חלום על מברשת שיניים מלוכלכת

angieghhd

New member
שלום לך,
חלמתי חלום על ידיד קרוב שהוא נותן לי להשתמש במברשת שיניים שלו שיש בה קצת לכלוך לבן כזה כמו חתיחה קטנה מאוכל, כמו נרתעתי בהתחלה ולא הסכמתי אבל אחרי זה כשהוא הציע לי עוד פעם סוג של לחץ עליי הסכמתי להשתמש בה, למרות שלא ראיתי את עצמי בחלום מצחצחת רק זוכרת שהסכמתי לקחת אותה לצחצח.
רקע לחלום:
אני עוברת משבר נפשי וכלכלי, עזבתי את המרכז איפה שהחברים שלי נמצאים לתקופת מנוחה בצפון, מתכננת לחזור למרכז ולחברים שם. הבחור שבחלום הוא אחד החברים שהציע לי עזרה ועבודה איתו כשאחזור למרכז והיססתי. אבל עכשיו אני שוקלת אולי להיעזר בו כדי לעבור למרכז ואולי לעבוד איתו.. רק שוקלת ולא בטוחה..
תודה

אלישבע777

Well-known member
הפרוש שלי לחלום על מברשת שיניים

שלום angieghhd

החבר מציע לך להשתמש במברשת שלו , כלומר הציע לך סוג של עזרה. אלא מה? העזרה שלו "היא מצווה הבאה בעברה"- מברשת השיניים שאמורה לנקות, היא עצמה ... מלוכלכת. אין פלא שאת סירבת לסוג כזה של עזרה. אבל הוא הפעיל עליך סוג של לחץ ואת נכנעת והסכמת.

את שוקלת לפנות לידידך לקבל ממנו עזרה כדי לעבור למרכז (ולנקות או להבריש החוצה, את הפרק הזה של המגורים בצפון מחייך ) אבל... את לא לגמרי בטוהר רצונו לעזור ובטיבה של עזרתו. מצד אחד הוא רוצה לעזור, מצד שני הוא מפעיל עלייך לחץ מסויים לקבל את עזרתו ולהסכים לה (זה לא חשוד?).

עמוק בליבך את חוששת שעזרתו עלולה להיות חלקית, לא מספקת, לא נקיה מכוונות אחרות ( אולי הוא יצפה לתמורה?) החלום חושף מה שאת חוששת ממנו – לעזרה שלו עלול להיות מחיר, או מוקש.

החלום אינו נבואי. הוא רק משקף את ההתלבטות שלך. החלום אינו אומר לך מה לעשות או מה לא לעשות.

אשמח לקבל את חוות דעתך על הפרוש. מה התאים ומה לא. אם לא התאים- נסי לתת פרוש בעצמך ולשתף אותנו בפורום.

angieghhd

New member
נכון,
יש לי חשש ממוקש בהצעה שלו שאעבוד איתו (לא חשש מתמורה), כי זה תחום עבודה בעייתי לא בהכרח חשש ממנו. חשבתי שהחלום ינבא לי משהו כדי לקבל החלטה.
אבל יש לי שאלה, אם מברשת השיניים שהיא עצמה כלי לניקוי ואמורה להיות נקיה, ובחלום מופיעה עם לכלוך זה לא אומר יותר על הכוונה של הבן אדם או על ההצעה מעבר לנזכר למעלה?

תודה לך

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
נכון,
יש לי חשש ממוקש בהצעה שלו שאעבוד איתו (לא חשש מתמורה), כי זה תחום עבודה בעייתי לא בהכרח חשש ממנו. חשבתי שהחלום ינבא לי משהו כדי לקבל החלטה.
אבל יש לי שאלה, אם מברשת השיניים שהיא עצמה כלי לניקוי ואמורה להיות נקיה, ובחלום מופיעה עם לכלוך זה לא אומר יותר על הכוונה של הבן אדם או על ההצעה מעבר לנזכר למעלה?

תודה לך
החלום משקף אך ורק את מחשבותיך. הוא "סרט קולנוע" בתמונות ובמלל, אבל בשפה סמלית אישית. החלום יכול לנבא את העתיד כמו שכל אחד יכול לעשות את זה... כלומר - יכולת נבואית דלה מאוד. אם את בהתלבטות שלך, יכולה לשקול דברים לכאן ולכאן - יש להניח שאם תחליטי החלטה אחת - היא תתגשם במלואה או חלקית. כך גם החלום. אם לך יש יכולת לנבא את העתיד, אז זה יכול להשתקף בחלום, אבל אין לצפות מראש שחלומות יכולים לנבא עתיד. אכן המברשת שנועדה לנקות לכלכוך, היא עצמה מלוכלכת ויכולה אפילו ללכלך בעצמה. זה סמל לאיזו שהיא פעולה שהיא חרב פיפיות - לטוב ולרע גם יחד. הסמל הזה משקף את החששות שלך ממה שיקרה אם את תעני להצעת הידיד לעזור לך. האם יש לו כוונה נסתרת שלילית, או שכוונתו טובה - אי אפשר לדעת. החלום אינו נבואי. הוא משקף את החשש שלך, שכוונתו אולי אינה טהורה, או החשש שלך, שמשהו לא יצליח פה, או לא כדאי פה, או תתחרטי. רק את יכולה לדעת מה בדיוק הסמל כאן. מאחר שזכרת את החלום ומאחר שהוא חלום על עניינים שצריכים לקרות בקרוב, יש לחלום מסר אלייך מעצמך, אבל את ההחלטות תצטרכי להחליט בקור רוח ובשיקול דעת.

למעלה