הי מיטל,
תודה על הרקע המצויין שנתת לי על המקום! הוא עזר לי מאוד. תמיד תכתבי את הרקע לכל חלום, מה שכתבת כבר – אין צורך לחזור שנית, רק מה שחדש וקשור לחלום ולאירועים שלפני החלום.
הקדמה:
החלום משקף בהקצנה את מה שעובר עלייך בתוכך. עם כל רצונך ביציבות ובשמירה על המקום הנוח שלך בבית ונאמנות בזוגיות - בשנה האחרונה עברת מעגל של תהפוכות 360 מעלות! גם לידה של ילד שני ( וטיפול בשניים), גם חזרת לעבודה, את שלמה עם החזרה לעבודה ולא ממש – את רוצה להמשיך ללמוד, לעבוד במקום יותר קרוב, אבל נשארת במקום הרחוק, יש לך חשש משחיקה במקום עבודתך. את רוצה לצאת ללמוד, את רוצה חופש וריגושים.
כרווקה לא היתה לך זוגיות וכשמצאת את האחד – הקשר היה מושלם עד הלידה השניה. כיום את חשה שאת שותפה לדירה עם בעלך האהוב , למרות שהוא העוגן היציב בחייך. כל מה שעברת – אכן טלטלות גדולות בעיקר פנימיות. אני מניחה שאינך משתפת איש, כי הרצונות שלך – אינם מגובשים עדיין, הם מתבשלים.
לגבי מה רציתי לפרש לפני שקיבלתי את הרקע המלא שלך -ראי בסוף יש פרוש נוסף.
פרוש מעמיק יותר של החלום לפי הרקע החדש:
החלום נפתח במעגל של אנשים מוכרים וזרים ובמחשבות על סוף העולם וטביעה. זו אינה התחושה שלך במציאות, כי את במקום נוח. אבל אם אני קושרת את הטלטלות שלך לטלטלות העוברות על המדינה שלנו בימים אלה, כבר חצי שנה וטלטלות מאוד קשות, גם במדינות רבות בעולם – החלום שלך – משקף את המצב הכללי כפי שהרבה אנשים בארץ ( בוודאי בכל העולם) חשים. חרדה מפני הקץ! טביעה בתהום. החלום משקף את הרצון ליציבות, במצב שעומד להיות בלתי יציב בעליל. אכן הטיימר מתחיל לפעול ואתם סופרים דקות ושניות עד לקץ הקרוב! החלום מקצין קצת את ההרגשה שלך, כי כך אופיים של החלומות – הם קצת מגזימים... ולכן אנו זוכרים אותם. החלומות שאנו זוכרים הם בעלי מסר מעצמנו לעצמנו – אני רק מפרשת את סימליות החלום, בשפה מובנת. החלום אומר לך שאת במצב של ספירת דקות לקץ הנורא. אבל יש תפנית בהמשך.
בחלק השני- ראשיכם הסתובבו על ציריהם כמו כדור הארץ (העולם) או כמו סביבונים! אבל... הפלא ופלא - התחושה לא היתה תחושת קץ העולם ומוות!! אלא איפוס, חזרה להתחלה מחדש, חיים חדשים!!! הטיימר נעצר? לא בטוח, בכלל אבל הוא עוד מעט יתחיל מחדשץ היתה טלטלה עזה, אבל היא הסתיימה בהקלה גדולה, ואפילו הסתיימה טוב ממה שהיה קודם!
החלק השני אומר – שאת עוברת חשבון נפש פנימי מטלטל, חזק, " עד מוות". את חשה שאת צריכה איפוס הטיימר שלך נעצר באזור הנוחות שלך ומכאן אחרי טלטלה – תתאפסי. מהי הטלטלה שאת צריכה? את עדיין אינך יודעת. היא עדיין לא הגיעה. הטלטלה אינה חוויה נעימה כלל וכלל. לאחת שאוהבת יציבות – זה מפחיד ביותר. אבל החלום אומר לך – אם תעשי שינוי – תחווי טלטלה אבל ייצא ממנה טוב, בסוף. החלום אינו נבואי ( איני חסידת הפרשנות הנבואית!! ) – אבל את יכולה לגרום לכך שהוא יהיה נבואי, אם תגשימי אותו. כלומר – תשני משהו בחייך, שינוי פנימי עמוק שיגרום לשינוי חיצוני, או אולי שינוי חיצוני שיגרום לשינוי פנימי – זה יגרום לך להתאפס. ולא סתם להתאפס! ראי להלן
החלק האחרון מראה, מה יקרה בסוף אם תגשימי את שאיפותייך ותעברי שינוי שחולל משהו בקוסמוס או הקוסמוס חולל בך, במילים שלך :
"התחלנו להודות ולהוקיר את הטוב אחד כלפי השני, היתה תחושת אושר גדולה, התחבקנו ונדהמנו מזה שאנחנו נשארנו בחיים על אף הכל"
הסערה שסובבה את כדור הארץ או ראשך – תגרום לך תחושת הודיה לקוסמוס וגם לאנשים מסביבך, על ההצלה, על החיים. אני קושרת את העניין הזה לזוגיות שלך – תחזרי להיות בת זוג אמיתית בלב ונפש של בעלך היקר, לא כמו פעם אלא הרבה יותר ממה שהיה פעם!
החלום הוא על התחלה חדשה עם חרדת מוות. אולי זה קשור ללידה האחרונה - שבגללה התחלת לחשוב על התקדמות והגשמת שאיפות לחופש. לידת ילד, זה אירוע מכונן וגם לא פעם מפנה דרך. תחשבי אם את מוכנה לחפש התחלה חדשה, ומתי. בחיים - שלא כמו בחלום - טלטלות יכולות להימשך חודשים ואף שנים, הן אינן מקום נוח ויציב, כלל וכלל. כרגע את במקום נוח, אבל קצת חשה בסוג של בית כלא. האם להמשיך כך, או לפרוץ גבולות ולהתקדם כרצונך? זו השאלה שאת צריכה למצוא את התשובה לה.
פרוש אחר שחשבתי עליו, לפני שקיבלתי את מלוא הרקע לחלום:
המצב בארץ ובעולם הוא מטלטל מאוד ואנו לפני קץ המדינה או קץ העולם. אבל זה מצב בלתי נסבל כמובן. אפילו לחלום על זה – קשה ביותר! החלום היטיב עימך בכך, שהוא הסתיים טוב. את אופטימית, למרות הכל! או רוצה להיות אופטימית. המצב המטלטל הוא זמני ויבואו ימים טובים. הרי יש לך ילדים רכים לגדל פה! אינך יכולה לחלום חלום על הסוף... מה יהיה עליהם? מה יהיה על קרובי משפחתך, על החברים, על השכנים וכלל הציבור? את חשה שהמצב קשה, אבל מאחלת שיהיה טוב, ולכן החלום מסתיים בטוב! את הפכת חלום נורא לחלום נפלא... החלום אומר לך : יש לך לימון ? עשי ממנו לימונדה!
אודה לך על חוות דעת על כל אחד מהפרושים – מה התאים ומה לא התאים. יתכן ששניהם מתאימים ויתכן שאף אחד, בחלומות יש לא פעם פרושים שונים או אפילו סותרים והם מתאימים! חוות דעתך תלמד אותי הרבה עלייך וזה יעזור לי בפתרון החלומות הבאים כשיהיו. אני קוראת חלומות קודמים ורקע, לפני הפרוש של החלום הבא.