חלום על צעיף

רחי2

Member
בת 36 נשואה+3. תקופה ארוכה במחשבות על מעבר דירה. מקווה מאוד שייצא לפועל בקיץ הקרוב. לפני שהלכתי לישון שלחתי לבעלי מודעה על דירה שראיתי, למרות שידעתי שזה לא בסכום ריאלי בשבילנו. בעלי החל לדפדף באתר יד2 כשהבן האמצעי לידו. הבן שאל אותו מה הוא עושה, ובעלי אמר שאנחנו עוברים דירה. לפני שהלכתי לישון הבן קשקש איתי על המעבר דירה (כמובן שהוא לא רוצה, כי זה שינוי גדול לילד).
בחלום אני נמצאת בשעות הערב בשכונה שבה אנחנו לא מחפשים דירה במציאות. אך אני הולכת לאורך אחד הרחובות שם, וכאילו מחפשת דירה בשבילנו. חושבת אולי מישהו ירצה להשכיר את הבית שלו ולא פרסם באינטרנט. אולי כך נמצא משהו. בין לבין אני מקבלת/מוצאת צעיפים וכל פעם שמה בתיק. המחשבה שלי שכאילו מחזירה את מה ששייך למשפחה. אולי נתנו למישהו צעיף, ועכשיו אני לוקחת חזרה...
עוברת ליד בית פרטי ושומעת את בעלת הדירה מסבירה לאישה מבוגרת על הבית, מראה לה את החצר ומסבירה לה שפה ישברו קיר, או ישימו קיר. חושבת לעצמי מעניין כמה לוקחת, אולי יתאים לנו.. אך ממשיכה ברחוב.
לבסוף מגיעה למעין מסדרון, אולי בית של מישהו. יש בחור צעיר בבית ואני שואלת אותו אם יש דירות להשכרה שהוא מכיר. פתאום בחדר יש חברים שלו, והוא שואל אותם. לאחר כמה דקות חוזרת לרחוב בדרך לבית, ואני חושבת שאני מעדכנת את בעלי בטלפון. מסתכלת על השמיים החשוכים, ופתאום רואה ברק בשמיים. אומרת לבעלי וואו איזה גשם הולך לרדת.

במציאות בלילה של החלום, גשם זלעפות.

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי2

למעשה יש כאן שני חלומות כמעט נפרדים, הכותרת שנתת מתאימה רק לראשון, אינו בטוחה שהחלום על הצעיפים חשוב יותר מהחלום השני.

חלום א' - החלום על הצעיפים

את הולכת ברחוב לחפש דירה להשכרה בשכונתך. את מוצאת או איך שהוא מקבלת צעיפים ושמה בתיק, אבל את מהרהרת שהצעיפים הם שייכים לך או למשפחתך והם באורח פלא חוזרים אלייך חזרה ( הניסוח לא היה לגמרי ברור לי, ואני מפרשת לפי הבנתי)

פתיחת החלום הראשון, אינה שייכת להמשכו אלא בעצם לחלום השני.. אבל הפתיחה אומרת שאת חדורת מטרה. התשוקה למצוא כבר דירה (כבר יותר מחצי שנה), מחלחלת לחלומות שלך. אבל בדרך קורה משהו שאינו שייך למימוש המשאלה. את מקבלת חזרה צעיפים שבעצם היו צריכים להיות אצלך. את אולי לא מקבלת משאלה, אבל מקבלת איזו שהיא מתנה בלתי צפויה. הצעיפים הללו, שימושיים ביום סגריר. ועכשו אכן מזג האויר סגרירי ( בעת החלום ירד גשם זלעפות!) הצעיף לא רק מחמם הוא גם מסתיר. מה את רוצה להסתיר, או צריכה להסתיר ומפני מי? אולי את יכולה למצוא תשובה. הצעיפים המופיעים בזה אחר זה כמו סוג של נס, הם אולי תשוקה למשהו או למישהו שיחמם את ליבך. אולי מציאת דירה, ושינוי מקום הוא גם שינוי מזל – אשר יגרום לך נחת. מצד שני, מציאת דירה ומעבר דירה, הם אירועים גדולים בחיים ובכלל לא פשוטים! הצעיפים הללו יכולים להסתיר את הבעיות המתלוות לשינוי כה דראסטי בחיי המשפחה, בוודאי לילדים שלך. עדיף לך לא לדעת ולא לחשוב על כך, כדי שלא תתחרטי מחיפוש אחר דירה. זה חשוב לך ואת צריכה להזדרז, כי בעתיד יכולות לצוץ בעיות נוספות. עדיף להתחמם בעזרת צעיף לאורה של משאלה מנחם לעבור לדירה יותר טובה ועם זאת, להסתיר את הבעיות או הקושי שעלולים להיווצר בגלל מעבר הדירה.

חלום ב' - חיפוש הדירה ממשיך ואינו מניב תוצאות

חלק א – שיחה בין בעלת הבית לאישה מבוגרת

את שומעת שיחה אקראית בית בעלת הבית לאישה מבוגרת – מה היא מתכנתת לשפץ בדירה שלה. וחושבת שאולי דירתה תתאים לכם. אבל את לא נעצרת! אין פלא. החלק הזה בחלום אינו מראה שהדירה להשכרה היא דירה מושלמת, להפך – היא זקוקה לשיפוץ!

פרוש א- הקטע הזה משקף את העובדה שעד כה לא מצאתם דירה ראויה לכם ( אני מניחה שבוודאי ראיתם כמה דירות ואף אחת לא התאימה). מציאת דירה הולמת, זו רק אחת הבעיות הראשונות שעומדות בפניכם. והכל על כתפייך. את לבד במערכה הזאת!

פרוש ב – הקטע משקף את השיפוץ: הפלת קירות והקמתם שאת צריכה לעשות בביתך או במשפחתך. יש צורך להרוס כדי לבנות מחדש. המצב הנוכחי אינו טוב ושיקומו צריך להיות יסודי. אחרי שתהרסי חומות או קירות ותבני מחדש – הדירה תהיה שווה ואולי הרבה ( בחלום את תוהה כמה היא לוקחת). אבל המחשבה הזאת לא עוצרת אותך ואת ממשיכה לחפש. אין לך עניין בהרס ובבניה מחדש. את רוצה דירה מוכנה. אבל דירה מוכנה אינך מוצאת עד סוף החלום.

חלק ב' – דירתו של הבחור הצעיר והשיחה עם בעלך

החלום אינו מנוסח ברור. אני מפרשת אותו כהבנתי

את מגיעה לדירה בקצה המסדרון ( הלכת רחוק!) , שם גר בחור צעיר שאותו את שואלת על דירה להשכרה והוא שואל את חבריו המתארחים בדירתו. בחלום אין תשובה על שאלתך, אבל בהמשך בדרך לביתך את רוצה לעדכן את בעלך בטלפון. על מה? אני מניחה שאת רוצה לעדכן אותו שיש דירה מתאימה במקום, או קיבלת איזו שהיא תשובה בעיניין השכרת דירה.

אני מניחה שאת רוצה לבשר לבעלך שמצאת משהו. אבל כאן קורה משהו בלתי צפוי. את מביטה לשמי הלילה ופתאום מבריק ברק ואז את אומרת לבעלך שעומד לרדת גשם. (הרי אנו יודעים שאחר כך ירעם הרעם, אבל זה לא נאמר בחלומך).

מה שקרה כאן שמצאת משהו, אבל משמיים אומרים לך – תיזהרי!! אחרי הברק המסוכן ( והרעם המפחיד) יורד גשם והוא משבש הכל. את מצאת אבל המציאה עלולה להתגלות כמסוכנת.
החלום מראה שהדרך לדירה החדשה וגם חזרה לבית שלך הזקוק לשיפוץ, ארוכה, קרה, חשוכה. אומנם בחלק הזה בעלך מוזכר ואת מדברת איתו בטלפון אבל את עדיין לבד והשיחה איתו היא משפט אחד די סתמי שלך. לא משהו יותר מדי חשוב עבורו אבל כן חשוב עבורך.
אני מדגישה שהחלום אינו נבואי. הוא משקף את מחשבותיך וחששותיך בלבד, לפי ההבנה (הפרוש)שלי

אשמח לקבל את חוות דעתך על כל פרוש. אם לא הבנתי נכון, תתקני ואולי גם תוכלי להוסיף פרוש משלך.

רחי2

Member
קולעת תמיד.
אכן מחפשת תקופה ארוכה דירה, ברור שזה שינוי רציני, במיוחד כשזה אומר לשנות לילדים את כל עולמם. לגביי הסתרה, אני לא מאוד משתפת את הסביבה במעבר הדירה. כדי שלא יהיה לחץ של אחרים שישפיעו על ההחלטה. מאוד מקווה שהמעבר באמת יעשה לנו שינוי חיובי והכרחי.
בחלום לא היה רעם, רק ברק באופק. אני חשבתי אולי זה אומר שלמרות שאני נמצאת בחושך עכשיו, בהמשך הדרך יש אור. למרות שבאיזשהו אתר היה רשום שברק בחושך זה לא דבר טוב.

אלישבע777

Well-known member
קולעת תמיד.
אכן מחפשת תקופה ארוכה דירה, ברור שזה שינוי רציני, במיוחד כשזה אומר לשנות לילדים את כל עולמם. לגביי הסתרה, אני לא מאוד משתפת את הסביבה במעבר הדירה. כדי שלא יהיה לחץ של אחרים שישפיעו על ההחלטה. מאוד מקווה שהמעבר באמת יעשה לנו שינוי חיובי והכרחי.
בחלום לא היה רעם, רק ברק באופק. אני חשבתי אולי זה אומר שלמרות שאני נמצאת בחושך עכשיו, בהמשך הדרך יש אור. למרות שבאיזשהו אתר היה רשום שברק בחושך זה לא דבר טוב.
תודה על התגובה!
לגבי הברק - אכן בחלום לא היה רעם, אבל הברק והרעם במציאות באים בזה אחר זה. הברק מבשר רעם. ובחלום הוא מבשר סכנה אולי כעס או ויכוח קולני שעלול להגיע?
מאידך הפרוש שאת נתת הוא מעניין ולא חשבתי עליו!! תבדקי לאיזה פרוש את מתחברת. מה שנראה לי מתאים זה הנכון. אגב, יכול להיות ששני הפרושים הם נכונים ומתאימים לך- למרות שהם סותרים! חלום יכול לשקף דילמות וסתירות שבחיים האמיתיים אינם מתרחשים...

למעלה