חלום על המשפחה

אור_30

Active member
חלום יחסית ארוך:
חלמתי שהיינו במסעדה מפוארת
אני, אמא שלי, אקס שלה כבנזוג, אחותי בעלה ומשפחתו.
אני זוכרת ששילמתי בטעות 215 ש"ח ובכיתי, התביישתי, לא רציתי שאחותי תראה או תפתור לי את הבעיה כי זה נותן לה כוח עליי. אחותי שאלה אותי, את בוכה כי את חושבת שזה לא מספיק/כי שמת בטעות? הייתה הרגשה של אמפתיה מצידה ולא התנשאות
לבסוף אני שמתי 400, אמא שלי שמה 800 ₪. ה"בנזוג" שלה כמובן לא שם, רק אכל.
אני זוכרת שחשבתי לעצמי שלא כיף ללכת מלא אנשים כי יש בלאגן עם החשבון..
בהמשך החלום, אחרי האוכל, אני זוכרת שהגענו לבית של אחות של גיסי, שאלתי אותה כמה יצא להם, כי היה נשמע לי יקר, היא ענתה לי שכ2,000 ₪ - עליה, בעלה ו2 ילדיה הקטנים.
הייתי אצלה עם אחיינית שלי. האחיינית ואני יצאנו משם לאוטו שלי, ראיתי שהפח בגג של האוטו מקדימה היה עקום, מתוך הרכב דחפתי אותו חזרה כלפי חוץ, היה איזה פתח מקדימה בגג של הרכב, כאילו נכנס אוויר.
אני זוכרת בהמשך שהגענו לבית של אחותי. היא ישנה, היה על הקיר ציור יפה שאחיינית שלי הרסה, אבל ציירה מחדש ממש יפה.
אחותי התעוררה משינה, ממש התלהבתי מאיך שאחיינית שלי ציירה ותיקנה את המצב, וכמה היא מוכשרת, אחותי לא שמה לב אפילו שזה השתנה, היא חשבה שזה עדיין הציור של עצמה, הייתה אדישה/התעלמה.

רקע:
*אפעם לא ניפגשנו איתם (גיסי ומשפחתו) במסעדה, תמיד זה בבית שלהם, תמיד הם מארחים. אני ואמא גרות לבד, (לאחרונה אני גרה עם בת הזוג שלי).
הם שבט של המון אנשים.. וכל ענייני כשרות דת ושטויות = מגבלות.
*מבאס אותי אגב שלא נפגשים איתם בחוץ, ככה זה ייקח מהם את "הכוח" של "הבית שלי אני מחליט"
*אקס של אמא בחלום רעיל, קמצן ברמה חולנית "אוכל חינם", נרקיסיסט, לשון חלקלקה, היא הייתה ממש מאוהבת בו, היו נפרדים וחוזרים מליון פעמים. הוא תכנן להתלבש לה על בית שתירש מסבתא שלי ז"ל, משהו ממש חולני. לפני הגילוי שהוא נוכל מאוד אהבתי אותו, בהמשך כבר לא, כל המשפחה גם לא.. סבתא שלי ז"ל תמיד אמרה לאמא שלי שתעזוב אותו, שהוא לא בשבילה (כיום הם כבר לא יחד כ6 שנים, יצר קשר קצת אבל היא טוענת שלא רצתה, אצלה אי אפשר לדעת כלום, היא מסתירה)
*מול אחותי אני עוד משתחררת מהתפקידים של ה"גדולה של הבית" (היא). המושלמת, צודקת, המצילה/מושיעה
ואני ה"קטנה של הבית" שטועה, שהכל בגללה(אבא שלא מציב גבולות, אני בת 4 צריכה להפסיק לבקש "תראי מה את עושה לו"), השקופה "ילדים לא מבינים כלום, מבוגרים = אלוהים", הייתי הילדה היחידה בבית, לא היו איתי עוד ילדים, לכן אני בעצם שקופה, לא "קבוצה" של ילדים.
גיליתי לאחרונה שבעצם היא הייתה ההורים האמיתיים בבית, אותה הכי "החשבתי". 2 ההורים לא באמת תפקדו.. היא הייתה הכי שפויה (אחריי ;) )
ממנה, הילדה שבי והילדה שהייתי, באמת החזיקה. מההורים לא באמת
הוא היה מרצה, סמרטוט חסר עמוד שדרה, היא הייתה אלימה, הם לא באמת היו בתוך הגוף שלהם נוכחים.
אותה גם תמיד אהבתי יותר מהם.
*לגבי האחיינית- מעניין, אחותי טוענת (בקטע שלילי כמובן) שהיא קיבלה אותי בקטן. בול, עקשנות וכו'. אני שמחה, וחושבת שהיא קיבלה את הבת הזו כמתנה להזיז אותה ממקומה העיקש והישן והפרימטיבי, הילדה מתעקשת, אסרטיבית, לא מתפשרת..
*אחות של הגיס- (היא קטנה ממני בשנתיים) גם בטראומה שלה, רדומה. הייתה ילדה שצחקו עליה, "מסריחה/שמנה", והפכה להיות דמות ש"יודעת הכל", מתיימרת, איפור שיער ועיסוק בבגדים. לא עשתה עבודה עצמית, פשוט בנתה תדמית חדשה. מתווכחת, מלאת אגו בתחפושת של לא. היא ואחותי יחסית קרובות בהתחלה זה הפריע לי. אח"כ הבנתי שהן מאוד דומות מבחינת הטראומה/שטחיות וכו'.. לפעמים הם עושים טיולים משותפים, המשפחות, עכשיו גם שתיהן (אחותי וגיסתה) אימהות. כאילו עם אחותי פשוט לא זורם לי. אחותי קוסמטיקאית, לאחרונה עכשיו גם אחות של גיסי התחילה לעסוק בציפורניים.
עצוב לי שאני ואחותי עדיין לא נפגשות כ2 נשמות, אלה כ2 טייטלים/תפקידים/דמויות. אני כרגע מסירה ומשילה את הישן גם מולה, היא עדיין תקועה גבוה על העץ, הלוואי שתצטרף אליי להתהלך על קרקע נעימה ובטוחה יותר. הפסקתי לנסות לשכנע, עושה את זה עצמי, בטיפול, בתכנית שאני נמצאת בה וכו'
אני ממש לומדת אותה מחדש, היא לא האחות הגדולה שחשבתי, לא באמת הכרתי אותה, אגב היא עדיין לא מכירה אותי.

תודה ענקית מראש, המשך יום טוב
(אצרף עוד 2 חלומות בנפרד, סה"כ 3)

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

החלום הוא בעצם שני חלומות והוא מבולבל מבחינת סדר הארועים. מקווה שהבנתי אותו ( היה קשה). גם ברקע המפורט נמצאים אנשים שאינם חשובים כלל לחלום וההרחבה עליהם מיותרת ומכבידה לקריאה, כי לא יכולתי לשלב את הרקע הזה בחלום, אבל אולי את תצליחי.

חלק א הפגישה במסעדה או ליתר דיוק עלות המסעדה

בחלום את ומשפחתך נמצאים במסעדה. במציאות ( לצערך) זה לא קרה מעולם כי תמיד אחותך ובעלה, מארחים אתכם בבית שלהם וזה נותן להם שליטה עליכם בהחלטות שונות. והנה בחלום כאילו יש תיקון על הפספוס הזה! אבל....אבוי! אבל במסעדה הזאת – אתם לא אוכלים!! (אין תיאור אז זה לא קיים) לא נהנים, לא משוחחים. המסעדה היא אך ורק מקום פגישה ו... אח"כ צריך לשלם. למסעדה או בעצם לפגישה הזאת שאין בה כלום, ריקה מתוכן – יש מחיר!!!

החלום כולו נפתח באירוע מפתיע כאילו משום מקום ולא ברור למה: את משלמת את בטעות סכום כסף מדי ופורצת בבכי על הטעות המבישה הזאת שאין לנו מושג מהי. את כמובן לא רוצה שאחותך תבחין בבכי שלך כי זה יעצים אותה, כמו תמיד. אבל אחותך מבחינה בכך (את לא הצלחת או לא ניסית להסתיר את הבכי) ואחותך... שואלת אותך דווקא באופן לא מתנשא ואמפטי, מדוע את בוכה!! מכאן שהפגישה הזאת עשתה לה משהו. או חל באחותך איזה שהוא שינוי מסויים. כאן היא אינה שולטת בך, אינה מגנה אותך ואינה מעליבה. היא מנסה לברר מה קרה! החלום אומר לך – שחל באחותך שינוי מסויים לטובה והיא קצת פחות ביקורתית ממה שאת חושבת! האם השינוי אצלה הוא בזכות השינוי הגדול שחל בך ובביטחון העצמי שלך? או משום שהיא ראתה את דמעותייך ואת סבלך על הטעות בתשלום, והיא החלה להבין שאת זקוקה ליחס קצת יותר מבין ממנה. אולי היא החלה להבין את המחיר שאת משלמת עבור השינוי שחל בך? והיא לא רוצה שזה יהיה מחיר של טעות?

אבל בהמשך, כמה מפתיע את מוסיפה כסף, כמעט פי שנים!! האם את מבחינה שאחותך מתייחסת אליך קצת באמפטיה וזה מעלה את המחיר. בחלום אחותך לא שילמה למסעדה. את בעצם שילמת את החשבון שלה, בלי להמשיך לבכות כי הכל בסדר עכשו. את מחזירה לה טובה! אימך שילמה כפול ממך כי היא ממנה את בן הזוג הקמצן שלה. בסוף הקטע, את חושבת שבעצם לא היה כיף! בסוף יש לשלם מחיר גבוה. כלומר – הפגישה שבה התגלתה אחותך כאמפטית קצת ועוד מחוץ לביתה הצליחה, אבל את מבינה שהמחיר שלך עדיין גבוה. יש בלאגן עם החשבון. לא היה כיף. בקטע הזה, יש גם סתירות כי אפשר לפרש לכאן ולכאן. המשאלה שלך להיפגש עם המשפחה במקום ניטרלי, לא התגשמה. אבל במידה מסויימת היתה לך תגלית! אחותך הפתיעה. ואת לא נטרת לך שהיא לא שילמה. זה היה בסדר מצידך. ואת חשבונו של החבר של אימך, היא שילמה. כל אחד משלם עבור מישהו בגלל מה שהוא. כולנו משלמים מחירים בחיים מרצון או בלית ברירה.

רק בסוף ( קטע זה שייך בעצם לחלק ב') אחרי שהגעתך לבית אחותך, את שואלת את אחותך או גיסך, כמה יצא להם ומסתבר שהם שילמו הכי הרבה!! ובעצם הסתבר שלא שילמת עבורה, אבל לא ידעת את זה קודם! הם שילמו עבור עצמם הון לא קטן והם לא אמרו לכם קודם ולא התלוננו! וזה אומר שלעומת קמצנותו של החבר של אימך, הם היו בסדר גמור (אולי אפילו נדיבים, או בזבזניים מדי)

חלק ב' – הנסיעה לבית אחותך האחיינית במכוניתך

לפני שאתן נכנסות למכוניתך, את מבחינה שהפח של הגג עקום ונשאר פתח. את מסדרת את הפח וסוגרת את כניסת הרוח המפריעה לתוך המכונית. הקטע הזה אומר לך, שאת רוצה לסגור פתחים מיותרים ומפריעים לכניסת רוח או אויר קר ואת מצליחה. האם הקטע מסמל סגירת שערים- ששום דבר רע לא ייכנס לך לחיים? סגירה מפני אווירה רעה, "רוחות רעות ", "התנהגות עקומה או דיבור עקום " או אולי את רוצה לחסום את המעבר ביניך לבין החוץ?

בבית אחותך, את מבחינה בה ישנה, אבל התעוררה די מהר (האומנם?? ר' בהמשך). בבית אחותך, את מבחינה בציור ( מתוקן!) של אחייניתך המוכשרת שאחותך לא הבחינה בו או אפילו התעלמה. מסתבר שאחותך עדיין לא התעוררה לגמרי מהשינה שלה. היא עדיין רדומה בחייה. אם בחלק א הסתמן שיפור בהתנהגותה כלפייך, השיפור לא חל על יחסה לבת שלה. אומנם לא חלה הרעה, אבל גם שיפור לא קרה. הקטע אומר לך, שהשיפור אצל אחותך מתקיים אבל הוא איטי מדי לדעתך. אחייניתך לפי הרקע שכתבת – היא העתק דומה מדי שלך... וזה מפריע לאחותך להעריך אותה בפני עצמה. (אחותך עדין נמצאת בראש העץ ואינה יכולה לרדת למטה – כפי שאת כתבת ברקע) אחייניתך מתקנת את הציור שהיא הרסה, ובעצם זה מה שאת עושה בעצמך בחיים. את מתקנת את מה שהרסו אחרים בחייך ( המשפחה הרעילה), כמו שתיקנת את גג האוטו.

אשמח לחוות דעתך על הפרוש.

אור_30

Active member
היי,
תודה רבה.
סדר האירועים נכתב כפי שהיה בחלום :)
אני לא חושבת שיש משהו מיותר ברקע, פירטתי על כל הדמויות כפי שביקשת מחלומות קודמים..

מעניין שאני באמת לא זוכרת את הישיבה עצמה, אבל כן משהו מעורפל שהיה נחמד. אכן זה לא היה רוב החלום, אלא דווקא החשבון. מאוד אהבתי את ההקבלה לזה שמשלמים מחיר.
מבחינת התשלום, הכוונה שכל "קבוצה" משלמת על עצמה. בתוך החשבון: אני אמא והאקס שלה, אחות בעלה והילדים (שזה חלק שלה בנפרד, לא הופיע אבל היה ברור שהם שילמו על עצמם), גיסתה בעלה והילדים.. את גיסתה שאלתי, התשלום של אחותי לא הופיע בחלום בפועל, אבל היה ברור שכל משפחה גרעינית שילמה על עצמה בתוך החשבון הגדול.
מאוד מעניין שאולי פחות ביקורתית - היא כן, אבל נניח פעם אחרונה שראיתי אותה עניתי לה, ופחות פחדתי/נעלבתי, יותר באתי בחמלה.
בחשבון שלנו כביכול אני ואמא שלימנו על שלושתינו, עצמי, אמא והאקס. בחשבון של אחותי בעלה והילדים אני לא יודעת, בחשבון של גיסתה מה שהיא ענתה לי בחלום..
לא ציינתי ששילמתי על אחותי..
אולי הוספת הכסף - תמיד מצפים ממני להיות טובה יותר וזה אפעם לא מספיק
אמת לגבי הנדיבות שלהם (אחותי וגיסי, אבל זה לא הופיע בחלום)

לגבי הרכב - סידרתי את הפח. אני לא זוכרת שסגרתי את פתח האויר, אבל כן היה פתח.

התחברתי לזה שהשינוי אצלה איטי/בכלל לא, לגבי האחיינית ואחותי, אכן לא מעריכה אותה בפני עצמה
התחברתי לתיקון שאני עושה
תודה רבה

אלישבע777

Well-known member
היי,
תודה רבה.
סדר האירועים נכתב כפי שהיה בחלום :)
אני לא חושבת שיש משהו מיותר ברקע, פירטתי על כל הדמויות כפי שביקשת מחלומות קודמים..

מעניין שאני באמת לא זוכרת את הישיבה עצמה, אבל כן משהו מעורפל שהיה נחמד. אכן זה לא היה רוב החלום, אלא דווקא החשבון. מאוד אהבתי את ההקבלה לזה שמשלמים מחיר.
מבחינת התשלום, הכוונה שכל "קבוצה" משלמת על עצמה. בתוך החשבון: אני אמא והאקס שלה, אחות בעלה והילדים (שזה חלק שלה בנפרד, לא הופיע אבל היה ברור שהם שילמו על עצמם), גיסתה בעלה והילדים.. את גיסתה שאלתי, התשלום של אחותי לא הופיע בחלום בפועל, אבל היה ברור שכל משפחה גרעינית שילמה על עצמה בתוך החשבון הגדול.
מאוד מעניין שאולי פחות ביקורתית - היא כן, אבל נניח פעם אחרונה שראיתי אותה עניתי לה, ופחות פחדתי/נעלבתי, יותר באתי בחמלה.
בחשבון שלנו כביכול אני ואמא שלימנו על שלושתינו, עצמי, אמא והאקס. בחשבון של אחותי בעלה והילדים אני לא יודעת, בחשבון של גיסתה מה שהיא ענתה לי בחלום..
לא ציינתי ששילמתי על אחותי..
אולי הוספת הכסף - תמיד מצפים ממני להיות טובה יותר וזה אפעם לא מספיק
אמת לגבי הנדיבות שלהם (אחותי וגיסי, אבל זה לא הופיע בחלום)

לגבי הרכב - סידרתי את הפח. אני לא זוכרת שסגרתי את פתח האויר, אבל כן היה פתח.

התחברתי לזה שהשינוי אצלה איטי/בכלל לא, לגבי האחיינית ואחותי, אכן לא מעריכה אותה בפני עצמה
התחברתי לתיקון שאני עושה
תודה רבה
החלום נכתב לפי סדר הזמנים של החלימה והסדר אינו הגיוני - אבל אני כקוראת, לא יכולה להיות בטוחה אם זו אינה טעות בכתיבה או לא. גם לסדר הזמנים יש חשיבות בפרוש. לכן אם יש משהו לא שגרתי, תכתבי הערה ברקע.
פרטת על האחות של גיסך שאינה מוזכרת, והרבה על האקס של אימך שאינו תופס כמעט מקום בחלום והוא דמות שולית שם. נכון שפרוט נרחב עדיף על אי פרוט, אבל אם הוא נרחב מדי, זה גם עמוס לקריאה ואני מנסה למצוא קשר "קצת בכוח". או מוותרת.
בקשר לתשלום שלך על אחותך- נכון שלא ציינת אבל זו היתה אחת הפרשנויות שלי לפי חלק א. כל הפרשנות שלי היא על סמך הדברים הנאמרים ועל סמך מה שאני חושבת על הדברים שלא נאמרו. זו פרשנות בלבד שצריך לבדוק אם היא מתאימה. החלומות הם סמליים. כל ארוע הוא סמל למשהו אחר ולכן החלומות צריכים פרוש. אכן רק בחלק ב' הסתבר שהם שילמו יותר מכולם ולא את. אבל בחלק א שהוא כמעט חלום נפרד - זו בהחלט יכולה להיות פרשנות. בחלק א - את כאילו שילמת את חלקה של אחותך, כי היא גילתה אמפטיה אליך ואת השבת לו טובה. מה גם שהיא תמיד מארחת אותך בביתה ולא להפך. טובה תחת טובה. אם לא מתאים לך פרוש זה - גם בסדר!
לדעתי החלום יותר עמוק ממה שיכולתי לפרש. בעיקר בגלל שאין סעודה או סוג של בילוי. יש חשבון שצריך לשלם אבל לא ברור לגמרי על מה.
יש בפרוש שלי החלקי, חומר למחשבה, הפרוש אינו גמור.

למעלה