חלום על יצירת חיים

foxil821

New member
שלום,

אני בן 40, רווק, עובד בעבודה מסודרת ועוד מעט אני נוסע לטיול לצד שני בעולם.

אני זוכר שהיה לי חלום שלם, אך לא זוכר מה היה מתחילת ואמצע חלום, אבל זוכר לקראת סוף חלום.

אני רואה פגר תרנגול באמבטיה יבשה, שמתי לב שליד אמבטיה החלו להופיע קווי מתאר שקוף שליד אמבטיה, עד שקווי מתאר סיים לייצר את הצורה ואני רואה דמות בן אדם ללא פנים וללא תנועה.

לאחר מכן, ליד פגר תרנגול החלו גם להתחיל קווי מתאר שקוף, הפעם תרנגול (במהלך יצירת קווי מתאר) החל להתעורר, מנקר על אמבטיה ומתנהג כמו כל תרנגול רגיל ללא יוצא מן כלל.
ככל שהוא מנקר, מתחיל להופיע צבעים טבעיים לתרנגול שמתחיל ממקור, אז לפנים והאלה.

במהלך יצירת תרנגול, הופיע עוד קווי מתאר באמבטיה שליד תרנגול, הפעם פייתון, קווי מתאר זזים מהר, גם החל להופיע צבעים טבעיים שמתחיל בפנים של פייתון ופייתון החל לזוז.

אני נבהלתי וגם פחדתי קצת, אולם נזכרתי שכבר נתקלתי את הנחשים בעבר ולכדתי אותם במו ידי בקלות. אבל לא את פייתון, נחש ענק, והחלטתי לאתגר לתפוס את פייתון.
צבעו היה ירוק ופייתון ידע על נוכחותי אך עדיף לא ליצר איתי קשר עין.

לפני שנגעתי פייתון - החלום הסתיים.

אשמח לפרש חלומות.

אלישבע777

Well-known member
שלום פוקסיל,

בעבר שלחת לי כמה חלומות ולא על כולם הגבת ויש לי מעט מאוד רקע עליך שנחוץ מאוד כדי לעורר בי רעיונות לפרוש קולע. לכן אנסה חלקית לפרש. ככל שתרחיב רקע, כך הפרוש שלי יהיה יותר מדוייק. אתה יכול לכתוב רקע גם בפרטי. בחלומות ללא רקע, אני מקדישה יותר זמן למחשבה והדיוק נמוך. הרקע שיש לך עליך הוא כמעט תמיד אותו רקע. מאחר שכאן מופיעות חיות הנוצרות באמבטיה – יתכן שהחיות הללו מסמלות לך משהו ואין לי רקע ליחסך לבעלי חיים אלה ולסימליותם. אם אתה חולם ברוסית, אז הפרוש שלי עלול להיות פחות מדוייק, כי החלומות הם תלויי תרבות, לכן יתכן שבתרבות הרוסית יש לחיות הללו משמעות שונה מאשר בארץ . קראת לחלום בשם "יצירת חיים" אני חושבת שהנושא הרבה יותר מורכב באיזו שהיא יצירת חיים. אולי יצירת חיות סימליות, שלכל אחד יש כמה פרשנויות אפשריות חלקן טובות וחלקן פחות טובות. החיות נוצרות מעצמן, אתה צופה שאינו מעורב ביצירה, החיות נוצרות בבית שלך בלי התערבותך וגם הניסיון להתערב לא הגיע לסיומו.

החלום נפתח בסצנה של תרנגול מת באמבטיה ובהופעת דמות של אדם ללא פנים שאינו זז. מייד בהמשך התרנגול מתעורר לחיים , הוא הופך לתרנגול צבעוני, מנקר כדרך התרנגולים. תרנגול הוא סמל לבעל חיים משכים קום ומעורר את האנשים העובדים לצאת לעבודה.

במסורת הנוצרית התרנגול מסמל את בגידת תלמידיו של ישו כפי שהוא ישו ניבא שיקרה לו. ישו ניבא שכאשר התרנגול יקרא שלוש פעמים תלמידו ויורשו פטרוס יבגוד בו ויכחיש כל הכרות איתו , מאורע שקרה לפי המסורת הנוצרית בגת שמנים בירושלים ואחר כך, ישו הוסגר לרומאים נשפט ונצלב

במסורת היהודית התרנגול נקרא בשם "גבר" והוא מסמל את האון הגברי. כמו כן בערב יום כיפור, אנשים דתיים נוהגים לכפר על עוונותיהם , ע"י שחיטת תרנגולים כסגולה לאריכות ימים.

התרנגול בחלומך יכול לסמל א. שעליך להתעורר , לזוז ( דמות אדם באמבטיה לא זזה היא כנראה הסמל לדמותך) ולעשות משהו אולי משהו יצירתי צבעוני אולי המצאה אולי מעשה אומנות, (אולי יצירה ספרותית? סרט קולנוע? תערוכה?). התרנגול המתעורר - יכול לציין שעליך לחזור לחיים ולהיות יותר פעיל, יותר צבעוני ובתנועה. אולי הוא מסמל את הנסיעה/טיסה הקרובה שלך מעבר לים ( =האמבטיה) והנחיתה ביבשת אחרת (= האמבטיה יבשה) והציפיות שלך מהנסיעה הזאת שהיא תהיה מהנה, צבעונית, שתטייל הרבה ותנקר להנאתך כמו תרנגול ( גבר!) שתהיה חופשי ללכת לכל מקום ולטעום כל דבר.

ב. התרנגול יכול לסמל בגידה של מישהו(?)

או פרידה ממישהו. אולי גם כן קשור לנסיעה, כי אתה עוזב את הארץ ואת העבודה ויש בכך סוג של ניתוק או פרידה מחבריך לעבודה וחברים בכלל וגם מהבית. אם כי כאן הניתוק הוא כנראה במובן החיובי , כי התרנגול בחלום הוא צבעוני ומלא חיים.

ג. התרנגול יכול לסמל –"תרנגול כפרות". עליך להתעורר עם שחר ( לקול קריאת התרנגול) ולמצוא מישהו שעליך לבקש ממנו סליחה או להפך שהוא יבקש את סליחתך.

מקווה שאחד הפרושים יתאים לך ואם לא – תוכל לנסות בעצמך לפרש, מה מסמל התרנגול בחלומך.

בהמשך החלום עם התעוררות התרנגול הופיע לפתע נחש פיתון ענק מפחיד שמתחיל לזחול הוא היה צבעוני ובעיקר ירוק. הנחש מודע לקיומך אבל אינו מסתכל עליך. אתה מחליט ללכוד אותו במו ידיך אבל כאן החלום הסתיים.

נחש הוא חיה שכבר מימי קדם נחשבה לחיה בוגדנית ומסוכנת לעוברי אורח בעיקר באזורים כפריים. הנחש בספר בראשית היה חכם מכל החיות וגם מאדם וחווה והוא גילה להם סוד ובגלל סקרנותם הם הפרו צו אלוהי ואכלו מפרי עץ הדעת ונענשו וגם הנחש נענש. הנחש גם הוא סמל פאלי של און מיני וגבריות .

בקטע של הנחש, אתה מפגין רגש של חשש מנחש המסוכן אבל גם אתה מספיק אמיץ כדי להחליט להסתכן ולתפוס אותו.

הפרושים האפשריים ( לבחירתך) לקטע החלום על הנחש הם :

א. הנחש יכול לסמל ידע או סודות ( על אנשים?) שאתה יודע, או יודעים עליך ואולי הם עלולים להתגלות ( עדיף ללכוד את הנחש לפני שזה יקרה)
ב. אם הזוגיות שהיתה לך בעבר הסתיימה, הנחש לסמל אותך כגבר רווק שמחפש זוגיות, אבל בינתיים – עד ההכרות הבאה, עליך לכבוש את היצר וללכוד אותו, לפחות באופן זמני. בסוף זה לא קורה כי אינך לוכד את הנחש.
ג. הנחש יכול לסמל איזו שהיא סכנה הנשקפת לך או למישהו קרוב ( שותף/ה לדירה או לנסיעה?), במקום מוכר לך או קרוב או בבית (אמבטיה), או אולי בנסיעה הקרובה לחו"ל. נסיעה למקום רחוק וגם כרוכה בטיסה יכולה להיות מסוכנת ( או חרדת טיסה?). אולי האנשים שאתה נוסע איתם או תפגוש שם, עלולים להתגלות כבלתי נעימים: קרים, חלקלקים, (מסוכנים?) הנחש יכול לסמל עניין זה גם. אם כן - עליך להיזהר מהם ואתה - צריך לא ליצור איתם קשר עין... כמו הנחש ( החכם ) בחלום.

מאחר שאין לי רקע, קשה לי לפרש. אנא כתוב לי הפעם את חוות דעתך המפורטת – מה התאים ומה לא התאים. זה יעזור לי לפרש את החלומות הבאים ואני לומדת מזה.

foxil821

New member
שלום אלישבע, תודה על תשובה

ראשית, נכון שאני נולדתי ברוסיה אבל אין לי עניין רגשי על זהות לאומית וכולל מנטליות כלפי מקום הולדתי, מקום מגורי נוכחי ואני ניטרלי ואתאיסט.

ואין לי חיות בבית ומעולם לא היו לי חיות כאלה בחלום, את תרנגול ראיתי השבוע בעיר יחד עם תרנגול נוסף וכמה תרנגולות, זה היה בשעה 5 בבוקר כשנסעתי לעבודה באוטובוס ומעולם לא ראיתי אותם לפני זה. את נחשים כבר ליטפתי אותם בעבר, לפני שליטפתי, לא היו לי פחדים ולחצים והתייחסתי עליהם כמו ככלב ידידותי שאפשר ללטף אותם.

לגבי אדם ללא פנים הוא לא היה בתוך אמבטיה אלא ליד אמבטיה.

יכול להיות שלאחרונה התחלתי להתאמן בקרוספיט בתדירות גובהה, כי כבר אין לי כאבי שרירים והחלמה מכאבי שרירים מהירה מבעבר. אין לי זוגיות או פרידה מאיש קרוב, אין לי סודות שעלולות להתגלות או ציפיות מאוכזבות, כפי שהזכרתי בהתחלה - אני ניטרלי ואין לי חששות להתגלות.

לגבי ניסעות, הנסיעה הינה לחופשה בפעם ראשונה מאז 2017, הציפיות לנסיעה לכדור בצד שני - זה לא מרגש אותי ואפילו טיפה, למרות שזה יהיה בפעם ראשונה מבחינת מרחק גיאגרפי רחוק מאוד וזמן טיסה ארוכה כלפיים, אין לי חרדות טיסה ועיר שאבקר - תוססת מאוד ללא הפסקה.

ויש לי שוב חלום מוזר, אנני נהוג לחלום חלומות מוזרים כאלה לעיתים קרובות.

אני נמצא באמבטיה, עומד מול כיור, מדמם לי מגופי דם בצבע כחול בהיר/תכלת (לא זוכר מאיפה הגיע דימום), לא נלחצתי מזה, אז אני מקיא מפה (ללא תחושה רפלקס הקאה/כאבים/לחצים) אל כיור, אני רואה בכיור כמויות כ-2 ס"מ דמוי מגומש כזרוע תמנון בצבע שחור עם פס לבן דק אנכי ומראה מבריק, כאשר אני פותח את הברז ואז כשיש מגע מים עם דמוי ודמוי נמס והפך לעור דקיק בצבע אפור.

מקווה שסיפקתי לך על ההסבר
סוף השבוע נעים!

אלישבע777

Well-known member
שלום אלישבע, תודה על תשובה

ראשית, נכון שאני נולדתי ברוסיה אבל אין לי עניין רגשי על זהות לאומית וכולל מנטליות כלפי מקום הולדתי, מקום מגורי נוכחי ואני ניטרלי ואתאיסט.

ואין לי חיות בבית ומעולם לא היו לי חיות כאלה בחלום, את תרנגול ראיתי השבוע בעיר יחד עם תרנגול נוסף וכמה תרנגולות, זה היה בשעה 5 בבוקר כשנסעתי לעבודה באוטובוס ומעולם לא ראיתי אותם לפני זה. את נחשים כבר ליטפתי אותם בעבר, לפני שליטפתי, לא היו לי פחדים ולחצים והתייחסתי עליהם כמו ככלב ידידותי שאפשר ללטף אותם.

לגבי אדם ללא פנים הוא לא היה בתוך אמבטיה אלא ליד אמבטיה.

יכול להיות שלאחרונה התחלתי להתאמן בקרוספיט בתדירות גובהה, כי כבר אין לי כאבי שרירים והחלמה מכאבי שרירים מהירה מבעבר. אין לי זוגיות או פרידה מאיש קרוב, אין לי סודות שעלולות להתגלות או ציפיות מאוכזבות, כפי שהזכרתי בהתחלה - אני ניטרלי ואין לי חששות להתגלות.

לגבי ניסעות, הנסיעה הינה לחופשה בפעם ראשונה מאז 2017, הציפיות לנסיעה לכדור בצד שני - זה לא מרגש אותי ואפילו טיפה, למרות שזה יהיה בפעם ראשונה מבחינת מרחק גיאגרפי רחוק מאוד וזמן טיסה ארוכה כלפיים, אין לי חרדות טיסה ועיר שאבקר - תוססת מאוד ללא הפסקה.

ויש לי שוב חלום מוזר, אנני נהוג לחלום חלומות מוזרים כאלה לעיתים קרובות.

אני נמצא באמבטיה, עומד מול כיור, מדמם לי מגופי דם בצבע כחול בהיר/תכלת (לא זוכר מאיפה הגיע דימום), לא נלחצתי מזה, אז אני מקיא מפה (ללא תחושה רפלקס הקאה/כאבים/לחצים) אל כיור, אני רואה בכיור כמויות כ-2 ס"מ דמוי מגומש כזרוע תמנון בצבע שחור עם פס לבן דק אנכי ומראה מבריק, כאשר אני פותח את הברז ואז כשיש מגע מים עם דמוי ודמוי נמס והפך לעור דקיק בצבע אפור.

מקווה שסיפקתי לך על ההסבר
סוף השבוע נעים!
אכתוב לך תגובה בפרטי

אלישבע777

Well-known member
שלום פוקסיל

העתקתי את החלום לכאן ולא הבנתי אותו היטב.
כל החלום הוא משפט אחד. אני הוספתי נקודות בסוף משפט, לפי הבנתי. כמו כן תוסיף רקע מתאים לחלום, כפי שביקשתי ממך במכתב הפרטי ששלחתי, לך לא מזמן.
אנא שלח לפורום את החלום אחרי התיקון שלך לחוד, עם כותרת לחלום.
כל חלום צריך להופיע לחוד בפרום
.

יש לי שוב חלום מוזר, אנני נהוג (אני נוהג ? או ההפך - אינני נוהג? ) לחלום חלומות מוזרים כאלה לעיתים קרובות.

אני נמצא באמבטיה, עומד מול כיור, מדמם לי מגופי דם בצבע כחול בהיר/תכלת (לא זוכר מאיפה הגיע דימום), לא נלחצתי מזה.
אז אני מקיא מפה (מהפה ?) ללא תחושה רפלקס הקאה/כאבים/לחצים) אל כיור.
אני רואה בכיור (את מה שהיקאתי ?) כ-2 ס"מ דמוי מגומש ( נראה כמו גומי? גמיש? ) כזרוע תמנון בצבע שחור עם פס לבן דק אנכי ומראה מבריק.
כאשר אני פותח את הברז ואז כשיש מגע מים עם דמוי ודמוי ( מה זה דמוי ודמוי ? ) נמס והפך לעור ( עור אדם?) דקיק בצבע אפור.

למעלה