חלום על חלב מקולקל

inbalit18

New member
הי, אני בת 44 נשואה באושר עם ילדים, שנינו עובדים, בעלי עצמאי ואני שכיר, לאחרונה יש קצת קושי כלכלי
אני בדרך כלל לא זוכרת את החלומות שלי, אבל כנראה שהחלום הטריד אותי אז אני זוכרת אותו :)

חלמתי שאני מוזגת חלב, בפעם הראשונה הוא לא נראה מקולקל אבל הטעם שלו היה מוזר, אז החלטתי לפתוח אחר, אפילו בדקתי תוקף ומזגתי ויצאו ממנו גושים של חלב.
אשמח לדעת אם יש משמעות לחלום הזה

אלישבע777

Well-known member
שלום ענבלית וברוכה הבאה לפורום!

חלום שזוכרים הוא חלום שיש לו מסר עצמי – ממך אלייך ואני רק מפרשת את המסר הזה.

בחלום את תחילה מוזגת חלב שנראה בסדר אבל טעמו מוזר.
את פותחת מיכל אחר אחרי שאת מוודאת שהוא בתוקף והנה החלב נראה גושי

בחלום אין אנשים, אין שיחה ואין נוף או תיאור מקום, ( וזה מקשה על הפרוש כי החלום לא נותן רקע וחוט מקשר לפרוש) יש מעשה שגרתי ותאור התוצאה. מה שחסר בחלום אלה רגשות בחלום. את מגלה חלב מקולקל בשני מיכלים שונים ואינך תמהה, או מצטערת, מתעצבנת.

טעימת החלב ופתיחת מיכל חדש אחרי וידוא תוקף מראה על חוש אחריות מפותח. את לא לוקחת סיכונים! חסרונן של רגשות מראה שזו כאילו גזרת גורל או אולי – לא משהו כל כך נורא. החלב מקולקל ותמיד אפשר לקנות חלב נוסף. אבל – הרגשות התעוררו מייד עם היקיצה וזה אומר שהחלום המטריד בעל מסר עמוק יותר ממה שאפשר לחשוב.

החלב הוא מזון בסיסי בחיי כל תינוק וגורי יונקים. ללא חלב, אף אחד לא ישרוד. אין פלא שבתנך – הארץ המובטחת היא ארץ חלב (ודבש). החלב מסמל גם נעורים וילדים וגם טוהר. הנוזל לבן וחלק וטעמו עדין - לא מתוק ולא מלוח, מאוד ניטרלי. אבל לא כאן! החלב שמזגת היה בעל טעם מוזר ואחר כך גם גושי.

חלב מקולקל הוא חמצמץ. את מרגישה שהחמצת משהו בעבר, או אולי לאחרונה. אולי החמצת משהו שגרם להפסדים כספיים, אולי החמצת משהו הקשור לילדים – או שאת חוששת שתחמיצי בעתיד משהו בקשר אליהם? אולי תחושת הזמן החולף היא ההחמצה?

הגושים בחלב, מראים שמשהו בחייך לא חלק. לא זורם טוב. את אכן אחראית ובודקת – אבל משהו השתבש בייצור או באיחסון של משהו. האם מדובר ביחסי אנוש עם הקרובים, חברים , שכנים, בוסים? אולי את נוטרת למישהו שאינו מספיק ישר איתך, או אינו מספיק טוב לטעמך, מישהו ( או משהו) מוזר?

אשמח לחוות דעת על הפרושים. מה התאים לך ומה לא התאים. חוות הדעת המפורטת שלך, תעזור לי בעתיד גם בפתרונות חלומות חדשים. אומנם החלומות טובים רק לשעתם, אבל הם נותנים לי כיוון רקע נוסף על מה שהיה וחוט מקשר לעניינים נוספים שיעלו בחלומות הבאים.

inbalit18

New member
הי אלישבע,
קודם כל תודה על התגובה המהירה ממש
לא קלטתי כשכתבתי שחסרים כל כך הרבה פרטים, אני יכולה לומר שמבחינת מיקום זה במטבח בבית שלי, והשעה היא שעת בוקר.
מבחינת רגשות צדקת, זה הרגיש כמו משהו שקורה ואין להתרגש ממנו.. קיבלתי את זה בהבנה שחלב מתקלקל ולכן לא היתה לי בעיה להחליף.
חלב גושי - זה אחד הדברים שאני יכולה להקיא רק מלראות אותו .

אלישבע777

Well-known member
הי אלישבע,
קודם כל תודה על התגובה המהירה ממש
לא קלטתי כשכתבתי שחסרים כל כך הרבה פרטים, אני יכולה לומר שמבחינת מיקום זה במטבח בבית שלי, והשעה היא שעת בוקר.
מבחינת רגשות צדקת, זה הרגיש כמו משהו שקורה ואין להתרגש ממנו.. קיבלתי את זה בהבנה שחלב מתקלקל ולכן לא היתה לי בעיה להחליף.
חלב גושי - זה אחד הדברים שאני יכולה להקיא רק מלראות אותו .
הי ענבלית,
אם לא כתבת פרט כל שהוא - זה סימן מובהק שהוא נעדר או לא חשוב או מובן מאליו. לכן מאד חשובה לי, גרסת החלום כפי שהיא נרשמת. היא מציינת רק דברים חשובים באמת. מאחר שהוספת כאן את המיקום אז יתכן שהפרוש הוא יותר עבור הבית והסביבה הקרובה ופחות לגבי העבודה.
אשמח מאוד וגם יעזור לי, אם תחווי דעה על הפרוש עצמו. החלום הוא כמובן סמלי: החלב החמיץ והחלב הטרי היה גושי. אלו הם הסמלים של החלום (ובהעדר שיחה או דיבור בחלום, הם עוד יותר חשובים). הם מסמלים דברים אחרים לגמרי, כפי שאני הבנתי.
כמו כן - את קיבלת בהבנה את העובדה שהחלב מקולקל אבל כשהוצאת את המיכל השני, בדקת שהוא טרי. ועצם הבדיקה גם היא סמלית. וכאן זה אפילו יותר מוזר שהחלב שוב היה מקולקל ואת אינך מתאכזבת או מתעצבנת וגם זה עניין סמלי.

אם תוכלי לציין מה התאים לך ומה לא -זה ישמש גם כרקע לחלומות הבאים. ככל שיהיו יותר חלומות, כך גם הפרושים יוכלו להיות יותר מתאים. אם אף פרוש לא מתאים - אז אשמח לשמוע פרוש משלך.

למעלה