חלום על פרידה נוספת מהאקסית

אור_30

Active member
בוקר טוב,

החלום:
אני ובת הזוג שלי היינו בבית שאני לא מכירה, זה היה בית חדש שלנו
היא הייתה בחדר שלנו
ואני הייתי בחדר אחר, סידרתי דברים
פתאום הופיעה האקסית, אני חושבת שהיא ניסתה לנשק אותי אחרי שנגמר עם הנוכחית שלה
עניתי לה שהנוכחית שלי היא הדבר הכי מדהים שקרה לי

אין לי המון רקע לשייך
נראה שזה עיכול של השינוי והתהליך שלי.
הרי הייתה את ההבטחה ההיא שאולי אחרי שינוי מסוים זה יעבוד, תמיד היה לי קשה לסגור מעגל עם עצמי ללא הצד השני.
מרגישה ברת מזל שיש לי את בת הזוג הכי מדהימה שיש, למרות שזה לא מושלם.
לא חושבת שאכיר מישהי שיותר מדויקת לי ממנה. זה פשוט תפור
לאחרונה מרגישה חוסר סיפוק מדברים, חוסר עניין. רצון ילדותי לשלמות, לא מרוצה מכלום, חוסר סבלנות שלי להכלללל
קשה לי בלי הריגושים, החיים נהיו לי "רגילים", שכבה מוזרה בתהליך ההחלמה..
באהבה רומנטית בעבר היה לי אישו מאוד גדול. בתוך הראש שלי: הייתי סף של משהו, היה מעליי ומתחחתיי. דחיתי את מי ש"מעליי" ומשכתי את מי ש"תחתיי". עכשיו אני מרגישה את זה בקטע חברתי, אחרי שניקיתי מחיי את האנשים הרעילים, מרגישה "לא מספיק" בשביל אנשים ראויים (נחשבים בעיניי).
נמאס לי ממעגל העליונות-נחיתות, וממי שמשחק את המעגל הזה.
אם הרקע לא קשור - להתעלם בבקשה.
אשמח אם יש לך משהו להוסיף שלא חשבתי עליו :)

תודה רבה ויום טוב❤️

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

הפרוש שלי לחלום על האקסית 10.1.23

החלום נפתח בפתיחה די שגרתית ונינוחה – את בבית שלכן המשותף, מסדרת דברים. לכאורה דבר שבשגרה, שגרה רגועה! אבל למען האמת השגרה הרגועה הזאת מבטאת הגשמת משאת נפש שלך ושל רבים אחרים, בכל מקום ( בעולם!) : מעבר זוגי לבית חדש. איזה כיף זה להגיע לזמן הזה ולסדר דברים בבית חדש, ולא לנדוד יותר עם בן/בת זוג אל מבית שכור אחד לאחר!! בת הזוג שלך בחדר נמצאת בחדר בו את מסדרת דברים. מה יותר טוב מזה? שגרה רגועה – אבל בעצם מסעירה. לקח לך שנים להגיע למצב הזה, של שלווה! סידור הדברים הוא גם פעולה של סידור המחשבות. אולי גם חשבון נפש. להשליך מאחורי גווך מחשבות שליליות וזיכרונות רעים. לסדר בארון רק את מה שנחוץ.

בחלק ב- מופיעה לפתע האקסית המיתולוגית, ששברה את ליבך לזמן רב מאוד ולא יצאה שנים מליבך גם אחרי הפרידה הפיזית. זכרה רדף אותך הן בגעגועים והן בכעס ובאכזבה. אי אפשר היה איתה ואי אפשר היה בלעדיה. בחלום את יודעת שהיא לבד, נפרדה מהחברה שגם הקשר איתה, עלה על שרטון. (ואת הרי יודעת למה, מניסיונך האישי) והנה, היא מנסה לנשקך. לכפות את עצמה עלייך, כמו פעם. להזכיר לך ( זיכרונות טובים) את מה שאת רצית לשכוח ( זיכרונות טובים אבל גם רעים!!). אבל היא באה בזמן הנכון ביותר מבחינתך. את כבר במקום אחר! לא רדופת זיכרונות, לא מתגעגעת, טוב לך בדירה עם חברתך הטובה הנוכחית. אבל האקסית שבראש שלך, לא יודעת ולא רוצה לדעת. הגיע הזמן "לגלות לה", לחברתך הנוכחת בחדר את האמת! את מכריזה את האמת הזאת ובכך את מבטאת את השינוי הנפלא שחל בחייך! בכך שאת מכריזה על השינוי הזה, הוא כמו חוזה, כמו הבטחה לעצמך ולחברתך! אי אפשר לסגת לאחור.
"הנוכחית שלי היא הדבר הכי מדהים שקרה לי"

אכן חלום של חשבון נפש. אם היו לך ספקות בתת מודע, החלום בא לאלץ אותך להכריז על האמת הברורה כשמש. שלא תעזי להפר את החוזה או ההבטחה הזאת ולחזור בך ממנה.

לדעתי החלום הזה הוא אחד הטובים שחלמת אי פעם.

מעניין שהרקע שנתת לי הוא מעורב. יחד עם האושר וכל הטוב שיש לך בחיים, את מרגישה בלתי מסופקת. חסרת סבלנות, חיים רגילים בלי ריגושים.

החלום מעמת אותך עם התחושות הללו של חוסר סיפוק וריגושים! ואת יודעת שהחלום נכון, אבל כדי שהוא ייחרת בזיכרון, היית צריכה להצהיר ( לעצמך!) הצהרה.

כל חייך עברו עלייך במאבקים עצומים על שפיות, על עצמאות, על נוכחות, על עמידה בפני כוחות חזקים ( משפחה מתעללת ורומסת). הנה הגעת לזמן שבו את יכולה להביט על הישגייך בגאווה. הרווחת אותם ביושר! בזכות ולא בחסד. אבל פתאום, המאבקים חסרים לך! והשגרה היא משעממת... תפלה, חסרת מלח ופלפל... אין לך במי להיאבק ולהתחרות. כמו אלופי עולם שנאלצים לפרוש אחרי שקיבלו את המדליה האולימפית. את רגילה לריגושים, גם אם הם רעים – את רגילה אליהם. אינך יודעת להסתפק בשגרה ובמנוחה נפלאה. החלום אומר לך – הגיע הזמן לצאת לנופש ב... בבית. זה לא אומר, שאת יוצאת לפנסיה או עוברת לבית אבות... אם כי מבחינת מה שעברת בחיים, את בעלת ניסיון חיים של אדם מבוגר בעשרות שנים.

חשבון הנפש שלך עתה, הוא איך ליצור לך ריגושים חיוביים בחיי שגרה, בלי להשתעמם, בלי לריב עם אף אחד, ליהנות מההישגים, לקטוף את הפירות שאת גידלת. לא להרגיש מבוזבזת לפתע (= מה לך צורך בכוחות גדולים שצברת, אם אין לך יריבים להתעמת איתם?..)

מקווה שנתתי לך חומר למחשבה ולשלוות נפש. אשמח על חוות דעתך, מה התאים ומה לא.

אור_30

Active member
תודה רבה!!
מאוד התחברתי לזה שסידור הדברים הוא סידור מחשבות, נופלים כעת המון אסימונים והתבוננות עצמית אל עבר התקדמות למציאת אנשים ראויים חברתית בחיים סביבי
תיקון קטן, כפי שכתבתי- בת הזוג הייתה בחדר שלנו, אני עשיתי סדר בחדר אחר (מעניין שמשתקף בחלום, שאני אינדיבידואל, שאנחנו לא דבק/מפלצת דו ראשית. בחיים לא האמנתי שאגיע לזה)
עברה שנה מהפרידה, לא שנים :)

מעניין שכתבת לנשקך, וזה התחבר לי גם עם נשק, כשהאקסית כיוונה אליי לפעמים נשק בלא יודעין (או אי רצון לדעת) ואמרה לי להוריד את הנשק ולבוא בשלום.
מעניין שכתבת האקסית שבראש שלך, לא יודעת ולא רוצה לדעת, ושהגיע המן לגלות לה. זה מחזיר לי את הכוח, ניהול דו שיח פנימי
בת הזוג הייתה בחדר שלנו, נראלי שהיא חיכתה לי שאסיים לסדר. אני סידרתי בחדר השני והאקסית פתאום הופיעה בחדר (מעניין, שלא כיבדה גבולות מספיק במציאות)
התחברתי שכתבת: ביטוי האמת וביטוי השינוי

מאוד שמחה שגם תת המודע מתחיל להפנים. יש לי פחד גדול על הקשר הנוכחי. בתודה גדולה עליו, לא ייאמן שכל מה שכתבתי בחזון הזוגי התגשם. שאני בזוגיות בריאה ומרגישה עצמאית, שאני מבינה שלא תפקדה למלא לי חברתית או כובעים אחרים.
אהבתי את ההצהרה לעצמי
מתחברת מאוד לשגרה התפלה, שאני עוד לא יודעת איך מתנהלים בלי ריגוש/דרמה, זה מאוד מוזר! אפילו מפחיד! כי זה זר, חדש, לא מכירה את זה. לא דוברת את השפה הזו
ואוו הפסקה השלישית מהסוף - מאוד התחברתי.
לוקחת לי, והלוואי שאפנים במערכת, בגוף, ברגש, לא במוח... לנפוש בבית. בדיוק עם החיפוש בחוץ אחר אנשים ראויים חברתית, רוצה פתרון עכשיו! יכול להיות שאת אומרת מה הקשר חברתית לחלום? אני כן רואה את זה מגיע ליי ביטוי איכשהו. ניקיתי את הרעילים, מרגישה לא שייכת להם כבר. הבעיה, שעוד לא מרגישה שייכת ל"ראויים" אז אני מרגישה לבד. לא משתייכת לאף קבוצה, שלב ביניים
עברתי את השלב ה"תחתון" אבל טרם מתאימה ל"עליון"
מעניין שכתבת לא פנסיה/בית אבות- זה בול!!! ככה הקול הביקורתי שלי מספר לי, מוריד אותי למטה.. הלוואי שאפנים את ניסיון החיים של אדם מבוגר, הלוואי שאאמין לזה. אני יודעת אבל לא מאמינה
כל הסוף שכתבת ממש מזדהה והלוואי שאפנים.
סליחה אם זה חופר, אבל זה נשמע לי חשוב. מה הכוונה? (= מה לך צורך בכוחות גדולים שצברת, אם אין לך יריבים להתעמת איתם?..)?
הלוואי שאבחר את המלחמות שלי, שאהיה מודעת לכוח שלי מבלי להילחם.
יש סתירה בתוכי - ביןשהתיימרתי להיות בודהה, לא עונה, לא נכנסתי לעימותים, לבין הבעייתית שרבה עם אחרים ועושה עניין. המשפחה שלי ניצלה את שלב הבודהה ועכשיו חזרתי לענות להם.
לא להיות נחמדה כדי שייראו את השינוי, להיות אני, לבוא מוכנה! (עצוב, חסרים לי עימותים, להנות מהכוח שלי מולם, מכוח המילים, הם גם ככה לא משתכנעים בשינוי אז להיות אנייי)

אני באמת מרגישה בזבוז, תקיעות. הלוואי שזה יחלוף, עד שייפלו עוד אסימונים..

אלישבע777

Well-known member
תודה רבה!!
מאוד התחברתי לזה שסידור הדברים הוא סידור מחשבות, נופלים כעת המון אסימונים והתבוננות עצמית אל עבר התקדמות למציאת אנשים ראויים חברתית בחיים סביבי
תיקון קטן, כפי שכתבתי- בת הזוג הייתה בחדר שלנו, אני עשיתי סדר בחדר אחר (מעניין שמשתקף בחלום, שאני אינדיבידואל, שאנחנו לא דבק/מפלצת דו ראשית. בחיים לא האמנתי שאגיע לזה)
עברה שנה מהפרידה, לא שנים :)

מעניין שכתבת לנשקך, וזה התחבר לי גם עם נשק, כשהאקסית כיוונה אליי לפעמים נשק בלא יודעין (או אי רצון לדעת) ואמרה לי להוריד את הנשק ולבוא בשלום.
מעניין שכתבת האקסית שבראש שלך, לא יודעת ולא רוצה לדעת, ושהגיע המן לגלות לה. זה מחזיר לי את הכוח, ניהול דו שיח פנימי
בת הזוג הייתה בחדר שלנו, נראלי שהיא חיכתה לי שאסיים לסדר. אני סידרתי בחדר השני והאקסית פתאום הופיעה בחדר (מעניין, שלא כיבדה גבולות מספיק במציאות)
התחברתי שכתבת: ביטוי האמת וביטוי השינוי

מאוד שמחה שגם תת המודע מתחיל להפנים. יש לי פחד גדול על הקשר הנוכחי. בתודה גדולה עליו, לא ייאמן שכל מה שכתבתי בחזון הזוגי התגשם. שאני בזוגיות בריאה ומרגישה עצמאית, שאני מבינה שלא תפקדה למלא לי חברתית או כובעים אחרים.
אהבתי את ההצהרה לעצמי
מתחברת מאוד לשגרה התפלה, שאני עוד לא יודעת איך מתנהלים בלי ריגוש/דרמה, זה מאוד מוזר! אפילו מפחיד! כי זה זר, חדש, לא מכירה את זה. לא דוברת את השפה הזו
ואוו הפסקה השלישית מהסוף - מאוד התחברתי.
לוקחת לי, והלוואי שאפנים במערכת, בגוף, ברגש, לא במוח... לנפוש בבית. בדיוק עם החיפוש בחוץ אחר אנשים ראויים חברתית, רוצה פתרון עכשיו! יכול להיות שאת אומרת מה הקשר חברתית לחלום? אני כן רואה את זה מגיע ליי ביטוי איכשהו. ניקיתי את הרעילים, מרגישה לא שייכת להם כבר. הבעיה, שעוד לא מרגישה שייכת ל"ראויים" אז אני מרגישה לבד. לא משתייכת לאף קבוצה, שלב ביניים
עברתי את השלב ה"תחתון" אבל טרם מתאימה ל"עליון"
מעניין שכתבת לא פנסיה/בית אבות- זה בול!!! ככה הקול הביקורתי שלי מספר לי, מוריד אותי למטה.. הלוואי שאפנים את ניסיון החיים של אדם מבוגר, הלוואי שאאמין לזה. אני יודעת אבל לא מאמינה
כל הסוף שכתבת ממש מזדהה והלוואי שאפנים.
סליחה אם זה חופר, אבל זה נשמע לי חשוב. מה הכוונה? (= מה לך צורך בכוחות גדולים שצברת, אם אין לך יריבים להתעמת איתם?..)?
הלוואי שאבחר את המלחמות שלי, שאהיה מודעת לכוח שלי מבלי להילחם.
יש סתירה בתוכי - ביןשהתיימרתי להיות בודהה, לא עונה, לא נכנסתי לעימותים, לבין הבעייתית שרבה עם אחרים ועושה עניין. המשפחה שלי ניצלה את שלב הבודהה ועכשיו חזרתי לענות להם.
לא להיות נחמדה כדי שייראו את השינוי, להיות אני, לבוא מוכנה! (עצוב, חסרים לי עימותים, להנות מהכוח שלי מולם, מכוח המילים, הם גם ככה לא משתכנעים בשינוי אז להיות אנייי)

הי אור,

מצא חן בעיני הפרוש שלך ל- נשיקה ו- נשק. הם מאותו שורש! אני רואה בחלום הזה – סיום תקופה והתחלת תקופה, מעבר ללוח שנה חדש...

את שאלת:

מה הכוונה? (= מה לך צורך בכוחות גדולים שצברת, אם אין לך יריבים להתעמת איתם?..)?

את כמו אלופה אולימפית שזכת בכל התחרויות וקיבלה מדליה ו... פרשה מהספורט בשיאה. מה את יכולה לעשות עם הכישרון והכוחות שרכשת באימונים מפרכים ומכאיבים, עתה? עכשו הכל בסדר, הגעת למנוחה ולנחלה – לאן ששאפת כל חייך. אין לך יריבים של ממש להתעמת איתם, פשוט אין לך אתגר! את בעצם ענית בעצמך כל השאלה הזאת! כתבת בעצמך:

לא להיות נחמדה כדי שייראו את השינוי, להיות אני, לבוא מוכנה! (עצוב, חסרים לי עימותים, להנות מהכוח שלי מולם, מכוח המילים, הם גם ככה לא משתכנעים בשינוי אז להיות אני)

ואין פלא שאת מרגישה כך:

לכן כתבתי לך שאת אולי פרשת מספורט אולימפי ( או מטיפוס הרים...) אבל את צריכה לצאת לחופשה בבית וליהנות ממנה! לא לפרוש לפנסיה! אולי כשיפלו האסימונים, תביני לאן את צריכה לנתב את כוחותייך הגנוזים שצברת בשנות האימון המפרכות. אם את מרגישה בזבוז ותקיעות זו אינה גזרה משמיים, זה יחלוף כאשר תשקיעי מחשבה ואנרגיה איך לנתב את הכוחות באופן פרודוקטיבי. רוב האנשים שהגשימו את פסגת שאיפותיהם מילדות – מרגישים כך, קצת חלל ריק... את כה רגילה להרגיש נמוך, שאת לא יכולה לעלות במעלה ההר. אז מאחר שכבשת פסגה אחת, תוכלי למצוא לך פסגה אחרת לכבוש גם בלי עימותים וכעסים.

למעלה