שלום אור,
סבתא שלך נפטרה בסוף 2016 . בחייה היא היתה דמות פסיבית עבורך, ידעה שאימך מתעללת בך, אבל לא עשתה הרבה כדי למנוע זאת. את ניצלת את ההתנהגות השקטה שלה, כדי להשתולל על ידה ללא הרף, כי היא היתה סבלנית אלייך. אם בחייה היא לא היתה יותר מדי חשובה, הרי אחרי מותה – את עדיין חולמת עליה, כדי לפצות את ההחמצה שהחמצת בקשר איתה, כשהיא היתה בחיים.
החלום מתכתב עם חלום קודם 24.4.22 ( אפשר לגלול בפורום לאחור עד החלום הזה ויש עוד חלומות על סבתא)
הנה השכתוב שלי לחלום הקודם מ-2022 . (אז, ניסחתי אותו מחדש, כדי להראות לך איך הבנתי אותו) ההבלטה והאותיות האלכסוניות הן שלי מהיום:
חלק ב (2022) - שהוא מנותק לחלק הקודם ולא ממש המשך ישיר – סבתא ישנה על צידה במיטתה, מכוסה היטב בשמיכה, כך שאפשר היה לראות רק מתאר גוף ולא פנים. כיבית את האור בחדר שלה לפני שאת ואימך יצאתן החוצה.
בחלק ב- סבתא נרדמה ואת כיבית את האור. סבתא הלכה לישון והפעם – לנצח! מרוב חיפזון – פיספסת את מותה וגם את חייה (כיבית את האור).
במציאות, התחלת את הקשר עם סבתא – רק אחרי מותה! את מיהרת לחזור לביתך והשארת אתה שם על המיטה בביתה ושם היא נשארה עד עצם היום הזה. ועכשו התחוור לך, מה גודל ההפסד. את ההפסד הזה, את משלימה בחלומות עליה.
החלום הנוכחי (מהיום) על סבתא מאוד דומה והוא אפילו ברור יותר. אם בחלום הקודם, סבתא "רק נרדמה על הצד", בחלום זה ברור לך שהיא הושכבה על צידה ולא התעוררה ובהמשך נאמר במפורש שהיא מתה.
בהמשך את ואחותך הולכות ברחוב וכשהגעתן לבית (לשעבר) של אימכן – את האחות הקטנה, מציעה לאחותך הגדולה שבילדותך גם היא חינכה אותך בנוקשות, להודיע לאימא ולהגיד לה לבוא לבית של סבתא ולראות שהיא אכן מתה. אחותך לצידך, אבל היא ממש נוכחת- נפקדת. היא אינה עושה דבר, אינה מגיבה למות סבתא ואין לך מושג על מה היא חושבת או מרגישה והכי חשוב – אינה עונה לך כלל. אולי זה טוב שהיא אינה עונה, כי עכשו הפיקוד על עצמך – הוא כולו שלך. לה אין חלק על החלטותיך, על מעשייך ועל דברייך. אף כי היא גדולה ממך בעשר שנים, כיום גם את גדולה ואין לה אפשרות לשלוט בך יותר והיא גם פחות חשובה לך מבעבר (לכן אין לה מה להגיד והיא אינה מורגשת בחלום).
מה שכן יש בחלום וזה קצת יותר מפתיע לאור מערכת היחסים שלך עם אימך זה הרגשות שאת חשה כלפי אימך, שהיתה קצת תלותית באימא שלה. את יודעת שהיא תקבל את הבשורה המרה קשה ובחלום כואב לך על אימך! פעמים הזכרת זאת ברצף! כך:
"ואמרתי לאחותי שצריך להגיד לאמא לבוא לראות אותה כי היא מתה ותצטער על זה. אני זוכרת שממש כאב לי בשביל אמא שלי, שתגלה שאמא שלה מתה"
את חשה את כאבה של אימא שלך שהתעללה בך קשות בילדות, התחושה הזאת - לדעתי מסמלת את ההתפתחות האישית והנפשית שלך המדהימה! את מסוגלת כיום, לראות את אימך מהצד, לא כאימא אלא כבת לאימא שלה, ולחוש כמה קשה יהיה לה לגלות שאימא שלה הלכה לעולמה. אולי הקטע מרמז שהפיוס בינך ובין אימך שגם היא היום כבר מבוגרת יותר וגם מבינה קצת מה היא עשתה לך פעם? בחלום את גם רוצה קצת להגן על אימא. שהיא לא תגלה את האירוע בעצמה לבד! שאת ואחותך תגלו מראש ואחר כך היא תגיע איתכן לבית של סבתא והיא לא תהיה לבד, בשעתה הקשה. את מסוגלת לא רק לחשוב על אימא שלך כאדם בעל רגשות אנושיים, אלא גם לתמוך בה! אם פעם רצית להיפרד ממנה בכל מחיר, היום את חומלת עליה ורוצה לרכך את הפגיעה בה. גם לאימא שלך יש רגשות לאימא שלה! וכיום גם לך – יש רגשות לאימא שלך!
החלום החוזר על מות סבתא, מראה שאת את עדיין מעכלת את מותה, כבר כמעט שמונה שנים! החלום הוא גם מילוי משאלה שסבתא תקום לתחיה או אולי היא בכלל חיה, ואז תוכלי להכיר אותה ממרומי גילך כיום. החלום מפצה על ההחמצה שלך בילדות, שלא התייחסת אליה כאל סבתא טובת לב ומבינה לרוחך, אלא כסבתא קצת חלשה וקצת פסיבית. היום את מתקנת את היחס אליה ( ולא רק אליה, גם לאחותך ולאימך!) , בחלומות!
החלום מראה לך ממרחק של זמן את הריכוך והתיקון שחל ביחס בינך לבין סבתא ובינך לבין אימך ובינך לבין אחותך. החלום הוא על המוות, אבל המסר שלו הוא – קרוב לבבות ופיוס בין הנשים הממשיכות את שושלת סבתא! מה יותר טוב מזה? חלום רע לכאורה, שהמסר שלו – נפלא!
אשמח לתגובתך, מה התאים ומה לא.