חלום על סבתא (ז"ל) ואמא שלי

אור_30

Active member
היי,
החלומות הצטברו כי אני עמוסה מאוד.. מצטערת מראש אם ייקח לי זמן להגיב.

חלום על סבתא ז"ל (מלפני כמה ימים):
חלמתי שאני ואמא שלי היינו אצל סבתא שלי (אמא שלה) בבית של סבתא שלי. אני זוכרת טיפה מעורפל..
אני ואמא שלי לפני החזרה מסבתא הבייתה, רצינו לאכול, אמרנו שנזמין אוכל (מוזר כי סבתא תמיד בישלה)
אמא שלי הייתה איטית/אדישה, ואמרתי לה שכבר מאוחר, היה 1 בלילה או משהו, או 1:13 או 1:16 לא זוכרת
זכור לי במעורפל כמה הצעות שהעלתי, לקנות בחוץ /להזמין, ואמרתי לאמא לזכור שזה ערב חג ואולי סגור.. ושצריך למהר
ולא זוכרת אם בסוף ויתרתי על האופציות רק כדי שנסע כבר הבייתה, מיהרתי לחזור
אני רק זוכרת את סבתא שלי ישנה במיטה שלה בחדר שלה, מכוסה בשמיכה, ישנה על הצד, לא ראיתי את הגוף/פנים, רק דרך השמיכה. נראלי שכיביתי לה את האור בחדר לפני שיצאנו.
אני זוכרת חוסר סבלנות שלי בחלום. כלפי אמא וסבתא. שהן אדישות/רדומות/לא זזות/תקועות.. ואני רוצה להגיע הבייתה.

רקע:
אני חושבת שהתעוררתי עם טיפה אשמה על הפספוס מול סבתא שכבר לא בחיים. אילו יכולתי- הייתי שואלת אותה המון המון על העבר כדי להבין להמשך המסע שלי, אני עושה ניקיון יסודי ויודעת שאעזור להמון אנשים בהמשך.
הבית של סבתא שלי במציאות נמכר לפני כשנתיים + . בחלום זה עדיין היה הבית שלה
כשסבתא שלי הייתה בחיים הייתה לנו מ.יחסים מורכבת. היא הייתה תובענית לגבי סדר/ניקיון קצת, כאילו חייבים לה. עם זאת, הייתה אשת שלום. גישה של: להשתיק להדחיק, רק שהכל יהיה בסדר בין כולם. הייתי מאוד עמוסה ולא ביקרתי אותה הרבה גם לא ראיתי את החשיבות לזה אז.. לה זה כאב.. הקשר לא היה בריא (היום בתהליך שלי אני מבינה את "מחלת" חוסר התפקוד המשפחתי, העברה הבין דורית, לגמרי נכון לי לשמור מרחק בריא מהמשפחה שלי, זה מפריע להתפתחות + אינדיבידואליות + ריפוי שלי)
אמא שלי בכלל.. בורדרליין/הפרעת אישיות גבולית, לא נמצאת במקום של להעניק לאחרים, ילדה בגוף מבוגר, אישה מאוד עצבנית/אלימה/חסרת סבלנות/אגואיסטית, ראיתי איך התייחסה לאמא שלה.. עם זאת, הן היו קשורות. דווקא כיום אני רואה כמה אמא שלי זקוקה לאמא שלה (ייעוץ, תמיכה רגשית, מעט כלכלית גם), כיום אמא שלי חולמת עליה המון. לפני ממש רק לפני כמה ימים פירשתי לאמא של חלום על אמא שלה והיא בכתה מהתרגשות, סבתא חסרה מאוד לאמא שלי (תלותית)..

מאז שסבתא ניפטרה- 2016, בחלומות היה לנו קשר אחר.. הקשר שלנו התפתח דרך החלומות. טיפונת היסטוריית חלומות- הייתי שואלת אותה המון שאלות רוחניות, קיבלתי תשובות מעניינות גם.. היה נראה שהיא מדריכה רוחנית שלי אפילו, היו כמה דברים שנראו כמו תקשור, דברים שיכולתי ממש לגלות כשהם קורים.. פעם גם חלמתי שאני עפה אצלה בבית..חלמתי שיצאה מהקבר פעם.. היא די נעלמה לי מהחלומות בשנתיים האחרונות נראלי, בכלל בדירה שלי לבד היא לא באה לבקר אותי, לא זכור לי שחלמתי עליה הרבה.. באמת שאני לא מבינה למה, אולי כי אני פחות פונה אליה.. בעבר זה היה ברמות שהייתה באה רק אליי ולא לאמא שלי ואחותי (למרות הקשר ביניהן שהיה במציאות), הן גם היו שואלות איך יכול להיות שהיא באה רק אליי למרות שלא היה לנו קשר טוב ואליהן לא באה.. ופעם אפילו חלמתי שננעל לי הפה כשבאתי לספר לאמא שלי ואחותי על חלומות עם סבתא.
פירשו לי כאן בפורום שהן לא יכולות להכיל את הידע הזה.

סבתא שלי נפטרה ב10.2016.
ובכל החלומות שחלמתי עליה, תמיד ידעתי בתוך החלום שהיא כבר לא בחיים, אלו היו חלמות מאוד מיוחדים, לדעתי סוג של תקשור. היה קשר ממש אחר ונעים.
בחלום הזה פתאום זה היה רגיל, מי שהיא הייתה פעם, כמו שהייתה בחיים.
האמת היא ששתיהן ילדותיות (אמא במציאות, וסבתא מה שהייתה במציאות = חוסר תפקוד משפחתי..)
הבנתי כמה החיים הם לא ככה, ואני עדיין מנקה המון טראומות מהן, בעיקר מאמא

תודה מראש

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

החלום מאוד דל, כי את רובו אינך זוכרת. אני אנסה לפרשו למרות שהוא קצת לא ברור.

קודם אנסח אותו מחדש:

חלק א - השעה אחת בלילה או יותר בערב חג, את ואימך בבית של סבתא. הייתן רעבות ורציתן להזמין הביתה משהו לאכול, אבל היה כנראה סגור ואת מיהרת לחזור הביתה. סבתא ואימא לא ממש תפקדו, הן היו קצת אדישות או רדומות ואילו את "היית על קוצים".

חלק ב - שהוא מנותק לחלק הקודם ולא ממש המשך ישיר – סבתא ישנה על צידה במיטתה, מכוסה היטב בשמיכה, כך שאפשר היה לראות רק מתאר גוף ולא פנים. כיבית את האור בחדר שלה לפני שאת ואימך יצאתן החוצה.

החלק הראשון הוא חלק של חיים ( רעב, רצון לאכול בחוץ, או להזמין). מה שמוזר הוא – שסבתא במציאות כן מבשלת, לא בישלה הפעם. -זה רמז לבאות. אולי החלק הזה מסמל חיים, אבל הוא בעצם מסמל סוג של גסיסה. אימא וסבתא לא ממש מתפקדות, לא ממש ערות. ובסוף כולכן מוותרות על האכילה המאוחרת. יש כאן וויתור מתוך אילוץ של לחץ זמן. השעה מאוחרת וצריך לחזור הביתה ובעצם – לסיים את הגסיסה הזאת! את רוצה לחזור לחיים, לביתך ולא להיות במקום שהחיים נובלים באיטיות, על סף שינה ( שנת נצח?) ואינם ניתנים להגשמה. את צעירה! מה את עושה שם בחברת הזקנות המורידות אותך ביגון שאולה?? מקומך אינו שם! אם תישארי – תיבלי!

בחלק ב- סבתא נרדמה ואת כיבית את האור. סבתא הלכה לישון והפעם – לנצח! מרוב חיפזון – פיספסת את מותה וגם את חייה (כיבית את האור).

במציאות, התחלת את הקשר עם סבתא – רק אחרי מותה! את מיהרת לחזור לביתך והשארת אתה שם על המיטה בביתה ושם היא נשארה עד עצם היום הזה. ועכשו התחוור לך, מה גודל ההפסד. את ההפסד הזה, את משלימה בחלומות עליה.

החלום אומר לך (בחרי מה שמתאים, אם אכן מתאים) –

א. היי ערה לאנשים הסובבים אותך. שלא תגלי אחרי מותם, את ערכם האמיתי.
ב. לכל אדם ותקופה מגיע הקץ , לפעמים אסור לדחוק את הקץ וצריך להעריך את מה שיש. צריך לעמוד בלוח זמנים, אבל לפעמים "החיפזון מהשטן".
ג. אולי סבתא היא גם בעצם אימא שלך. כשהיא תלך לעולמה, אולי תרגישי רגשי חרטה.
ד. החלק הראשון היא חלק החיים והחלק השני הוא חלק המוות. זה גם הסדר הנכון, אבל צריך לשמור על הסדר הזה ולא להאיץ את הזמן. החלום אומר שאת
בחלק א – בחיים, אין לך עניין להישאר במקום שהחיים אינם זורמים. את ממהרת לביתך ולעיסוקייך. היזהרי שלא לכבות את האור מוקדם מדי.
ה. את אדם עם כוחות ,תחושת זמן ועיסוקים. יש לך יכולת לסיים את העבר שלך (לכבות את האור ולהתנתק ממנו) ולהתחיל לחיות בהווה לקראת העתיד כפי
שלא היה לך מעולם

אשמח כרגיל לחוות דעת קצרה – מה היה מתאים ומה לא.

אור_30

Active member
תודה רבה, מדויק.
האם החלום לא מעיד על איזושהי פרידה מהעבר? אני מרגישה שאני מחליפה DNA
מצד 1 לא פשוט, ומרגישה שהנפש שלי צריכה מנוחה, אני מותשת וחסרת אנרגיה (אבל מרוצה). זה ממש רגע לעבד, לעכל, להכיל, לעצור.. ואני צריכה ללמוד לעצור.
ממש גם לא מרגישה טוב.. הגוף כבר מאותת לי לעצור, ומאוד קשה לי. התקדמתי שנות אור מהפרידה, באתי לטרוף את העולם ולחקור הכלל
מצד 2 אמאלה איזה שינוי מטורף, איזה כוחות ועוצמה אני מגלה בתוכי בתהליך, אני ממש גדלה רגשית ומתרחבת תודעתית- זה מרגיש כמו נס/קסם, משהו אל טבעי שאני אפילו לא יכולה לתאר במילים, זה כמו להשיל עור, זה כמו לראות מגוף אחר- מרגיש מאוד רוחני

אלישבע777

Well-known member
תודה רבה, מדויק.
האם החלום לא מעיד על איזושהי פרידה מהעבר? אני מרגישה שאני מחליפה DNA
מצד 1 לא פשוט, ומרגישה שהנפש שלי צריכה מנוחה, אני מותשת וחסרת אנרגיה (אבל מרוצה). זה ממש רגע לעבד, לעכל, להכיל, לעצור.. ואני צריכה ללמוד לעצור.
ממש גם לא מרגישה טוב.. הגוף כבר מאותת לי לעצור, ומאוד קשה לי. התקדמתי שנות אור מהפרידה, באתי לטרוף את העולם ולחקור הכלל
מצד 2 אמאלה איזה שינוי מטורף, איזה כוחות ועוצמה אני מגלה בתוכי בתהליך, אני ממש גדלה רגשית ומתרחבת תודעתית- זה מרגיש כמו נס/קסם, משהו אל טבעי שאני אפילו לא יכולה לתאר במילים, זה כמו להשיל עור, זה כמו לראות מגוף אחר- מרגיש מאוד רוחני
וואו מדהים.
אם תקראי את חלומותייך הרבים משנים קודמות והפרשנות שלהם - תבחיני בהתפתחות העצומה שלך. זה לא נס ולא קסם, את חוללת אותה!
לפי החלומות, ההתפתחות עדיין נמשכת. אין פלא שבחלום הזה את ממהרת הביתה... יש לך הרבה מה לעשות אצלך!

למעלה