הי אור,
הפרוש שלי לחלם על החברה, בעלה והתינוק
בחלום את והחברה הלכתן לבלות בנעימים. פתיחה יפה ורגועה! אבל מייד קורה דבר נורא כשחזרתן – לפניכם התחולל מחזה אימים: בעלה חנק את התינוק בכרית הספה. תחילה הייתן בשוק, אבל החברה עברה מייד לסדר היום.
לאור הרקע המפורט ששלחת לי בפרטי, מתאים לחברה שלך לחיות בהכחשה. אולי זה סוג של הגנה. כשהיא תגלה מי הוא בעלה, היא תתמוטט ואז לילד אולי לא תהיה אימא, וגם לא אבא. העניין הזה – משתקף בחלום. את שעברת הרבה בחיים, רגישה לעניינים דקים, לא כל אחד מסוגל להיות פתוח, גלוי לב וישר עם עצמו, כי המצב הזה אינו מתאים לכל אחד.
האב הנורא שאת אינך אוהבת בלשון המעטה, הוא איש בלתי נעים ואפילו גס רוח, אבל בחלום הוא פשוט רוצח! ברור שאינך יכולה לדמיין סיטואציה כזו במציאות!! אני מפרשת את סצנת החנק לא כחניקת התינוק אלא חניקת חברתך (ובמידה מסויימת גם אותך, בעיקר בעבר כשעוד היית פחות בטוחה בעצמך ...) הוא שולט בה ללא מצרים, היא מקבלת אותו ומכחישה הכל. הוא דורסני ופוגעני, הוא "יורק" והיא אומרת שזה "גשם" ( או לפי התאור שלך – ככה הוא צוחק) .
החלום אולי רומז על כך שאת דואגת לחברתך שהיא חיה עם טיפוס כזה. וספק אם הוא יכול להיות אבא טוב, אבל במציאות הוא מתערב בהחלטותיך בגסות ועוקץ אותך בעקיפין על כך שאינך אימא.
החלום מאשר את הקושי שלך לבקר בביתם. בחלום את המומה וגם שותקת. האם זו הדרך הנכונה להתמודד איתו? על כך אין לי תשובה. את צריכה לענות על זה אבל (לדעתי) – אם תבחרי לענות לו, עלייך לענות לו בצורה סרקסטית ומושחזת עם הומור חד כתער, תשובה מהממת שתשאיר אותו חסר מענה.
אם זה לא מתאים לך ( או עלול לפגוע בחברתך), אז עדיף לתמוך בחברתך ולא לקלקל את היחסים ביניהם, כל עוד היא אינה בסכנת חיים.
צאי לבלות איתה ותני לה "גוד טיים". הוא הרחיק ממנה מספיק חברות. בדידות היא אחד האויבים הגדולים של נשים הלכודות בנישואין כובלים.
אשמח לשמוע כרגיל את חוות דעתך ותוספות אם יש