חלום על מתקפה וחיסון קורונה

mahila

New member
חלמתי שאני ניצלת מקרב יריות.
אני מסתכלת רואה את החריצים כנראה בתוך אוטובוס שהייתי.
אח"כ אני מגלה שחלק מהנזק של המתקפה זה הריסה של אתר ששמור מתקופת הצלבנים. אני לא מבוהלת.
החלקים לא ממש קשורים אלי אבל אכפת לי משמירת ההיסטוריה אז חשוב לי להגיד שמצאתי חלקים חשובים שצריך לשמר.
אז אני הולכת למישהי שתגיד לי מה לעשות עם החלקים השבורים.
אני בוררת את החלקים ומוצאת נחש קטן מחובר לשבר אחד ואני מתפלא מכמה הוא שמור טוב.
הצלבנים הלכו צמוד לחומה או מנהרה והם עשו עבודה טובה בהתגוננות.
המילה צלבנים עולה הרבה בחלום.

אח"כ יש המשך או עוד חלום-
אנחנו בחול ומזמינים את כולנו לחיסון קורונה.
אנחנו מחכים המון זמן בתור לחיסון בתוך חדר עם בחורה נחמדה.
השם שלי מופיע בשם משפחה הקודם שלי ובעלי ואולי שני הילדים בשם משפחה הנוכחי שלי אבל זה לא ממש שמפריע לי.

אחרי הרבה זמן שאנחנו מחכים אנחנו יוצאים ומוזר שבעלי לא מתערב (בעלי נמצא שם באופן מאוד פסיבי שזה לא אופייני לו והילדים לא שם)
ורואים את השם שלנו תלוי על דף בקיר עם עוד שמות כנראה אנשים שהזמינו מחוץ לרשימה הרגילה.
השם משפחה שלי מחוק וכתוב שוב באנגלית.
אז הבחורה עומדת מאחורי דלפק ומוציאה את החיסון וזה מיכל ממש גדול.
אני אומרת את שם הילדים שלי אבל אני יודעת שהוא קטנים ולא צריכים להתחסן
בעלי נכנס ראשון ואני לא רוצה להסתכל ויוצאת.
אחכ בא תורי.

רקע: בת 38 נשואה +2
מקום עבודה מסודר
יחסים עם בעלי בסדר גמור, אנחנו בתקופה טובה עכשיו אם כי לעיתים נראה לי שהוא לא בוטח בי משום מה

תודה רבה

דיברגנט חדש

Well-known member
חלמתי שאני ניצלת מקרב יריות.
אני מסתכלת רואה את החריצים כנראה בתוך אוטובוס שהייתי.
אח"כ אני מגלה שחלק מהנזק של המתקפה זה הריסה של אתר ששמור מתקופת הצלבנים. אני לא מבוהלת.
החלקים לא ממש קשורים אלי אבל אכפת לי משמירת ההיסטוריה אז חשוב לי להגיד שמצאתי חלקים חשובים שצריך לשמר.
אז אני הולכת למישהי שתגיד לי מה לעשות עם החלקים השבורים.
אני בוררת את החלקים ומוצאת נחש קטן מחובר לשבר אחד ואני מתפלא מכמה הוא שמור טוב.
הצלבנים הלכו צמוד לחומה או מנהרה והם עשו עבודה טובה בהתגוננות.
המילה צלבנים עולה הרבה בחלום.

אח"כ יש המשך או עוד חלום-
אנחנו בחול ומזמינים את כולנו לחיסון קורונה.
אנחנו מחכים המון זמן בתור לחיסון בתוך חדר עם בחורה נחמדה.
השם שלי מופיע בשם משפחה הקודם שלי ובעלי ואולי שני הילדים בשם משפחה הנוכחי שלי אבל זה לא ממש שמפריע לי.

אחרי הרבה זמן שאנחנו מחכים אנחנו יוצאים ומוזר שבעלי לא מתערב (בעלי נמצא שם באופן מאוד פסיבי שזה לא אופייני לו והילדים לא שם)
ורואים את השם שלנו תלוי על דף בקיר עם עוד שמות כנראה אנשים שהזמינו מחוץ לרשימה הרגילה.
השם משפחה שלי מחוק וכתוב שוב באנגלית.
אז הבחורה עומדת מאחורי דלפק ומוציאה את החיסון וזה מיכל ממש גדול.
אני אומרת את שם הילדים שלי אבל אני יודעת שהוא קטנים ולא צריכים להתחסן
בעלי נכנס ראשון ואני לא רוצה להסתכל ויוצאת.
אחכ בא תורי.

רקע: בת 38 נשואה +2
מקום עבודה מסודר
יחסים עם בעלי בסדר גמור, אנחנו בתקופה טובה עכשיו אם כי לעיתים נראה לי שהוא לא בוטח בי משום מה

תודה רבה
מרוב השטיפת מוח שיש בתשקורת, זה חלחל לך גם לחלום |נחמה|

אלישבע777

Well-known member
הפרוש שלי לחלום החיסון בחו"ל

אתם נוסעים לחו"ל אבל שם אינכם מטיילים ואינכם מבלים. אתם מוזמנים ( מובלים...) לזריקות חיסון. החיסון כידוע פותר בעיה עתידית שעלולה להתרחש.
את חשה שהקשר המשפחתי עלול להיפגע והוא זקוק לחיסון אף יותר מאשר בילוי משותף , או אולי לשלב את שניהם אם אפשר. יש כמה שיבושים ברשימות ובשם המשפחה. שם המשפחה שלך הנוכחי שהוא שם משפחתו של בעלך, אינו רשום וגם שם נעוריך הרשום נמחק ונכתב באנגלית. משהו משובש במשפחה ולא בדיוק ברור מה ולמה. משהו בעייתי נסתר מהעין וגם בעלך מתנהג בשקט ובפסיביות בלתי רגילה. בתור הארוך. גם מיכל החיסונים הגדול, מסתיר את תוכנו. גם החיסון מפני הבעיות שנסתרות שלא ברור אם הן באמת קיימות ולמה – גם הוא נסתר מהעין. בעלך נכנס לקבל חיסון וגם הוא נסתר מעינייך, אבל הפעם – את יוצאת ואינך רוצה לראות איך הוא מתחסן. כשמגיע תוך – החלום פג ובעצם אינך מספיקה לקבל את החיסון.

אתם בתקופה טובה, אבל משהו בהתנהגות בעלך במציאות לא ממש ברור לך. את חוששת שהוא אינו בוטח בך משום מה. החשש הזה, מצריך חיסון... אם בעלך יתחסן מחרדותיו או מחששותיו ואם את תלכי להתחסן נגד חששותיך, יבוא מזור לדאגות הסמויות. הילדים בסדר – הם מחוץ לתחום. הם קטנים ואינם זקוקים לחיסון. אבל אתם כזוג כן. התקופה היא טובה ולכן צריך ששום עננה לא תעיב עליה.

בחלום הקודם שלך, עם הלטאה שנשכה, ציינת אז – "שהבעיות לא ממש נפתרו אלא מונחות בצד" ועל כן יש חשש שהן יצוצו. אומנם הוא מחוייב לך ואם תבקשי עזרה הוא יבוא לעזרתך, אבל יש לו צד שאת פחות אוהבת. אני מקשרת משפט זה מהרקע לחלומך ההוא לרקע הנוכחי. הצד שאת פחות אוהבת הוא שאת לא חושבת שהוא אינו בוטח בך. יש אילו זרמים תת קרקעיים בקשר ביניכם והם לא ממש ידועים, אבל אם הם יתפרצו – תפרוץ מגפה. לכן יש ללכת לחיסון.

השאלה מהו החיסון הזה ומתי יש לקחת אותו, בתקופה הטובה שאין בה סכנה, או בתקופה הרעה שיש בה סכנה. מאחר שאתם יצאתם לחו"ל לבלות – החלום אומר לך – קחי את החיסון בתקופה הטובה! ומהו החיסון הזה – רק את יכולה לשער מהו? שיחה גלויה ביניכם? אולי מכתב שתכתבי לו? אולי יעוץ זוגי? אולי באמת נסיעה לנופש משותף ובילויים משותפים? אולי דווקא מחמאות ועידוד לבעלך ושיחה על התקופה הטובה שלכם, ידרבנו אותו לצאת מהפסיביות שהיתה לו בחלום? ואולי הפסיביות שבחלום, מסמלת את הצד הפחות טוב שלו שלא פרטת בדיוק בחלום הקודם אבל את בוודאי יודעת מהו. בחלום הוא פסיבי, כי הוא מסתיר משהו, או דווקא אינו מודע למשהו ( לזרמים התת קרקעיים) או אולי חושד במשהו ואינו בטוח בחשד שלו.

אשמח לקבל חוות דעת לחלום – מה היה נכון ומה לא ואולי יש לך גם מה להוסיף.

החלום הראשון יהיה אחרי כן. אולי מחר.

mahila

New member
שלום אלישבע, אני מאוד מתחברת למה שרשמת לגבי שחיסון הכוונה- לטפל בבעיות בתקופה הטובה ולא לחכות שהבעיות יתפרצו כמו מגפה כי אז החיסון לא עובד וקשה לרסן..
תודה רבה על הפרשנות.

אלישבע777

Well-known member
שלום אלישבע, אני מאוד מתחברת למה שרשמת לגבי שחיסון הכוונה- לטפל בבעיות בתקופה הטובה ולא לחכות שהבעיות יתפרצו כמו מגפה כי אז החיסון לא עובד וקשה לרסן..
תודה רבה על הפרשנות.
תודה מהילה על תגובתך! החלום כמובן משקף את מה שאת חושבת בתוכך ואת מה שאת רוצה להגשים.

אלישבע777

Well-known member
שלום מהילה,

חלום א' מאתמול - יריות על מבצר צלבני עתיק

החלום לא היה לי לגמרי ברור. שיכתבתי אותו מחדש לפי הבנתי, עם השלמות שלי ברשותך, בסוגריים מרובעים, לצורך אירגון הפרוש.

את נמצאת באוטובוס בסמוך למבצר צלבני שהוא אתר ארכאולוגי עתיק. את מגלה שניצלת מקרב יריות שפגעו גם באוטובוס וגרמו לו חריצים וגם הרסו את המבצר העתיק. אינך מבוהלת מכל מה שקרה, אבל ההרס לאתר ההיסטורי נוגע לליבך והשרידים שגילית הם יקרים לליבך וצריך לשמרם [למען הדורות הבאים]. אינך נשארת אדישה, את הולכת לברר מה עושים את השרידים ההרוסים. אבל מי שאת פונה אליה, לא עונה לך, או לא אכפת לה.

תוך כדי חיטוט בשברים, את מגלה פסל של נחש קטן מחובר לשבר [אבן/חרס] ומפתיע אותך שזה שמור כל כך טוב [למרות ההרס שגרמו היריות].
את מגלה שהמבצר מוקף חומה ומנהרה ומגיעה למסקנה שהצלבנים ידעו היטב את מלאכת ההתגוננות [מפני אויבים]. את חושבת עליהם לאורך החלום.

הפרוש לחלומך ( נעזרתי בחלומות קודמים) :

עברת בשנים האחרונות תקופות מכבידות. שתי לידות, ריבים, חסרונה של משפחתך התומכת, מעבר דירה שלא ממש השביע רצון. "המבצר הצלבני העתיק" שאמור לשרוד עוד שנים רבות, נהרס ביריות שמקורן עלום! והפלא ופלא – את ניצלת מהן ולא נבהלת כלל. מה היריות המסוכנות והן אפילו לא הפתיעו אותך... ראית את החריצים באוטובוס ולא התרגשת יותר מדי, לא מהנזק ולא מההינצלות שלך (שהיא ממש נס, חלום המתאים לחג החנוכה!). היית די שוות נפש להתקפה המסתורית שעברה עלייך ועל כל האוטובוס ( לא התפלאת, לא ברחת, לא שאלת שאלות!), אבל די נסערת למה עבר המבצר העתיק! ממש חורבן הבית. והמבצר הלוא הוא ביתך שלך. הבית שעמד שנים רבות, נהרס בסוף ונוצרו רק שברים שאותם צריך לשמור לדורות הבאים. יש להם ערך היסטורי, למה שהיה ולא יהיה. את רוצה לעשות משהו בנידון, רוצה לעזור לשמר את שרידי העבר, אבל אין קול ואין עונה. אין לך מי שיסייע לך אפילו בעצה.

מה שמעניין שאת חלמת על "חורבן הבית" בתקופה הכי טובה שלך בזמן האחרון. חלום על זמן עבר. אין פלא שהבית הוא מבצר צלבני עתיק מימים עברו. הצלבנים ידעו להגן על מבצרם בחומה ובמנהרה ואת? מה איתך? אולי לא הצלחת לעשות זאת בעבר? אולי החלום מדבר על מעבר הדירה, שלא היה כל כך מוצלח אז.

בשרידי המבצר את מוצאת שבר של איזה שהוא פסל (?) בצורת נחש קטן. הפתיע אותך איך זה נשמר כל כך טוב, מאז ועד מתקפת היריות שהרסה את המבצר. מהו הנחש הזה? מה הוא מסמל? אולי מזל רע, אולי רוח רעה, אולי מחשבות ארסיות. הנחש קטן ובכלל הוא רק שריד לא מזיק ואת אפילו רוצה לשמר אותו . למה? אולי כדי שנוכחותו תגרום לך לעשות חשבון נפש? אולי כדי לא לשכוח מה שהיה בעבר?

ופרוש אופטימי יותר -

בעבר היו נחשים בחיינו, אבל היום... המצב הרבה יותר טוב. הנחשים הם בכלל שרידים דוממים, הם בעצמם שברי כלים... הם אינם מזיקים יותר. הם מסמלים תקופה שתמה ולא תחזור אבל את הזיכרון יש לשמר! מהזיכרון מה שהיה בעבר, לומדים לקח לעתיד וגם לדורות הבאים. שנית מצדה לא תיפול. גם את כמו הצלבנים , תוכלי לבנות מבצר מוגן היטב – בחומה בצורה ובמנהרה לכל צרה. אותך לא יצלבו ולא יהרגו ביריות. את חסינה מפני המוות. מה שעברת בחיים – חישל אותך ואת אפילו לא מתרגשת מזוטות כמו יריות על האוטובוס שלך... האוטובוס שלך החזק נשרט, אבל הוא גם הגן עלייך. אפילו לא נשרטת. התקופה הטובה תמשיך הלאה לתחנות הבאות ( כמו אוטובוס). את אמיצה וחזקה ולא נרתעת מגילויים שאחרים היו מפחדים לגלות או לחשוף ( נחש, חריצים, שברים). להפך – את אוספת את השברים וחושבת לאחות אותם!

אשמח לדעת איזה פרוש התאים לך ואיזה לא. ותתפלאי לפעמים גם פרושים הפוכים מתאימים בעת ובעונה אחת ( מניסיון אישי...) גם הפסימי וגם האופטימי ולפעמים קשה להכריע מה מתאים יותר. ואם אף אחד לא מתאים, אולי תנסי לפרש בעצמך עכשו, פרוש מתאים יותר. בפרט אם השכתוב שלי, לא היה מדוייק.

חג אורים שמח!

למעלה