדים) מקסימה ברמות. תכלס? מאחלת לכל ילדה אמא כזו, לכל בעל אישה, לכל אחות/חברה כזו וכו'.
היא רופאה במקצועה ובחיים לא מדברת על זה, תמיד בגובה עניים, תמיד מכבדת, צנועה, מכילה, אצילית כזו, חכמה ברמות, נעימה, נותנת הרגשה טובה, קלילה, מתחשבת, הערכה עצמית גבוהה- הכל סבבה לה, מבליגה, כזו דוגמה אישית, אני אוהבת אותה מאוד.
המשפחה הזו היו בשבילי דוגמה אישית גדולה, מעט קינאתי בילדים שאלה ההורים שלהם... אז עוד לא ממש הבנתי
גם הזוגיות שלהם מדהימה
הייתי באיזור גיל 23-24
שם יושבים עם הילדים, משקיעים בהם, חוגים... תשומת לב + כסף (משפ' עמידה מאוד) + תקשורת + פינוקים + סבים וסבתות ומה לא. הילדים במרכז! (אצלי ההפך - נענשתי/הושפלתי/הוקטנתי על היותי ילדה = "מעמד נחות") שם הילדים במעמד עליון (תמיד "הפסדתי" בעצם בסטטוס הילדה)
*המון זמן לא הייתי אצלם- עזבתי סופית כשטסתי להודו ב2019, מאז הייתי אצלם איזו פעם אחת לפני כשנה וחצי. מה שכן, הילדים שלהם מאוד מפונקים
אגב שם מילה זו מילה. לא ממקום של פחד. אלא ממקום של כבוד, יושר.
הייתי מאוד מתביישת ממנה וממנו ההורים, אז לא הרגשתי שוות ערך.. הם כאלה מדהימים וראויים, אני באתי ממקום רעיל שהוא הפך לזהות שלי. הרגשתי מולם מאוד נחותה
אז הייתי המון עסוקה בלמה דווקא ההורים האלה (מה שקיבלתי) ולמה הם קיבלו משהו אחר

החלום:
חלמתי שהאישה התקשרה לשאול אם אני פנויה ואמרתי לה "כן" לבייביסיטר
בלי להבין שמדובר על זה שזה יחד איתם באילת כעזרה נוספת
הקטנה שלהם כבר גדלה והיה להם תינוק שהיה בכלל השם של אחיין שלי התינוק
אחרי שהגעתי אליהם באיחור של כמה דק' (התבאסתי שאיחרתי), האישה שאלה אותי "בטוח יש לך אנרגיה להיות איתנו? לא תהיי עם הילדים לבד. כי את לרוב לא משתפת על הפצעים המדממים שלך/חוששת להיות בפגיעות ליידי"
עניתי שיש לי מלא פצעים לספר ואני מוכנה לספר לה
רציתי להראות לה את הסרטונים שלי שאני מדברת בפני קהל של אנשים שגדלו כמוני בבית לא מתפקד
התייעצתי טלפונית עם מישהו מהעבודה שלי אם כדאי לי ללכת על זה ולנסוע איתם לאילת עם לינה, הוא היה עסוק כי שבת נכנסת עוד רגע והוא דתי..
בחלום התלבטתי מאוד.
מצד אחד עניתי כבר עניתי לה שכן, אך לא הבנתי למה הכן, חשבתי שזה לכמה שעות בביתם כרגיל, רק עם הילדים.. ואז גיליתי שמדובר בכלל בסופ"ש רחוק יחד איתם
בשבת בבוקר הייתי חייבת לחזור, חיכתה לי בת הזוג שלי, קבענו משהו, וגם לישון איתה את הלילה
הם הציעו לשים אותי בתחנת אוטובוס כדי שאחזור לפניהם לענייניי
לא זוכרת מה החלטתי - והחלום נגמר
זוכרת את ההתלבטות הגדולה

הערות שלי:
מבחינתי מהחלום החלק המהותי הוא שאני "יוצאת מהארון" מול האישה, עם הפצעים שלי, או לפחות יש נכונות אמיתית. כלומר פחות מתביישת בזה.
דווקא מולה, שאני כ"כ מחזיקה ממנה
העניין הוא שהיא כן ידעה בקטנה בקטנה.. סיפרתי מעט.
תמיד פרגנתי להם על מה שהם עושים, כי אצלם זה קיצוני מאוד לצד ההפוך. אי אפשר לפספס את השוני. יכול להיות שמנק' מבטם זה פשוט ככה אמור להיות, וזה לא מיוחד
*העובד מהעבודה שלי- מעניין שהתייעצתי איתו. גיליתי אותו לאחרונה, חיבור מעניין
*אחיין שלי התינוק- לא ראיתי אותו, אבל זה היה השם שלו, הוא בעצם היה הילד של ההורים ההם.
מניחה שמושפע גם אחרי החג, היינו אצל אחותי, ראיתי מי היא, אני מתעוררת לגביה.. כמה זה מבאס, חשבתי שהיא משהו אחר לגמרי.
קיבלו את בת הזוג שלי, היה כיף. הרגשתי מעט "נטל" אחותי לא יודעת באמת לטפל בילדים מבחינה רגשית, נטו חומרית.
אני מבינה מסר סמוי ומאוד ברור. "אני מארחת אתכם. טפלו בילדים שלי" אבל הילדים שלה בני נוער, לא תמיד אפשר, הם לא שמים עליהם בכלל.. לא מקשיבים, מצפצפיםעל ההורים שלהם.
הכל שם טייטלים, על פניו.
ההורה, הילד בנוקשות כזו, בסטוס ומעעד - מתחת לזה כלום!!!! מעמידים פנים ש..
זה כ"כ מעוות, קשה לי מאוד מאוד לתפוס את מה שאני רואה
האמת התלבטתי אם לשלוח לאישה חג שמח ולא שלחתי בסוף.

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

לא כל כך הבנתי את החלום ואת הקטע עם אחותך בהערות שלך. אבל אפרש אותו בכל זאת ממה שאני מקווה שהבנתי.

חלמת על הגברת המופלאה שהעסיקה אותך בתור ביביסיטר לילדיה והיא היתה מופת ודוגמא לאשת חיל ולאם מדהימה לילדיה. השהות עם המשפחה הזאת, היה בשבילך גם סוג של ריפוי ושיעור בחיים.

הפתיחה טובה- הגברת הזאת מתקשרת אליך ומזמינה אותך לביביסיטר. עד כאן אין שום דבר מיוחד. להפך – יש ציפיה לדברים טובים בהמשך, אבל זה לא ממש קורה!

א. את הסכמת אבל מאחרת להגיע אליה ומתבאסת
ב. הגברת שואלת אותך שאלה אבל לא מחכה לתשובה ומייד יש לה תשובה בעצמה. היא לא נותנת לך לענות ( להסכים או לסרב) היא מתייחסת אליך כמי שמסכימה אבל מנחמת אותך שלא תצטרכי להיות עם הילדים לבד, כאילו המשימה לא תהיה יותר מדי קשה לך. היא ממעטת בערכך כבייביסיטר
ג. את רוצה לשתף אותה בהתקדמות שלך בחיים, אבל היא לא מתייחסת בכלל לדברייך! מתעלמת לגמרי
ד. את מגלה פתאום ( לא ברור איך) שמדובר בכלל בנסיעה איתם לאילת עם לינה. כלומר היא הסתירה ממך פרט חשוב ביותר בעסקה.
ה. את מגלה שבגלל ההסכמה לא תוכלי לבלות עם חברתך בשבת וכבר קבעתן זאת קודם
ו. המשפחה או הגברת הציעו להביא אותך לתחנת האוטובוס כדי שתחזרי לחברתך בזמן ( הצעה טובה לכאורה, אבל נסיעה באוטובוס מאילת היא לא משהו אטרקטיבי, זה פתרון נחות עבורך)
ז. את מתלבטת אם לסרב או לא ומתחילה להתחרט על ההסכמה
ח. את מטלפנית לחבר לעבודה ( שלאחרונה הכרת) ומבקשת את עצתו אבל מגלה שעוד מעט שבת והוא הרי דתי.
ט. שם התינוק של הגברת הוא כשם האחיין שלך בן אחותך שהיא אינה דוגמא לאם מסורה ומחנכת וגם לא דוגמא לאחות טובה.
י. כל החלום את מתלבטת ועד הסוף לא זכור לך מה החלטת...

החלום מתחיל בדמות טובה בחייך, אבל כל החלום הוא סיפור של פיספוסים, התלבטויות, מחדלים ( איחור ואי ברור עובדות), חצאי אמיתות ואי הקשבה מצד הגברת ופיתוי לבוא איתם לאילת בלי להגיד במה זה כרוך. יש לך גם מה להפסיד. בקיצור שום דבר לא הולך, כל החלום מסתחרר סביב עצמו במעגלים חסרי פתרון.

אין לי תשובה מדוע החלום מדבר דווקא על גברת טובה בחייך. היא באמת כאילו לא שייכת לחלום... אולי את תוכלי לקשור אותה למישהי (קצת דו פרצופית?) החלום מתאר בעיקר התלבטות וחוסר יכולת להתחרט על החלטה שגויה כי אולי לא נעים לך. אבל כיום – את אדם אחר לגמרי מגיל 23-24 ! את עומדת בפני קהל, מספרת להם דברים בביטחון, יש לך חברה לחיים לא כמו האקסית הארורה ההיא, את עושה דברים! אז מדוע את חולמת עדיין על העבר? אין לי תשובה. אני יכולה להניח, שהחלום מראה לך מאיין באת ולאן את הולכת אבל מעמת אותך עם ההתלבטויות שלך וחוסר היכולת שלך להחליט והצורך שלך בייעוץ ובתמיכה. אולי הוא כן חלום טוב, כי המציאות היא לא כל כך קשה היום. להפך! בגיל 23 היא היתה קשה יותר וככל שעבדת בשמר-טף אצל הגברת – ראית כמה את פספסת בחיים, אצל הורייך ואיזו ילדות היתה לך לעומת הילדים של הזוג! היום ממרחק של זמן ם ועם הבנה בחיים – את יודעת שאפשר לצמוח מן האפר! ובחלום את אפילו אומרת את זה, אבל היא לא מקשיבה! עדיין את מוקפת באנשים (אולי גם אנשים טובים כשלעצמם) שאינם מקשיבים לך ובכל זאת את נתת בהם אמון שלא יסדרו אותך ומה שקרה שהתגלו דברים לא מתאימים לך ולתוכניותייך .

אני חשה שהפרוש שלי אינו שלם ויש לחלום רבדים נסתרים. לא חשה שאני פרשתי אותו לעומק ולא הבנתי את מה שכתבת ברעיונות שלך. אבל מכאן תוכלי לפרש כהבנתך ולמצוא עוד מסרים שיש לחלום, אם יש.

אשמח לחוות דעתך על הפרוש.

אור_30

Active member
תודה רבה על הניסיון.
אחדד מבחינת ההרגשה שלי מהחלום ומההיכרות עם עצמי ואיתה..

היא רק הציעה, אני זו שלא היה לה נעים, כי היא מאוד טובה, היא עשתה גם המון המון עבורי. היא גם מאוד תקשורתית, לי לפעמים קשה להקשיב..
עושה רושם שאי ההבנה אצלי, ולא שהיא עבדה עליי.. שלא הקשבתי, שפספסתי את מה שהיא אמרה (אולי מההתלהבות?) לכן ה"לא נעים"
מבחינתי- להיות עם הילדים לבד זה הרבה יותר קל, בדיוק להפך.
להיות ביחד עם ההורים שהם מפנקים אותם מדי, זה פחות כיף, אני יוצאת השוטר הרע.
לבד אני מחנכת וזה הרבה יותר זורם.
ההורים שלהם לפעמים מוותרים להם מדי, אולי מפיצוי על היותם אנשים עובדים המון שעות
אז עם ההורים ביחד זה הרבה פחות נוח לי.
אני רואה בזה דווקא התקדמות, כאילו להיות חלק מהם, מהראויים.

יש להם המון כסף, אין להם שום בעיה לקחת עזרה נוספת, בחלום הכוונה שיהיה להם קל יותר בחופשה ושיהנו באמת כי יש להם עזרה
הם מאוד מטפחים עצמם ודואגים לעצמם, נעזרים המון. לא ממקום של תלות דווקא. הם יודעים ליהנות
היא מאוד מעריכה אותי דווקא, ותמיד אמרה לי שהלוואי שאחזור (למרות שהיא יודעת שלא אפשרי) היה לה מאוד שקט כשהייתי והכל היה מתוקתק.
בחלום היא בעצם בודקת אם אני מסוגלת להיות איתם, ההורים ולכ"כ הרבה זמן רצוף (אז לא עישנתי והיום אני כן למשל)
תכלס בלעדיהם מבחינתי זה "בית ריק" אני פחות מרגישה במבחן/אשמה על אוכל/פלא וכו'..
היא לא התעלמה, היא דווקא עשתה רושם שרצתה לראות, היא פשוט רגועה ועדינה כזו, היא לא מהדומיננטיות, היא מאוד מאוד מאוד רכה. אולי יותר מדי
בחלום פשוט לא הספקתי כאילו מבחינת זמן.. לא כי היא התעלמה, היא כאילו חיכתה שאראה לה
היא קשובה ברמות, הלוואי עליי
היא הסתכלה והקשיבה למה שאמרתי לה, אני משום מה לא הספקתי להראות כי החלום נגמר.
אני רואה בזה כאילו סוג של התבגרות בחלום הזה, להתמודד מולם, מול ההרגשה של נחיתות, להיות יותר חלק במקום לבודד עצמי.
מול ילדים מאוד מאוד קל לי. אני אוהבת אותם והם אותי. מול אוכלוסיות שאני מרגישה "עליונות" מאוד קל לי..
אבל אני יכולה להיות לפעמים בהימנעות, כי אני מרגישה לא בנוח עם אנשים "ראויים", אני ישר מתחילה לבקר עצמי דרכם, האנרגיה הזו היא בתוכי, לא בהכרח קשורה אליהם..

כן מדויק:
ההתלבטות והצורך שלי בייעוץ ובתמיכה
תמיד אמרו לי בילדות "את רוצה לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה" בעצם העצימו את זה, צחקו עליי
במקום לתת לי כלים להתמודד ולהפחית את זה

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
תודה רבה על הניסיון.
אחדד מבחינת ההרגשה שלי מהחלום ומההיכרות עם עצמי ואיתה..

היא רק הציעה, אני זו שלא היה לה נעים, כי היא מאוד טובה, היא עשתה גם המון המון עבורי. היא גם מאוד תקשורתית, לי לפעמים קשה להקשיב..
עושה רושם שאי ההבנה אצלי, ולא שהיא עבדה עליי.. שלא הקשבתי, שפספסתי את מה שהיא אמרה (אולי מההתלהבות?) לכן ה"לא נעים"
מבחינתי- להיות עם הילדים לבד זה הרבה יותר קל, בדיוק להפך.
להיות ביחד עם ההורים שהם מפנקים אותם מדי, זה פחות כיף, אני יוצאת השוטר הרע.
לבד אני מחנכת וזה הרבה יותר זורם.
ההורים שלהם לפעמים מוותרים להם מדי, אולי מפיצוי על היותם אנשים עובדים המון שעות
אז עם ההורים ביחד זה הרבה פחות נוח לי.
אני רואה בזה דווקא התקדמות, כאילו להיות חלק מהם, מהראויים.

יש להם המון כסף, אין להם שום בעיה לקחת עזרה נוספת, בחלום הכוונה שיהיה להם קל יותר בחופשה ושיהנו באמת כי יש להם עזרה
הם מאוד מטפחים עצמם ודואגים לעצמם, נעזרים המון. לא ממקום של תלות דווקא. הם יודעים ליהנות
היא מאוד מעריכה אותי דווקא, ותמיד אמרה לי שהלוואי שאחזור (למרות שהיא יודעת שלא אפשרי) היה לה מאוד שקט כשהייתי והכל היה מתוקתק.
בחלום היא בעצם בודקת אם אני מסוגלת להיות איתם, ההורים ולכ"כ הרבה זמן רצוף (אז לא עישנתי והיום אני כן למשל)
תכלס בלעדיהם מבחינתי זה "בית ריק" אני פחות מרגישה במבחן/אשמה על אוכל/פלא וכו'..
היא לא התעלמה, היא דווקא עשתה רושם שרצתה לראות, היא פשוט רגועה ועדינה כזו, היא לא מהדומיננטיות, היא מאוד מאוד מאוד רכה. אולי יותר מדי
בחלום פשוט לא הספקתי כאילו מבחינת זמן.. לא כי היא התעלמה, היא כאילו חיכתה שאראה לה
היא קשובה ברמות, הלוואי עליי
היא הסתכלה והקשיבה למה שאמרתי לה, אני משום מה לא הספקתי להראות כי החלום נגמר.
אני רואה בזה כאילו סוג של התבגרות בחלום הזה, להתמודד מולם, מול ההרגשה של נחיתות, להיות יותר חלק במקום לבודד עצמי.
מול ילדים מאוד מאוד קל לי. אני אוהבת אותם והם אותי. מול אוכלוסיות שאני מרגישה "עליונות" מאוד קל לי..
אבל אני יכולה להיות לפעמים בהימנעות, כי אני מרגישה לא בנוח עם אנשים "ראויים", אני ישר מתחילה לבקר עצמי דרכם, האנרגיה הזו היא בתוכי, לא בהכרח קשורה אליהם..

כן מדויק:
ההתלבטות והצורך שלי בייעוץ ובתמיכה
תמיד אמרו לי בילדות "את רוצה לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה" בעצם העצימו את זה, צחקו עליי
במקום לתת לי כלים להתמודד ולהפחית את זה
הי אור
החלומות שלנו הם תמיד עלינו גם כשאנו חולמים על אחרים! האחרים משקפים אותנו. אם בחלום היא לא ענתה לך, הרי שהיא מסמלת את האנשים שלא עונים לך ולא את הדמות שאת חולמת עליה. כל החלום הוא סמלים. לדמויות האמיתיות אין חשיבות כל כך רבה אלא אם הדמויות האמיתיות משקפות למשל את הדאגה שלנו כלפיהן או את האהבה שלנו . הגברת בחלום, אינה דמות חשובה היום בחייך והחלום אינו עליה. כשאת חולמת על אימך או אחותך שהן דמויות קיימות בחייך - אז יש חשיבות למה שהן אומרות או עושות בחלום , כי הן משקפות את יחסך אליהן ואת מה שאת חושבת עליהן. כך החלומות מדברים על החולם ועל יחסו לעולם ולעצמו ועל מה שהוא חושב על אחרים. בפרוש שלך, יש פרטים שאין בחלום כפי שהוא כתוב, לכן תוספת מאוחרת אינה רלבנטית כתגובה לפרוש. החלום ממילא הוא המצאה, מעין סרט בהשראת דמויות אמיתיות, אבל סרט מומצא. הפרטים עצמם אינם משקפים את הדמויות בחלום, אלא את עצמך בלבד.

אם את רואה בחלום סוג של התבגרות אני מקבלת זאת אבל לא בהקשר שציינת - לא להתמודד מולם, אלא להתמודד עם מצבים שהאנשים בחלום מציבים לך ולא הדמויות האמיתיות. האנשים בחלום כאן, לא רלבנטים. הם לא בחייך כיום. רוב החלום הזה משקף פיספוסים והתלבטויות ומעט מאוד עוצמה. החלום משקף את עברך יותר מאשר את ההווה שלך. החלום אומר לך באופן סמוי, שלא השתחררת לחלוטין מבעיות העבר, או אולי את חוששת לחזור למה שהיית פעם כי הפצעים שלך עדיין איתך ואת מוכנה לדבר עליהם. הם עדיין לא הגלידו. בחלום הגברת לא מעודדת אותך לדבר על כך. היא עסוקה רק בעצמה ובעזרה שאת תתני לה. יתכן שבחיים האמיתיים, את עוזרת לאנשים נרקיסיסטיים ( אימך ובעבר האקסית) לפחות כך היה בעבר וזה עדיין מטריד אותך. ילדים אינם מוזכרים בחלום ולכן הם לא רלבנטים. להפך - הגברת מפחיתה מערכך להתמודד עם ילדים!! ואת הרי יודעת איך להתחבר אליהם בקלות! הגברת משקפת דמות קצת מזלזלת בכוחותייך ולא ממש את עצמה. היא משקפת אנשים בסביבתך שמתייחסים אליך קצת בריחוק או מגבוה, או אנשים שאת מרגישה יחס כזה אליך. בחלום החולם הוא מרכז העולם ואני כמפרשת מנסה לפרש איך החלום שלו משקף את החולם ולא איך החלום משקף אנשים אחרים אמיתיים! החלום משקף את הצורך שלך בתמיכה ויתכן שזו נקודת החולשה שלך. יתכן ( תשפטי את) שהחלום מראה לך שאת מנסה להתייעץ (יותר מדי?) או שהאנשים אינם קשובים להקשיב לך ("שומרי שבת" שעסוקים במצוות ולא בעזרה לזולת).
יתכן שהחלום אומר לך - הגיע הזמן להתבגר ולחשוב מה על הייעוץ שאת מייעצת לעצמך - לאור ניסיון חייך העשיר. והמחיר - לאכול את העוגה והיא לא תישמר שלמה!! אי אפשר לקבל הכל בחיים. יתכן שהחלום אומר לך - יש לך כלים לייעץ לעצמך ולא להתלבט כל כך וכן לחתוך ולהחליט לכאן או לכאן. לדעתי זה מתקשר איך שהוא לחלומות המרובים על האקסית שגרמו לך לא פעם להצטער על ההחלטה להיפרד ממנה. אז - חתכת את העוגה ושילמת מחיר ( געגועים אין סופיים וצער) בסוף זה הצליח! החלומות הללו הסתיימו ואף היכרת אחת מקסימה כשהתפנה לך הלב. מקווה שהסברתי את עצמי היטב לא סתרתי את הפרוש שלך, אלא התייחסתי אליו ותוך כדי דברי הסתמכתי עליו. הייתי חייבת להגיב, כי נראה לי שאת לא היית בכיוון הנכון של פרוש חלומות. הפרוש הוא תמיד את עצמך כך שזו אינה ביקורת אלא הארה, או הבהרה.

אור_30

Active member
תודה רבה על ההשקעה וההסבר, סליחה על הדיליי.|לב|
חושבת שהבנתי, התחברתי להרוב.
לגבי אכילת העוגה והאקסית זה נכון.
אם כך, אני חושבת שהחלום עוסק בתהליך ההתבגרות. בהשלת דפוסים ישנים והקשיים..
אני חסידה של חיבור פנימה ולהרגשות - לפי הרגשתי והאינטואיציה שלי, אולי החלום משקף את זה שאני בוחנת עצמי אם אני בשלה להתמודד מול אנשים ראויים, לסמוך על עצמי
הדבר הראשי שאני לוקחת מהחלום זה המבחן - האם אני מסוגלת להיות עם אנשים ראויים? או לא. עוד לפני התשובה, אלא עצם המבחן
*בטיפול עלה לא פעם שיש לי בראש מועדון של אנשים ראויים. אני ממיינת אנשים פנימה/החוצה. אבל אני הייתי בחוץ, מחוץ למועדון הדמיוני
כיום אני יותר ויותר שם, בהדרגה.

מבחינתי יש בחלום השלמה עם הפצעים. ברור שהם קיימים. במציאות תמיד התביישתי, הסרתי, החבאתי (קיימתי את הכללים: אל תדבר, אל תתן אמון ואל תרגיש - אם אדבר = אסון "חסרת טאקט/בעייתית" ושפע של כינויים), בחלום אני חושפת אותם לאור בהתלהבות! מול מישהי מאוד מאוד ראויה בעיניי.

נק' מעניינת שהעלית- לא חשבתי על זה שהצטערתי על הפרידה, אולי באיזשהו אופן, החלק החולה שבי.. לא רציתי להודות בזה בפני עצמי.. אבל ברור שזה הדבר הנכון היה לעשות - ואני פוגשת קושי מול הדבר הנכון בעצם - ספציפית ובכלל.
באופן כללי. חשבתי שהדבר הנכון הוא קל תמיד, וזה לא נכון. אבל הדבר השגוי אינו קל יותר או קשה פחות בהכרח.. - מפתיע אותי.

בעצם תמיד יש רוווח ומחיר= עסקת חבילה (חשיבה בובגרת)- המטפלת שלי תמיד מלמדת אותי. החשיבה הילדית רוצה רק רווח מבלי לשלם מחיר.

אני לא חושבת שהאישה מתעלמת ממני, זו לא היא, אלא אני. היא פאסיבית/פרווה/שקופה, היא משקפת את ההסתכלות שלי על עצמי בעיניי
יש מצב שזה אולי משקף את היחס שלי לעצמי כשאני מול אחרים או בכלל, מאוד לא פשוט להפנים את זה ברמת האמונה, ברמת תת המודע, להיות הדבר שאני כ"כ עובדת עליו.
מסכימה לגבי הצורך בייעוץ, כמו מן ילדה כזו
תכלס תמיד חלמתי לאמא כמוהה..

נערך לאחרונה ב:
למעלה