חלום על חופשה עם אמא שלי

אור_30

Active member
בוקר טוב,

אני לא זוכרת את החלום לפרטי פרטים, ולא מצפה לפירוש מעמיק. בכלל שקלתי לוותר על זה
אבל אמרתי ננסה, מה יש להפסיד.

חלתי שהייתי עם אמא שלי בחופשה, אני לא יודעת איפה, אבל זה היה בארץ. לא זכור לי יותר מדי. היא לכלכה את המגבת במקלחת ולא ידעה שאפשר להחליף, אני החלפתי לחדשה שהיה עליה כובע, תהיתי אם זו חולצה של ילדה, נראלי שבסוף לקחתי באמת מגבת.
איכשהו בסוף הייתה שם באמת חולצה בערימת המגבות (חולצה אחרת) של איזו ילדה שפעם ראיתי באחד הגנים באשכול שעבדתי פעם, אין קשר מסוים במציאות. שם המשפחה שלהם במציאות אולי "יהלומי" אבל אני לא בטוחה.
בחלום התקשרתי אליהם, נראלי שהיה טלפון שם. הם היו משפחת אברהמי (שם המשפחה של המנהל שלי שהוא מקסים ושל זמרת שאני מאוד אוהבת). הילדה על החולצה הייתה בלונדינית.
התקשרתי להציע להם שאקח את זה לעיר שלנו והם יאספו ממני. לא זוכרת אפילו כ"כ את התשובה.

אם החלום לא אומר כלום, זה ממש בסדר.
תודה מראש

אלישבע777

Well-known member
בוקר טוב,

אני לא זוכרת את החלום לפרטי פרטים, ולא מצפה לפירוש מעמיק. בכלל שקלתי לוותר על זה
אבל אמרתי ננסה, מה יש להפסיד.

חלתי שהייתי עם אמא שלי בחופשה, אני לא יודעת איפה, אבל זה היה בארץ. לא זכור לי יותר מדי. היא לכלכה את המגבת במקלחת ולא ידעה שאפשר להחליף, אני החלפתי לחדשה שהיה עליה כובע, תהיתי אם זו חולצה של ילדה, נראלי שבסוף לקחתי באמת מגבת.
איכשהו בסוף הייתה שם באמת חולצה בערימת המגבות (חולצה אחרת) של איזו ילדה שפעם ראיתי באחד הגנים באשכול שעבדתי פעם, אין קשר מסוים במציאות. שם המשפחה שלהם במציאות אולי "יהלומי" אבל אני לא בטוחה.
בחלום התקשרתי אליהם, נראלי שהיה טלפון שם. הם היו משפחת אברהמי (שם המשפחה של המנהל שלי שהוא מקסים ושל זמרת שאני מאוד אוהבת). הילדה על החולצה הייתה בלונדינית.
התקשרתי להציע להם שאקח את זה לעיר שלנו והם יאספו ממני. לא זוכרת אפילו כ"כ את התשובה.

אם החלום לא אומר כלום, זה ממש בסדר.
תודה מראש
כל חלום אומר משהו. שלחתי לך מכתב פרטי ואחרי אישורך , אנסה לפרשו אם אוכל

אור_30

Active member
אגב זוכרת ישיבה בחוץ עם המון חבר'ה צעירים. היה כיף. היה איזה עניין אבל אני ממש לא זוכרת אותו.. ואני גם לא זוכרת אם זה חלום אחר נפרד..

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

שיכתבתי את החלום כדי שיהיה לי קל לפרשו והוספתי את התוספות שנתת לי בפרטי והתייחסתי גם לתוספת הרקע שמסרת לי שם.

החלום המשוכתב

חלמתי שהייתי עם אמא שלי בחופשה בבית מלון, אני לא יודעת איפה, אבל זה היה בארץ. לא זכור לי יותר מדי. היא לכלכה את המגבת במקלחת ולא ידעה שאפשר להחליף. אני החלפתי את המגבת לחדשה שהיה מונח עליה כובע. לא הייתי בטוחה שזו מגבת או חולצה של ילדה. נראה לי שבסוף לקחתי באמת מגבת.

מצאתי חולצה אחרת בערמת המגבות על החולצה היתה תמונה מודפסת של ילדה בלונדינית (שהיתה מוכרת לי מעבודתי הקודמת), ובכיס של החולצה מצאתי פתק עם מספר טלפון של משפחת אברהמי ( כמו שמה של זמרת אהובה וגם שמו של המנהל המקסים שלי. היה במלון טלפון ועל כן התקשרתי אל משפחת אברהמי, להציע להם שאקח את החולצה לעיר שלנו והם יאספו ממני.

לא זוכרת אפילו כ"כ את התשובה.

הפרוש שלי לחלומך על החופשה עם אימא

חלק א – החופשה עם אימא

בחלק הזה את בחופשה עם אימא בבית מלון, אבל בעצם זו לא חופשה אלא טרחה. עצם העובדה שהחלק זה אינו זכור לך, אומר דרשני. אפילו בחלום, אינך יכולה להנות בחופשה עם אימא. או: אינך יכולה לחלום על חופשה עם אימא.

בחלום מופיע כובע. הכובע אכן מתאים לחופשה בשטח, אך לא בחדר האמבטיה. הכובע תפקידו לכסות את הראש וכאן הכובע (מונח על המגבת הנקיה) והוא מסמל כיסוי או מחיקת הזיכרון של החופשה עם אימא ( או זיכרונות ילדות עם אימא). חופשה ללא חופש. המגבת יכולה להיות את בעצמך, נקיה אבל מוסתרת מהעין או יותר נכון מליבה של אימא - תחת כובע, או את מכסה את עצמך בכובע מפני אימך. גם המגבת תפקידה לנגב את הגוף ולכסותו. אז יש כאן אביזרי הסתרה, מגבת וכובע. או הסתרת כאב, צער, ומגבת נקיה תפקידה לייבש, והיא מסמלת מחיקה של זיכרון וגם סיום הרחצה, ניקיון וטוהר. המגבת המלוכלכת כבר יצאה משימוש עם מציאת מגבת נקיה שהיתה מוסתרת מהעין תחת הכובע.

המגבת הנקיה, היתה דומה קצת לחולצה והיה לך ספק אם זו בכלל מגבת! כלומר – אימא אולי לא תוכל להתנגב היטב במין מגבת כזאת... והיא תמיד תשאיר אחריה טיפות ( של דם או של דמעות), הזיכרון אולי יישאר וניקיון וטוהר אולי לא יושגו.

במציאות אימך היתה קשוחה אלייך בלשון המעטה, בחלום היא מלכלכת את המגבת ואינה יודעת שניתן להחליף. זה משפט מאוד סמלי. האם המגבת זו את? כתבת שאימך באה לעזור לך לניקיונות פסח אבל לא עזרה כלל אלא הכבידה ואפילו שברה משהו והכחישה ששברה ( כובע מסתיר). בחלום היא המלכלכת ואת עוזרת לה (להשיג מגבת חלופית, אבל אינך זוכרת שכך היה לבטח).

חלק ב – מצאת חולצה של ילדה מוכרת

מצאת בחדר האמבטיה, בערמת המגבות הנקיות חולצה השייכת לילדה שפעם הכרת. את טורחת לתאם מועד החזרת החולצה לבעליה. שוב, אין כאן חופש אלא טרחה. בחלק הזה אין גם נגיעה לאימא והיא אינה נוכחת. החזרת החולצה לילדה חשובה לך. הילדה הזאת היא את והחולצה הזאת היא שלך! היא נמצאת לא במקומה. מקומה בערמת מגבות נקיות, מקום נקי כמובן אבל לא המקום הרגיל . גם סדר שאינו נכון הוא בלאגן. אימא שבאה לעזור לך לפסח ובכלל בחיים – סידרה לך את הדברים שלא כרצונך. אבל את ויתרת ולא התעמתת איתה ( לא בחלום ולא במציאות). במציאות - מצאת את חפצייך והחזרת אותם למקום בשקט. זה משתקף בחלום בכך שרצית להחזיר את החולצה.

הקטע של החזרת החולצה מראה שיש לך תושיה והחלטות נבונות ומהירות. בניגוד לאימך חדלת האונים, המבולבלת – את פועלת היטב ומהר ופותרת בעיות!!

פרוש נוסף או משלים : ואת רוצה לקבל את מה שאימא שברה, או סדרה לא במקום בביתך לפני פסח. אימא ממילא מתייחסת אליך כאל ילדה קטנה, מפוזרת ששוכחת דברים וחפצים.

גם החולצה עצמה – תפקידה להסתיר את הגוף כמו המגבת וכמו הכובע המופיעים בחלום. מגבת מסתירה באמבטיה והחולצה והכובע מסתירים בחוץ. כל אחת מכן רוצה להסתיר את השניה ואת הקשר הלא טוב ביניכן בחופשה זו. גם בחוץ וגם בבית.

הילדה של משפחת אברהמי, היא חיה בבית נורמלי. טוב יהיה ולפגוש את אחד ההורים שלה כדי להחזיר את החולצה. מעשה טוב זה - יהיה כמו תיקון העבר ומילוי משאלה לחזור לעבר ולהיות שוב הילדה הקטנה הבלונדינית ולהתחיל את מסע החיים, במשפחה נורמלית. לצבור זכרונות טובים ולא למחוק אותם ולגדול כמו כולם. אז יהיה לך כיף לנסוע לחופשה עם אימא.

אשמח כמו תמיד אם תכתבי לי מה התאים לך (יש כמה פרושים. תבחרי). ומה לא התאים לך בפרוש שלי.

אור_30

Active member
הכל מדויק חוץ מ: שלא התעמתתי עם אמא שלי במציאות, מה שהיה חשוב כמובן שאמרתי והעמדתי אותה במקום וממש לא ויתרתי.
ואוו הסמליות מאוד מעניינת, בכלל חשבתי לוותר על החלום הזה.. לא חשבתי בכלל בכלל שזה כך
זה עוזר לי עוד ללמוד על עצמי
תודה רבה!

אלישבע777

Well-known member
הכל מדויק חוץ מ: שלא התעמתתי עם אמא שלי במציאות, מה שהיה חשוב כמובן שאמרתי והעמדתי אותה במקום וממש לא ויתרתי.
ואוו הסמליות מאוד מעניינת, בכלל חשבתי לוותר על החלום הזה.. לא חשבתי בכלל בכלל שזה כך
זה עוזר לי עוד ללמוד על עצמי
תודה רבה!
הי אור

אכן טעות שלי, רק בחלום לא התעמתת איתה. אולי זה אומר לך, שזו הדרך הנכונה לנהוג בה? להתעלם? להבליג?
תבדקי מה עוזר יותר – העימות חסר התוחלת או ההבלגה והתעלמות (מתוך עמדת כוח ולא מתוך יאוש).

למעלה