חלום על התארגנות לטיול

אור_30

Active member
בוקר טוב,

חלמתי שאני ובת הזוג שלי טסות ואני בכלל לא מוכנה עם התיק
היא, אמא שלה ובעלה למטה כנראה לאסוף אותנו לשדה, ואני בלחץ אורזת.
הייתי בבית הישן מפעם, בחדר שלי. ארון מסודר, עם בגדים שלי, ובגדים שאמא שלי העבירה לי.
אמא של בת הזוג שלי עלתה, היא באה לשכנה שגרה דלת ליידנו. שאלה את השכנה איפה אני כי רצתה להגיד לי שלום
אמא של בת הזוג שלי שיקרה לשכנה שלא ראתה אותי כי הייתי בבידוד, כאשר היא בעצם באה לגשש
התקשרתי לבת הזוג שלי שתעזור לי דחוף לארוז
ואי עד שהצלחתי להקליד את שמה בטלפון, זה הרגיש נצח, סיוט, לחץ
איך שהתקשרתי היא הופיעה ונרגעתי

רקע:
לגבי הבית בחלום - בית שאני ואמא גרנו בו, אותו בית כשהייתי בת 13, שאחותי עזבה את הבית והתחתנה.
אמא של בת הזוג שלי - כאילו טוב לב אינסופי, מתחת מסתתרת שליטה באחרים. אובר נחמדות כדי שלא יכעסו עליה/לא יאהבו אותה. היא לא גידלה את הילדים שלה להיות עצמאיים (אח הבכור של הבת הזוג שלי יותר גרוע, תינוק ממש ומגדל עוד תינוקת - חברה שלו. קשר רעיל). אמא שלה גידלה אותה ואת אחיה פאסיבים כאלה, מרצים אחרים, ללא מרפקים בחיים. אשליית "רוך אינסופי וכלם בסדר עם כולם" בכל מחיר!
היא גורמת לי להרגיש (לא במילים, מסר נסתר, ע"י שאלות לא במקום וכו') שאני איזו עבריינית/בעייתית שהבת שלה צריכה הגנה. במקום ללמד את ילדיה להיות עצמאיים, היא בודקת מה בנות הזוג של ילדיה עושות ומגששת עבורם. (בנחמדות אינסופית בכאילו - כמובן)
פגשתי אותה כ3-4 פעמים והספיק לי. לא הבנתי למה הרגשתי כ"כ לא בסדר. עד שנפל לי האסימון. אני לא מוכנה לאשליה הזו, לא מוכנה לשחק את המשחק הזה.
אם לא לא באלי לחייך ליידה - אני לא חייבת. זה משחק
כרגע החלטתי על הפסקה מהאנשים של בת הזוג, לא כיף לבוא "תחתיה" או איתה לאנשים שלה כשהיא בריצוי ריצוי ריצוי, אמרתי לבת הזוג שלי והיא מכבדת ומודעת לזה. היא צריכה להציב לאמא שלה + אחרים גבולות. שתינו צריכות לעבור תהליך, ניפגש עם אנשים שלה בהמשך כשתתינו נתחזק.
האמת שהיא עושה את זה ואני גאה בה מאוד, אפילו בהלם שלקחה את מה שאמרתי ב2 ידיים

אני ובת הזוג שלי בתהליך גדול, עצמי (של כל אחת) + ביחד. בתהליך גדילה ואומץ.
יותר בגרות ואינדיבידואליות, יותר גיבוש הזהות, עצמאות וכו'. לא חלילה מפלצת דו ראשית. 2 אנשים בוגרים! היא מאוד חכמה ולא חסר לה כלום.
היא בתהליך היפרדות חבל הטבור מאמא שלה. היפרדות מהתפקיד של "מאמא תרזה" המושיעה ומצילה את כולם. היא מאוד רכה, אין זה אומר שהיא חייבת להכיל את כל העולם על חשבונה ועל חשבון מי שאיתה (אני) כמו שלמדה מאמא שלה. קודם אחרים, אח"כ אחרים, תמיד אחרים. משהו ממש לא מאוזן
כרגע באומץ גדול וקושי (כל הכבוד לה) היא שוברת את האשליה הזו מאמא שלה של"תת" לאדם להיות הוא, כאילו שזה תלוי בה. במחיר שהיא לא היא! לנטוש את עצמה עבור האחר. זה כ"כ דבילי (סליחה) ולא אותנטי. זה להתבלבל בין החלק שלה, של האחר ושל אלוהים.
לעצור את כל העולם ולהקשיב לאדם, להעצים ולהכיל ולהקשיב, גם כשהוא רעיל! גם כשהוא משתמש בזה! גם כשהוא תינוקי ומכור ל"חלב אם". (חברה שלה ו2 ידידים שלה שהתרחקה מהם) די, זה לא מציאותי. זה מתיימר להיות.
היה מאוד קשה להעיר אותה מזה. התחילה טיפול. היה בינינו שבר גדול כשהפצעים התערבבו. פצע הנטישה שלי מול הריצוי שלה את האחרים.
פחדתי שזהו... שייגמר בינינו (תודה שהגל עבר, תודה על הבנה וגדילה)
הייתי מעורבבת עם הפצע שלה לפני כשבועיים ולקחתי אישית שהיא נוטשת אותי מול אחרים. בסוף הבנתי שזה בכלל קשור אליה, לפצע שלה, היא נוטשת את עצמה ולכן את מי שאיתה. ואני צריכה לרפא את הפצע שלי. שהילדה פנימית שלי צריכה אותי, לא אף אחד אחר. (תודה על המטפלת שלי)
תודה על יכולת להיות תמיכה עבורה (פעם ראשונה שלי, פתאום אני לא במקום הילדי הנזקק) + דוגמה אישית. היא עושה תהליך מדהים.

*בת הזוג שלי די פאסיבית, אני מתחילה להבין את יחסי הכוחות בינינו, אני הדומיננטית. היא זקוקה לדחיפה (שמסתבר יש לי בשפע) תמיד התרגלתי שדוחפים אותי. זה מוזר, אני עוד מתרגלת
*אני לא זוכרת לאן עמדנו לטוס בחלום. רק זוכרת את הסופר לחץ של להספיק לרדת ואני לא מוכנה ולא יודעת מה לארוז.

תודה ענקית מראש |לב|

אלישבע777

Well-known member
בוקר טוב,

חלמתי שאני ובת הזוג שלי טסות ואני בכלל לא מוכנה עם התיק
הייתי בבית הישן מפעם, בחדר שלי. ארון מסודר, עם בגדים שלי, ובגדים שאמא שלי העבירה לי.
אמא של בת הזוג שלי עלתה, היא באה לשכנה שגרה דלת ליידנו. שאלה את השכנה איפה אני כי רצתה להגיד לי שלום
אמא של בת הזוג שלי שיקרה לשכנה שלא ראתה אותי כי הייתי בבידוד, כאשר היא בעצם באה לגשש
התקשרתי לבת הזוג שלי שתעזור לי דחוף לארוז
ואי עד שהצלחתי להקליד את שמה בטלפון, זה הרגיש נצח, סיוט, לחץ
איך שהתקשרתי היא הופיעה ונרגעתי

רקע:
לגבי הבית בחלום - בית שאני ואמא גרנו בו, אותו בית כשהייתי בת 13, שאחותי עזבה את הבית והתחתנה.
אמא של בת הזוג שלי - כאילו טוב לב אינסופי, מתחת מסתתרת שליטה באחרים. אובר נחמדות כדי שלא יכעסו עליה/לא יאהבו אותה. היא לא גידלה את הילדים שלה להיות עצמאיים (אח הבכור של הבת הזוג שלי יותר גרוע, תינוק ממש ומגדל עוד תינוקת - חברה שלו. קשר רעיל). אמא שלה גידלה אותה ואת אחיה פאסיבים כאלה, מרצים אחרים, ללא מרפקים בחיים. אשליית "רוך אינסופי וכלם בסדר עם כולם" בכל מחיר!
היא גורמת לי להרגיש (לא במילים, מסר נסתר, ע"י שאלות לא במקום וכו') שאני איזו עבריינית/בעייתית שהבת שלה צריכה הגנה. במקום ללמד את ילדיה להיות עצמאיים, היא בודקת מה בנות הזוג של ילדיה עושות ומגששת עבורם. (בנחמדות אינסופית בכאילו - כמובן)
פגשתי אותה כ3-4 פעמים והספיק לי. לא הבנתי למה הרגשתי כ"כ לא בסדר. עד שנפל לי האסימון. אני לא מוכנה לאשליה הזו, לא מוכנה לשחק את המשחק הזה.
אם לא לא באלי לחייך ליידה - אני לא חייבת. זה משחק
כרגע החלטתי על הפסקה מהאנשים של בת הזוג, לא כיף לבוא "תחתיה" או איתה לאנשים שלה כשהיא בריצוי ריצוי ריצוי, אמרתי לבת הזוג שלי והיא מכבדת ומודעת לזה. היא צריכה להציב לאמא שלה + אחרים גבולות. שתינו צריכות לעבור תהליך, ניפגש עם אנשים שלה בהמשך כשתתינו נתחזק.
האמת שהיא עושה את זה ואני גאה בה מאוד, אפילו בהלם שלקחה את מה שאמרתי ב2 ידיים

אני ובת הזוג שלי בתהליך גדול, עצמי (של כל אחת) + ביחד. בתהליך גדילה ואומץ.
יותר בגרות ואינדיבידואליות, יותר גיבוש הזהות, עצמאות וכו'. לא חלילה מפלצת דו ראשית. 2 אנשים בוגרים! היא מאוד חכמה ולא חסר לה כלום.
היא בתהליך היפרדות חבל הטבור מאמא שלה. היפרדות מהתפקיד של "מאמא תרזה" המושיעה ומצילה את כולם. היא מאוד רכה, אין זה אומר שהיא חייבת להכיל את כל העולם על חשבונה ועל חשבון מי שאיתה (אני) כמו שלמדה מאמא שלה. קודם אחרים, אח"כ אחרים, תמיד אחרים. משהו ממש לא מאוזן
כרגע באומץ גדול וקושי (כל הכבוד לה) היא שוברת את האשליה הזו מאמא שלה של"תת" לאדם להיות הוא, כאילו שזה תלוי בה. במחיר שהיא לא היא! לנטוש את עצמה עבור האחר. זה כ"כ דבילי (סליחה) ולא אותנטי. זה להתבלבל בין החלק שלה, של האחר ושל אלוהים.
לעצור את כל העולם ולהקשיב לאדם, להעצים ולהכיל ולהקשיב, גם כשהוא רעיל! גם כשהוא משתמש בזה! גם כשהוא תינוקי ומכור ל"חלב אם". (חברה שלה ו2 ידידים שלה שהתרחקה מהם) די, זה לא מציאותי. זה מתיימר להיות.
היה מאוד קשה להעיר אותה מזה. התחילה טיפול. היה בינינו שבר גדול כשהפצעים התערבבו. פצע הנטישה שלי מול הריצוי שלה את האחרים.
פחדתי שזהו... שייגמר בינינו (תודה שהגל עבר, תודה על הבנה וגדילה)
הייתי מעורבבת עם הפצע שלה לפני כשבועיים ולקחתי אישית שהיא נוטשת אותי מול אחרים. בסוף הבנתי שזה בכלל קשור אליה, לפצע שלה, היא נוטשת את עצמה ולכן את מי שאיתה. ואני צריכה לרפא את הפצע שלי. שהילדה פנימית שלי צריכה אותי, לא אף אחד אחר. (תודה על המטפלת שלי)
תודה על יכולת להיות תמיכה עבורה (פעם ראשונה שלי, פתאום אני לא במקום הילדי הנזקק) + דוגמה אישית. היא עושה תהליך מדהים.

*בת הזוג שלי די פאסיבית, אני מתחילה להבין את יחסי הכוחות בינינו, אני הדומיננטית. היא זקוקה לדחיפה (שמסתבר יש לי בשפע) תמיד התרגלתי שדוחפים אותי. זה מוזר, אני עוד מתרגלת
*אני לא זוכרת לאן עמדנו לטוס בחלום. רק זוכרת את הסופר לחץ של להספיק לרדת ואני לא מוכנה ולא יודעת מה לארוז.

תודה ענקית מראש |לב|
החלום בעבודה מקווה שיהיה פרוש עוד היום

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

החלום קצר מאד ולמרות זאת יש לו שני חלקים שהם כמעט שני חלומות נפרדים.

חלק א - העתקתי אותו לכאן

חלמתי שאני ובת הזוג שלי טסות ואני בכלל לא מוכנה עם התיק.

חלק זה לא התחבר לי כל כך לרקע הנרחב שכתבת כאן אלא יותר הזכיר לי מוטיבים מהחלום של הנסיעה לטיול השנתי מיום 1.10.22 שהוא חלום חוזר אצלך ( למרות שבפורום הוא מופיע בפעם ראשונה).

גם החלום הזה – קשור לטיול וגם בו כמו שם – את לא התארגנת מראש! בחלום ההוא היו חסרים לך פריטים חשובים כמו נעלי ספורט ובגדי שינה וכאן התיק שלך ( לטיסה!) אינו מסודר. שם האוטובוס נוסע ליעד לא ידוע וגם כאן הטיסה היא ליעד לא ידוע. את הרגשת שהנסיעה לטיול השנתי כאילו היתה כפויה עלייך. כאן הטיסה לחו"ל לא הורגשה ככפויה, אבל גם לא אירוע משמח בכלל!! בחלום על הטיול השנתי, את מגיעה לבד וכמעט מאחרת וכאן אימא של חברתך ובעלה באים לקחת אותך מביתך (הקודם) במכוניתה. כמו מונית!! אימא של חברתך ממלאה את מקומה החסר של אימך – בחלום הזה. בחלום על הטיול השנתי – את עזובה לנפשך אימך בחיים לא היתה מביאה אותך לשום מקום. וכאן יש מי שדואג לך! וזה מראה שחלה התקדמות בתחושה הפנימית שלך. אומנם לא אימך היגיעה לקחת אותך לשדה התעופה אבל אימא אחרת הגיעה. אולי זה מרמז שגם אימא שלך היא היום אחרת קצת!! קצת יותר טובה!! בבית הישן את נמצאת בחדר שלך אורזת את החפצים לטיסה בלחץ רב, אבל החדש שלך מסודר!! אורן מסודר ובגדים שאימא שלך "העבירה לך" ( לא ברור לי מה זה, אני מניחה שאימא שלך בחלום, סידרה לך את הארון עם הבגדים לטיסה)

סוף חלק ב' - הוא בעצם המשך של חלק א

התקשרתי לבת הזוג שלי שתעזור לי דחוף לארוז ,וואי , עד שהצלחתי להקליד את שמה בטלפון, זה הרגיש נצח, סיוט, לחץ, איך שהתקשרתי היא הופיעה ונרגעתי

את חשה לחץ רב. זה לא חדש בחלומות שלך וגם בחלום על הטיול שנתי – את לחוצה מהאיחור בהתחלה וכל מהלך הטיול את מודאגת מתי הטיול ייגמר ואיך תגיעי לביתך. בחלום הזה, בסוף מתגלה לך שכל הלחץ מיותר ואפילו החיוג אליה בטלפון - היה מיותר!! איך שאת מנסה לחייג אליה בטלפון הרוסה מרוב לחץ כאילו עוד רגע ייחרב העולם – חברתך הנאמנה הופיעה!! אבל אין כאן המשך. היא בעצם לא עושה כלום!! אבל הופעתה מרגיעה אותך ומסמלת את נאמנותה אלייך והיא לא נטשה אותך עכשו. החלק הזה משקף לך, שאת עדיין לחוצה ואינך מספיק מאורגנת בחיים, לפחות לא בהרגשה שלך. ברקע שאת כותבת בחלומות שלך – את כיום - מתארגנת הרבה יותר טוב מאשר בעבר! יתכן שבחלומות משתקף העבר שהיה פעם ( גם הבית הוא בית אימך הישן) . אם כך יתכן שהחלום משקף לך את העבר ומעביר לך מסר – לא לחזור לשם! היום הרבה יותר טוב, את בוגרת יותר ומאורגנת יותר ופחות תלויה באנשים!! בחלום את עדיין מאחור לעומת היום.

מה שכן בולט בחלום זה שהחלק של אימא של חברתך תופס יותר מקום מאשר חברתך עצמה. אימא שלה רוצה לעזור לך בחלק הזה והיא מגיעה לפני חברתך. חברתך רק מופיעה בסוף באיחור, אבל לא עושה כלום.
ובעצם - בניגוד למציאות - אין דיאלוג כאן בכלל. את ואימא שלה בכלל לא נפגשות ובוודאי שאתן לא מדברות ( חלק ב) את וחברתך - נפגשות אבל לא מדברות. אימא של חברתך וחברתך - לא נפגשות ולא מדברות. היחידות שמדברות הן אימא של חברתך והשכנה שלך ( חלק ב') ואין לי הסבר טוב לחוסר הדיאלוג בחלום לעומת הדיאלוג במציאות. אולי בגלל שחלק ב' לא היה לי ברור, או הרגשתי שאיני בטוחה שאני מבינה אותו.

התחלת חלק ב' לא היתה מנוסחת באופן ברור. ולכן אני מציגה בהמשך את מה שהבנתי
.

אמא של בת הזוג שלי עלתה, היא באה לשכנה שגרה דלת ליידנו. שאלה את השכנה איפה אני כי רצתה להגיד לי שלום. אמא של בת הזוג שלי שיקרה לשכנה שלא ראתה אותי כי הייתי בבידוד, כאשר היא בעצם באה לגשש.

אני הבנתי שאימא של חברתך עלתה לשכנה ממול דירתך והשכנה שאלה אותה איפה את כי השכנה רצתה להגיד לך שלום. אימא של חברתך שיקרה לשכנה ואמרה שהיא לא יודעת איפה את כי את בבידוד ולכן היא עלתה כדי לשאול את השכנה היכן את ( לגשש).

אימא של חברתך משקרת לשכנה ומסתירה את העובדה שהיא יודעת היכן את והיא גם לא אוספת אותך לשדה התעופה והיא בכלל אינה מגיע לדירתך!! ואפילו אינה מצפה לביתה ( חברתך) שתגיע כבר, כי אתן צריכות לטוס. עניין הטיסה ממש נעלם בקטע הזה והוא כאילו חלום נפרד לגמרי. גם בעלה נעלם מהקטע הזה לגמרי.

יתכן שהקטע מתחבר לי לרקע על אימא של חברתך, שיש לך ביקורת עליה.

ברקע את כותבת עליה
: כאילו טוב לב אינסופי, מתחת מסתתרת שליטה באחרים.... היא גורמת לי להרגיש (לא במילים, מסר נסתר, ע"י שאלות לא במקום וכו') שאני איזו עבריינית/בעייתית, שהבת שלה צריכה הגנה. במקום ללמד את ילדיה להיות עצמאיים, היא בודקת מה בנות הזוג של ילדיה עושות ומגששת עבורם.

אימא של חברתך היא נחמדה כלפי חוץ אבל קצת נכלולית ( בחלום היא משקרת) בסתר. היא מרגלת אחרי בנות הזוג של ילדיה. אינה בוטחת בך ובקשר שלך עם הבת שלה. היא באה לקחת אותך לשדה התעופה שזה יפה מאוד אבל... בעצם לא עושה שום דבר! החלום משקף את ההחלטה שלך לנתק מגע ממנה ועל חברתך להציב לה גבולות.

מקווה שהצלחתי בפרוש. אנא כתבי מה התאים ומה לא התאים. ותתקני את מה שלא הבנתי ( אם לא הבנתי) .

אור_30

Active member
ואוו תודה רבה על הפירוש הממש מושקע.
פשוט כותבת לפי הסדר של הכתיבה

אמא שלי קונה לעצמה המון דברים לפעמים סתם, ואז מעבירה הלאה. לא מהמקום של נתינה בהכרח (לפעמים כן) יותר ממקום של להיפטר מזה. אני לומדת לסרב גם כשלא מתאים לי ולהתמודד עם הפחד לפספס.
אמא שלי לא תסדר לי את הארון חח אולי בחלום היה סדר שלה, יכול להיות, כי הבגדים קצת הפתיעו אותי, מאוד התלבטתי מה לקחת

יפה ההשוואה ל2 החלומות, מאוד מעניין. תודה על השיקופים על השינויים וההתקדמות.
מוטיב לחץ באמת חוזר לי בחלומות- אולי מההרגשה שהחיים קרו לי פתאום. שגדלתי עם הורים לא בוגרים ולא בשלים, הייתי חשופה לחיים בטרם עת, לפני שפתחתי כלים להתמודד. ההורים שלי לא יודעים (עד היום) להתמודד עם החיים. תודה שאני תחת חסותי בלבד, לומדת מאנשים בוגרים אחרים ולוקחת השראה.
טראומה = מהר מדי, יותר מדי. אין זמן עיבוד למערכת. מעניין שזה מגיע בחלומות. אני באמת מרגישה כל הזמן לא מספיק מוכנה. כאילו אפקט של הפתעה.
אני עובדת על זה, לחזק אותי, להיערך מראש כמה שאני יכולה ביום יום, וגם לקבל שינויים.
לגבי התקדמות בתחושה הפנימית שלי – מעניין.

הטלפון לבת הזוג- אני חושבת שזה קשור לדרך שלי, עד שהגעתי אליה, "לשבור לה את הקליפה" את האשליה שאיתה הגיעה מבית אמא, זה לקח ממני המון אנרגיה וכאב, גם לה. תודה שהיא הסכימה "להתעורר" מהאשליה הזו. וזה עדיין תהליך לא פשוט, דפוסים שלמים לשינוי

הלחץ בחלום הוא כי הם אוספים אותנו, לא רציתי שיחכו לי. אמא שלי תמיד נתנה לי הרגשה ממש רעה לגבי זה, והיא מאוד קצרה וחסרת סבלנות. זה היה בלתי נסבל, זה משהו שהמערכת שלי עוד צריכה להפנים.
שמותר לי לאט, שיחכו לי (קצת), שאני אנושית וכו'.
מעניין שכתבת "כאילו שייחרב העולם" ככה אמא שלי מתנהגת כשהיא מחכה! אפילו חצי שנייה. זו בול ההרגשה שקיבלתי, שזה אסון, והיא הייתה מאוד מפחידה
הטביעה כנראה את חותמה על המערכת שלי
תמיד כל טעות שלי הייתה סוף העולם. לא יכולתי לא רק להיות ילדה, בכלל להיות אנושית.
תמיד הכל בלחץ, דריכות איתה, אין לדעת מאיפה זה יגיע פתאום. אני משחררת לאט לאט.
מרחק בריא ממנה עוזר לי.

שבת הזוג שלי הופיעה זה אכן הרגיע אותי שהיא איתי בזה ולא נוטשת, ששוב אני הלא בסדר.. כי מול אחרים היא ממש פחדנית (בתהליך כרגע).

לגבי אמא שלה- היא הייתה אוטוריטה/סמכות עליונה לחייה, יותר מעצמה. ממש כמו שילד קטן שמעריץ את אמא. היא ממש בתהליך גדילה כרגע. היא הבינה.
אמא שלה לא רצתה לעזור לי. אמא שלה באה לגשש. תמיד בחשאיות אצלה, היא לא מדברת בגלוי. הכל כאילו מאוד בעדינות..

מקווה שיהיה יותר ברור :)
האמא חיפשה אותי, רצתה לגשש (כאילו להגיד לי שלום. מה יש לה להגיד לי שלום אם אני בדרך למטה?). היא שיקרה לשכנה כדי שהשכנה תגלה לה איפה אני.
השכנה ידעה שאני בבית
אני בעצם שמעתי אותה מדברת עם השכנה והתעלמתי, לא רציתי שהיא תבוא.
כולם היו למטה הרי האמא, הבעל ובת הזוג שלי
(מעניין שהחברה שלי כנראה עדיין גרה איתם ובאה איתם, ואני בבת אמא ישן)

אלישבע777

Well-known member
ואוו תודה רבה על הפירוש הממש מושקע.
פשוט כותבת לפי הסדר של הכתיבה

אמא שלי קונה לעצמה המון דברים לפעמים סתם, ואז מעבירה הלאה. לא מהמקום של נתינה בהכרח (לפעמים כן) יותר ממקום של להיפטר מזה. אני לומדת לסרב גם כשלא מתאים לי ולהתמודד עם הפחד לפספס.
אמא שלי לא תסדר לי את הארון חח אולי בחלום היה סדר שלה, יכול להיות, כי הבגדים קצת הפתיעו אותי, מאוד התלבטתי מה לקחת

יפה ההשוואה ל2 החלומות, מאוד מעניין. תודה על השיקופים על השינויים וההתקדמות.
מוטיב לחץ באמת חוזר לי בחלומות- אולי מההרגשה שהחיים קרו לי פתאום. שגדלתי עם הורים לא בוגרים ולא בשלים, הייתי חשופה לחיים בטרם עת, לפני שפתחתי כלים להתמודד. ההורים שלי לא יודעים (עד היום) להתמודד עם החיים. תודה שאני תחת חסותי בלבד, לומדת מאנשים בוגרים אחרים ולוקחת השראה.
טראומה = מהר מדי, יותר מדי. אין זמן עיבוד למערכת. מעניין שזה מגיע בחלומות. אני באמת מרגישה כל הזמן לא מספיק מוכנה. כאילו אפקט של הפתעה.
אני עובדת על זה, לחזק אותי, להיערך מראש כמה שאני יכולה ביום יום, וגם לקבל שינויים.
לגבי התקדמות בתחושה הפנימית שלי – מעניין.

הטלפון לבת הזוג- אני חושבת שזה קשור לדרך שלי, עד שהגעתי אליה, "לשבור לה את הקליפה" את האשליה שאיתה הגיעה מבית אמא, זה לקח ממני המון אנרגיה וכאב, גם לה. תודה שהיא הסכימה "להתעורר" מהאשליה הזו. וזה עדיין תהליך לא פשוט, דפוסים שלמים לשינוי

הלחץ בחלום הוא כי הם אוספים אותנו, לא רציתי שיחכו לי. אמא שלי תמיד נתנה לי הרגשה ממש רעה לגבי זה, והיא מאוד קצרה וחסרת סבלנות. זה היה בלתי נסבל, זה משהו שהמערכת שלי עוד צריכה להפנים.
שמותר לי לאט, שיחכו לי (קצת), שאני אנושית וכו'.
מעניין שכתבת "כאילו שייחרב העולם" ככה אמא שלי מתנהגת כשהיא מחכה! אפילו חצי שנייה. זו בול ההרגשה שקיבלתי, שזה אסון, והיא הייתה מאוד מפחידה
הטביעה כנראה את חותמה על המערכת שלי
תמיד כל טעות שלי הייתה סוף העולם. לא יכולתי לא רק להיות ילדה, בכלל להיות אנושית.
תמיד הכל בלחץ, דריכות איתה, אין לדעת מאיפה זה יגיע פתאום. אני משחררת לאט לאט.
מרחק בריא ממנה עוזר לי.

שבת הזוג שלי הופיעה זה אכן הרגיע אותי שהיא איתי בזה ולא נוטשת, ששוב אני הלא בסדר.. כי מול אחרים היא ממש פחדנית (בתהליך כרגע).

לגבי אמא שלה- היא הייתה אוטוריטה/סמכות עליונה לחייה, יותר מעצמה. ממש כמו שילד קטן שמעריץ את אמא. היא ממש בתהליך גדילה כרגע. היא הבינה.
אמא שלה לא רצתה לעזור לי. אמא שלה באה לגשש. תמיד בחשאיות אצלה, היא לא מדברת בגלוי. הכל כאילו מאוד בעדינות..

מקווה שיהיה יותר ברור :)
האמא חיפשה אותי, רצתה לגשש (כאילו להגיד לי שלום. מה יש לה להגיד לי שלום אם אני בדרך למטה?). היא שיקרה לשכנה כדי שהשכנה תגלה לה איפה אני.
השכנה ידעה שאני בבית
אני בעצם שמעתי אותה מדברת עם השכנה והתעלמתי, לא רציתי שהיא תבוא.
כולם היו למטה הרי האמא, הבעל ובת הזוג שלי
(מעניין שהחברה שלי כנראה עדיין גרה איתם ובאה איתם, ואני בבת אמא ישן)
תודה על התגובה. אכן הוספת כאן כמה וכמה פרטים שלא כתבת , חבל שזה באיחור כי זה היה נחוץ לפרוש ( בחלום כל מילה וכל פרט יש לה חשיבות! בעיקר בהשוואת חלומות ). מכל מקום תגובתך והתוספות כאן עשויות לשמש אותי בעתיד.
לא התייחסת לעניין שאתן כולכן: את, אימא של חברתך וחברתך אינכן משוחחות ביניכן. היחידות שמחליפות אי אילו מילים הן אימא של חברתך והשכנה וגם אז זה לא היה דיאלוג של ממש.
לדעתי הארון המסודר אצלך, מצביע על אפשרות שהקשר עם אימך השתפר ( הסתדר) מעט בזמן האחרון , כבר לא כזה נורא כמו בעבר. (ציינת פעם , שאת כיום כבר לא נרתעת ממדע איתה כמו בעבר.)

למעלה