חלום על עין שלישית

Rose9995

New member
1. גיל- 27
2. מין- נקבה
3. מצב משפחתי- רווקה
4. מצב תעסוקתי- עובדת במשרה מלאה
5. מה עבר עליכם בתקופה האחרונה.מחשבות, תהיות, מעשים יוצאי דופן מהימים האחרונים.
אני נמשכת לעולם הרוחני, יש לי צורך בזה ואני מרגישה שאני רוצה לחקור את העולם הזה יותר. אני מרגישה כלואה במציאות של ההכרח של לעבוד כדי להתפרנס, ושאין לי מספיק זמן להתחבר למה שמעניין אותי באמת בחיים, שיש לי חסך בזה. אני מרגישה שהגעתי בשנה האחרונה להרבה תובנות אך זה לא מספיק לי, אני רוצה לדעת עוד ולחקור עוד, לעסוק ברוחניות ויצירה אבל זה לא מתאפשר בשלב הזה של חיי וזה מביא אותי ליידי תסכול ועצב לפעמים.

החלום-
חלמתי שאני רואה את עצמי מול עצמי (וזה לא מראה) ואני מזיזה קצוות שיער מהעצמי שמולי ואני רואה פצע לבן על הלחי שהופך לעין גדולה וחומה שממצמצת (ונראת קצת מפוחדת מזה שגיליתי אותה- וגם אני הייתי קצת מפוחדת מהתגלית)
העין הזאת היתה חומה וגדולה, ונראה כעין של אישה לא צעירה מאוד אבל גם לא מבוגרת מאוד. אולי בסביבות גיל ה-40 או 50.
יש לציין שיש לי עיניים קטנות יחסית ובהירות.

לפני כמה חודשים חלמתי שאני מגוננת על גור של חתול/ה שחורה שלו/ה היו עיניים ירוקות וגדולות ועין שלישית בדיוק מעל לשתיי העיניים.
בחלום הגור היה שייך לי אך הוא היה שובב וקופצני ורץ בקלילות והיה לי פחד שיקרה משהו לגור ולכן רצתי קרוב אליו במטרה להגן עליו.

אני חושבת ששני החלומות האלה קשורים אחד לשני.
חייבת לציין שמאז הילדות היתה לי משיכה לא מוסברת לחתולים בכלל ולחתולים שחורים בפרט.

אשמח לפירוש או להארות בקשר לחלומות.
תודה רבה.

אלישבע777

Well-known member
שלום רוז וברוכה הבאה לפורום החלומות!

אכן החלומות הללו קשורים ביניהם וקשורים לשאיפותייך הכמוסות שאינך יכולה לממש במלואן.

החתול השחור במסורת הנוצרים מימי הביניים, קשור באמונה טפלה שהוא יצור שטני, מביא מזל רע והוא חביב על המכשפות...
גור החתולים השחור בעל עין שלישית, מסמל את רצונך לעסוק במיסטיקה, ברוחניות. ובעולמות עליונים ואף לעסוק באיזה שהוא תיקון מכשף. תיקון מיסטי.

לחתול יש עין שלישית באותו מקום ששם נמצאת צ'קרת העין השלישית. צ'אקרת השינה והחלומות ( מי יכול לישון יותר מחתול?... ואכן חתולים הם מודלים טובים לחקר השינה). צ'קרת העין השלישית אחראית גל על אינטואיציה וראיית הנולד, מחשבה וזיכרון. החתול בעל העין השלישית, הוא שובב ואנרגטי ומסתדר יפה, אבל את חשה באינטואיציה שאת צריכה לגונן עליו שמא ייפגע. ואולי בעצם החתול עצמו זו את בגלגול אחר. את חשה חוסר סיפוק בעבודתך, שאינה נעשית בחדווה, אלא כדי להתפרנס. בה בעת שאת מגוננת על עצמך מפני מצב של עוני, את סובלת מכך שאינך עוסקת במה שמעניין אותך באמת (עסקי רוחניות ומיסטיקה שאין הרבה שכר בצידם). ההתגוננות שלך - מחליפה בעיה בבעיה – העבודה שלך אולי משתלמת אך אינה טובה לנפש. יש כאן משולש שווה צלעות ואת הצלע השלישית שלו ( = העין השלישית של החתול ושל עצמך). כל פתרון מציב בעיה חדשה! רק את יכולה לפתור את הבעיה ולגונן על עצמך. יש לך עין שלישית ויש לך מרץ ( כמו החתלתול) ואולי תחושי באינטואיציה או בשליחי היקום, מתי היקום יקים אותך ותוכלי להתחיל להשתלם , ללמוד ולעסוק בעולם הרוחני ואולי גם תהיה פרנסה בצידו.

אפשרות אחרת – את חשה רצון לגונן על חלשים ( בחלום - גורי חתולים) ומי יגן עלייך?

שני החלומות מדברים על שלוש עיניים. במציאות זה בטח מראה מפחיד למדי. אבל בחלום זה מסמל עוד הרחבה של חוש הראיה וההתבוננות! יש לך יכולות ראיה לנפש , או ראיית פרטים שאחרים לא שמים לב אליהם. אולי את אפילו קצת מוזרה אצל אנשים המכירים את התכונות האלה שלך ואת צריכה להתגונן מפני התדמית הזאת בעיניהם...

בחלום העכשווי המצב יותר מסובך. העין השלישית הופיעה במקום הלא נכון! היא הופיעה תחילה כפצע לבן על הלחי, בעודך מסתכלת במראה והפצע הפך לעין חומה, גדולה ומפחידה ( לך עיניים קטנות כחולות), ממצמצת ( ללא שליטה) ואת מפחדת! החלום מפחיד שבעתיים כי את רואה את העין צומחת בלחייך, ללא ראי. את רואה את עצמך מחוץ לגופך כאילו היית מצלמה, או אדם אחר. זה מצב שאף אחד לא יכול לדמיין אותו – אבל בחלומות, זה אכן קורה! ואלי זה קורה במציאות במצבי טראנס דתיים או שמאניים או בגלל סמי הזיה.

והעין היא של אישה בגיל מבוגר ממך ביותר מעשר שנים! יתכן שהחלום משקף את רצונך להגיע לעיסוקים המיסטיים שאת מתעניינת בהם לאט לאט ובעוד עשר – עשרים שנים – תהיי כבר מומחית ואפילו תוכלי להתפרנס מהם. מכל מקום, הצמחת עין שלישית ( פיתוח היכולות המיסטיות שלך) לא יהיה דבר קל. הוא יתחיל או כבר התחיל – כפצע , חור, מקום קרוע! עם הזמן הפצע הופך לעין ובעצם מתחיל להתרפא. החלמת הפצע לוקחת זמן וגם מצמיחה יכולות. תוכלי לראות את עצמך מבחוץ ותוכלי לראות אחרים בפנים – בזכות העין השלישית שלך, שבחלום היא נמצאת בלחי , אבל היא בהחלט עין פנימית – נפשית.

האם החלום נבואי? איני חסידה גדולה של חלומות נבואיים, כי רובם אינם כאלה ויודעים אם החלום היה נבואי – רק אם הוא התגשם. אבל בהחלט לחלום יש אמירה שאת אומרת לעצמך ( שיח פנימי עם עצמך, נכון לכל חלום שהוא): החלום אומר לך, עכשו יש לך פצע, אם תגשימי את רצונותייך – הפצע יחלים ואף יצמיח לך יכולות מיסטיות ורוחניות. יתכן שתחושי גם שינוי באישיות שלך וביכולות האישיות שלך להתמודד עם בעיות. החלום אומר לך (כלומר אמת אומרת לעצמך!) לכי תגשימי אותו. אז אולי הוא יהיה חלום נבואי. האם תצליחי ? איני יודעת! אבל את חושבת – שכן!

אשמח לחוות דעתך על הפרוש – מה התאים ומה לא. אני לומדת מזה!

Rose9995

New member
שלום אלישבע,
וואו. המון תודה על הפירוש, תודה שהשקעת מזמנך.
אני מאוד מזדהה עם הדברים ואף מופתעת מרמת הפירוט ומדברים שלא העלתי בדעתי.
כמו למשל עניין הפצע שהופך לעין, לא חשבתי על זה ככה, אבל עכשיו אני מבינה מה החלום ניסה לומר לי. אני רואה את זה עכשיו כחלום אופטימי וחיובי שאומר לי "את מסוגלת להגשים את עצמך, זה אפשרי, יש סיכוי שהקרע שאת חווה עוד יחלים ויתפתח למשהו נפלא". בבוקר שלאחר חלימת החלום לא הסתכלתי על זה כחלום חיובי או שלילי במיוחד אלא כחלום ניטרלי ומבלבל, אבל עכשיו הכל מתחבר לי, אני מרגישה מוקסמת מהדרך שבה חלומות מעבירים מסרים, בצורה כל כך מעניינת. הדבר היחידי שנותר בעיני בסימן שאלה הוא מדוע הפצע/העין היו ממוקמים על הלחי ושהייתי צריכה להזיז את השיער כדי לחשוף אותם. אני מניחה שזה בגלל שאני לא נוטה להחצין את הצד המיסטי או הצד הרוחני שבי, או אולי אפילו מתביישת בו כי הוא לא מאוד פרקטי. זה גם דבר שגרמו לי להתבייש בו בעבר, כשדיברתי על זה או הראתי עניין בזה.
גם התיוג של "מוזרה" יכול מאוד להפריע להתפתח בשוק העבודה וזה יכול לפגוע גם בפרנסה בדרך עקיפה בכך שזה יעורר סלידה וחוסר הזדהות אצל הממונים.
אני מרגישה שהחלום הזה עורר את תשומת ליבי לעניין הבושה והחוסר נוחות שאני מרגישה בחשיפת הפונציאל שלי, השאיפות והיכולות המיסטיות והרוחניות, ואני מרגישה שזה דבר שחשוב לבדוק אותו יותר לעומק עם עצמי.
גם לגבי החלום עם החתול, אני מרגישה שהפירוש שלך מאוד מדוייק, כאילו את חלמת את מה שחלמתי רק שלך יש יותר ידע וכלים להסביר אותו ולפרשן אותו.
וכן... החתלתול עם שלושת העיניים הוא בעצם אני שנמצאת בתחילת דרכי הרוחנית ומנסה לגונן על עצמי. זה מרגיש כל כך מדוייק כי אלו התחושות שאני מרגישה בדרך כלל ביום יום שלי באופן חצי מודע- שאני נמצאת במאבק יום יומי לא לתת לזה ללכת, לא לתת לחתלתול הקטן הקופצני אך גם הפגיע להתרחק מטווח הראייה שלי.
אני שומרת את הדברים שכתבת כדי שאוכל לחזור ולקרוא אותם אחר כך כי אני מרגישה שזה יעזור לי גם בעתיד.
אני מאוד מעריכה את רמת התבונה שלך, זה מקסים בעיני הדרך שבה את מסתכלת על חלומות ומוציאה מהם מידע שימושי.

אלישבע777

Well-known member
שלום אלישבע,
וואו. המון תודה על הפירוש, תודה שהשקעת מזמנך.
אני מאוד מזדהה עם הדברים ואף מופתעת מרמת הפירוט ומדברים שלא העלתי בדעתי.
כמו למשל עניין הפצע שהופך לעין, לא חשבתי על זה ככה, אבל עכשיו אני מבינה מה החלום ניסה לומר לי. אני רואה את זה עכשיו כחלום אופטימי וחיובי שאומר לי "את מסוגלת להגשים את עצמך, זה אפשרי, יש סיכוי שהקרע שאת חווה עוד יחלים ויתפתח למשהו נפלא". בבוקר שלאחר חלימת החלום לא הסתכלתי על זה כחלום חיובי או שלילי במיוחד אלא כחלום ניטרלי ומבלבל, אבל עכשיו הכל מתחבר לי, אני מרגישה מוקסמת מהדרך שבה חלומות מעבירים מסרים, בצורה כל כך מעניינת. הדבר היחידי שנותר בעיני בסימן שאלה הוא מדוע הפצע/העין היו ממוקמים על הלחי ושהייתי צריכה להזיז את השיער כדי לחשוף אותם. אני מניחה שזה בגלל שאני לא נוטה להחצין את הצד המיסטי או הצד הרוחני שבי, או אולי אפילו מתביישת בו כי הוא לא מאוד פרקטי. זה גם דבר שגרמו לי להתבייש בו בעבר, כשדיברתי על זה או הראתי עניין בזה.
גם התיוג של "מוזרה" יכול מאוד להפריע להתפתח בשוק העבודה וזה יכול לפגוע גם בפרנסה בדרך עקיפה בכך שזה יעורר סלידה וחוסר הזדהות אצל הממונים.
אני מרגישה שהחלום הזה עורר את תשומת ליבי לעניין הבושה והחוסר נוחות שאני מרגישה בחשיפת הפונציאל שלי, השאיפות והיכולות המיסטיות והרוחניות, ואני מרגישה שזה דבר שחשוב לבדוק אותו יותר לעומק עם עצמי.
גם לגבי החלום עם החתול, אני מרגישה שהפירוש שלך מאוד מדוייק, כאילו את חלמת את מה שחלמתי רק שלך יש יותר ידע וכלים להסביר אותו ולפרשן אותו.
וכן... החתלתול עם שלושת העיניים הוא בעצם אני שנמצאת בתחילת דרכי הרוחנית ומנסה לגונן על עצמי. זה מרגיש כל כך מדוייק כי אלו התחושות שאני מרגישה בדרך כלל ביום יום שלי באופן חצי מודע- שאני נמצאת במאבק יום יומי לא לתת לזה ללכת, לא לתת לחתלתול הקטן הקופצני אך גם הפגיע להתרחק מטווח הראייה שלי.
אני שומרת את הדברים שכתבת כדי שאוכל לחזור ולקרוא אותם אחר כך כי אני מרגישה שזה יעזור לי גם בעתיד.
אני מאוד מעריכה את רמת התבונה שלך, זה מקסים בעיני הדרך שבה את מסתכלת על חלומות ומוציאה מהם מידע שימושי.

הי רוז
תודה רבה על התגובה הרחבה שלך. את השלמת את פרוש החלום שלך נפלא! החולמות הם דיאלוג עם עצמנו, אבל בשפה חזותית משלהם, ולכן לפעמים קשה להבין אותם.

הפצע על הלחי, מזכיר אולי "פצעי בגרות". אבל בחלום הוא נסתר מאחורי שיער גולש מן הסתם. לא קל להסתיר פצע על הלחי ואצלך הפצע מוסתר, כאילו באופן "טבעי". אבל את חושפת אותו ורואה אותו גם ללא ראי. כלומר הוא כבר פצע שצריך להתבונן בו, לא משהו זניח. אבל מפצע צומח משהו אחר ומופלא מאוד. כמו הרבה דברים בחיינו , שמתחילים בכאב, פציעה אמיתית או נפשית, מצוקה – והריפוי שלהם הוא בעצם הצמחת פרוייקט, המצאה, עזרה לזולת, לימודים, נישואין , לידה ומה לא! אכן חלום אופטימי! ( חלומות אופטימיים או טובים – נדירים למדי בקרב החולמים בפרום.

אני מאוד ממליצה לשמור את החלום ואת הפרוש שלו, כולל התגובה שלך!! עם הזמן שוכחים את החלומות וחבל. כך תוכלי לראות עם הזמן, את השינויים החלים בך, דרך החלומות! בעתיד - מומלץ מאוד אפילו להדפיס את החלומות ולשמור בתקייה שאפשר לדפדף...

למעלה