פרוש החלום על נמלים 15.12.23
החלום נפתח ברצונך לבצע משימה – להכין כריכים לנכדים ולשלוח אותם לבית הספר/לגן. אבל לא די בכך שלא התחלת עדיין לחפש לחם לכריכים, המטלה הזאת לא תושלם כלל, עד סוף החלום! ובנוסף הנכדים נוכחים לפי הפתיחה, אבל בהמשך יתגלה שהם כבר עזבו והלכו בעצמם לבית הספר ורק בעלך לשעבר, שם לב לעובדה הזאת ואף אחד לא מתפלא, או שמח או אולי נבהל מכך שהם יצאו ללא ארוחת עשר.
מייד אחרי שורת הפתיחה – ההמשך מתחיל דיאלוג משולש" את, אחותך ואימכן שאינו קשור להכנת כריכים לנכדים, אלא לאימא: אימא במיטה מקופלת כעובר ועצובה. אחותך אינה יודעת מה קרה לה, אבל את יודעת שהיא והחבר שלה רבו. אימא מאשרת עניין זה, בדרך עקיפה.
האם בחלום אימא זו באמת אימכן? אני נוטה לפרש שזו דווקא את! ואולי גם כלתך.
אימא המומה מצער על הריב עם בן זוגה ולכן שוכבת במיטה באפס כוח. גם את עשית תמיד מה שהגרוש שלך דרש ולאחרונה ויתרת על הדירה שלכם וחתמת לו. הבשורה של הבוס שלך שהוא פורש לפנסיה, הממה אותך מדאגה לפרנסתך, גם בימים כתיקונם – מצבך הכלכלי אינו שפיר ודאגות הפרנסה מעיקות עד מאוד בחלום לאימך ( שרוב שנותיה היתה אלמנה ואת התייתמת מאב בגיל צעיר) יש זוגיות גרועה - כפי שלך היתה עם הגרוש שלך וכיום –המצב של אישה גרושה לבד, מחפשת זוגיות, אינו מלבב. ככל שהזמן עובר, יותר קשה למצוא בן זוג מתאים. אומנם אין בחלום תחושת חרדה מפני הבדידות, אבל היא בעבר
אבל היא קיימת אצלך בחיים. הקטע גם אומר לך – לא להקים זוגיות עם גבר לא מתאים! עדיף לבד. גבר מתעלל- יגרום לך להתקפל או לסגת לאחור ( כמו אימא השוכבת במיטה כעובר)
שני חלומות קודמים על הילדים, נתנו לי רקע (נוסף) לפרשנות החלום בקשר לילדים שאינם מתאמצים לקבוע יחד תאריך פגישה עם אימא לארוחת ערב.
ב- 27.7.22 כתבת כך: "אין לי שום חשש או ספק שלא קבל עזרה מילדי [ בימי זיקנה] בקטע הזה אני רגועה ובטוחה".
30.5.23 כתבת ברקע לחלום על "שקית פיצוחים" רמז לאכזבה שלך מהתנהגות ביתך: " היום הסתובבתי עם החתן שלי , ביחידה , ואמרתי לו "וואלה הייתי משכירה ממכם , במקום לשלם לזרים אשלם לכם" הוא אמר לי אם זה היה תלוי בי...... בכייף, אבל הבת שלך לא רוצה" , וזה נכון אני יודעת את זה גם ממני".
והנה עוד לפני גיל הזקנה, הילדים איך שהוא, לא משקיעים מאמץ בתאום, תאריך התכנסות לסעודה אצל אימא. אולי מקנן בך חשש לגבי האיכפתיות של הילדים כלפיך? החשש הזה אינו מוצג בחלום, אבל אולי בתת ההכרה שלך קיים אי ביטחון כזה, והוא עורר את החלום.
בדיוק לפני שנה דצמ. 22, נכנסת לדירה שלך, אחרי חיפושים מרובים. נפטרת מהרהיטים הישנים וקנית חדשים. לכאורה התחלה טובה לשנת 2023 אבל עכשו בפתחה של שנת 2024 בדיעבד, ההתחלה לא בשרה טובות, דירה חדשה שינתה מקום, אבל לא שינתה מזל. אותן דאגות שהיו – נשארו ונוספו חדשות. מה גם שיש מלחמה קשה בדרום והמצב הלאומי והארצי ומצב הרוח בכי רע. נסים שקרו לאבותינו בימים ההם בזמן הזה - לא קרה לנו וגם לא יקרה, על אף הברכות והתפילות.
בחלק השני של החלום, את מתפנה סוף סוך למשימת הכריכים! את מחפשת היכן נמצא הלחם... לחם לא צריך לחפש. הוא תמיד באותו מקום שמור. הלחם שלך בחלום, לא נמצא במקום שלו וצריך למצוא אותו. הלחם מסמל גם פרנסה ( שובע ושם כללי למזון) וגם נחמה)
כשאת מוצאת אותו סוף סוף, הלחם הזה יבש ומלא נמלים! כלומר אינו ראוי לאכילה. הלחם היבש היה בעבר טרי! בהווה הוא מזון פיגולים ומסמל את חששך מאובדן פרנסה ומאכזבה מההווה. בסוף מסתבר שיש לחם, אבל לא די בכך שהוא לא במקום, אלא ישן נושן. הלחם מסמל יציבות כלכלית, שאותה את צריכה למצוא. הלחם שלך מפרנס רק נמלים.
לפני שנה - 11.11.22 חלמת על המון נמלים שאת רואה ישר כשקמת מהמיטה והן היו על חטיף ביס לי וניסית לגרש אותן בטרוף עם מגבת והן מתפזרות לכל עבר. נמלים בבית הן צרה צרורה בדיוק כמו נמלים על לחם. אי אפשר לחיות עם נמלים. הן נכנסות לכל מקום, והורסות כל חלקה טובה והן עלולות גם לנשוך לפעמים ( כך פרשתי – "ביס-לי") הנמלים כאז וגם היום הם סמל לדאגות הרוחשות ( ונושכות)בראש ובלב. בחלום הזה אפשר לפרש שגם הלחם היבש כאן - הוא את! הזמן עובר ואת חשה מתייבשת מבדידות ומדאגות שאין פוסקות לעתידך הלא ברור, לעתיד ילדייך ונכדייך.
בהמשך החלום – הסתבר כאמור שגם הנכדים, הם עצמאיים ועשים מה שהם רוצים ונעלמים בלי ברכת שלום. הגרוש לך ( שהוא די אדיש, ואינו מעורב) יודע, אבל אפילו אינו אומר זאת מראש ולא אכפת לו. יתכן שהחלום מבטא חשש סמוי, שהנכדים יגדלו ויעזבו את משפחתם וגם אותך – כדרכו של עולם כמובן, אבל אז יהיה אפילו יותר קשה לכנס משפחה לארוחה אצל סבתא. בחלום קודם מ-15.8.23 כתב על הנכד הגדול שאינו משתף פעולה עם הוריו ומוריו " יש לי נכד בגיל 15 , לא הולך לביה"ס, בבוקר קם כביכול הולך אבל לא מגיע, יוצא מהבית עד שעות מאוחרות, לא משתף את ההורים בכלום, כל דבר עונה: לא יודע, שוכח וכו' "
וגם התנהגותו מטרידה אותך ואת הוריו ונוספת לכך דאגה לעתידו. ויש להניח שהוריו עסוקים בו יותר מאשר בקיום מפגשים עם סבתא. יתכן פרוש נוסף שהלחם היבש מסמל את הנכד הזה. לא לומד ומדאיג את הוריות. יש לו נמלים בראש הוא נעדר מהבית שעות רבות ואתם דואגים או מחפשים אותו ומתייבשים גם.
פרוש החלום הוא מאוד פסימי. אבל על פניו החלום - אינו כה גרוע כמו הפרוש שלו. אין רגשות כלל בחלום ובעיקר לא רגשות שליליים. וזה אומר שהחששות שלך מאוד מאוד מרוסנים. את מצליחה כנראה להתגבר עליהם או להסיח את דעתך מהם, ביום יום, אבל הם רוחשים בתוכך וצפים באופן סמלי בחלום.
מקווה שקישרתי את החלום לרקע שנתת. את העדרם של הרגשות בחלם צריך עוד לחשוב למה הן נעדרו. יתכן בחלום מקדים את עצמו. כאילו אומר לך מה יכול להיות בעתיד.
אשמח לחוות דעתך – מה התאים ומה לא.