חלום על זרה שפולשת לגינה שלי

אור_30

Active member
צהריים טובים יקירה,

החלום:
היינו בדירה הקודמת (אני חושבת שבת הזוג הייתה בחדר - ישנה/לא הייתה מעורבת)
פתחתי את הדלת של הבית, ואני רואה כלפי חוץ שהגינה הייתה ממש גדולה ופתוחה לרווחה, רהיטי הגינה הקבועים נעלמו, כאילו מישהו פרץ הכל, אולי היה שם רק כיסא פלסטיק פשוט, בצבע לבן, לא שלנו.
ראיתי מישהי מטיילת עם כלב בגינה שלנו, הייתי בשוק שהיא מרשה לעצמה, אבל בשם הגבולות שאלתי אותה: למה פלשתם לגינה פרטית? היא אמרה לי: "זה לא כזה נורא מה שעשינו"
זה גם הפתיע אותי, וערער אותי לגבי הגבולות, לא הבנתי, איך זה נראה לה הגיוני?
איכשהו בסוף אני חושבת שנהיינו חברות וקבענו אפילו להיפגש.

רקע:
במציאות זו גינה הרבה יותר קטנה (בית קודם) וסגורה יחסית.

אני חושבת שבעיקר בחלום היה הלם שלי/חוסר הבנה
מצד אחד היא פולשת לגינה פרטית, היא צריכה להיענש, לא? (ואי ואי אם אני הייתי עושה את זה, היו צולבים אותי)
מצד שני, איך זה נראה לה כ"כ לגיטימי? לי זה ברור שלא! אני מפספסת משהו? אני לא מבינה בני אדם ולא מבינה איך להתנהל איתם. מה הגבולות שלי, מה לגיטימי ומה לא
אני לא מבינה איך להתנהל מול אנשים רעילים, ומול אנשים ניטרליים/חברים
ואיך להבדיל ביניהם.
אם אני מציבה גבול = אני שנואה. אם האחר מציב גבול = הוא צודק ואני טועה.
אם אני נוטשת עצמי = לא עוזר. תמיד אחותי תראה בי רק את השלילי. פתאום עולה לי שתמיד היא אומרת לי"את שלילית" ובעצם היא תמיד רואה בי רק את השלילי! כאילו היא מבקרת את עצמה דרכי, את ההשלכה שהיא עושה עליי.

אני חושבת שזה כן קשור:
שלשום, מקרה אחד- שעברתי נתיב בכביש, ומישהי צפצפה לי סתם, פשוט לא רצתה לתת. אז האטתי בכוונה כדי לעכב אותה/להחזיר לה, להגן על עצמי כי נבהלתי מהצפצוף הסתמי שלה, אז כדי לא להתעלם מההתנהגות הרעילה שלה ולהגן על עצמי. מישהו עבר, אמר כנראה לי "חצופה" ונסע. הפתיע אותי שהתערב בכלל, סתם אדם זר, והפתיעה אותי התגובה החריפה שלה. הייתי אח"כ חייבת לצחוק לה במראה, כדי להראות לה ולי אצל מי הכוח באמת. זה ערער אותי איך הם נגדי, והאם אמא ואחותי צדקו שאני בעייתית. הרי תמיד לאחר מותר הכל ולי אסור הכל.

אתמול, בערב של החלום-מקרה נגדי לזה, בו מישהי בקופות בסופר הייתה תקועה במרחב שלי ושל עוד מישהו (קופות עצמאיות) במקום לחכות בתור בצד כמו כולם. לי זה ברור שמכבדים את המרחב של האחר, שלפניי בתור, שעכשיו תורו, ואת הפרטיות שלו בקופה, מבלי להידחף לו למרחב/טריטוריה.
שאלתי אותה בחצי חיוך: "אבל למה לעמוד כאן?" היא ענתה לי תשובה ממש מפגרת של ילדה (לא היה כעס), עם תירוץ שלא היה לה מקום. אח"כ הקופה נתקעה לנו והיינו צריכות את האחראי. חיכינו כי היה עסוק עם קופה אחרת. היא העירה לי הערה מפגרת שאם לא אקרא לו הוא לא יבוא. עניתי לה: מה זה יעזור? הוא עסוק. הרי הבעיה היא שהוא עסוק, לא שהוא לא שומע. עובדה, הוא הגיע והכל בסדר. אמנם ניגשתי אליו, אבל עדיין חיכיתי שיסיים.

זה גם ערער אותי הבוקר, אחרי החלום ואחרי המקרים, אם לא יצאתי עליה/כעסתי עליה אתמול בערב, כמו אלה משלשום שכעסו עליי כי עברתי נתיב (מי שואל אותם? זה אפילו לא מרחב אישי, וזה לא היה קרוב לתאונה, סתם אגו) אז זה אומר שאני מאפשרת לאחר להתנהג באופן רעיל מבלי להגן על עצמי? בת הזוג ענתה שלא חייבים להציב גבול מתוך כעס, ואהבתי את זה.
אבל אני מחפשת תשובות.

תודה מראש ויום טוב.

אלישבע777

Well-known member
הפרוש שלי לחלום על זרה שפולשת לגינה

הפתיחה על ההתחלה היא קשה: הגינה של ביתכן פתוחה וכל רהיטי החצר שלכן נעלמו ( נגנבו)

הפתיחה מצביעה על חוסר גבולות. את שמציבה גבולות לאחרים, זרים פרצו למרחב שלך. החצר יכולה לסמל את המרחב הפיזי של הבית או של הגוף וגם את המרחב האישי. אבל כידוע אם נפרץ המרחב האישי ( המרחק הסביר בין אדם אחד לשני במצב רגוע) אז גם המרחב הנפשי נפגע.

גילית לפתע גברת שמטיילת ועד עם כלב ( שיכול ללכלך, לנבוח, לנשוך) בגינה שלכן ונדהמת. את כמובן נזפת בה! לפחות היתה לך הוכחה ובמי לנזוף. אבל היא מצטדקת ואומרת שזה לא כזה נורא.

החלום משקף את הבלבול שלך בהבנת אנשים אחרים. את כמובן צודקת – זה כן נורא כשלא מבקשים רשות. היא הזרה, רואה שהחצר פתוחה ומזמינה ואפשר לטייל שם בתום לב, ואכן היא לא עשתה משהו מאוד רע, לא פתחה את השער ולא גנבה רהיטים. אבל המצב הזה, היה לא ברור לך. כי אחרי שראית שהחצר פתוחה, וללא רהיטים, היא הפולשת היתה בעינייך חצופה ממש.

החלום אומר – כל אחד חושב מנקודת מבטו. ובארץ, אנשים באמת נוטים לפלוש למרחב האישי ולהתערב ואינם מתחשבים באחרים! אכן זה מבלבל וגם הרקע שהוספת, מראה שאנשים מתחשבים רק בעצמם ואם קורה שמעירים להם, או גם עומדים על שלנו, לא פעם זה עלול להסתיים הרבה יותר גרוע!

החלום הסתיים בסיום כללי אופטימי. נעשיתן חברות עם אפשרות להיפגש. את קיבלת את דבריה כסוג של התנצלות ולא כהתרסה ואכן לא קרה כלום עם הזרה והכלב. אולי בעצם, כך צריך לנהוג? לקבל את האחר, כל עוד הוא אינו עושה מעשה חריג, פוגעני, ונגד החוק. את קיבלת אותה, והחלום שהתחיל בעוינות, הסתיים בידידות! מעז יצא מתוק – הגדלת את המעגל החברתי שלך, אפילו מאירוע לא נעים!...

מסר החלום: הפכי לימון ללימונדה!

אשמח לחוות דעת על הפרוש. מה התאים ומה לא.

אור_30

Active member
תודה רבה אלישבע

התחברתי ל:
החצר מסמלת את המרחב שלי, הפרוץ (להרגשתי)
בלבול בהבנת אנשים אחרים.
מעניין שאולי היא לא גנבה ולא פתחה - אני בהתחלה הייתי בטוחה שזו היא, גרמת לי לחשוב שאולי באמת היא רק "עברה במקרה" ובכלל מישהו אחר עשה את זה לפניה, הנטייה הייתה ישר להאשים אותה.
כל אחד חושב מנק' מבטו, ולפעמים באמת התגובה לגבולות היא חריפה, וזה הזוי לי, אתרגל את זה.
אכן קיבלתי את דבריה (זה מפתיע אותי), אולי אני לא כזו לוחמנית כמו שעשו ממני;)
התחברתי ללקבל את האחר כל עוד הוא לא פוגעני - אמן לבהירות במקום הזה.
אכן התחיל בעוינות ונגמר בידידות (מפתיע אותי)

אהבתי שהמסר הוא אופטימי, אמן שארגיש כך, ושאצליח.
המשך שבוע טוב🙏

אלישבע777

Well-known member
תודה רבה אלישבע

התחברתי ל:
החצר מסמלת את המרחב שלי, הפרוץ (להרגשתי)
בלבול בהבנת אנשים אחרים.
מעניין שאולי היא לא גנבה ולא פתחה - אני בהתחלה הייתי בטוחה שזו היא, גרמת לי לחשוב שאולי באמת היא רק "עברה במקרה" ובכלל מישהו אחר עשה את זה לפניה, הנטייה הייתה ישר להאשים אותה.
כל אחד חושב מנק' מבטו, ולפעמים באמת התגובה לגבולות היא חריפה, וזה הזוי לי, אתרגל את זה.
אכן קיבלתי את דבריה (זה מפתיע אותי), אולי אני לא כזו לוחמנית כמו שעשו ממני;)
התחברתי ללקבל את האחר כל עוד הוא לא פוגעני - אמן לבהירות במקום הזה.
אכן התחיל בעוינות ונגמר בידידות (מפתיע אותי)

אהבתי שהמסר הוא אופטימי, אמן שארגיש כך, ושאצליח.
המשך שבוע טוב🙏
נראה לי שלחלום הזה כמה שהוא קצר, יש לו מסר חשוב. השאר בפרטי.

למעלה