חלום על הודעות מאבא

אור_30

Active member
בוקר טוב❤️
חלמתי על אבא שלי:
ראיתי בפלא שהוא שלח לי מגילות של הודעות. אני לא זוכרת הכל.. באופן כללי הוא כתב על זה שלא איכפת לו מה אני כותבת או חושבת
ושנמאס להם מזה כבר, מהדעות שלי על העבר.
הוא שלח את זה בשישי לפני כניסת שבת, כדי שיהיה לו שקט מהתשובה שלי.
הייתי בהלם מהאומץ שלו

רקע:
אבא שלי הוא הפחדן הראשי, הכל בעקיפין ובחיים לא בישירות, בכלל בקושי יודע קרוא וכתוב, גם לא גרושתו שגר איתה.
הוא מרצה ודי סמרטוטי, בחיים לא היה לו עמוד שדרה
או החלטה כלשהי שמקבל, זה תמיד לפי הנסיבות.
החלום ביום שישי ושיהיה לו שקט זה כי הוא דתי ומכבה את הפלא, כך הוא לא צריך להתמודד עם התשובה שלי. אבא שלי מאז ומתמיד בורח ולא באמת מתמודד עם כלום. אני פתאום קולטת.. כמה שזה עצוב
אני כותבת המון ומפרסמת בקבוצה שלי. המשפ' שלי דגלו בלא לכבס את הכביסה המלוכלכת בחוץ (ואפעם גם לא בפנים), כלומר שיוכלו להתנהג באופן רעיל בלי לדבר על זה.

לא יודעת אם קשור..
בערב של אתמול, לפני החלום צפיתי בסדרה. בפרק הייתה חיילת שחזרה הבייתה מהבסיס ובית הוריה היו מפוצץ בצמחים. האבא לא ראה את הבת שלו וחזר אחרי שהם השאירו לה בית ריק להזמין מישהי
מכפייתיות לצמחים. האמא אמרה לו "אתה לא רואה שאתה הורס לה? עד שהזמינה מישהי"

יום קודם שוחחתי עם אחותי בקטנה על מה איתה ושאני מתגעגעת לילדים. יותר ויותר אני מגלה כמה היא דומה לאבא שלי (העצבים של אמא חד משמעית) אבל כל הריצוי ושהנסיבות מחליטות עבורך ושהיא קורבן של החיים.. ונוטשת עצמה..

תודה מראש יקרה, כל פירוש יתקבל😊❤️

אור_30

Active member
עלה לי פירוש:
אולי התת מודע הפנים שאבא שלי לא יוכל להשתנות?

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

אבא שלך במציאות אינו מתמודד עם שום דבר וגם הוא טיפוס נמנע מעימותים ישירים ואילו את גלויה וישירה ואינך חוששת לבטא את דעתך ולכבס את הכביסה המלוכלכת בבית ובחוץ. הוא אינו מסוגל להתמודד איתך אפילו לא בטלפון ולעמוד מול האמת

אבל בחלום קורה דבר שהפתיע אותך ואפילו ציינת שהיית "בהלם מהאומץ שלו". בערב שבת והוא שומר שבת, הוא שלח לך הודעות טקסט בפלאפון, הודעה אחרי הודעה! והוא בקושי יודע לקרוא ולכתוב.

ההודעות אומנם היו טענות קשות עלייך והודעותייך שלך שמתייחסות לעבר – נמאסו והן אינן מעניינות אותו ואם לא מעניין אותו מה את כותבת או חושבת.

הוא בעצם אמר את האמת – את מעולם לא עניינת אותו, הוא עזב את הבית כשהיית קטנה. גם לפני כן ובוודאי שאחרי כן – הוא לא תפקד כאב. אבל בחלום הוא אמיץ משהו, מתמודד איתך איך שהוא, יש לו דרישות ממך והוא נחוש לגרום לך להפסיק לנדנד לו . פתאום יש לו איזה שהוא עמוד שדרה! אולי לא מה שהיית מייחלת מאבא, אבל פתאום הוא מביע ואפילו תובע שמישהו בכלל ( בחלום זה את) ימלא את דרישותיו! מצד אחד ההודעה שלו די מעליבה בעצם ודי מצערת ומגלה שוב איזה מין אבא הוא אבל מצד שני – ממבט מבחוץ – הוא מתמודד איתך. הוא פתאום לא מוכן להיות סוג של קורבן זה היה יכול להיות טוב, אלמלא – הוא לא היה הופך אותך לקורבן במקומו... הטענות הרי מופנות אליך והוא אינו רוצה להקשיב לך ( מה שלא ממש חדש!).

בחלום הדמות של אביך נעשית מצד אחד חזקה ומצד שני – חזקה עלייך, או נוקשה כלפייך. החלום אומר לך דבר והיפוכו:

א. אביך משתנה גם במציאות או אולי את מייחלת שיישתנה ויתמודד אפילו אם התהליך יהיה בהתחלה על חשבונך.
ב. אם אביך ישתנה ויהיה יותר אמיץ ונוקשה ופחות קורבן של החיים – זה יהיה על חשבונך ולא יעזור לך בכלל. אולי עדיף שיישאר כפי
שהוא. את הרי יודעת להתמודד איתו.
ג. גם אם אביך י ינסה להשתנות וללבוש את מסכת התקיף העומד על שלו - השינוי יהיה חיצוני ולא פנימי ויחסו אלייך – לא ישתנה בכל מקרה.

לא מצאתי קשר לתוספת הרקע כי אחותך אינה מופיעה בחלום ואת הקטע עם הצמחים, לא הבנתי כלל.

אשמח לקבל את חוות דעתך. מה התאים ומה לא.
בנוסף יש בפרוש 3 אפשרויות סיכום כתבי לי מה מהן התאימה ומה לא

אור_30

Active member
שבוע טוב ותודה על הפירוש.
אדייק - כן עניינתי אותו, הילדים שלו זה כל עולמו ויעשה הכל למענם, לדעתי זה ממקום תלותי. זה קשור את הילד אליו (גם עם הילדים שלו מהאישה השנייה. "הם צריכים אותי" כשהם גדולים כבר.. אם לא היה גר עם גרושתו הוא ישן באוטו (מקרי עבר)
העניין הוא שהוא חסר גבולות ואין לו מילה. כדי "ליהנות" מהיתרונות, צריך לשלם מחיר כבד. למשל יסיע אותי גם אם יש לו חום וחולה.. (נטישה עצמית) אבל יאחר ואין לו מילה - תמיד. מהגן היה אוסף אותי אחרונה "היו פקקים"
הפגיעה שלו בי היא ב-חוסר אמון, חוסר מילה, חוסר עמוד שדרה, איפשור לנשים רעילות, "רוך" אינסופי, אין גבולות אין סדר, שקרים "כן כן בטח" גם כשהוא לא מתכוון לעשות, גם כשהוא לא יכול..
הוא "תפקד" כאב מהבחינה שהוא הרע במיעוטו בהשוואה לאמא

בסוף ההודעה לא הצלחתי להתחבר לפירושים/האפשרויות האמת.. לדעתי תת המודע מפנים שאבא שלי לא ישתנה
קצת קשה לי עם זה, כי אני יכולה לעזור למי שרוצה לגדול, אבל הוא לא רוצה. פרימטיביות חשוכת מרפא כנראה..

למעלה