חלום על וילה ואזעקות

mahila

New member
חלמתי שאני נמצאת בבית וילה של ערבים שהם חברים שלנו, ויש אזעקות שמאיימות על הביטחון שלנו.
הבית ממוקם במקום שבו גן השעשועים סמוך לבית הילדות בו גדלתי.
יש שם שיירה של וילות שמבחוץ כולן נראות אותו דבר, לכל וילה יש כמה קומות, ומתוך כל קומה יש יציאה לחצר ירוקה עם ערוגות יפות ומסודרות.
בוילה יש קומה מינוס 1 ומינוס 2, קומה מינוס 1 זה הסלון.
קומה 0 כנראה שאין.
בקומה הכי תחתונה יש ממד.
בעל הבית מרשה לנו להיות בקומה מינוס 2 ולחכות בחוץ עם בגדי ים.
יש שם עוד נשים שזה סוג של תנאי אם אנחנו רוצות להיות מוגנות אצלו בבית. להיות שם ולחכות בחוץ עם בגדי ים ושכולם יסתכלו. אני לא מרגישה נוח בבגד ים ואני מעדיפה לחכות בקומה פחות מוגנת ולהתכסות. אני מעדיפה לא לבחון את בעל הבית ולא לראות מה קורה אם אני לא עושה מה שהוא אומר, למרות שהוא ובני המשפחה שלו הבנים שלו מאוד נחמדים ומארחים אותנו עם שתייה קלה.
גם אחיות שלי שם ואני מצליחה לשוחח איתן כנראה בעניין שאני מוגנת. ואני חושבת מתי זה זמן טוב לצאת משם בלי שתהיה אזעקה.

רקע: בת 39 נשואה+ 2 ילדים קטנים. עובדת בעבודה בטוחה ומסודרת.
לאחרונה עברתי לידה שקטה בשבוע 20 להריון.

תודה.

אלישבע777

Well-known member
שלום מהילה,

החלום שלך נפתח בסערה: בית של חברים שהם ערבים וגם אזעקות מאיימות על ביטחונכם.

אבל מייד בא קטע שלם מפורט לפרטי פרטים חסרי חשיבות לחלום על... הבית שבו אתם נמצאים. בית שהוא בגן השעשועים של ילדותך, ממוקם בשורת וילות דומות בעלות שתי קומות עליונות ושתי קומות מרתף ובתחתונה יש ממ"ד. למרות שזה לא כתוב במפורש, הבית הזה גם הוא וילה.

הקטע הוא תיאורי, אין בו אנשים, אין בו מחשבות, אין בו בעיות. להפך הוא קטע שקט ומרגיע. הבית אומנם בית של ערבים אבל הם חברים ואתם אורחים שם. הבית בשכונה טובה, הבית מוגן על ידי ממד. המקום מוכר לך מילדות. הכל בסדר בעצם... אבל בהמשך זה לא בדיוק כך, אומנם האזעקות אינן מוזכרות יותר, אבל העניינים פחות שלווים בהמשך.

הקטע הזה מתאים לרקע שלך – את עובדת בעבודה בטוחה ומסודרת. נשואה עם שנים. מה יותר שלו מזה? אבל מסתבר שאפילו בקומת הממ"ד אין ממה הגנה אמיתית, להלן.

בעל הבית מרשה לכל הנשים לשהות בקומה התחתונה – לכאורה בקומה המוגנת ביותר, אבל... לא בבממ"ד, אלא בחוץ, לבושות בבגדי ים. גם בחוץ וגם חשופות למבטים (וגם אין בגד שיגן עליכן מחום או מקור או מפגיעות אחרות. )

את מבינה שאת חשופה מדי ואת מחליטה להמרות את הוראות בעל הבית ולעלות לקומה גבוהה יותר, חשופה שהיא פחות מוגנת מבחינה ביטחונית , אבל נסתרת ממבטים של אחרים ושם גם תוכלי להתכסות ולא תהיי חייבת להישאר בבגד ים.

אפשרות נוספת מוטיב "בגד הים" - מעלה אסוציאציה של בגידה. השורש משותף ב.ג.ד - יתכן שהלידה השקטה מופיעה בסמליות של "בגידת הגוף".

הקטע הזה, מצביע שאת אדם פרטי וחשאי ואינך מוכנה לחשוף את עצמך בקלות , גם לא בפקודה. את מעדיפה להסתכן פיזית ולא נפשית. אינך מוכנה לשלם בהשפלות תמורת ביטחון אישי פיזי. אבל את אינך פזיזה, את מחכה לשעת כושר כשאין אזעקה כדי לעזוב את המקום.

בקטע הזה מתברר, שאת אינך לבד! לא רק נשים אלמוניות נמצאות שם, אלא גם האחיות שלך . ואיתן את משוחחת ומספרת את הסוד שלך – לעבור בחשאי למקום אחר,כאן הפעם היחידה שאת משוחחת בחלום ומגלה סוד- אבל הן אחיותייך ובהן את בוטחת. נמצאים שם דווקא אנשים טובים נוספים והם - הבנים של בעל הבית, המארחים אתכם באדיבות ומספקים לכם שתיה קלה, אבל... מהם את צריכה להסתיר את התוכנית שלך. החלום אינו מדבר כלל על אזעקות, על פחד מהמצב, אין כמעט רגשות בחלום, פרט לאיזשהו רגש בושה להיות חשופה בבגד ים למבטים זרים למרות שהחלום אינו מציין שהיו כאלה.

החלום הוא בעיקר – איך לתכנן בריחה מוצלחת מהמבטים הללו ולהתלבש. ניסיתי לקשור לפרוש את המידע על לידה שקטה, ואיני יודעת אם החלום אכן קשור לכך. אולי האירוע הזה הוא סוד, שאותו אינך חושפת מחוץ למשפחה? יחסייך עם בעלך ( שנעדר מהחלום) שאת אינך לגמרי בוטחת בו וגם הוא לא תמיד( לפי רקע קודם), יודעים עליות וירידות . וגם הבעת בעבר חשש למעבר הדירה העתידי, שעלול לא להיות מוצלח לילדים והוא כרוך בקרבה להורים ולחטטנות. יתכן שהעניינים הללו שלא ( ברקע לחלומות הקודמים) קשורים לחלום הזה. מעבר הדירה משתקף בעקיפין בחלום בכל שרוב החלק הראשון הוא תיאור של וילה חלומית מחד, וצופנת בחובה בעיות נסתרות מאידך. בחלום מנובמבר 21 חלמת על כך שניצלת מקרב יריות וגם הופיע נחש בחלום. בחלום קודם לו אוק. 21 חלמת על לטאה בויטרינה שנשכה אותך . אלה גם חלומות של בעיות וסכנות. עתה חלום שלישי, שהחל כסכנת חיים והמשיך כסכנת חשיפה ( חשיפת הגוף בבגד ים או סוד)

נראה לי שהרקע לחלום היה מאוד לקוני. אם היה לי רקע רחב יותר, אולי גם הפרוש שלי היה קולע יותר. אנא חווי את דעתך – מה היה נכון ומה לא נכון בפרוש שלי, וזה ישמש רקע לחלומות הבאים. הרקע מאוד חשוב להצלחת הפרוש וכפי שאת רואה, אני משתמשת בו בכל פרוש חדש.

mahila

New member
שלום אלישבע777
התחברתי לעיין של הרקע- הכל כביכול בטוח,משפחה , ילדים, עבודה מסודרת. אבל גם במקום הבטוח הזה- יש חוסר ביטחון כמו שקרה לי.
נאמנה לעצמי- מאוד נכון , בתקופה המעורפלת שעברתי לא מיהרתי להקשיב לעצות של אחרים, הקשבתי לעצמי והייתי נאמנה לאמת שלי ורק כשאני הרגשתי שנכון לי לפעול, אז פעלתי. בשיקול דעת, לאחר חשיבה מרובה והגיונית.
אני בנאדם מאוד פרטי אבל הסיפור העצוב שלי נחשף אל מול המון אנשים, אע"פ שהייתי מעדיפה שיהיה רק שלי, יותר מידי אנשים , גם פחות קרובים שמעו ומכירים את הסיפור שלי.
שורש ב.ג.ד - בגידה, בגידת הגוף, גם מאוד הגיוני שקשור.
בעלי לא מופיע בחלום- הוא מאוד היה איתי בתקופה, אבל אולי הייתי הייתי רוצה שיהיה לפעמים קצת אחרת.
אחיות שלי- מאוד היו שם בשבילי ואני סומכת עליהן.
שתי קומה תחתונות- קומה מינוס 1 ומינוס 2- מאמינה שקשור לשני ילדיי היקרים, לא יודעת בדיוק איך.
ידעתי שהחלום מתקשר להריון וההפלה אבל לא הצלחתי להבין את הקשר ועזרת לי המון, תודה על ההבהרה והמענה המפורט.
להבא ארשום יותר רקע.
תודה רבה

אלישבע777

Well-known member
שלום אלישבע777
התחברתי לעיין של הרקע- הכל כביכול בטוח,משפחה , ילדים, עבודה מסודרת. אבל גם במקום הבטוח הזה- יש חוסר ביטחון כמו שקרה לי.
נאמנה לעצמי- מאוד נכון , בתקופה המעורפלת שעברתי לא מיהרתי להקשיב לעצות של אחרים, הקשבתי לעצמי והייתי נאמנה לאמת שלי ורק כשאני הרגשתי שנכון לי לפעול, אז פעלתי. בשיקול דעת, לאחר חשיבה מרובה והגיונית.
אני בנאדם מאוד פרטי אבל הסיפור העצוב שלי נחשף אל מול המון אנשים, אע"פ שהייתי מעדיפה שיהיה רק שלי, יותר מידי אנשים , גם פחות קרובים שמעו ומכירים את הסיפור שלי.
שורש ב.ג.ד - בגידה, בגידת הגוף, גם מאוד הגיוני שקשור.
בעלי לא מופיע בחלום- הוא מאוד היה איתי בתקופה, אבל אולי הייתי הייתי רוצה שיהיה לפעמים קצת אחרת.
אחיות שלי- מאוד היו שם בשבילי ואני סומכת עליהן.
שתי קומה תחתונות- קומה מינוס 1 ומינוס 2- מאמינה שקשור לשני ילדיי היקרים, לא יודעת בדיוק איך.
ידעתי שהחלום מתקשר להריון וההפלה אבל לא הצלחתי להבין את הקשר ועזרת לי המון, תודה על ההבהרה והמענה המפורט.
להבא ארשום יותר רקע.
תודה רבה
תודה על התגובה המפורטת! היא תעזור לי בפרוש החלומות הבאים. בעניין קומה מינוס 1 ומינוס 2, כפי שרשמת במילים כמקובל במתימטיקה 1- או 2- העלתה לי אסוציאציה שונה. העובר שאבד הוא מינוס 1 ואת חוששת שאולי יהיה גם מינוס 2 אפשרות אחרת שבה אני זורמת עם הרעיון שלך: הילדים שלך הם עדיין קטנים בגוף ובגיל ולכן מינוס 1 הוא הגדול/ה ומינוס 2 הוא הקטן/ה. למה לא היתה קומה 0 כי אפס מסמל שום דבר! ריק, איין. גם מפלס הביטחון הפנימי שלך וגם הרחם שאומנם התרוקן ו "מינוס 3" - נולד, אבל ללא קול, ללא חיים.
את קומה 0 הסרת מהחלום. אפילו לחלום עליה, זה מיותר ואולי אף אסור!
אם אכן מספרי הקומות הם סמל לילדים, חשבי מדוע קומה מינוס 2 היא הסלון. ומדוע לקומה מינוס 1 אין ציון מהותה בבית.

נערך לאחרונה ב:
למעלה