חלום על דיונות

ZZZ74

New member
היי, בת 40, רווקה.
חלמתי הלילה על דינות וחול, היו הרבה מהן.
בחלום נסעתי ברכב ופחדתי לשקוע.
לאחר מכן ירדתי מאחת הדיונות אל הקרקע באופן רגלי.
מישהו יכול לומר מה משתמשעות חלום כזה?

אלישבע777

Well-known member
היי, בת 40, רווקה.
חלמתי הלילה על דינות וחול, היו הרבה מהן.
בחלום נסעתי ברכב ופחדתי לשקוע.
לאחר מכן ירדתי מאחת הדיונות אל הקרקע באופן רגלי.
מישהו יכול לומר מה משתמשעות חלום כזה?
הי ZZZ74
כדי לפרש את חלומך באופן המתאים לך אישית, עלייך לתת כאן רקע רחב יותר. קראי את המלצות הפורום בכניסה.
כמו כן אני צריכה לדעת מה מעסיק אותך בזמן האחרון מבחינת השאיפות, התוכניות וגם התקלות ככל שתוכלי לספר וכן לא פחות חשוב - מה הם הארועים שעוררו את החלום הזה. האם החלום הוא על עצמך כשאת נוהגת במכוניתך? החלום הוא מסוג החלומות האוניברסליים שניתן לפרשם באופן כללי, אבל אני רוצה לנסות לפרשו באופן אישי לך.

ZZZ74

New member
היי אלישבע, תודה
עסוקה באחרונה בקידום פרויקט אישי, מאוד חוששת שלא יצליח.. נראה לי שנכנסתי לנעליים גדולות..
בחלום נהגתי במכונית, לא זכור לי שהייתה שלי.
אני זוכרת שבירידה מההר פחדתי שאקבר תחת החולות שכן היא הייתה ירידה רצינית אולם לבסוף הצלחתי להגיע לקרקע.
מה עוד תרצי לדעת?

אלישבע777

Well-known member
הי zzz74 ברוך בואך לפורום החלומות!

הפרוש שלי לחלומך על דיונות

החלום שלך הוא אכן אוניברסלי. כמוהו - חולמים רבים במצבך. החלום ממש משקף את מצבך באופן סמלי. בחלום את נהגת ברכב – סצנה המסמלת התקדמות לעבר היעד ( קידום פרוייקט אישי) אבל במקום כביש סלול היטב, את רואה לפנייך הרבה מאוד דיונות ומיד מציף אותך חשש שתשקעי בחול. הדיונות הטובעניות הן המכשולים העומדים בדרכך למטרה (הגשמת הפרוייקט) . את חוששת משקיעה ( מכשלון) וכדי למנוע אותה – את יורדת מהמכונית ויורדת רגלית וגם אז את חוששת משקיעה עמוק בחול. אפילו הירידה לקרקע בטוחה ויציבה – לא היתה קלה. כישלון הפרוייקט אכן יביא אותך לחוף מבטחים – אבל הוא הדרך היא תלולה ומאיימת והצלה ממות ( קבורה בחול). את חוששת מאוד מהמכשולים ואם הם יהיו קשים ותצטרכי לרדת מהפרוייקט, זו מצד אחד הצלה, אבל מצד שני - כמעט כמו סוג של מוות בשבילך. בקיצור – תצאי קרחת מכאן ומכאן.

המכונית שמאכזבת בנסיעה בדיונות יכולה לסמל את מי שצריך לעזור לך בנסיעה הקשה הזאת. אבל המכונית (הכפופים לך בפרוייקט או העוזרים) עלולה לאכזב אותך כי היא עלולה לשקוע ביחד איתך. אם זה יהיה המצב – לא יהיה מנוס ותצטרכי להשאיר את בדיונה (לעזוב את עוזרייך המאכזבים, ואולי גם את הפרוייקט כולו) ללכת רגלית כדי להינצל משקיעה ולרדת מהפרוייקט רגלית לבד.

החלום די מדכדך כי הפתרון של הבעיה ממנה את חוששת – גם הוא יוצר בעיה. בקיצור כמו שאומר חוק מרפי – "כל פתרון מציב בעיות חדשות". הנקודה האופטימית לחלום הזה היא בכך שיש לך תושיה ואת אינך מוותרת. את נלחמת בקשיים, למרות שהסיכויים קלושים ואכן את מצליחה לצאת מהצרה שלמה ובריאה.

החלום אינו נבואי. הוא משקף את מה שאת חושבת בתת ההכרה ובהכרה. הוא אינו מציע פתרון, אבל הבנתו של החלום אולי מלמדת אותך על משהו על עצמך ועל מצבך. זה הזמן לחשוב בקור רוח, אם את מסוגלת מוכנה להתקדם באזור חולי וטובעני ולנסות להתקדם לעבר המטר, או לנטוש את הפרוייקט ולרדת ממנו לקרקע ולזכות ביציבות בחיים המקצועיים אבל לא להגשים את מטרת הפרוייקט.

מאחר שברקע שלך הזכרת שנכנסת לנעליים גדולות מדי, יתכן שהחלום אומר לך שבמקום להיכנס למכונית (בנעלי עקב מהודרות 😊...) את צריכה להיכנס לנעלי ספורט ולרוץ בכוחות עצמך ולכבוש דיונה אחר דיונה!!

חשוב לי אם תחווי דעה על הפרוש. צייני מה מתאים לך ( יש כמה אפשרויות) ומה לא. אני לומדת מזה, ומה שתכתבי – יעזור לי בפרושם של חלומותייך בעתיד.

ZZZ74

New member
וואו, תודה על הפירוט הרב וההשקעה.
איך יודעים אם חלום נבואי?
ובכן, מסכימה שהוא אכן מפרש את הפחדים שלי אולם לא הצלחתי להבין אם הפרוייקט יצליח, ממה שנראה כאן הוא נכשל בכל מצב. האם ההיחלצות וההגעה למטה בסופו של דבר לא מנבאת הצלחה?
במקום שאני נמצאת בו אין כ"כ דרך חזרה.
יש מצב שאני גם לא ככ סומכת על שותפיי, את צודקת.

ZZZ74

New member
ובכן, מסכימה שהוא אכן מפרש את הפחדים שלי אולם לא הצלחתי להבין אם הפרוייקט יצליח, ממה שנראה כאן הוא נכשל בכל מצב. האם ההיחלצות וההגעה למטה בסופו של דבר לא מנבאת הצלחה?

אלישבע777

Well-known member
תודה לך על התגובה המהירה! חלום נבואי הוא בדיעבד - אם הוא מתגשם הרי הוא נבואי. לדעתי יש לנו יותר מחשבות נבואיות בחיים, מחלומות נבואיים. ומחשבות כידוע - יוצרות מציאות! אם תחשבי על משהו שאת רוצה שיתגשם או לא, זה לא פעם מתגשם. מחשבות יוצרות גם חלומות לילה וגם הם יכולים להתגשם אם נפעל נכון. רוב החלומות אינם נבואיים ורובם משקפים רק את ההווה ומעט את העבר הקרוב. לכן חשוב לפרש את החלום, קרוב ככל האפשר למועד החלימה ורצוי באותו יום ממש.
איני מפרשת את החלומות באופן מיסטי ואיני יודעת אם הפרוייקט יצליח. החלום אינו יכול לומר זאת. החלום אומר רק מה שאת חוששת ממנו, או חושבת עליו. החלום לפעמים יכול לתת לך כיוון רצוי ללכת בו, לפעמים נותן איזו שהיא החלטה, אבל הכל תלוי בפרשנות!! אם את חושבת שמסר החלום הוא ירידה מהדיונה לקרקע בטוחה ויציבה זו הצלחה - אז זה נכון! אם את חושבת שירידה מהדיונה היא כישלון הפרוייקט , אבל גם הצלת חייך מטביעה בחול - אז זה נכון! רק את יכולה לקחת מהפרשנות את מה שמתאים לך!! אני מעבירה את סמלי החלום לשפה מדוברת או מתרגמת אותם ללשון מובנת ואת - צריכה לבחור במה שמתאים. לפעמים גם פרושים סותרים מתאימים באותה מידה - בעיקר כשמתלבטים בחיים ואין עדיין החלטה לכאן או לכאן.
את אומרת שאין דרך חזרה במציאות ואינך יכולה לעזוב את הפרוייקט. החלום אומר לך שיש דרך להיאבק בגורל... את צריכה להאמין שאת יכולה להציל את עצמך מטביעה ולמלט את נפשך וזו תהיה הצלה ואולי סוג של הצלחה. יש הסצינה בחלום אומרת שיכול להיות כישלון ( ירידה) או/גם הצלחה ( מקום מבטחים) ויתכן שהסוף יהיה מעורב - הצלחה חלקית, הצלחה עם כישלון יחד. כמו נניח נהג שעבר בשוגג פס הפרדה לבן והצליח להתעשת ולמלט את נפשו מתאונה חזיתית, זו הצלחה או כישלון? את עלית על הדיונות המסוכנות ויצאת בשלום, וזה אומר שאת יכולה לצלוח דרכים קשות ובלתי עבירות, מאידך - את הגעת למקום בעייתי מלכתחילה. יש ביכולתך להגיע לסוף הדרך, אבל יהיה קשה. זו לא נבואה - אלא הדרך שאת כנראה חושבת בעצמך והמחשבות שלך - משתקפות בחלום.
נסי לחשוב על הפרוש ולנסות לבחור את הפרוש שאת מתחברת אליו. המסר האופטימי הוא - שיש לך כוחות להמשיך בדרך חתחתים קשה מאוד גם ללא עזרה מאף אחד ולהגיע לקרקע יציבה וזה סוג של הצלחה.
המסר הפסימי הוא - שאם אין דרך חזרה - את אומנם יכולה לפעול כמיטב יכולתך, אבל יתכן שאת לא תכבשי את הפסגה, אלא תרצי לרדת ממנה, כל עוד נפשך בך ואולי זה סוג של כישלון.
עלייך לזכור שהחלום טוב לעכשו. הוא אינו נצחי!! והעיניינים משתנים ללא הרף. יתכן שבעוד חודש חודשיים החלום בכלל לא יהיה רלבנטי!!

למעלה