חלום על צבא

• פותח הנושא ga26
  • פורסם בתאריך

ga26

Member
מדובר בחלום מאוד אסוציאטיבי. הוא מלא בחוויות מהיומיום שלי ולכן הרקע יהיה מלא בפרטים לא קשורים אבל שברור לי שנכנסו לחלום בדרך זו או אחרת.

רקע:
ציפי - אחות של אשתי קנתה לילדים שלי מתנה ליום הולדת כרטיסים להצגה וכולנו נהיה שם השבוע ביום שלישי. היא תמיד מאחרת לכל דבר.
אחי נמשך לגברים, הוא חי לבד והוא מבצע פונדקאות
אני נמשך מאוד לנשים (ולנשים בלבד)
אני עד לפני 12-14 שנים (לא זוכר מדיוק) הייתי בצבא (לא בחיל האוויר) הייתי בחובה ואז 6 שנים קבע (עתודאי) היו אני עובד בהיי-טק
יש משחק שאני והבן שלי משחקים בטלפון שבו בין השאר יש גם כלי נשק מוזהבים שהם הכי "שווים"
שלשום (לא בלילה של החלום אלא לילה קודם) ישנו כל המשפחה אצל אבא של אשתי והיה מאוד חם בלילה.

אני - בן 41, נ+3

החלום:
ציפי קבעה איתנו לסרט בקולנוע ואחר כך להצגה. ישבנו באולם והיא הגיעה מאוחר. הארות כבר כבו והיא ישבה רחוק מאיתנו (בגלל האיחור) ואז עברה לשבת לידינו. היא הייתה עם בנה (איל) וחבר שלו. לא הספקנו לראות את ההצגה. בלילה ישנתי אצל ההורים שלי וחלמתי חלום (שאינני זוכר במלואו, חלום בתוך חלום) החלום היה בעל גוון מיני ואני זוכר פעילות של יחסים בין גברים (לא זוכר אם ואיך אני קשור לזה) אני זוכר (סליחה מראש |טריגר| ) איסוף של זרע לתוך בקבוק. סוף החלום הפנימי. כשקמתי בבית הורי הלכתי לצחצח שיניים ואני זוכר שהכלי בו היו המשחות והמברשות היה מלוכלך מאוד. אחר כך הלכתי לצבא. הגעתי לאיזה מבצע או פעילות צבאית מלחמתית, הצלחתי לאסוף איזה כלי כסוף וכלי מוזהב. בסיום את הכלי המוזהב המפקדים לקחו (זה די הכעיס אותי שהם לוקחים לעצמם את מה שיקר). הבסיס היה של חיל האוויר. החזרה הייתה כך שהיינו צריכים לרוץ ברגל לבסיס, גם אז גיליתי מהר מאוד שהמפקדים פטרו את עצמם מזהוהגיעו ליעד ברכב/מטוס או בדרך קלה יותר. היה לי מאוד מאוד חם.
כשהגענו ישבתי עם מישהו וביקשתי שיעשה לי חפיפה לתפקיד. כולנו חיכינו למפקדת שתגיע. הם ישבו איתי שם על התנאים של הפנסיה ושאלו לגבי הפנסיה שלי. הם ציינו שכשהייתי בצבא פעם קודמת הייתה לי פנסיה תקציבית (שלא מומשה כי לא סיימתי את הצבא אלא יצאתי מקדם לאזרחות) אבל עכשיו אפשר להמשיך את הפנסיה שצברתי עד כה ושאלו איפה הפנסיה יושבת וכל מיני פרטים על הפנסיה.

פה נגמר החלום.

לדעתי זו סתם אסופה של זכרונות ולא ברור לי אם יש משהו מהותי בחלום ובכל זאת אשמח לדעתך.

תודה

תודה

אלישבע777

Well-known member
שלום ga

חלומך מורכב מחלומות רצופים שאין קשר ברור ביניהם. הפרדתי כל חלום לחוד ( קצת ארוך). אודה לך כרגיל על תגובתך על כל אחד. נתתי לכל חלום כותרת כהבנתי.

הפרוש שלי לחלום א האיחור שבגללו לא הספקתם לראות את ההצגה

על פי הרקע שנתת לי בעבר, אני מפרשת את החלום הזה, כחלום פספוס. חלומות על איחורים ופספוסים נפוצים מאד באוכלוסיה והייתי מהמרת שכל מי שזוכר חלומות בוודאי חלם אי פעם על איחור או פספוס או יחלום... חסר לי רקע נוסף, לקשור את הפספוס הזה לחייך. אז אני מפרשת רק על מה שיש לי מהרקע שלך ומהחלומות הקודמים. אשתך מבוגרת ממך קצת וגם היו בעבר בעיות שונות בקשר האינטימי שלכם מסיבות שונות. יתכן שאתה חש קצת פספוס בעניין הזה. ציפי במציאות היא גיסתך ובחלום היא רעייתך, הגיעה מאוחר עם בנה וחברו והתיישבה רחוק ועברה לשבת על ידכם ואיך שהוא , לא הספקתם לראות את ההצגה והקולנוע (?). רעייתך מאחרת מתיישבת עם הילדים רחוק , כשהיא כבר מצליחה להתקרב ולהתיישב [רמז לאינטימיות, רצון להתקרבות מצידה] – אתם מפספסים הזדמנות להנות ביחד מההצגה, כלומר מהקרבה מבילוי המשותף. מאידך החלום אומר שיש קשר בסיסי טוב בזוגיות שלכם- בחלום אתה מחכה לה ולילדים ( הילד וחברו מסמלים את ילדיכם), אתם רוצים לבלות יחד. קובעים לאן ללכת ומתי. אתה מחכה לה בסבלנות והכי מפליא – אינך כועס! אף אחד לא כועס בחלום הזה. הכל עובר בשלום, כאילו כלום ( במציאות, רוב האנשים היו כועסים על עיכובים של אחרים...). אולי יש פספוסים, אבל אתם לא עושים עניין מזה. אולי לא ראיתם את ההצגה, אבל בסוף ישבתם זה בצד זה!

הפרוש שלי לחלום ב' – חלום בעל גוון מיני

החלום מצביע על הרתיעה שלך מהומוסקסואליות וגם הבעיה של זוג גברים להוליד צאצא. צריך לנקוט שיטות לא כל כך "נקיות" או לא כל כך אסטטיות, לעניין הזה ( מתקשר לרצונו של אחיך להיות אב). בחלום מברשות השיניים שנועדו לנקות היו מלוכלכות. די דוחה לצחצח שינים במברשת כזאת שעמדה בכלי כזה. מה גם שמברשת שיניים והכלי המלוכלך ( וגם איסוף זרע לבקבוק) יכולים לסמל גם מגע מיני בין שני גברים, שהוא בוודאי, לא נראה נקי או טבעי , למי שאינו הומוסקסואל בעצמו . אין רגשות בחלום, בוודאי שלא חדווה, או אהבה. יתכן שהחלום רומז על כך שהיחסים בין שני גברים, הם מנוכרים וחסרי חדווה כמו יחסים עם אישה. פרוש אחר אפשרי – עדיף יחסים בין גברים ארוטיות עצמית, כשאין אישה בנמצא.

הפרוש לחלום ג – חלום על מבצע צבאי -מלחמתי בבסיס של ח"א

אתה מגוייס למבצע צבאי מלחמתי ( למען המולדת) אבל... לא היה דבר כזה בכלל. אולי החלום משקף איזו הונאה בחייך. במקום פעולה צבאית חשובה, המפקדים שלכם עוסקים ב... ביזה!! זה חיל האוויר המהולל שלנו? הטובים לטייס? "משהו רקוב מאוד בממלכת דנמרק" ( מתוך המלט של שקייספיר) כלומר בחיל האוויר...

הסמלים בחלום קשים לפענוח , כי חסר לי רקע נוסף. אולי נחשפת לשחיתות מקום שנחשב למקום טהור אצל אנשים שנחשבים להגונים וישרי דרך? אולי אתה בעצמך נפגעת מיחסי עבודה עכורים מצד בכירים? בהמשך החלום – אתה וחבריך היו צריכים לחזור לבסיס בריצה ואילו המפקדים – נסעו חזרה ברכב או טסו במטוס. היה לך חם במציאות וזה חדר לחלום. החום מראה שהחלום לא היה נוח לך. נעשו בחלום מעשים לא נקיים ( כמו מברשות השיניים בחלום הקודם!) ואת המעשים הללו צריך לנקות במברשות נקיות! רק אתה יכול לפרש את החלום הזה.

הפרוש שלי לחלום ד חלום על ענייני פנסיה תקציבית

אתה מגיע לבצע חפיפה לתפקיד כחייל או כאיש צבע קבע, מתחיל וכולכם מחכים למפקדת. אבל במקום חפיפה לצורך התחלת עבודה, משוחחים איתך על... פנסיה! על מה שיהיה בעוד יותר מעשרים וחמש שנים! שנות דור. לחלום יש כמה פרושים:

א. החלום אכן מציף איזו דאגה כלכלית שעלולה להתממש בעתיד בגיל של אביך או אפילו יותר. אביך נאלץ לסגור את העסק בגיל 62 ואף כי מצבך הכלכלי היום הוא טוב, זה לא אומר שכך יהיה בעתיד.

ב. החלום מזכיר לך שעליך לבדוק עניינים כספיים ופנסיה וכל הזכויות האחרות ולהיות בעניינים כבר מעכשו, כל עוד מצבך הכלכלי והבריאותי תקין ולכאורה אין דאגה. לא לחכות לרגע האחרון בתנאים של חוסר וודאות כלכליים בארץ ובעולם. ג. אתה עובד במקום טוב, אבל אולי אתה מרגיש שזה מתחיל להיות פחות טוב, שגרתי משעמם, מדכא, ויש עוד המון שנים לפנסיה. אולי כדאי לצאת לפנסיה עכשו או להחליף עבודה או לצאת לחופשה? לא לחכות לימי הפנסיה, להגשים חלומות – עכשו!

אשמח לשמוע בכל חלום – מה מתאים ומה לא מתאים, אני לומדת מהתגובות והן משמשות לי חומר לפרושים של חלומות עתידיים.

ga26

Member
ואוו! פיתיונות מושקעים כל כך. קודם ממש תודה על ההשקעה.
חלום א' הקולנוע

לא ציפיתי לפיתרון כזה. מעניין. אני לא חשתי פספוס. אני כן חושב שהאיחור מסמל פה ממש כפשוטו - איחור. אני ואשתי נישאנו כשהיא בת מעל 33 ואני בן 30. אני "איחרתי לפרוח" היא האישה היחידה שלי והיחידה שהייתי איתה. בשנים הראשונות נהנינו אבל מהר מאוד עשינו טיפולי פוריות והחיים לחוצים והיה לא פשוט. אתמול לפני השינה אחרי קיום יחסים אמרנו אחד לשניה שהיום הכל טוב ומשוחרר יותר, הרבה יותר כיף מההתחלה. זה לכאורה הפוך מאחרים שבהתחלה מתלהבים ואחר כך השגרה שוחקת. אנחנו הגענו ל"הצגה" מאוחר אבל זה לגמרי חיובי מבחינתי.

חלום ב' הומוסקסואליות
מדויק, אין מילה להוסיף

חלום ג' צבא
לא ברור לי. אכן כשקמתי חשתי שזה נוגע לשחיתות, חוסר הוגנות וכו' אבל לא ברור לי למה בחיי לקשר את זה. הסמלים והתחושות ברורים אבל קשה לי לקשר למשהו מסוים.

חלום ד' פנסיה
אשתי מאוד שקולה כלכלית. ועדיין 4ני יותר ממנה. אני במחשבות על מה יהיה עוד 20-30 שנים כשנהיה פחות צעירים. אני מפרנס עיקרי (כמעט יחיד) וברור לי שלא לנצח ארוויח טוב. יש לי קרן השתלמות ופנסיה ואשתי לפעמים 3ומזת שאולי כדאי לעשות משהו עם קרן ההשתלמות. אני יותר שמרן וחושש שבגיל 60-70 הכסף הזה יהיה המשכורת העיקרית של שנינו.

שוב תודה
את ממש טובה בזה!

אלישבע777

Well-known member
ואוו! פיתיונות מושקעים כל כך. קודם ממש תודה על ההשקעה.
חלום א' הקולנוע

לא ציפיתי לפיתרון כזה. מעניין. אני לא חשתי פספוס. אני כן חושב שהאיחור מסמל פה ממש כפשוטו - איחור. אני ואשתי נישאנו כשהיא בת מעל 33 ואני בן 30. אני "איחרתי לפרוח" היא האישה היחידה שלי והיחידה שהייתי איתה. בשנים הראשונות נהנינו אבל מהר מאוד עשינו טיפולי פוריות והחיים לחוצים והיה לא פשוט. אתמול לפני השינה אחרי קיום יחסים אמרנו אחד לשניה שהיום הכל טוב ומשוחרר יותר, הרבה יותר כיף מההתחלה. זה לכאורה הפוך מאחרים שבהתחלה מתלהבים ואחר כך השגרה שוחקת. אנחנו הגענו ל"הצגה" מאוחר אבל זה לגמרי חיובי מבחינתי.

חלום ב' הומוסקסואליות
מדויק, אין מילה להוסיף

חלום ג' צבא
לא ברור לי. אכן כשקמתי חשתי שזה נוגע לשחיתות, חוסר הוגנות וכו' אבל לא ברור לי למה בחיי לקשר את זה. הסמלים והתחושות ברורים אבל קשה לי לקשר למשהו מסוים.

חלום ד' פנסיה
אשתי מאוד שקולה כלכלית. ועדיין 4ני יותר ממנה. אני במחשבות על מה יהיה עוד 20-30 שנים כשנהיה פחות צעירים. אני מפרנס עיקרי (כמעט יחיד) וברור לי שלא לנצח ארוויח טוב. יש לי קרן השתלמות ופנסיה ואשתי לפעמים 3ומזת שאולי כדאי לעשות משהו עם קרן ההשתלמות. אני יותר שמרן וחושש שבגיל 60-70 הכסף הזה יהיה המשכורת העיקרית של שנינו.

שוב תודה
את ממש טובה בזה!
תודה על התגובה! במיוחד חשוב היה לי הפרוש שלך לחלום א! הוא גם ישמש כרקע שלך לחלומות עתידיים. בכלל - הפרוש של החולם עצמו - הוא הוא הפרוש האולטימטיבי! מעט מאוד מהקוראים, מפרשים את החלומות של עצמם ואתה הצלחת! חלום ג' - הוא אכן כנראה חידה. כדאי לחשוב עליו. ואם לא מצאת את הפרוש בעצמך, הוא כנראה דווקא חלום ממעמקי הנפש או מהעבר וקשה לך להתמודד עם הפרוש שלו. אולי הפרוש עלול לגלות איזה סוד אפל בחייך או בחייהם של אחרים. אבל אל דאגה, אם העניין הזה הוא נקודה כאובה - הוא יצוץ בעוד חלום ואולי אז היא תיחשף. מצד שני - לפעמים לא צריך לחטט מתחת לעור ולהוציא קוצים נסתרים החיטוט מכאיב יותר ועדיפה השכחה. לא לייחס לחלומות משקל רב מדי בחיים!! חלום ד - מתקשר למצב הכלכלי העולמי ואי וודאות כלכלית או פוליטית ובנוסף הפסדים גדולים ומדאיגים של קרנות השתלמות ושאר השקעות וגם כמובן קרנות הפנסיה (שמשקיעות באותן מניות/בורסה המפסידות) וקרנות הפנסיה הן על כרעי תרנגולת שנים רבות ועכשו במיוחד ועלולות להתמוטט יום אחד גם בגלל... אריכות החיים העולה בהתמדה של הקשישים. החלום אכן קורא לך לדאוג לעתיד הכלכלי שלכם, בפרט אם אתה המפרנס העיקרי, ויש לך עבודה ופרנסה טובה.

ga26

Member
תודה על התגובה! במיוחד חשוב היה לי הפרוש שלך לחלום א! הוא גם ישמש כרקע שלך לחלומות עתידיים. בכלל - הפרוש של החולם עצמו - הוא הוא הפרוש האולטימטיבי! מעט מאוד מהקוראים, מפרשים את החלומות של עצמם ואתה הצלחת! חלום ג' - הוא אכן כנראה חידה. כדאי לחשוב עליו. ואם לא מצאת את הפרוש בעצמך, הוא כנראה דווקא חלום ממעמקי הנפש או מהעבר וקשה לך להתמודד עם הפרוש שלו. אולי הפרוש עלול לגלות איזה סוד אפל בחייך או בחייהם של אחרים. אבל אל דאגה, אם העניין הזה הוא נקודה כאובה - הוא יצוץ בעוד חלום ואולי אז היא תיחשף. מצד שני - לפעמים לא צריך לחטט מתחת לעור ולהוציא קוצים נסתרים החיטוט מכאיב יותר ועדיפה השכחה. לא לייחס לחלומות משקל רב מדי בחיים!! חלום ד - מתקשר למצב הכלכלי העולמי ואי וודאות כלכלית או פוליטית ובנוסף הפסדים גדולים ומדאיגים של קרנות השתלמות ושאר השקעות וגם כמובן קרנות הפנסיה (שמשקיעות באותן מניות/בורסה המפסידות) וקרנות הפנסיה הן על כרעי תרנגולת שנים רבות ועכשו במיוחד ועלולות להתמוטט יום אחד גם בגלל... אריכות החיים העולה בהתמדה של הקשישים. החלום אכן קורא לך לדאוג לעתיד הכלכלי שלכם, בפרט אם אתה המפרנס העיקרי, ויש לך עבודה ופרנסה
תודה אלישבע

למעלה