חלום על המטפלת

אור_30

Active member
בוקר טוב אלישבע,

היה חלום מוחשי מאוד, התעוררתי ממנו בבוקר לשירותים.

חלמתי שאני בסשן עם המטפלת הנוקשה
אני חושבת שהיינו אחת מול השניה עם שולחן מפריד.
הייתה התרגשות מהצד שלי
אבל זה רק מתוך הרגל, זה לא באמת
לא יודעת, באיזשהו מקום זה עושה לה טוב, מחמיא לה.. שאני מעוניינת בה
זה נותן לה משהו, ואני רוצה אותה קרובה.
אני לצערי לא זוכרת על מה דברנו
אני זוכרת שאמרתי לה
"אני רגע רוצה להסתכל על המרחב, לא בעיניים ביקורתיות, אלא בעיניים סקרניות"
זה כ"כ עניין אותי! החפצים שלה, החיים שלה
רציתי ללמוד עליה
הרגשתי את הפגיעות שלה, רציתי להרגיע
כדי שהזעם שלה לא יגיע שוב ותתקוף אותי
וידעתי איך לדבר איתה
היא נתנה לי להסתכל, ישבתי על הכיסא והסתכלתי סביבי, לא היה נעים לקום ולראות... כן רציתי, אבל זה "חשוד"
פחדתי שתכעס שוב.
הסשן היה בכלל בחדר השינה שלה! 😮
הייתה שם מיטה מאחוריי, המיטה שלה. שהיא ישנה עליה בלילות.
המיטה הייתה נראית ישנה מאוד, מוזנחת
אני חושבת שהיו סדקים בבד, ושזה היה בצבע כמו חום כזה
היא יושבת מולי. לא היה לי נעים להתעמק במיטה מאחוריי, שלא יצטייר כמיני, ולא רציתי להביך אותה
למרות שרציתי לראות עוד
מאחורי המטפלת היה שולחן קטן עגול, אולי עם קצת פרחים, לא זוכרת
אני בכלל סוג של הרגעתי אותה..
מימיני היו גם מדפים, או שידה
היה בלאגן, הרבה דברים, אולי גם קצת אבק
ככ רציתי להתעמק בהכל, זה ככ עניין אותיייי
זה עניין אותי הרבה יותר מהשיחה שלנו ש"מוגבלת"
רציתי להסתכל יותר על המרחב, ללמוד אותה דרך הדברים שלה
אבל לא היה לי נעים ממנה, כי באתי לפגישה טיפולית על החיים שלי, לא לחפצים והחיים שלה..
כן רציתי אותה עדיין, אבל לא הייתי חסרת אונים פתאום
דווקא כן היה לי כוח מולה בחלום

רקע מעמיק בפרטי❤️ תודה מראש על הכללל
*הבד הזכיר לי את הספה בסלון מהילדות שלי.
היא מאוד מזכירה לי גם את אמא שלי מבחינה אנרגטית, מבחינת הכעס והתוקפנות, שהזוי לי לראות שזה מתוך פגיעות שלה ופחד

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
הפרוש של החלום על ( החדר של) המטפלת

החלום היה סשן עם המטפלת המצויינת שלך שעזרה לך מאוד, אבל כמה מוזר שאינך זוכרת על מה דיברתן בסשן הזה! אולי לא דיברתן כלל! החלם נפתח באופן בלתי שגרתי פגישה פנים אל פנים ( במציאות היו שתי פגישות כאלה, השאר בזום) אבל השולחן הפריד ביניכם את התרגשת מעצם הפגישה, ובעצם רצית גם שהיא תבחין בכך, ותבין שאת מבקשת את קרבתה והיא תראה בכך מחמאה. מצד אחד הפרדה על ידי השולחן, רהיט כבד שמאפשר מרחק רצוי בין מטלפת למטופלת, ומאפשר קשר רשמי ומצד שני- רצית שהיא תרגיש פחות רשמית ותשים לב להתרגשות שלך ותשמח. אבל את בכלל לא רצית לדבר בחלום אתן נפגשות ... בחדר השינה שלה! ושם כל מה שאת רוצה הוא להתבונן בחדר מסביב, ולקבל משלל החפצים בחדר מידע שיסייע לך ללמוד על אורח חייה ועולמה הפנימי ( ובעיקר - הפגיעות שלה, נקודות התורפה שלה).

ואכן הבנת שזה היה לא יאה להתבונן סביב בחדרה הפרטי בעניין כה רב וזה גם לא היה נוח, כי לא היה לך נעים לקום ולהלך בחדר, היא מטלפת שלך מבוגרת ממך בשנים ואת מבקשת לחדור לפרטיותה, להסיק מסקנות עליה! למרות זאת – היא הרשתה לך! כאן יש רמז לאובדן הגבולות ביניכן. אולי השולחן הפריד, אבל בעצם זה לא היה ממש גבול. היא הרשתה לך – להתבונן היטב ולדעת עליה – הכל! אבל את רצית לדעת בעיקר את נקודות התורפה שלה. לתמרן אותה, לסובב אותה ( בחלום כתבת "ידעתי לדבר איתה"), כדי שהיא תתרצה ותשוב מההחלטה שלה – להפסיק את הקשר האישי והמקצועי ביניכן שבמציאות איבד גבולות לגמרי! במציאות – אתן הטבעתן זו את זו בשפע רגשות ובתלות הדדית שנבתה על הדימיון ההדדי ביניכן ועל ההבנה הנפלאה ביניכן ועל העזרה שלה ובהמשך – היא נעשתה תלויה בעזרה שלך. כבר לא היה ברור מי המטפלת ומי המטופלת! והיתה גם משיכה פיזית, שלא ניתנה למימוש בגלל "השולחן המפריד" כלומר – פגיעות בזום... הקשר הלך והתהדק ונעשיתן נפשות תאומות, המכורות למפגש המרגש, התורם, המפעים, אבל גם ממכר כמו סם אסור.

בחלום את שמה לב להרבה "נקודות תורפה": מיטה המיטה שלה היתה מאחורייך, אבל גם אם לא היה לך נעים להתבונן בה יותר מדי – ראית המון! מיטה חומה, ישנה מוזנחת עם סדקים. המטפלת עצמה ישנה בה מידי לילה אבל... היא מבוגרת במך בעשרים שנה! היא "אישה ישנה" ( לא צעירה כמוך). גם היא לבד,] בוודאי בלילה במיטה. המיטה שלה המוזנחת לא היתה מזמינה אף אחד לישון בה, אלא בלית ברירה. המקום הזה שלה ולא כדאי לך להכניס ראש בריא במיטה חולה!! ואולי בעצם את היית מוכנה להיכנס למיטה הזאת, אבל היא – לא! אפשרות אחרת – המיטה זו נקודת התורפה שלה, את היית מצליחה בכוחותייך הרבים – לסדר אותה, לשפר אותה ולחדש את המיטה הזאת – אולי רק היה אפשר (מותר)!!

עוד נקודות תורפה שראית בחדר ( מכיוונים נוספים):

מאחורי המטפלת שיושבת מולך את גם יכולה לראות מה יש שם. שום דבר לא מסתיר ממך את מה שאת רואה. המטפלת שקופה עבורך!! מאחוריה – שולחן ( עוד שולחן!) אבל הוא נועד לצנצנת פרחים. אין מה שמרגיע את הנפש כמו פרחים. אבל גם זו נקודת תורפה – כי את היית יכולה להיות הפרח המרגיע שלה!! ובמציאות לא.
מימינך – קרוב אליך, שום דבר לא מסתיר - היו מדפים או שידה, אבל הם היו עמוסים בדברים, בלאגן ואבק, את היית יכולה לסדר לה את הבלאגן היה אילו היא הרשתה לך, לטפל בה ולהרגיע אותה! אבל את בחלום אפילו לא קמה ממקומך. את יושבת ורק מתבוננת, למה? אין כאן שאלה, החלום אומר לך בדיוק אבל.... ר' להלן

כ רציתי להתעמק בהכל, זה ככ עניין אותיייי. זה עניין אותי הרבה יותר מהשיחה שלנו שהיתה "מוגבלת". רציתי להסתכל יותר על המרחב, ללמוד אותה דרך הדברים שלה. אבל לא היה לי נעים ממנה, כי באתי לפגישה, לא לחפצים והחיים שלה.. "

בחלום לא היה לך נעים, אכן הצנזורה שלך – פעלה היטב. את מבינה שבעצם, אסור לפלוש לעולמה של המטפלת, אלא להשאיר אותה כמטפלת. היא לא חברה ולא אחות תאומה. במציאות – הפסדת אותה כמטפלת כי... רצית יותר. במציאות – את מצאת את נקודות התורפה שלה ולחצת עליהן יותר מדי חזק. לך כמטופלת אין הרבה אחריות על כך. הגבולות שלך, אינם צרים. אבל... היא המטפלת – היא הסמכות והיא לא הציבה לך גבולות נוקשים ( למרות שהיא נקראת בפיך :"המטפלת הנוקשה"!) את טענת ברקע שהיא לא לקחה אחריות ואת כן. בחלום אכן את – לא עובדת גבול והיא – ממוססת גבולות. לא אמרה לך דבר, על כך שהתבוננת בעיון רב בחדר השינה שלה. במציאות.... בסוף בסוף היא הבינה שהיא לא לקחה אחריות ולא שמה גבולות ברורים לעצמה. וגלל שנטמעתן זו בזו, שתיכן הפסדתן את הכל!! אין ספק שגם היא מצטערת להפסיק את הקשר הסוחף, ממכר, הממלא ( האסור או עלול להיות אסור), אבל אם חפצה היא בחיים לפחות בחיים מקצועיים – כאן המקום להפסיק. במציאות, היא נתנה לך לפלוש לחייה וזו נקודת תורפה גדולה שלך, אבל אתן עזרת זו לזו היטב, עד ש.... נסחפתן בזרם וכמעט טבעתן.

החלום שלך מסתיים במשפט שנראה כאילו אינו קשור לחלום! אבל הוא קשור ועוד איך!

בחלום את ביקשת למצוא את נקודות התורפה שלה, כדי שתוכלי למנוע את הפרידה ביניכן! כדי שתוכלי להגיע לעוד ועוד סשנים של טיפול! ואכן גילית הכל!! אבל, בחלום לא עשית שום דבר, אפילו לא דיברת ולא קמת ממקומך. לא הבעת מולה רגשות. לא ניצלת עד הסוף את הרשות שלה, לפלוש לכל פינות חדר השינה ולגלות עליה דברים. את לקחת אחריות וגם קיבלת גם עוצמה מולה! בחלום היא אישה שקופה. אפשר לגלות הכל רק ממבט סביב, על חדר השינה גם בלי לקום ולחטט בדברים! החלום משקף לך את יכולתך לקרוא אנשים מפרטים שוליים שנמצאים סביבם. את בעלת יכולות ועוצמה. בחלום – אינך פוגעת בה, אינך מבקשת ממנה שום דבר ולא דורשת כלום. את אולי קצת פולשת לתחום אישי, אבל יש לך גבולות. אינך מנצלת את הפרצות שגילית וזו – העוצמה שלך ולקיחת האחריות!! בסוף למדת משהו מכל הטיפולים וגם מהחיים שלך עצמך. כל החיים שלך רצית אימא נעימה ואוהבת כמו לכל הילדים, אחות גדולה נערצת כמו להרבה ילדים, רצית להיות ילדה רגילה, מקובלת, לא מופרעת, כמו כל הילדים. בסוף התגברת ( גדלת!) על הכל והתעלית על כל הילדים שנולדו עם כפית זהב בפה. את מסוגלת לראות סודות ולא להסגיר אותם ולא לנצל לרעה.

ברקע שלך כתבת שאת אינך "עוקרת את האהבה" ( הפרחים בחלום?) , אלא נותנת לזה
"לנשור באופן טבעי". הפרחים ינבלו ואז את תמשיכי לפרוח.

נתת כאן ופרטי רקע מעל ומעבר, אשמח רק לחוות דעת קצרה – מה התאים ומה לא התאים, כדי שאוכל ללמוד מהפרושים שלי (אני שומרת אותם וגם את חוות הדעת, כמובן).

אור_30

Active member
הכל מאוד מדויק ומאוד מתקף (נותן תוקף). 🧩
הרגשה שמבינים ורואים אותי, כפי שאני. ולא מעיניים רעות/מפחדות שמבקרות אותי ומחפשות איפה אני לא בסדר (אמא/אנשים אחרים שמרגישים מאוימים ממני).
ממש תודה לך על ההשקעה! היה לי כיף לקרוא.:love:
מפתיע אותי שזו "נק' תורפה", (לא ראיתי את זה מתוך ערבוב ובהלה והלם).. לא יודעת אם התכוונתי באופן מכוון..
מרגש לקרוא לגבי העוצמות שליי, ושאני רואה! ושאני כן מכבדת גבולות. כל הזמן חטפתי על מה שאני רואה ועל הפה שלי, שובבות.. חריפות..
היא פתאום שומרת על פאסון ואסרה עלינו לדבר. אז לא חושבת שההתמכרות היא הדדית, כלומר זה נראה שזה רק מהצד שלי, כי היא מסתורית. אבל זה היה כיף לקרוא :)
מאוד התחברתי ל"הרבה רגשות" שיש, עד טביעה. זה ממש חזק
מאוד אהבתי ואחשוב על זה לגבי - שאני יודעת אבל לא מנצלת לרעה. אשים לב לזה יותר, כי האשמה מהילדות עוד מהדהדת כל הזמן.
המטפלת אגב טענה שהשתמשתי באמפטיה שלה נגדה, ואני ממש לא חושבת כך. לא הייתה לי כוונה כזו. היא אחראית על כמה היא אמפטית וכמה לא, זה טיפול לא?
הקורבנות שלה הפתיעה אותי מאוד. אולי היא גם טבעה בסערה הזו.. לא יודעת
זה היה מאוד חווייתי לקרוא את הפירוש וממש להיכנס שוב אל החלום בצורה הרבה יותר ברורה. אני פתאום מבינה את החלום יותר לעומק.
איזו ראייה חדה יש לך!
הקטע עם הפרחים חזק ושנון מאוד!!!! 🤩 אקרא שוב את הפירוש.
זה נכון שהיא שקופה עבורי, ואני חושבת שזה מבהיל אותה

היא הנוקשה - כי אין לה רכות. הכל אגרסיבי מאוד, אמת בפרצוף, לפעמים זה דורסני בחוויה שלי, ישיר, ממש מהיר, איתה זזים! בום טראח.
היעדר גבולות, או גבולות חריפים. כעס, זעם. זה מפתיע לפעמים, ומפחיד.
בהתחלה הייתה עם גבולות סופר נוקשים, אחכ איכשהו הצלחתי קצת לרכך אותה, היו המון ויכוחים ומאבקים על זה. האמת היא גם ריככה אותי, תופעת הלוואי מהטיפול לפחות היא יותר רכות וקבלה אצלי לגבי עצמי, והאמת גם לגביה, ומעט גם לאחרים.

ההרגשה שלה קל ואני נטל, ורק לי קשה :( מתגעגעת מאוד

אלישבע עזרת לי מאוד ונתת לי תקווה
תודה לךךך יקירה❤️ אני ממש מעריכה את ההשקעה שלך, את הזמן, החדות והאנרגיה!!!
הלואי שאבין עליי ועל החוויה מולה בעוד חלומות, זה מצריך ממני המון גדילה והתפתחות.

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
הכל מאוד מדויק ומאוד מתקף (נותן תוקף). 🧩
הרגשה שמבינים ורואים אותי, כפי שאני. ולא מעיניים רעות/מפחדות שמבקרות אותי ומחפשות איפה אני לא בסדר (אמא/אנשים אחרים שמרגישים מאוימים ממני).
ממש תודה לך על ההשקעה! היה לי כיף לקרוא.:love:
מפתיע אותי שזו "נק' תורפה", (לא ראיתי את זה מתוך ערבוב ובהלה והלם).. לא יודעת אם התכוונתי באופן מכוון..
מרגש לקרוא לגבי העוצמות שליי, ושאני רואה! ושאני כן מכבדת גבולות. כל הזמן חטפתי על מה שאני רואה ועל הפה שלי, שובבות.. חריפות..
היא פתאום שומרת על פאסון ואסרה עלינו לדבר. אז לא חושבת שההתמכרות היא הדדית, כלומר זה נראה שזה רק מהצד שלי, כי היא מסתורית. אבל זה היה כיף לקרוא :)
מאוד התחברתי ל"הרבה רגשות" שיש, עד טביעה. זה ממש חזק
מאוד אהבתי ואחשוב על זה לגבי - שאני יודעת אבל לא מנצלת לרעה. אשים לב לזה יותר, כי האשמה מהילדות עוד מהדהדת כל הזמן.
המטפלת אגב טענה שהשתמשתי באמפטיה שלה נגדה, ואני ממש לא חושבת כך. לא הייתה לי כוונה כזו. היא אחראית על כמה היא אמפטית וכמה לא, זה טיפול לא?
הקורבנות שלה הפתיעה אותי מאוד. אולי היא גם טבעה בסערה הזו.. לא יודעת
זה היה מאוד חווייתי לקרוא את הפירוש וממש להיכנס שוב אל החלום בצורה הרבה יותר ברורה. אני פתאום מבינה את החלום יותר לעומק.
איזו ראייה חדה יש לך!
הקטע עם הפרחים חזק ושנון מאוד!!!! 🤩 אקרא שוב את הפירוש.
זה נכון שהיא שקופה עבורי, ואני חושבת שזה מבהיל אותה

היא הנוקשה - כי אין לה רכות. הכל אגרסיבי מאוד, אמת בפרצוף, לפעמים זה דורסני בחוויה שלי, ישיר, ממש מהיר, איתה זזים! בום טראח.
היעדר גבולות, או גבולות חריפים. כעס, זעם. זה מפתיע לפעמים, ומפחיד.
בהתחלה הייתה עם גבולות סופר נוקשים, אחכ איכשהו הצלחתי קצת לרכך אותה, היו המון ויכוחים ומאבקים על זה. האמת היא גם ריככה אותי, תופעת הלוואי מהטיפול לפחות היא יותר רכות וקבלה אצלי לגבי עצמי, והאמת גם לגביה, ומעט גם לאחרים.

ההרגשה שלה קל ואני נטל, ורק לי קשה :( מתגעגעת מאוד

אלישבע עזרת לי מאוד ונתת לי תקווה
תודה לךךך יקירה❤️ אני ממש מעריכה את ההשקעה שלך, את הזמן, החדות והאנרגיה!!!
הלואי שאבין עליי ועל החוויה מולה בעוד חלומות, זה מצריך ממני המון גדילה והתפתחות.
לגבי הדילמה של "נקודת תורפה" - זו הפרשנות שלי, כי מצד אחד היא היתה "נוקשה" עם כל המשתמע מכך ומאידך בחלום היא היתה מאוד לא נוכחת ובוודאי לא "נוקשה", להפך. במציאות את הצלחת לרכך אותה, אבל אז הגבולות הברורים נעלמו וזה גרם בסוף לסיום הקשר. בחלום, את שמרת על גבולות מסויימים. המשפט האחרון בחלומך שהזכרתי אותו בפרוש "היה לי כוח מולה", הוא היה בשבילי משפט מפתח לעניין. עד שלא חשבתי עליו, לקח לי זמן להבין את מהותו של החלום. את צריכה לחשוב על הנושא הזה בינך לבין עצמך. המשפט האחרון, שאינו כל כך קשור לחלום, היה לי המפתח לחידת החלום.
מה ששכחתי לציין זה שהחלום הוא גם מילוי משאלה שלך- לבקר בבית שלה, בחדר ( העבודה?) שלה, להתרשם מהבית ולהסיק מסקנות עליה(?). את מאוד סקרנית לגביה, כי היא עדיין חידה לך, למרות הקרבה הרבה ( מדי!) ביניכן. החלום המפורט - הגשים משאלה זו. הרבה מאוד חלומות, נובעים ממשאלה, שקשה להשיג.

למעלה